Fundamenta Kamatbónusz akció

Most mindenhol reklámozzák a Fundamenta Kamatbónusz akcióját, melynek lényege, hogy ha most kötsz Fundamenta lakástakarékot, akkor 9% extra kamatot kapsz.

Bár már írtam róla a Fundamenta hitelekről szóló bejegyzésben, de úgy látszik, érdemes külön is kiemelni az akció lényegét.

Ha elolvasod a reklámot, rájössz, hogy ez csak a legelső évre igaz. Nem véletlen, hogy az első évre hirdetik meg az akciós kamatot és nem az utolsóra.

Az első évben nulla forintról indulsz és év végén is csak maximum 240 ezer forintod van benn. Így az extra kamat is igen keveset nyom a latba.

Ha használod a Fundamenta kalkulátorát, gyorsan rájössz, hogy 10.920 Ft-ot jelent a Kamatbónusz akció, ha a lehető legnagyobb, havi 20 ezres befizetést választod. Vagyis a 32.200 és 80.000 Ft közötti nyitási díjat ki kell fizetned, most abból visszakapsz 10.920 Ft-ot, ha megfelelsz minden feltételnek.

A kedvezmény feltétele, hogy a szerződés szerint végigvidd a fizetést és az elérhető plusz kamat is maximalizálva van 12 ezer forintban.

Ezt vesd össze az OTP lakástakarék szinte mindig akciózik, most éppen a nyitási díj felét engedik el (link), az Ersténél pedig ingyenes a számlanyitás, ha vállalod, hogy a futamidő alatt az Ersténél lesz számlád és legalább minimálbér érkezik rá. (link) Az Aegon is elengedi a nyitási díj felét, ha van Aegon lakásbiztosításod vagy önkéntes nyugdíjpénztárad. (link)

Szóval ez a 9% egy ügyes reklámfogás, de azért csak ez miatt ne szaladj kötni szerződést. Nagy Lakástakarékpénztári Összefoglaló írásom itt.

Share

65 hozzászólás

 • Bik Bik
  A Te számládhoz véleményem szerint nem hitelkártya tartozik. Van egy fizetési számlád (Díjnullázó számlacsomag), van egy debit kártyád a bankszámládhoz (mastercard, cirrus, visa, vagy más) ÉS van egy bankszámlahitelkereted. A két termék (fizetési számla és hitelkeret) együtt működik, vagyis ha jóváírás érkezik a számládra, az feltölti automatikusan a hitelkeretedet is. Nincs havi fix vagy minimális törlesztőrészlet. Ez NEM HITELKÁRTYA. A hitelkártya (creditcard) egy eleve 0 egyenlegű, vagy “negatív” egyenlegű keretjellegű számlához tartozik. A jóváírásról a hitelkeretre neked kell intézekedned (elkülönített fizetési számláról utalás, csoportos, csekk stb.) és mindig van havi törlesztőrészlete (általában minimum a hitelkeret 5 %-a). Az ilyen számlákhoz tartozik vásárlások után havi 2-3 % (esetleg akár 5 % is) visszatérítés. Ez az, ami miatt megérheti a vázolt konstrukció.
 • Kelemen Csaba
  Mint fentebb már írtam a Raiffeisennél van egy díjnullázó számlám. Erre érkeznek a bevételek. Emellett van egy hitel számlám, melyet magam töltök fel minden hó 10. napjáig. Amennyiben pénzt veszek fel (debit kártyaként), akkor a bankszámlámat terheli. Erre érvényes a havi két ingyenes pénz kivét. Amennyiben ugyanezzel a kártyával ( Sokoldalú okos kártya) vásárolok vagy neten kártyás befizetést eszközölök, akkor a hitel számlámat terheli, melyet minden hó 25.napján zárnak. Ezt a hitel számlát következő hónap 10.-ig kell feltöltenem egy bankon belüli átutalással, mely így szintén ingyenes. Ilyen esetben tehát kimondottan credit kártyaként működik. Amennyiben nem töltöm fel teljesen a 300 000 Ft hitelre, akkor fizetek kamatot.
  Így tehát kettő az egyben kártyám van. Persze ehhez nem jár semmilyen egyéb kedvezmény. Na erre kössél csomót!
 • szocske
  “Persze ehhez nem jár semmilyen egyéb kedvezmény” – akkor meg mire jó? én pl. nem azért használok hitelkártyát, mert olyan dolgokat akarok venni, amire nincs pénzem, és nem is azért, hogy a havi fizetésem kamatozzon amíg én a hitelszámlán lévő pénzt használom, mivel ez a kamat elenyésző.
  Tehát azért van hitelkártyám, mert kapok rá pénzvisszatérítést.
 • Kelemen Csaba
  van, aki a meglévő pénzéből akar még többet csinálni, de sokan vagyunk olyanok is, akik a meglévő pénzünkből szeretnénk minél kevesebb költséggel megélni. Nekem a 0%-os pénz használat már nyereség.
 • szocske
  “Nekem a 0%-os pénz használat már nyereség.” – ez oké, de ha a saját számláról használnád a pénzed az is 0%-os lenne (legalábbis sok ilyen lehetőség van sok bankban)
  Szóval még mindig nem értem, miért jó ez a konstrukció.

