Hívj mobilt 1,2 forintért percenként

Már többször volt szó itt a blogon a VOIP telefonálásról, amivel gyakorlatilag a nulla közelébe szoríthatod a telefonszámládat. Azonban azóta is annyian kérdezitek meg a technikai tudnivalókat, hogy gondoltam, leírom pontról-pontra a lehető legegyszerűbben és átfogóbban, hogyan tudsz te is átállni az internetes telefonálásra. Igyekszem megválaszolni a felmerülő kérdéseidet is. Így mindnyájan jobban járunk. 🙂

Miről is van szó?

Nem csak vezetékes vagy mobiltelefonon tudsz valakit felhívni, hanem interneten keresztül is, internetes hangátvitellel, ezt hívják VOIP-nak, azaz Voice Over Internet Protocol-nak.

Ide tartoznak az ingyenes netes alkalmazások, mint Skype, Viber és társaik. Ezekkel az a hatalmas gond, hogy csak akkor tudsz valakit elérni ezen a módon, ha tudod például a skype elérhetőségét és ő éppen a neten lóg és a megfelelő alkalmazás is éppen fut nála. (Ami egyébként legyilkolja a mobilok akkumulátorát, ha mindig futnak a háttérben ezek az alkalmazások.)

Azonban arra is van mód, hogy közvetlenül mobilszámot vagy vezetékes számot hívjunk ezzel a technikával, a valódi telefonszolgáltatónk által nyújtott percdíjak töredékéért.

Ekkor mi interneten keresztül indítjuk a hívást, a hívott fél nem is tudja, hogy nem a hagyományos módon hívták fel. Sőt, megadhatjuk, hogy hívóként a valódi telefonszámunkat írja ki a hívottnál a rendszer. Így már végképp nem tudja, hogy VOIP-on hívtuk.

Mi kell hozzá?

Valószínűleg semmi olyan, amivel nem rendelkezel. Regisztrálnod kell magad egy oldalon, le kell töltened egy alkalmazást a számítógépedre, vagy a mobilodra és egy bankkártyával vagy paypallal fel kell töltened az egyenlegedet 10 dollárral vagy 10 euróval. Ennyi az egész. Innentől kezdve ha internet közelében vagy, már beszélhetsz is, perc alapon vonják az egyenlegedből a beszélgetések díját. Ha egy hétig tart az egyenleg, akkor addig, ha egy évig, akkor addig.

Mennyibe kerül egy perc beszélgetés?

Én (és a legtöbben) a Dellmont cég viszonteladóin keresztül telefonálunk. Mindegyik más tarifát számol fel. Én most a Browsercalls-t használom, jelenleg a magyar vezetékes számokat 0,1 dollárcentért, azaz 22 fillérért hívom percenként(nem elírás!), a magyar mobilszámokat pedig 0,5 dollárcentért, azaz durván 1,2 forintért hívom, percalapú számlázással, havi díj nélkül.

(Update: 2015 márciusában a legolcsóbb a Voipblazer, 3,2 Ft/perc mobil irányba.)

Hárman használjuk a családból ezt az egy feltöltést, csak erről beszélünk, két és fél hónap alatt sikerült lebeszélnünk 4,5 dollárt összesen a 10-ből. (Régebben a mobil is 22 fillér volt, egy félórás mobilbeszélgetésért fizettem kevesebb, mint hét forintot. Persze, hogy alig fogy a pénz. Azóta sajnos felemelték a mobilhívást 70 fillérre percenként, sőt hétfő óta 1,2 forint.)

Jelenleg ez a legolcsóbb tudtommal, de 5 forint alatt percenként rengeteg egyéb szolgáltatót is találsz: Voipyo és VoipStunt 3 forint/perc jelenleg, Frynga  és Call to India 4,4 Ft/ perc, CallingCardBuster 3,7 forint/perc és így tovább. (Vigyázzunk, néhány helyen van kapcsolási díj is, ezt a táblázat felett írják, ha felszámolnak ilyet. Ezeknél a szolgáltatóknál nincs.)

