Generali önsegélyező pénztár változás

2023-07-28
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Önkéntes egészségpénztár és önsegélyező pénztár esetén adhatsz a saját számládhoz kedvezményezetteket, akik a szüleid, testvéreid és gyerekeid lehetnek.

Így a szüleid és gyerekeid gyógyszerszámláit és egyéb hasonló kiadásait is el tudod számolni a saját számlád terhére.

Az önsegélyező pénztárból lehet felvenni pénzt például ha gyereked született, születési segély címén, hiszen ez az értelme az önsegélyező pénztárnak. (Fizetsz be pénzt a saját számládra, amikor van felesleges pénzed, hogy aztán visszakérd, amikor szükséged lesz rá: gyereked születik, munkanélküli leszel és így tovább. Ezt az előrelátó öngondoskodást az állam 20% adójóváírással támogatja, de maximum évi 150 ezer forinttal, a három önkéntes pénztárt összesen: nyugdíjpénztár, egészség és önsegélyező pénztár.)

Régi trükk, hogy ilyenkor a kedvezményállítás miatt a testvéreid és a szüleid is vehetnek fel pénzt, hiszen erre is vonatkozik a kedvezményezettség. Vagyis te is vehetsz fel pénzt, ha a testvérednek vagy a gyerekednek gyereke született.

Ezt a törvény engedi, de egyre több pénztár tiltja.

A Generali pénztára május elsejétől csak a szülőnek engedi a pénz felvételét ilyen esetben.

Köszönjük Daninak a hírt.

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram