Hitelkártyások vigyázzatok

Több helyről hallottam, hogy a bankok engedve a törvénynek, nem szedik be a hitelkártya tartozást sem.

Ami azért ciki ugye, mert akkor kamatot kell rá fizetned.

Hiába van beállítva beszedés a bankszámládra, a bank nem fogja azt lehívni a törlesztési moratórium miatt.

Kézzel kell elutalnod a pénzt.

Nézz rá a számládra, hogy a te bankod is ezt csinálja-e.

Share

68 hozzászólás

 • nyman
  Azért az Erste HK-nál vigyázni kell. Megtettem én is a nyilatkozatot a netbankban, de a számlainformációknál a “Fennálló hátralék : 0” . Szóval ha közel van a fizetési határidő már lehet nem fog teljesülni.
 • koffee
  Rulírozó hitel ilyen esetben hitelkártyának felel meg?
 • umate
  Én eddig is átutalással fizettem, szóval nagy változást nem jelent :).
 • 2020
  netudki

  vicces egy kérdés pont ebben a topicban …… :D:D:D
  (amúgy valaki mondta, hogy van előnye? :-O)

  időt hogy nyerek vele?

 • 2020
  dpiet

  köszönöm, ez már számomra is értékelhető indok, de ezzel együtt – hálaégnek – továbbra sem érzem égető szükségét egy credit card-nak.

 • Családfő
  Xab, a volt citi-seknek nem kell a 20milla ahhoz, hogy beszedéssel menjen a HK tartozás. Ezt az egyik apró örömünket még nem vette el az Erste. 🙂

  2020,
  A visszatérítés már önmagában megéri… Továbbá, ahogy fentebb is írták, kellemes likviditást ad ingyen, ha épp úgy alakul a folyószámla egyenleg. A többi csak ráadás.

 • jami
  És ezt engedik majd a bankok? Nem kell közjegyző pl. januárban?
 • Mammut2
  Az előtörlesztéshez sosem kellett közjegyző. Törvény adta jog, a veszélyhelyzeti rendelet sem tiltja. Nekem 2% az előtörlesztési díjam, már többször éltem is vele, ahogy tudtam.
  Tudom a bankoknak ez nem kedvez. Eddig személyesen jelentettem be az előtörlesztést, most nem tudom, hogy lesz. Telefonon, vagy max. postaládába dobva feladom, vannak régi bélyegeim 🙂
 • promontor
  portfolio.hu/bank/20200327/torlesztesi-moratorium-mi-lesz-a-hitelkartyakkal-es-a-folyoszamlahitelekkel-422384

  És mint kiderült, az van, amit mondtam. Hogy ennek mi értelme volt így?