Természetesen nem csak Magyarországot hívod ilyen olcsón, hanem az összes országot és bármely országból ennyiért tudsz hazatelefonálni Magyarországra.

Jót nevettem a nyaralásom alatt a mobilszolgáltatóm 700 Ft/perc hívásindítási és 300 Ft/perc hívásfogadási tarifáin, ennek ezredrészéért(!!!!!) hívtam fel és vissza mindenkit a hotel halljából az ingyenes wifin keresztül, akik azt sem tudták, hogy külföldről hívom őket.

(Mióta az Unió szorítja lefelé az európai roamingdíjakat, azóta valami elképesztő díjakat számolnak fel a mobilszolgáltatók az Unión kívül, legyen az Svájc, Törökország, Egyiptom vagy Ukrajna. Így akarják a kieső hasznot pótolni, Hát kenjék a hajukra a roamingdíjaikat, én internetről telefonálok külföldön is. Ma már ingyenes wifi szinte mindenütt van, ahová turistákat várnak.)

Mennyi ideig garantálják ezeket a percdíjakat?

Semeddig. Még nem volt olyan, hogy annyiba került volna a beszélgetés a feltöltés elején, mint amikorra sikerült lebeszélnem a teljes összeget. Most is két hónap alatt kétszer emeltek árat, 22 fillérről most már 70 fillérre. A legdurvább az volt, amikor 3 forintról 3,9 forintra emelkedett két hónap alatt a díj, ezt azért még kibírtam. Olyan se volt még, hogy ugyanannál az alszolgáltatónál egynél többször feltöltöttem volna a számlámat, mindig volt addigra olcsóbb, mire lebeszéltem a 10 eurómat. Annyira így van ez, hogy hétfő este írtam ezt a cikket, 0,7 forintos percdíjjal, másnap reggelre már 1,2 forint lett.

(Az alapképlet az, hogy a beetető árak után elkezdik emelni az árakat, lassan. Sokan nem fognak új alszolgáltatót nézni, de téged semmi nem akadályoz meg, hogy minden alkalommal új tarifát nézz.)

Vannak összehasonlító oldalak, mint például ez, de ritkán teljes a kép. Ezen a linken viszont talán az összes alszolgáltatót megtalálod. Válaszd a “Rates” azaz tarifák gombot, tedd át a devizanemet Hungarian Forintra és keresd meg Hungary-t, azaz Magyarországot. A “Landline” a vezetékes számok hívását jelenti, a “Mobile” logikusan a mobilt.

cikkbe

Az első oszlop a nettó díj, a második az áfával növelt díj. (Erről majd később.)

Milyen a hangminőség?

Jó. Ha a net minősége megfelelő, a hívott nem is tudja, hogy nem normál telefonról hívod. Mivel a hívás interneten kimegy külföldre, majd onnan jön vissza, van egy késlekedés a hangban, de ez nem feltűnő.

Durván minden huszadik hívásnál a hangminőség rossz, de ezt már akkor lehet hallani, amikor elkezd kicsengeni a telefon (zizis a csengés), ilyenkor gyorsan lerakom és újratárcsázok.

Ha százmilliós üzleteket kötsz, ne VOIP-on telefonálj, de mindennapi hívásokra tökéletesen megteszi szerintem. A minőség bár rosszabb, mint a normál telefon, de nem észrevehető általában.

Milyen a megfelelő minőségű net VOIP hívásokhoz?

Azt kell mondjam, ma már nem tudsz olyan vacak nettel rendelkezni, hogy ne legyen elég jó a minősége. A legolcsóbb vezetékes net és mobilnet is elég gyors.

Azonban a mobilszolgáltatót az olcsóbb netcsomagjaikban szándékosan akadályozzák a VOIP hívásokat, ez gondot jelenthet neked, erre vigyázz. Ez főleg a normál mobilszám mellé kért plusz net esetén fordul elő.

