Izys Most kártya

István küldte át a hírt, miszerint az Izys egy új szolgáltatással jött ki, a Most kártyával.

Ennek lényege, hogy összekapcsolható a kártya egy tetszőleges bankkártyával, így a háttérben le is vonja a bankkártyáról a költött összeget. Ezért nem kell előre feltölteni az egyenleget, elég a vásárláskor ilyen módon fizetni, illetve nem költjük el, ha nem akarjuk mondjuk a szülésre félretett összeget a számláról, illetve számlát sem kell kérni a vásárlásról.

A Most kártyát is csak akkor lehet használni, amikor a rendes pénztári kártyát és ezzel sem lehet készpénzt felvenni. Amit a kártya nem figyel, hogy túlléptük-e az éves adóvisszatérítési maximumot, illetve az így elköltött összegre is felszámolják a minden befizetéskor felszámított költséglevonást.

Jó ötlet lehet, ha nem akarsz előre feltölteni pénzt a számládra vagy nem akarsz azzal törődni, hogy mindig legyen elérhető egyenleg a pénztári számládon, illetve nem is kell igényelned a kiutalást a számládról. A szolgáltatás bármikor ki is kapcsolható. További infók az oldalon.

Köszönjük a hírt.

Share

18 hozzászólás

 • vViktor
  Prémiumnál is van ilyen, ott csodakártya a neve, ha még nem került volna szóba.
 • Sokatolvas
  Na ez lesz a következő a lakáskassza után, amit beszántanák a “spekulánsok” miatt. Túl jó a népnek.
 • Krisz
  Ugyanilyen szolgáltatás már a Prémium Egészségpénztárnál is van már egy ideje. Ott “Csodakártya” néven fut.
 • Kiszamolo
  Viktor, még nem, mert senki nem küldte el nekem. 🙂
 • szocske
  Szerintem az a hátránya, hogy így bukok elég sokat a hitelkártya visszatérítésből.
  Ha az izys számlát BB-UPC kártyával feltöltöm, akkor ott kapok 2% visszatérítést.
  Aztán a gyógyszertárban Erste MAX kártyával fizetek, ott kapok 4% visszatérítést.
  Ez a kettő már teljesen kompenzálja az izys 5,9% elvonását.

  Ha összekötném az izys kártyával a hitelkártyát, akkor az egyiket elbuknám. Nekem ennyiért megéri, hogy 3 havonta egy borítékban beküldöm az izysnek az összegyűjtött számlákat.

 • combo
  Én nemrég lettem egészségpénzári tag mzsombor nagy táblázata alapján. Végül a Vitamint választottam, és eddig elégedett vagyok velük. De pont tegnap futottam bele egy egészségkártyás szempontba, ami miatt úgy érzem, hogy nem jó döntést hoztam. Néhány egészségpénztárnál olyan az egészségkártya, mint egy bankkártya (a kártyaszám formátum, lejárati idő stb. ugyanolyan); és ezekkel lehet fizetni a neten néhány helyen (patikák webáruházában pl.). Pl. az IZYS-é is ilyen. De a Vitaminéval nem, és legtöbbször online szoktam a dolgokat a kedvenc gyógyszertáramnál (úgy olcsóbb), és személyesen átvenni (előre kell fizetni). Ezt eddig nem tudtam. Úgyhogy most egy kicsit csalódott vagyok, hogy ennek nem néztem utána.
 • headset

  “Néhány egészségpénztárnál olyan az egészségkártya, mint egy bankkártya (a kártyaszám formátum, lejárati idő stb. ugyanolyan); és ezekkel lehet fizetni a neten néhány helyen (patikák webáruházában pl.). Pl. az IZYS-é is ilyen. De a Vitaminéval nem, és legtöbbször online szoktam a dolgokat a kedvenc gyógyszertáramnál (úgy olcsóbb), és személyesen átvenni (előre kell fizetni).”

  Hát ez pech. Annyit tudsz tenni, hogy a rendelésnél a számlákat a Vitamin pénztár nevére állíttatod ki, és időnként -de legkésőbb évvége előtt- beküldöd elszámolásra.

  vitaminep.hu/main/public/elszamolasi_rend

  Bonyolítja a dolgot, ha a megrendelésben vegyesen vannak elszámolható és nem elszámolható tételek, de ez az egészségkártyás előrefizetés esetén is problémás lenne. Lehet, hogy emiatt még jobb is az utólagos számlabenyujtás.

 • headset
  Annak is praktikus lehet ez a “Most” kártya, aki nem tud évi 500 ezer forintot félretenni, de szeretné az önkéntespénztári adóvisszatérítésből a lehető legtöbbet megkapni.

  Ha a befizetéseit plussz 10 százalékért azonnal leköti és az elszámolható kiadásokat a “Most” kártyával fizeti, akkor nem kell semmit számontartani, időzíteni, stb.

 • Dani85
  OFF

  Erste Maxnál melyik kategória kiválasztásakor térít gyógyszertári vásárlásokra?
 • Ostoba Mérnök
  Nem kell beszántani, csak az adókedvezményt eltörölni. Aztán majd a piac eldönti 🙂 A lakáskasszát sem szántották be.
  Ez is egy olyan iparág amit az adókedvezmény tart életben, pont úgy mint a lakáskassza.

  Amúgy ha az a cél, hogy a magánorvosokat ezzel fehérítsék, az könnyebben elérhető lenne azzal, hogy a kezelés TB árát utólag visszakapod, ha van számlád a magánorvostól. És ez – ezzel egészségpénztáras játékkal szemben – ha TB fizető vagy – igazságosabb lenne. Persze megértem, az a tuti, ha tolod a pénzt a TB-be és közben magánhoz jársz.

  (amúgy – mivel aki kimarad ebből a játékból és adófizető, az fizeti a játékosok adókedvezményét és az EP hasznát, én is benne vagyok nyakig vagy legalábbis 750 ezerig önyp-vel együtt ugyebár.)

 • Joy
  Nem láttam, volt-e már róla szó, hogy jelen állás szerint jövőre a munkáltatói egészségpénztári (vagy önkéntes nyugdíjpénztári) hozzájárulás után is igényelhető adójóváírás.
  Csak éppenséggel a jövőre rárakódó extra adóteher kérhető így vissza.
  Akinek pl. havi 40ezret utal a munkaadója, az már nagyjából ki is maxolja a 150ezres adójóváírást, mert az elvonás mértéke, ha jól rémlik 30% körül lesz. (Akinek többet utalnak, az efölötti rész adóját kénytelen benyelni.)
  Nekik/nekünk az egyéni befizetés így okafogyottá válik.
 • AdóAdóAdó
  Kevésbé modernebb eszközökkel, de én (és sokan) ezt csinálják. Amikor összegyűlnek a papír alapú számlák, elküldöm és postán egyszerre átutalom a pénzt bankban. Ők meg egy hét múlva visszautalják. Tulajdonképpen fölösleges a sok utalgatás, csak tranzakciós és banki költség van vele. Elég lenne évente egyszer átutalnám az egészségpénztár jutalékát, aztán kalap kabát. 🙂 Aki meg nem fizeti ki a jutalékot az nem kap adóigazolást. 🙂
  Még egy lépéssel továbblépve, simán államosítható lenne, egy központba elektronikusan átmennének a vásárlásaid, és egyből belekerülne az adóbevallásod terevezetébe. Csoda, hogy Viktor eddig nem nyúlta le a businesst. A megvalósításra komoly pénzeket ki lehetne fizetni. 🙂
 • Szocske
  egészseg kategória a gyogyszertar
 • com
  (off) Ez már nekem is a szemem elé került a minap, jó lenne biztosabbat tudni róla. Mivel a SZÉP-en kívül minden más ugyanúgy adózik, ismét érdemes lehet ÖNYP-t vagy EP-t kérni cafeteriában. Feltéve, ha valóban jár utána az adójóváírás.
 • Roni
  Sziasztok!

  Ahogy már jeleztétek, a Prémiumnak is meg van a saját Csodakártyája.Szerintem ők voltak az elsők a piacon ezzel a kártyával. Több mint másfél éve használjuk párommal. Fantasztikusan kiépítették a rendszerüket, profi csapat van mögötte. Több mint 1 éve innen törlesztem párommal a lakás hitelünket. Mind a kettőnknek van, így a törvényi maximummal mellett is és az adójóváírással 2 havi törlesztő “visszajár”.
  Zökkenőmentesen lehet náluk mindent elintézni…
  Bankkártyás fizetéssel is fel tudod tölteni a Csodakártyát és így nincs utalási díj sem.
  Csak ajánlani tudom…

 • mephisto6
  Félig OFF: vége az éves novemberi Patika akcióknak?
  ez alapján jövőre már sávos lesz a befizetés, nem pedig havi (ráadásul drágább is lesz): patikapenztar.hu/hirlevel/1812/hirlevel.htm#hir3
 • FifiTheReal

  Nincs vége. Lásd az alapszabály 113. pontjában leírtakat:
  patikapenztar.hu/dok/patika_alapszabaly_20180906.pdf

 • Bucbuc

  Nem, nem a népnek volt jó. Társadalmi szinten egy ráfizetés volt. Az ügyeskedő egyénnek volt jó egyedül, aki szereti magát népnek beállítani.