Taxi helyett

Budapesten sikerült elérni a taxisoknak, hogy a leghalványabb verseny se legyen a szolgáltatók között, hanem egységesen nagyon drágán tudjanak szállítani utasokat.

Ennek megfelelően egy ferihegyi reptérre vezető út minimum 9.000-10.000 Ft Budaörsről és ugyanennyi vissza is. (Ha budaörsi taxival megyek, akkor is 8.000 Ft az út. Ők is utána emeltek, hogy a budapesti taxisok árai elszálltak. Megtehették, bolondok lettek volna nem emelni.)

Már régóta zavart, hogy ennyire drága lett egy-egy reptéri út és mivel hajnalban két kisgyerekkel és három börönddel a BKV nem megoldás, ezért kerestem másik lehetőséget.

A mindenféle fekete fuvarozóra nem akartam bízni, hogy kiérünk-e időben, ezért eszembe jutott, hogy mostantól saját autóval megyünk.

Mióta megnyitották a reptér saját parkolóit, már 300-400 méterre is egész normális áron lehet parkolni és végig fedett folyosó visz a reptérre.

Sajnos szeptember 7-től a reptér felemelte a parkolódíjakat úgy 15%-kal (holt szezonban drágább lett???), de szerencsére a Wizzair oldalán még lehet olcsóbban parkolóhelyet vásárolni. Egy hét a Holiday Parkingban 7.500 Ft, a Liteban 6.600 Ft. 15 nap pedig csak 11.900 és 10.000 Ft.

Ehhez jön még nekünk cirka 1.700 Ft benzinpénz oda-vissza és a rövid séta. De így is feleannyiból megúszok egy hetes parkolást, mint eddig a taxiköltség volt. S ez a parkoló közel van, nem úgy mint a többi parkoló, hogy majd kisbusszal jönnek érted valamikor, hogy elvigyenek a kilométerekre lévő parkolóba, ráadásul nagyjából ugyanennyibe is kerülnek.

(Ezt nem azért csinálom, mert nem tudnék kifizetni még 8 ezer forintot taxira. Hanem mert nem akarok egy árkartellt támogatni. Ahogy a reptérre is beviszek üres palackot és ott töltöm meg vízzel, csak azért sem veszek ötszáz forintért fél liter ásványvizet, miután a biztonsági ellenőrzésnél elvették tőlem az összes vizet, mert nettó rablásnak érzem azt is. Ha már elveszik az összes vizet mindenkitől, tegyenek ki a váróba ingyen tartályokat és ne húzzák le az embereket még utána.)

Amit még valamiért sokan nem tudnak, már nagyon sok éve van egy Spar üzlet a reptéren. Talán azért nem ismerik, mert az érkezési szinten van, ahová kevesen mennek le indulás előtt. Az árai Spar árak, vagyis nyugodtan vehetsz ott szendvicseket, kávét és minden mást, nem kell tíz perccel később aranyáron megvenned az ételt a reptéri váróban.

Kapcsolódó cikk:

Balhé a reptéren

Share

190 hozzászólás

 • kridli
  A meki (vagy burger king? már nem emlékszem) és a kfc is jó árú még a reptéren.
  Egyébként nekem a reptér közeli kisbuszos parkolókkal csak pozitív tapasztalatom volt eddig, bár már több éve, hogy utoljára “reptéren” parkoltam, és akkor még nagyon drága volt a reptér saját parkolója, az nem nagyon volt opció. Gondolom a konkurencia miatt muszáj volt nekik is árat csökkenteni.
 • Szegénygyerek
  “nem azért csinálom, mert nem tudnék kifizetni még 8 ezer forintot taxira. Hanem mert nem akarok egy árkartellt támogatni. Ahogy a reptérre is beviszek üres palackot és ott töltöm meg vízzel, csak azért sem veszek ötszáz forintért fél liter ásványvizet, miután a biztonsági ellenőrzésnél elvették tőlem az összes vizet, mert nettó rablásnak érzem azt is. ”

  Teljesen egyetértek, csakazértsem ülök taxiba, amióta kifocizták maguknak a fix tarifájukat. Ugyanez a vízzel. Elvből nem veszek a reptéren semmi sz@rt.

