Itt az új szocpol

2014-12-10
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A kormány bejelentette az új szocpolt, vagyis az otthonteremtési támogatást, ami 2015 júliusától lesz elérhető. Az új támogatás évi 10 milliárd forinttal fogja megterhelni a költségvetést a számításaik szerint.

Az újdonság, hogy használt lakásra és már egy gyerektől is lehet igényelni az összeget és élettársak is igénybe vehetik meglévő gyerek(ek) esetén. Előre csak házastársak kérhetik a még meg nem született gyermekekre a támogatást.

A leírás alapján elég kusza, hogy akkor most kinek mennyit akarnak adni.

Aztán megtaláltam az eldugott pdf-et, abból kiderül, kinek mennyit szánnak.

szocpol

A leírás alapján nem lesz különbség a használt és az új lakás vásárlása esetén, csak a négyzetméter, az energetikai osztály és a gyerekek száma fog számítani.

Ha téged érint a dolog, olvasd el a belinkelt oldalt és a pdf-et, illetve figyeld a híreket.

(Véleményem szerint ez megint tévút, rengeteg felmérés van arról, hogy az ilyen állami támogatások kizárólag a lakásárakat nyomják feljebb, semmilyen más hatása nincs. Ugyanezen támogatások termelték ki azokat a százezreket, akik üres zsebre vették a drága lakásokat állami kezességvállalás mellett, csak hogy megkapják a szocpolt. Az így megnövelt kereslet miatt annyival lettek drágábbak a lakások, amennyi a szocpol összege volt. Az eredmény? Több százezer bedőlt hitel és magát túlvállaló adós. Inkább el kellene kezdeni az állami bérlakás programot, ami a hanyatló Nyugaton már bevált. De ezt csak így zárójelben jegyzem meg a hír mellé.)

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram