GlobAllShare: Átverés vagy lehetőség?

Újabb fantasztikus lehetőség landolt a postaládámban, a GlobAllShare ajánlata, ami nem kevesebbet állít, mint részesei, sőt egyenesen részvényesei lehetünk “a jövő legnagyobb korlátozások nélküli közösségi oldalának”.

Az új oldalon minden ingyen lesz, ingyen telefon, ingyen filmek, játékok, zenék, SMS küldés és ami csak szem-szájnak ingere.

De a legjobb, hogy aki most toboroz embereket az oldalhoz, egyenesen részvényessé válik, így ha öt embert toborzol, akik szintén így tesznek, 19.531 GAS részvény boldog tulajdonosa leszel, és havonta részesedsz a cég profitjából, vagyis akár 5-20 ezer dollár bevételed lehet havonta a semmiből.

 Ez most vagy az évszázad lehetősége, vagy átverés.

Próbáljuk meg kitalálni, melyik.

Nézzük meg az oldalt: fájdalmasan primitív oldal, minden funkció nélkül. Sehol egy bemutató videó, egy tervezett felépítés, egy cégnév, egy elérhetőség, ügyfélszolgálat, telephely, fotó a cégről, vagy bármi egyéb. Körülbelül fél óra munkával lett összedobva, eltekintve a fordításokra szánt időtől.

A regisztráció után kicsit szofisztikáltabb belső fogad minket, de továbbra sem tudunk meg semmit a mögöttes cégről.

A regisztrációnál nem kell megadnunk csak nevet, e-mail címet és jelszót. Hogy fogják elküldeni a részvényeket? E-mailben? Hogy fognak bejegyezni a részvénykönyvbe, mint részvényest? Mi lesz az ISIN kódja az értékpapíroknak, hol fogják vezetni az értékpapír-számlát?

Ki áll az oldal mögött? A domain.com szerint egy GlobAllShare Inc. nevű angliai cég, aminek egy elég kamu szagú 44.8708898888-as telefonja van. Rákeresve a cég állítólagos címére és telefonjára, egy virtuális irodaszolgálatot találunk, de még ennek ellenére sem ismeri a Google a cég nevét, vagyis sanszos, hogy ilyen néven cég nem létezik sem Angliában, sem máshol a világon, legalábbis hivatalos cégjegyzékben sehol nem szerepel. (A weboldalt kiszolgáló szerver pedig német.)

Az oldal oroszul, magyarul és angolul tud, ami lássuk be, nem egy jó ómen, főleg nem egy “worldwide” közösségi oldaltól.

Az is érdekes, hogy ezt a fél éve sem létező oldalt csak egy évre regisztrálták az általános kettő helyett, már pedig ha nagy terve van vele az oldal gazdájának, miért akart spórolni az évi 10 dolláros regisztrációs díjon? (A Facebook például ki van fizetve 2020-ig már most is.)

Felmerülhetne bennünk a kérdés, miért akar valaki fizetni nekünk az idők végéig fejenként havi 5-20 ezer dollárt, vagyis évi 60-240 ezer dollárt minden évben, amikor ennyi pénzből egy egyszerű marketingkampánnyal felhasználók tízmillióit érné el?

Miből lesz a busás haszon, ha “minden ingyenes és az is marad”?

Még sok kérdésünk lehetne, de szerintem inkább próbáljuk meg kitalálni, mi is a valódi célja az oldalnak?

Az első, hogy ingyenes spam-listát gyűjt a naiv userektől.

A második, hogy lustaságból minden második-harmadik ember ugyanazt a jelszót használja a webes regisztrációnál, mint ami a postaládájának a jelszava. Ezért lehet, hogy oda akarnak bejutni, hogy onnan zúdítsanak spam áradatot az összes ismerősödre.

Vagy az igazi átverés később jön, utalj el 50 dollárt, hogy megnyithassák az értékpapír-számlát, ahová jóváírják a részvényeidet. Vagy add meg a számlaszámodat és a PIN kódodat, hogy utalhassák a havi apanázst.

Bár szerintem egyszerre mindhárom célt kitűzték az oldal készítői.

Úgyhogy rossz hírem van: szerintem megint nem fogsz meggazdagodni a soha vissza nem térő fantasztikus lehetőségből.

Share

375 hozzászólás

 • grexxy
  Na mint linux rendszergazda akor a következőt fogom tenni.. Backup… minden este, mindenről… 😉 én nem feccölök nagy időt bele napi 20-25 perc és 20 körül járok… De mától minden este csinálok egy backupot az aktuális profilomról… így ha elérem az x számú részvényt és engem is törölnek, lehet majd orr alá dörgölni mert lesz mit, meg fogyasztovédelemre járni, felgöngyölíteni…ennyit tudok tenni a közért így hirtelen 🙂 de én örök optimista vagyok úgyhogy reméljük nem kerül rá sor
 • Zsombó
  Kíváncsi leszek rá. Engem is érdekelne hogy megvan e szabva hogy mennyi lehet.
 • Zsombó
  van egy ismerősöm akinek egy hónapja 21 részvénye van és nem tudja mért.
 • Zsombó
  elérhető lett az üzenetküldés
 • Zsombó
  Jövőhét csütörtökön révbe ér a gyűjtés.
 • Zsombó
  Igen ám de újra módosult ááááááááá
 • Zsombó
  Most újabb rossz hír napok óta nem számolja a részvényeket.
 • janos

  te komolyan elhiszed, hogy a szervezokon kivul barkinek lesz ebbol penze?

  Vagy csak kivancsisagbol koveted?

 • Zsombó
  Kiváncsiságból követem igen most a részvények elég szokatlanul lettek kirakva.
 • Veres Mónika
  freestockshares.com/let.php?sorsz=858482604;17610610;;;3
  ha már részvény és INGYEN akkor maradok ennél 🙂
 • Zsombó
  Most nem elérhető az oldal.
 • Zsombó
  vége a karbantartásnak.
 • Zsombó
  Na most már tényleg a f**zom kivan már ezzel megint elbaszták 3 hónappal.
 • Ádám Tibor
  GlobAllShare egész világra kiterjedő közösségének minden szolgáltatása elérhető lesz, kezdetét veszi a részvények utáni részesedések jóváírása és elindul a GAS részvények kereskedelme.