  Pedig nem vagyok egy szegény gyerek.

 • mzsombor
  Az Alapblogon is pont tegnap jött elő a téma, a moszkvai liberalizált taxispiac apropóján, ahol 50 Ft (!) körüli jelenleg egy km ára, miközben a jármű ugyanannyiba kerül, az üzemanyag pedig az itthoni fele. A km költség mégis majd’ a hatoda az itthoninak…

  alapblog.hu/orosz-taxiarak/

 • Aleksandr
  A néha akciós parkolón kívül én megemlíteném még a reptéri fuvarozókat, fix áron – nem fekete, számlát ad minden út végén. Teljesen megbízható. Jobb helyeken a weboldalon kitöltöd az indulás pontos helyét, dátumát. Haza utazásnál a reptér környékén vár, kapsz sms-t és ha leszálltál megcsörgeted és ott vesz fel ahol a taxisok is. Mindezt cirka fél áron. Nekem csak pozitív tapasztalataim vannak az ilyen cégekkel.

  Más:
  megérne egy misét a budapesti taxi helyzet más szemszögből is. Konkrétan az utóbbi hétvégéken esős időben nem lehetett taxit hívni. Nem Budaörsre, hanem az I. meg XIII. kerületbe. Ezt a legkisebb túlzás nélkül állítom. Két szombati estén is így jártunk, 8 taxitársaságból egy sem tudott taxit küldeni este 9-10 környékén és hajnalban sem, de még csak azt sem tudták megmondani, hogy mikor tudnának. Emiatt konkrétan “otthon ragadtunk”, de nem csak mi, ***folyt

 • antenna
  Miklós, kössz a tippeket és teljesen igazad van a cikkben leírt dolgokkal kapcsolatban. Amúgy mióta bevezették az új tarifákat, negyed annyit taxizok. És az uber-es balhé óta annyit sem. Egyszerűen gusztustalan, amit a budapesti taxisok művelnek, nem szándékozom támogatni őket.
 • Aleksandr
  folyt*** közeli ismerősi körből nagyon sokan.
  Ha már Budapest sem működik, akkor mi? 🙂 Legalább az Uber-es kocsik nem szennyezik a fővárost…
 • random okos
  Újszülöttnek minden vicc új 🙂
  Holiday parkingban parkolok mindig, a felvezető járda fedett ugyan fedett da amíg kiérsz a fedett részig addig ázol. Szitáló esőben nem para de ha nagyon esik bőrig ázol.

  Az első kommentelő által említett kisbuszos megoldás nagyon balkán, méltatlan (akárcsak a vizes palackos mutatvány, különösen ha nem egyedül vagy, rém ciki). Eplényi síarénából is fordultam már vissza csak azért, mert már csak az alsó parkolóban volt hely (onnan kisbusz visz fel)…

 • Tibor
  En meg 100ml-s palackokba toltom a vizet, abbol vihetsz tizet is 🙂
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  Nyáron mentünk az Aleksandr által említett fuvarozók egyikével (nem a legolcsóbbal), elégedettek voltunk.

  A víz terén a legnagyobb szemétség, hogy több repülőtéren a mosdóban nem lehet hideg vizet folyatni a csapból és ivókút sincs.

 • Tibor
  Amugy meg jobb megbeszelni valakivel hogy o kivisz benneteket mikor nektek kell, te meg kiviszed oket mikor nekik kell.
 • dgt_
  Vecsésen is vannak parkolók és relatív olcsón ott lehet hagyni az autót a nyaralás idejére, mikrobusszal pedig odavisznek a terminálhoz ill. nyilván el is hoznak érkezéskor.
 • Robi
  okos

  Nalam szokott lenni esernyo meg esokabat (sokszor mindketto…) utazni anelkul nem indul az ember. 3 percnyi esotol meg nem olvadok ripityara