 • jami
  Előszedem a szerződést. Az rémlik, hogy ltp-ből nincs díja és évi 1-(2x?) pici kamat.
  Most még megvárom, mi lesz a munkahelyeinkkel, de kezdek arra hajlani, hogy kérjük a moratóriumot, gyűjtjük a törlesztőrészleteket és év végén előtörlesztés a megtakarításokkal és 2 év múlva járnak majd le az ltp-k.
 • Dave
  Raiffeisen:
  “A fizetési moratórium kiterjed a hitelkártyákra és a folyószámlahitelekre is, de ezek tekintetében a gyakorlati kérdések és a jogi részletek tisztázása még folyamatban van, szíves türelmét kérjük.”
  raiffeisen.hu/moratorium
 • V
  igen akinek van LTP annak abbol ingyenes az elotorlesztes ha fogyasztobarat a hitel, ezt erdemes kihasznalni. Esetleg ha tobb milliorol van szo abban is el lehet gondolkodni hogy megosztani a meglevo LTP szerzodest – igen az ujra mar nem jarna az allami tamogatas – es a megosztottbol elotorleszteni. Megosztas dija ugyanis kedvezobb mint ujat nyitni. Ha pl 1% az elotorlesztes es 10M-t akarunk elotorleszteni ezzel a trukkel 100000 HuF-t lehet sporolni. Nekunk pl van 3 futo LTP ami uresen megy (nem fizetjuk epp) de arra vannak hogy azokon keresztul fogjuk kifizetni a hitelt ido elott.
 • Lasar
  Üdvözlök mindenkit!
  Erste folyószámla hitelem van, “további” hiteltörlesztést választottam, azonban az online banki felületemen létre jött egy második számla “Moratóriumi Folyószámlahitel” számla. Találkozott már valaki ezzel? Diszpécser sem tudott felvilágosítást adni,türelmet kért, mivel a folyószámlahiteles konstrukciók még kidolgozás alatt vannak?!??
  Tevékenységnaplóban semmi nyoma, vissza sem tudom keresni, most akkor felfüggesztettem a hiteltörlesztésem vagy mi?
  Köszönöm!
 • Kovbea1
  Moratóriumi számla???
  Erste bank a fizetésem 75%át egy ilyen számlára tette minuszban…
  A hitelkártyám rendesen fizetve van és vállaltam a további törlesztést is…akkor ez mi?
 • andor
  Erténél én is elfogadtam a felugró ablakot, hogy folytatom a befizetést, ennek ellenére kaptam egy smst, hogy felfüggesztik a hitelkártya tartozás befizetését. Felhívtam az ügyfélszolit és a következő van: a rendszer nem vette, hogy szeretném, ha számlámról levonják a hitelkártya tartozást, vagyis moratórium szerint jártak el. De lehetőség van rá, hogy én manuálisan átutaljam, amit meg is tettem, hogy ne jövőre fizessem ezt ki. Viszont ezt a jövőben nem kell újra és újra megtennem manuálisan, mert csak a márc 18- ig “felvett” hitelekere vonatkozik, tehát csak a mostaninál volt kézi hajtány. A többit megint vonják, ahogy be van állítva.
 • Családfő
  Erste hitelkártyához: akadozik a gépezet. Hiába utalja át az ember a tartozást a HK számlára, az elérhető egyenlege nem nő meg azzal az összeggel. Az ügyfélszolgálat szerint ez széles körű probléma, az érintett ügyfelek hamarosan tájékoztatást kapnak.

  Akinek relative alacsony a hitelkerete viszont használná, érdemes rápillantania netbankban, hogy ő éppen miként áll.

 • Serrin
  @2020: A Bunq nevű fintech cég hitelkártyát ad, csak nem feltétlenül fogadják el mindenhol. Neked kell tölteni rá pénzt (mint a Revolutnál és hasonlóknál), szóval nem valódi hitelkártya, de ha nem kapsz máshol, akkor lehet, hogy megéri, de te döntsd el!

  3 hátránya van:
  – 10 Euro az egyszeri díj.
  – Euro alapú és Magyarországon a váltásnak így ára van, bár ha így nő a ráta, akkor akár kereshetsz is rajta…
  – Revoluttal ellentétben a legtöbb dolognak díja van (1% körül), nem minden ingyenes. Külön havidíj itt sincs.

  Ez nem reklám volt, csak segíteni akartam. 🙂

 • gy
  Erste: hitelkártya tartozásról netbankon keresztül felugró ablakban nyilatkoztam amint lehetett, hogy továbbra is fizetném. (beszedés teljes összeg külső számláról)
  ezután tovább nem foglalkoztam a dologgal, de ma vettem észre, hogy nem a teljes összeget vonták le és így beterhelték a kamatot.
  problémáim:
  – felületen sehol nem látom a nyilatkozatot (pl. OTP-nél ez tök korrektül látszik)
  – a beállításoknál továbbra is ott van, hogy teljes összeg beszedése

  felhívtam ma a telefonos ügyfélszolgálatot, 10 percig kereste, hogy akkor volt-e nyilatkozat stb, és arra jutott hogy akkor majd visszahív a héten, hogy ezzel most mi legyen

  elképzelhető, hogy nekem kellett volna elutalni a teljes összeget, holott évek óta ők szedik be? erről volt valami tájékoztatás?
  lehetséges, hogy most én fizethetek kamatot azért, mert nem akartam változtatni semmit és erről még bőven időben nyilatkoztam is?