  Ha már vállalom azt a rizikót a hitelszámlával, hogy véletlenül egyszer elcsúszok a visszafizetéssel, akkor legalább kapjak érte valamit (visszatérítést)…

 • kridli
  én pl. akkor is használtam már hitelkártyát, amikor még nem voltak ezek a pénzvisszatérítéses konstrukciók. Használati szokásoktól függően annak is van értelme. Mondjuk ha már vannak visszatérítősek, akkor tényleg inkább olyat érdemes használni.
 • szocske
  akkoriban gondolom még értékelhető magasságokban voltak a kamatok, így azért érheti meg, mert a fizetésem folyamatosan 1 hónapig kamatozhat. 1% kamatnál ez elhanyagolható, de 10 körül azért jelentős.
  Másik helyzet, amire még sztem jó a hitelkártya visszatérítéstől függetlenül, az autóbérlés depozitja…
  Egyéb nem jut eszembe.
 • Happy
  Nekem a Fundamentánál vannak szerződéseim több mint 10 éve, és soha nem volt gondom a számlanyitással vagy a kiutalással. Szerintem másoknál az lehet a gond, hogy nem veszik figyelembe vagy megfeledkeznek a 3 hónapos kiutalási időről. Ha ezt belekalkulálod előre, akkor nincs gond. Sok esetben probléma, hogy az ügyfelek amatőr, kezdő, szerencsevadász üzletkötőt kapnak, aki felmarkolja a jutit és utána nem foglalkozik a felmerülő problémákkal. Én is belefutottam egy-két ilyenbe…
  Akinél most vagyok azzal meg vagyok elégedve, több esetben is hasznos tippeket, tanácsokat adott, vagy megmutatta a kiskapukat.
  (Nem reklámnak szánom, de ha kell meg tudom adni az elérhetőségét. Talán így jobb mintha a központ szabadít rád valakit)
 • Fundi
  Engem érdekelne ennek az üzletkötőnek az elérhetősége..
 • Fundi
  Ma beszéltem a Fundamentával telefonon és azt állította a hölgy, hogy ha 5000 Ft-ra szerződök, akkor szerződést kell módosítani, ha ennél több összegeket fizetek be havonta. Tényleg van ilyen pontja a szerződésnek? Tudja ezt esetleg valaki?
 • Kiszamolo
  fundi, nem. Azért mondják, mert abból van jutalék. Az államot nem érdekli a szerződésed, ő a befizetett pénzre ad 30%-ot, maximum 72 ezret évente.
 • Fundi
  Értem, köszönöm
  Happy-vel hogy lehet felvenni a kapcsolatot? Érdekelne a kapcsolattartója…
 • Tamás
  bocs a kérdésért, melyik ltp éri meg, és hogy kell csinálni?
  elkezdtem olvasni a cikkeket, de nem nagyon tudom követni a dolgokat, illetve nem tudom, hogy a cikkekben szereplő dolgok mennyire aktuálisak még..

  Köszönöm

 • szocske
  @tamás, az a kérdés, hogy mire akarod használni, kell-e hitel is vagy csak befektetésnek szánod.
  Szegeden és Miskolcon egyébként én is tudok ajánlani fundamentás kontaktot, a sok reklámozó hozzászólásom ellenére én nem vagyok az ügynökük, egyszerűen jó terméknek tartom, azért reklámozom.
 • Fundi
  több hozzászólásban olvasni, hogy ajánlanának jó üzletkötőt.
  OK, de hogy lehet hozzájutni ehhez az információhoz?