 • komisz_kolok
  Azt olvastam valami blogon, hogy nem eri meg autot tartani, mert taxival olcsobban jössz ki, ha menni kell valahova 😉

  Ha mar kiszamolo, szerintem jo lenne utanajarni, vagy egy vendegposzt kereteben valami hozzaertövel kiszamoltatni, hogy ezek a taxi arak mennyire irrealisak. Erdekelne, hogy mennyi marad meg a vegen egy taxisnak. (Tegyük fel, hogy fizet adot, vesz autot, tankol, fizet a fuvarert a szervezönek, el szeretne tartani a csaladjat) Persze, mindenki szeretne mindent olcson, lehetöleg ingyen mindent megkapni. De az, hogy csak az en munkam legyen megbecsülve, mindenki mas bagoert dolgozzon nekem, szerintem nem megy hosszutavon.

  Ugyanez volt a bajom az elektroautos temaval is. Vegyük figyelembe, hogy hany ember hal meg a dieselek okozta szennyezes miatt evente, milyen karokat okoz a belvarosi hazakban a szennyezes, mennyire elhetetlenek a varosok a zaj miatt, stb.

 • asdf
  A reptéren a spar-on kívül van a kapuk felé automata, ahol 150 egy félliteres víz ill. a relay-nél is egész normális áron adják (belvárosi).
 • TT
  Nekem a reptértől pár km-re lévő parkolóval sem volt gond, simán hoztak-vittek időre kisbusszal a terminál és a parkoló között, semmit nem kellett gyalogolni. Én a reptéri parkoló kartellt sem támogatom, elég illetéket fizetek a repülőjegyben.
 • Zedder
  “akárcsak a vizes palackos mutatvány, különösen ha nem egyedül vagy, rém ciki”

  Nem tudom mitől ciki, Amerikában mindenki ezt csinálja, mondjuk a repterek tele vannak ingyenes és kulturált vízadagolókkal…

  De persze vegyed nyugodtan aranyáron a palackozott csapvizet a dutyfreeben, hogy ne cikizzenek…

 • VAG
  Aztán nyáron ott állsz az előre lefoglalat parkolóban, ahol rendszeresen nincs hely és másfél óra múlva indul a gép…
 • Jóska Pista
  Nincs semmi bajom a spórolással, amikor nem kerül semmi többlet “költségbe”. Kiváltom a hitelkártyát, a visszatérítésért, mert semmivel nem több fáradtság hozzárendelni azt a fizetéshez, vagy azt elővenni. Azzal sincs semmi bajom, ha valaki a reptéri váróban tölti meg a vizes palackját. Istenem, csak magát égeti.
  De biztosan nem fogom a gurulós kézipoggyászt és a 30 kilós bőröndöt több mint fél kilométeren át cipelni oda-vissza pár ezer forintért. Az meg különösen rohadjon meg, aki pár hete a büdös KFC kajáját felhozta a fedélzetre és fél úton keresztül azt szagoltam.
  Egészséges ember kibír étlen szomjan egy 5-6 órás repülőutat.

  Fenének keresem a pénzt, ha még nyaralás alatt sem érezhetem jól magam.

 • FoX
  A Vecsésen lévő parkolók legtöbbje teljesen megbízható, korrekt szolgáltatást nyújt. Olyan is van, ahol mélygarázsban áll az autód. Visznek-hoznak, semmi para. Nincs abban semmi balkán. Egy akkora településen nem élnének meg annyian ebből, ha rosszul dolgoznának. A verseny jót tett a színvonalnak is.
  A taxishiénákat viszont nagyon ki kellene onnan kergetni, mert az aztán tényleg az ország szégyene, amit művelnek. Múltkor kint voltam a hotel előtt, ahol dolgozom, jött egy hiéna egy vendéggel. Mondja neki a sofőr, hogy 50 euro lesz. A doorman megkédezte a vendéget, hogy a reptérről jött-e, mert akkor nem 50 euro a tarifa. Hiéna kapott 30-at, meg egy jótanácsot, hogy ne nagyon járjon hozzánk vendéggel.
 • Boltos
  Hosszú évek óta használom a parkolóplázát. Ez is kisbusszal visz ki a reptérre, soha nem volt még gond velük, azonnal visz azonnal hoz, nem várja össze az embereket, számtalanszor ültünk csak ketten a kisbuszban. Viszont amit írtál parkoló ha pár napig vagy oda még olcsóbb is mint a parkolópláza. Jó hogy felhívtad a figyelmemet.
  Azt persze hozzá tenném hogy hátizsákos utazók vagyunk, elő, elő fordul ,hogy a dzsungelben függő ágyban alszunk. Ha üzlet emberek vagy családosok lennénk biztos mi is máshogy gondolkoznánk.
  Ezt az ubert nem értem. Ázsiában csak ubert -t használunk, tökéletes, olcsó, nincs lehúzás, kényelmes. Itt a modern európában gátat szabadnak a fejlődésének az”elmaradott” ázsiában pedig vígan működik.
  Úgy gondolom, hogy az uber vígan belefért volna a rezsi csökkentés feliratú kalapba.
 • Boltos
  Erre a víz dologra már ki sem térek, csak annyit tennék hozzá, hogy nagyon sok reptéren a shopok mellett ott van az ivó kút. Mert ugye az ivóvíz alapvető emberi szükséglet.
 • Tamás
  Lehet újat mondok, de a Beeride-sról hallottatok már? beerides.com/hu
 • jami
  Vidéken sem lehet dicsérni a taxit, baromi drága, ellenben sok 65-70 éves sofőr és életveszélyes, de valahogy mégis lassú haladás.
  Nemrég nem volt más opcióm, 2. alkalommal inkább átmentem esőben bicóval a fél városon, indultam hamarabb. Mikor nem volt kocsink, akkor beteg gyerekkel mentem többször, nem volt ilyen a rossz a helyzet. De pl. utaztam csajjal, aki azt mesélte, hogy ő csak nappal dolgozik, sötétedés után, hétvégén, ünnepnapon soha.
 • LSV
  Jónéhány éve már hogy a reptéren parkoltam, a holiday parkolót használtam, de onnan séta be csomagokkal (akkor még nem volt fedett) a lusta testemnek nem tetszett.
  Felfedeztem a vecsési parkolókat, azóta azt használom (2 havonta). Fedett helyen van az autó, az ajtóig hoznak/visznek, és a számlát is bent az irodában kapom, nem kell lelépcsőznöm a konténerekhez hogy számlát állítsanak ki, majd onnan visszalépcsőzve elsétálni a parkolóig.
  Mondjuk nekem 100km a reptér, így a taxi nem alternatíva (elvből sem utazom sehol a világban taxival).

  Mit várhatunk az itthoni reptértől, ha még az utcákon sincs ivókút (biztos van kivételes város)?

 • kovács jani
  Gránit-os platinum kártyával vagy Erste Wizzair kártyával (elvileg nem de gyakorlatban a betétit is elfogadják!!) vagy bármilyen más gold/platinum mastercarddal be tudsz menni a mastercard lounge-ba és nem kell vizet töltögetni, hanem bármit ihatsz. Nekem csak ezért megéri (Gránit Platinum) mert elég sokat utazok, de kb évi 3-4 utazásnál már behozza a kártya a díját.
 • Zedder
  Biztos én vagyok UFÓ, de nem értem mi ez a csapvíz ellenes kirohanás többek részéről is… Magyarországon, sőt, Európában kb. mindenhol iható a csapvíz.

  Kicsit croissant téma, aki tényleg szégyelli magát töltögeti és van pénze, akkor vegye a 3-4 eurós Eviant… Egy időben én is így tettem, de leszoktam róla, pedig a vagyonom közben a sokszorosára nőtt, tehát nem pénzkérdésről van szó…

 • naa
  , szerintem pet palackkal szennyezni a környezetet is kicsit ciki (műanyag lábnyoma, plusz hogy oda kell vinni a tele palackot ahol megveszed), miközben jó a vezetékes ivóvíz Mo.-on. Ha elfelejted a kulacsot, persze elmegy, de a kulacs sem ciki éppenséggel…
  Mint ahogy szerintem ciki cipelni a dögnehéz “ásványvizes” üvegeket is a boltból haza (vagy cipeltetni a kiszállítóemberrel), pl. víztisztító berendezés vagy sima csapvízivás helyett.
  Egyébként meg egy idő után semmi sem kellene, hogy ciki legyen egy egészséges önbizalommal rendelkező embernek, idővel sok minden sokkal egyszerűbb lesz… 🙂
 • combo
  @Jóskapista:

  OFF: Engem rábeszéltek az OTP-ben a hitelkártyára a visszatérítéssel, de jövő decemberben, a visszatérítés kifizetése után visszamondom. (Eleve felbosszantott, hogy a havi zárlati díjat elfelejtette megemlíteni a bankos hölgy, amikor elmondta, hogy mennyi az éves díja.) Az első évben a prémium miatt még talán megérte, de utána a franc szarakodik vele ilyen kis összegért.

  Egyébként a legfrissebb raiffeisenes hirdetmény átírogatásai is jól mutatják, hogy a hitelkártyákból egyre jobban gyomlálják ki a visszatérítést:
  raiffeisen.hu/documents/10423/161875/onecard_penzvisszateritesi_szabalyzat.pdf/7b8a4127-fcdc-4385-a559-c7ba744ad956?version=1.16

 • NeTuddKi
  Komisz_kolok ez már csak így van :-), én is megjegyzem párszor. Be kellene látni mint az USA -ban: Az autó ma már nélkülözhetetlen, de akkor miből szednék be a benzinben lévő 2/3 -nyi adót? A másik meg a spúrság ami sokszor kiütközik. Pofátlanság az 500 forintos víz? Az. De akkor sem viszek üres palackot. Jó, a gyerek enyhítő körülmény. Hogy a témánál maradjak, nekem van ismerősöm/rokonom aki kivinne és haza is hozna, tehát nekem nem probléma, én is vittem már ki rokont mikor Finnországba repült. Az (taxi) árak meg az Állam miatt annyi amennyi. Nálunk a legdrágább IPhone, de ha csak a nettót nézzük pont ugyanannyi mint máshol Európában.
 • L70
  @Jóska Pista

  Akkor keress még egy picit hozzá, és mehetsz magángéppel. Amíg fapados áron nyomod a nagy mellényeddel, addig fapados utastársakat kapsz.

  Tudod 20-25 éve az volt a ritka, amikor nem egyedül ültem a 3 széken. Hja, hogy akkor a havi nettó fizetésem egy-másfélszerese volt egy repjegy Németországba, az már más tészta.

 • jami
  (Egy időben sok törpekút volt az utolsó faluban is, na, ezeket szüntetik meg folyamatosan – ahol már nem tették meg. Merthogy az élelmes népek onnan viszik a több száz (!) liter vizet locsolni. Meg az állatoknak. (Kinek mi jut eszébe, ugye.) Nem ám mosni, inni azok, akiknek kikötötték, az a költség elviselhető volt…)
 • ZoltánH
  A Beerides-ot nem ismered?

  beerides.com/hu/ingyen_repteri_parkolo_beadas

  Amíg te elrepülsz kitakarítják és másnak bérbeadják a kocsidat. Mikor visszajössz akkor újfent kitakarítják és úgy kapod vissza. Közben nemhogy nem költöttél a parkolásra, de még pénzt is kapsz a bérbeadásért.

  Nyilván nem való mindenkinek, de szerintem Miklós pont olyan, akinek nem esik le a gyűrű az ujjáról, ha egy idegen használja a kocsiját.

 • Lív
  A múltkor megkérdeztem a reptéren, melyik mosdóból jön hideg víz, és a takarító néni azt mondta, hogy a mozgássérültekéből. (az indulási szint emeletén voltunk épp) És tényleg. 🙂
  Én az Airport Hotelnél szoktam hagyni az autót, általában max 5 percet kell várni rájuk bármelyik irányba és ott tesz ki, mint a taxisok.
 • Kiszamolo
  Inkább fizetek 10 ezret, mint más használja az autóm, megkarcolja, meghúzza, üveghangon bőgesse a motort és ki tudja még mit csináljon vele.

  Heti 50 ezerért se adnám kölcsön, nem hogy ingyen.

 • L70
  alapblog.hu/a-verseny-hianya-30-szazalekos-arres/

  Ez is reptéri történet.

 • Zedder
  + ha baleset, autópályaráhajtás, bűncselekmény történik az autóddal…? No f… way…

  Zsigerből gyűlölök mindent, ami ilyen sharing economy szerű hippiség. End of the day senki sem jól jár vele, csak a szervező, aki leszedi a sápot.

  Persze mire ezt belátják az emberek, jó pár szektor fog tönkremenni, emberek tízmillióit földenfutóvá téve…

 • ZoltánH
  Hát nem tudom.
  Elvileg vállalják, hogy kár esetén javíttatják a kocsidat és még csereautót is biztosítanak.

  Nekem ez elég Win-Win szituációnak tűnik.

  Amúgy ha ez ennyire nem tetszik mit fogsz csinálni majd az önvezető autók korában? Merthogy azok az autók 90%-ban úton lesznek. (míg a tulaj nem használja taxizgatnak magukban a városban) 🙂

 • ZoltánH
  Egyébként elfogadom, hogy sokan vannak így. Valószínű jelenleg a többség nem adná a kocsiját.

  Ellenben azért érdemes lehet vele foglalkozni, mert szerintem van 20-40% aki nem idegenkedik ettől. Számukra ez egy világbajnok ajánlat.

 • Zabalint
  @komisz_kolok
  Én mondjuk nem feltétlenül olcsón szeretném megkapni, hanem piaci áron, nem a taxismaffia és a Tarlós maffia által kialkudott kartell áron. A magas fuvardíjat ne hatósági módszerekkel próbalják letolni a torkomon, hanem ha kell, jobb szolgáltatással, ha meg túlzottqn telített a piac, nekik sem tilos munkahelyet, szakmát váltani. Aj, hogy nekik egyszerűbb ezekkel a módszerekkel? Akkor meg ne várja senki, hogy ne rühelljem ezt a rohadék bandát, tisztelet a kivételnek, aki midig ellenezte a taxiskartellt.
 • Jóska Pista
  at 13:31

  Köszönöm az építő hozzászólásod.

 • Tamás
  kocsit, asszonyt nem szokás kölcsönadni… ahogy az ősi dakota mondás tartja..
 • Tizenhét
  Régebben évente négyszer mentem nyaralni a tengerhez. Alázattal, nagyon kevés pénzből.
  Amikor ismerőseim mosolyogtak rajtam, miközben odakinn újratöltöttem a vizes palckomat, nem szóltam semmit. Igaz, akkoriban még kezdő voltam. A reptér melletti lakótelepen álltam meg a kocsival és onnan bebuszoztam.
  Aztán ráéreztem, hogy lehet ezt sokkal jobban is csinálni. Simán kimegyek BKK busszal, a megtakarítást pedig repülőjegyekre költöm. Azóta évente nyolcszor (jól írtam, 8*) járok nyaralni és szánalommal nézek a mellettem taxival reptérre igyekvőkre. No meg a sznobokra.
  A nyolc valós szám.
  Szeretném ha tudnád, az utazás az alázattal kezdődik. Vagy épp erről szól, csak még nem tudod.
 • NAR
  Nekem a taxival nem is az ár a legnagyobb bajom, hanem hogy 80-100-zal megy a Hungárián meg a gyorsforgalmin…
 • Belső ellenőr
  “komisz_kolok irta: Ha mar kiszamolo, szerintem jo lenne utanajarni, vagy egy vendegposzt kereteben valami hozzaertövel kiszamoltatni, hogy ezek a taxi arak mennyire irrealisak”