  De sajnos nem tartja be a saját szabályzatát se. Már 3.alkalommal vert át bennünket.
  Sokad magammal írtunk már néhány tucat levelet .De egyetlen egy választ nem kapott senki.
 • Zsombó
  A francba én is írtam nekik egyet de b***tak válaszolni
 • Zsombó
  Most 9.30 a dátum.
 • Zsombó
  Megint kizártak egy csomó embert ok nélkül.
 • Zsombó
  Van egy jó hírem látszik a gyűjtés vége is már ma frissült a lista.
 • Zsombó
  A fordítások is a finisbe kerültek már csak 5%-ék van az egyik nyelvből.
 • Én a kém
  Emberek, most komolyan!
  Besz*ptatok egy marketingrizsát, és most keresitek a “bűnöst”?! Önmagatokra haragudhattok, senki másra. Egészen pontosan kinek milyen kára keletkezett??? Hogy akartok fogyasztóvédelemhez fordulni? Buták vagytok, most meg kapálóztok…
 • Zsombó
  Na gyerekek elindult egy visszaszámláló az oldalon remélem elégedettek vagytok.
 • Arra már rájöttem, hogy engem miért zártak ki.
  Azért, mert a hírfolyamban reklámoztam ezt-azt.
  De erre ott van a Gas advert rendszer.
  És írták is az oldalon – igaz, angolul – hogy zéró tolerancia, ha hirdetsz a hírfolyamban, meg adult témákat postolsz, meg mittomén… 🙂
 • zrexx
  Sajnos nagyon sokan beszopják ezt a cumit. Több mint 30 fiókról tudok, amit töröltek minden indok nélkül tegnapról mára. Ez egy szarházi átverés, ami a lelkileg (sok esetben anyagilag is) végletekig kivérzett emberek reménykedéseivel szórakozik. A lélekrombolás magas foka. Csak tudnám mire jó ez? Persze tudom, de akkor is felháborító. Emberek, mondjátok el minden lehetséges fórumon, mert akkor talán meg lehet kímélni néhány ember mélységes csalódását és szomorúságát.
 • Zsombó
  Ezek azért voltak még mert egy gépről 1 regizhet be csak ilyen egyszerű dolgokra kell gondolni. És semmi ördöngőségre, de ez a való életbe is így van hogy csak 1 íp-re regizhetünk az oldalakra a facebookra is mindenhova. És ha több regi van akkor jogos a kizárás ez a minimum. Be kell tartani a szabályokat és nem fognak kivágni ennyire egyszerű.
 • zrexx
  Tetszik, hogy kioktatnak ismeretlenül olyan emberek, akik nem is ismernek. Egyébként lehet olyan eset hogy azonos az ip. Változatlan a véleményem, és szemét dolognak tartom amit ennél a cégnél látok.
  Csak csendben jegyzem meg, hogy olyan nincs, hogy egy “részvény” napi részesedése napról napra ilyen nagy mértékben változik. Az osztalék mértékét a cég arra felhatalmazással bíró tulajdonosai döntik el, meglehetősen szigorú szabályok szerint. És mindezt nyilvánosan, kötelezően meghívva erre az ülésre minden tulajdonost. Tehát akkor ez nem osztalék. Ha nem osztalék akkor meg nem részvény. Ha nem részvény, akkor meg miért állítják róla, hogy az? Az árfolyam még csak csak, de akkor meg miért naponta? Melyik tőzsdén jegyzik? Hol lehet megnézni a “részvény” és az őt kibocsájtó cég adatait, a részvény árfolyamát? Ezeket az adatokat kötelezően folyamatos nyilvánossá kell tenni.
 • zrexx
  Rengeteg a kérdőjel. Még egyszer hangsúlyozom: nem érdekel, hogy ki mit hazudik magáról, csak bosszant, hogy oly sok reménytelenséggel küzdő embert, hamis illúziókkal kábítanak.
  Tájékoztatásul elárulom, hogy tőzsdén (nem Budapesten) dolgozom, úgy hogy egy kicsit jobban ismerem az ott uralkodó viszonyokat és szabályokat, mint egy átlag ember.
  Szerintem kamu ez az egész GlobAllShare.
 • Zsombó
  Ha kamu lenne nem csinálnák az oldal fejlesztését, a kezdőlapon vannak leírva az alján hogy mik várhatóak a jövőben újítások, most azon vannak hogy elindítsák ezt az egész kereskedést. Az oldal fejlesztését lehetett végignézni hogy zajlik az egész.
 • Zsombó
  Ma éjfélkor kongatnak harangot.
 • Zsombó
  Meg is történt a kritikus pontja és innentől most már nyugi van.
 • Robert
  Mar csak annyi a szivas, hogy a reszvenyszamla nyitasra 20 dollart kernek… 🙂
  Es aki nem nyit szamlat, az elveszti majd a “reszvenyeit”.
  Szoval honnan tudja az ember, hogy a 20 dollar kifizetett osszeg utan fog-e majd valaha is latni akar egy fillert?
  A kis 20 dollarokbol jo sok penzt osszeszedhetnek…
 • Nem tudom kinek van igaza,de engem a befizetésnél örömmel tölt el,hogy Paypalon keresztül kell végezni. Ez egy olyan biztonságos oldal ami vissza tudja szerezni a befizetett pénzt ha valami probléma van. Mindenesetre várok az év végéig hátha addig kiderül valami. Amúgy nekem 331 részvényem van a páromnak 296,majd meglátjuk.
 • Zsombó
  Nekem is van 286 nem lenne jó elveszíteni azt ha már ennyit álldoztunk rá.
  De ez várható volt hogy ingyen semmi sincsen azt a 20-at meg gyorsan össze lehet szedni.
 • Zsombó
  Ezzel hogy fizetőssé vállt sokan abbahagyják az tuti mert ugye arról volt szó hogy ingyenes marad és max a havipénzből befizetjük a díjat mikor elindul.
 • Zsombó
  Azt nem lehet majd megcsinálni, hogy indulás után fizetjük majd be a 20 dolcsit,és ha el is veszítjük a részvényeket akkor is valakitől aki elindult benne segítsen nekünk is?
 • Janos
  Sracok, nem veszitek eszre, hogy atvernek titeket? folyamatosan apro uj koltsegeket talalnak ki. Ebbol valoszinuleg sohase fogtok semmit se latni, mert nem erdekuk, csak marad a kabitas. Neha csinalnak valami kis latvanyfejlesztest, hogy lassatok, halad a melo, aztan bedobnak valamit, hogy fizessel be erte egy kis penzt.
 • Zsombó
  Fejlesztés kell mindig.
 • Kiszamolo
  Zsombó, ezt írtam másfél éve:

  Vagy az igazi átverés később jön, utalj el 50 dollárt, hogy megnyithassák az értékpapír-számlát, ahová jóváírják a részvényeidet. Vagy add meg a számlaszámodat és a PIN kódodat, hogy utalhassák a havi apanázst.

  Te tényleg elhiszed, hogy kapsz pénzt vagy részvényt?

  Mit tudunk a részvényről? Mi az ISIN kódja, melyik tőzsdén vezették be, mennyi a kibocsátáskori ára? Hol olvasható a kibocsátói prospektus, melyik cég csinálta a cégelemzést és hol található a cég negyedéves jelentései?

 • Zsombó
  Mindent megtudsz januárban mikor már kiment a tőzsdére, az a 20 dolcsi meg semmi mert más üzletből betudod fizetni nem pedig a kamu szarokra költjük el.
 • Kiszamolo
  Látom, sok részvényt vettél már. Ezeket a kibocsátás előtt kell kötelezően nyilvánosságra hozni, mert enélkül nincs is kibocsátás.

  De felőlem arra költesz pénzt, amire csak akarsz.

 • Blackthorne
  Mindig elképedek,amikor az ilyen nyilvánvaló átverésekről szóló bejegyzéseket, és azok kommentjeit olvasom. De most megvilágosodtam! Látom az ilyen átverések emberiségre gyakorolt pozitív hatását. Az emberiség ugyanis kicselezte az evolúciót, az etika és a morál keresztbe tesz neki ugye. Hát ezek a hiánypótló intézkedések próbálják ellensúlyozni, hogy az emberiség belepusztuljon önnön dekadenciájába. Elnézést kérek, ha valakit megsértettem volna.
 • Zsombó
  A részvények szépen kimennek a tőzsdére januárba azt kész.
 • Janos
  Azert arrol mar kene tudni, hogy melyik tozsdere mennek ki, es melyik ceg elemzi.

  Amugy attol meg, hogy kimennek nem tortenik semmi. Lehet olyan Penny stockos reszveny lesz beloluk mint a Sitetalk eseten. Mar ha egyaltalan kimennek….
  :

  Szerintem tobb penzt ne adj nekik addig, amig nem lepnek tozsdere. Valoszinuleg kernek meg valamilyen cimszoval, de en inkabb benyelnem az eddigi veszteseget, minthogy tovabb noveljem.

 • zrexx
  Te Zsombó. Te vagy egy fizetett szószolója vagy ennek a szarházi társulatnak, vagy tényleg nagyon híján vagy a józan ítélőképességnek. Ha ez az utóbbi a helyzet, akkor menjél szakrendelésre, ha az előző, akkor pedig menjél máshova, de ne agitálj, kampányolj már ilyen hevesen, mert sok kárt okozol mások lelkében. (erről írtam korábban) A részvénykibocsájtásról, pedig szemmel láthatóan még nyomokban sem tájékozódtál, következésképpen inkább maradj csendben.
 • Zsombó
  Ezt hogy érted?,mért most mit mondtam???? semmi rosszat csak azt ami az igazság és amit lehet látni előre a dátumokkal kapcsolatban, semmi többet mit nem lehet megérteni ezt egyértelmű szerintem.
 • Laci
  Due to technical issue the payment processing currently is not available. Please try again later.
  ezt írja ki most a befizetésnél.
  nem jó jel:)
 • Elek Imréné
  Hellóka, én nem tudok róla, hogy fizetni kellene. Hol értesültetek erről? Nem kaptam erre vonatkozó üzenetet!!!
 • Zsombó
  Mindenkinek aktiválni kell egy adatlap kitöltése után és paypal kell hozzá. Global világra kattoljatok
 • Azt mondja meg nekem valaki,hogy ha euro számlám van,akkor hogy fizessem be dollárban?A paypal automatikusan dollárban küldi majd át?És milyen számlára,mert számlaszámot nem láttam sehol!Pedig ezt kipróbálnám,mert egy huszas nem vág földhöz és ez nem tűnik akkora humbugnak mint az összes piramisjátékszerű mlm maszlag!De még paypal számlám sincs mert eddig nem hagytam magam csőbe húzni!:)
 • Zsombó
  Kedves lilla!

  Ha paypalszámlához hozzárendelsz kártyát akkor a kártyáról vonja le a 20 dollárt.
  Global világ menüpontba kitöltöd az adatokat és utána rávisz a fizetési ablakra.

 • Zsombó
  Ma kaptam az infót hogy kitolják a befizetési határidőt a sorozatos leállások miatt.
  Ugyanis túlzsúfolt lett a rendszer és nem bírják a terhelést, a vacillálásokkal vártak eddig vele, és mindenki az utolsó napokra halasztották a fizetést.