  25-33% között marad meg neki abból, amit a taxióra mutat. A _fővárosban_ 15-25 ezer Ft a kivetített napi átlag forgalom, legyen ez alapján napi 20. 30*20=600. Ebből könnyedén kiszámolható, hogy ez a minimálbérnek megfelelő összeg. És ugye ne feledjük, hogy 30 nappal számoltunk, nem havi ~24-et. És azt is érdemes tudni, hogy a taxi munkaidő szempontjából speciális, csúcsidők vannak, amiket nem hagyhatsz ki, de hiába dolgozol kétszer annyit, nem lesz kétszer annyi a pénzed mint azt sokan logikusnak gondolnák, csak 20%-al több, ugyanis ezek már üres időszakok.

  Egyébként meg egy egyszerű kalkulátor a taxisok költségeire: taxisforum.hu/kiszamolo/

 • HerrUrban

  Köszi! Ez az újabb Rafis hirdetmény elkerülte a figyelmemet.
  Asszem’ itt az ideje, hogy a negyedéves összeg felmarkolása után búcsút vegyek ettől a HK-tól:
  – A figyelembe vett vásárlási tranzakciók együttes összegét a Bank havonta legfeljebb a Hitelkeret összegében, és negyedéves szinten legfeljebb 300 000, -Ft -ban maximálja.
  A vásárlási tranzakcióknak a maximum összeget meghaladó része után a Bank isszatérítést nem teljesít (szóval negyedévente max 300k után van visszatérítés)
  – A visszatérítés összege negyedévente OneCard Gold Hitelkártya esetén legfeljebb 15.000,-Ft (eddig, ez a keret 30000Ft volt)

  Kár érte! Kiváló ügynök volt! (youtube.com/watch?v=hkqB_CNKPBE)

  raiffeisen.hu/documents/10423/161875/onecard_penzvisszateritesi_szabalyzat.pdf/7b8a4127-fcdc-4385-a559-c7ba744ad956?version=1.16

 • PanelProli
  Ha tényleg 9000 az utazás, ki a fene fizeti ezt ki inkább mennék gyalog!
  Én nem értem a Pestieket….
  Szerintem abból élnek ezek a taxisok, hogy egy gyanútlan vidéki mint mondjuk én beül, hogy 1500 csak elég lesz aztán mutatják a számlát a végén.
 • PanelProli
  Amúgy mi van ha vidékről hívtok taxit, vagy elmentek vonattal és bejöttök taxival 😀
  Most néztem Budapestre 70km-ről indulva kb. 8000 a tarifa.
  Már értem miért láttam pesten többször a városunkba való taxit.
 • Györgyi
  Kötelező a fix tarifát fizetni? Csak mert amikor még Pesten éltem, párszor taxiztam a Határ úti metró közelében lévő albérletemből a reptérre, és a taxisok általában maguk javasolták, hogy menjünk inkább sima taxiórával, mert azzal onnan olcsóbb lesz a végeredmény, mint a fix reptéri tarifa, ami akkor 3500 körül volt.
 • Appalache
  Meg szoktam kérni egy jó barátot, vagy családtagot, hogy vigyen ki. És legközelebb ő is számíthat rám. Problem solved.
 • gab
  Ki honnan megy a reptérre, nekem ez a 900 ft-os új BKK szolgáltatás (100E busz Deák tértől szinte megállás nélkül elvisz, fél óránként jár) eléggé tetszik, hamarosan megyek is vele. A fix tarifák miatt pl. ahonnan én megyek, 7-8e-ről rögtön 10e fölé ugrott egy fuvar… És voltak a fix transzferfuvarok is, amik ennél is olcsóbbak voltak. Ez a reptéri taxizás jó nagy maffia volt mindig, régebben csak másik céget volt érdemes rendelni telefonon, mint akik kint hiénáztak, most már tök mindegy az egységes ár miatt.

  Ha családdal mennék, akkor ez a reptéri parkolás tényleg jobb üzletnek tűnik, 2x10e helyett a cikkben említett ár.