Én az 1 GB-os Telenor csak net kártyáját használom, de bejött a Blue Mobile feltöltőkártyás, rendes mobilkártya nete is. Arról, hogyan tudod a legolcsóbban megúszni a mobilnetet, itt írtam régebben: A legolcsóbb mobilnet. Ha mindig új feltöltőkártyás előfizetést veszel, 500 Ft egy hónapra 133 MB, vagy vehetsz 5 Ft/MB-os csomagot is és annyit használsz egy hónapban, amennyit akarsz. Esetleg DIGI-nél 1500 forintos 1 GB-os mobilcsomag, ha nem csak telefonálásra kellene a mobilnet.

Esetleg ha sokat utazol vidéken, ott gond lehet a lefedettséggel, mert bár van internet, de a létező leglassabb. Nagyobb településeken ilyen gondod már valószínűleg nem lesz.

Akkor most regisztráljunk be a szolgáltatásba

Mivel most a legolcsóbb tudtommal a Browsercalls, ott fogunk létrehozni egy előfizetést, de mindenhol máshol is pont így kell.

Keresd meg az oldal jobb felső sarkában a “register” gombot, vagy kattints ide és regisztrálj be a szolgáltatásba.

Válassz egy felhasználónevet és egy jelszót, add meg az e-mail címed, majd a képen látható ellenőrző szöveget írjuk be az alatta lévő sorba, vegyük ki a pipát, ha hírlevelet nem kérünk.

Nagyon fontos! Jól jegyezd meg a megadott adatokat, mert ezek fognak kelleni mindig. Írd fel egy papírra, el ne felejtsd!

cikkbe2

Most nyomjunk egy Register gombot.

A következő képernyőn a nevünket és a címünket adhatjuk meg.

Ennek a képernyőnek semmi jelentősége nincs, az itt megadott adatok sehová nem kellenek.

cikkbe3

Ha európai uniós címmel rendelkezel, akkor sajnos 20% ÁFÁ-t is fogsz fizetni a percdíjak után. (Ez a második oszlop a percdíjakban az első képen.) Ezért, ha rendelkezel Unión kívüli címmel (mondjuk Ausztráliában is élsz), jobban jársz, ha azt a címedet adod meg.

Ha kitöltötted, nyomj egy Next (Tovább) gombot.

Következik a fizetés. Válaszd ki a legkisebb összeget (10 dollár) és a kártyád típusát, vagy Paypalt, amivel fizetni akarsz.

cikkbe4

A Next gomb alatt látjuk, hogy 10 dollárt töltünk fel, 0,7 dollár a feltöltés díja, illetve ha uniós állampolgárok vagyunk, további 2 dollárt levonnak az áfa miatt.

Nyomjunk egy Next (Tovább) gombot.

A következő képernyőn megadhatjuk, hogy hívónak milyen számot írjon ki a telefon, amikor használjuk. Azonban ezt ellenőrzik, vezetékes számnál egy automata hív fel, mobil esetén SMS-ben kapunk egy kódot, azt kell megadni.

Válasszuk ki az országot (az lesz az alapértelmezett, amit megadtunk címnek, de ezt meg tudjuk változtatni a lenyíló menüben) és azt, hogy mobil, vagy vezetékes szám, majd adjuk meg a számunkat.

cikkbe5

Tipp: további számokat később is megadhatunk és minden egyes alkalmazásnál külön beállíthatjuk, melyik legyen az alapértelmezett. Így nálunk is mindenki a saját nevében telefonál, noha hárman használunk egy előfizetést.

Alapértelmezetten nem küldi el a számunkat, ezért amikor telepítjük a programot, ne felejtsük el beállítani, hogy elküldje hívásnál a számunkat.

A Tovább (Next) gombra kattintva megkérdezi, hogy SMS-t vagy felhívást kérünk angolul.

Írjuk be a kapott kódot és Next gomb kétszer

cikkbe6

Látunk egy összegzést a költségekről, hogy mennyivel akarják megterhelni a kártyánkat.

Menjünk tovább.

MOST NAGYON FIGYELJ! MIELŐTT BÁRMIT CSINÁLSZ, VEDD KI A PIPÁT INNEN: Enable Automatic Recharge

cikkbe7

 Ha nem veszed ki a pipát, újra és újra automatikusan levonják a 10 dollárt, ha az egyenleged elérte a 2 dollárt. Márpedig elég sanszos, hogy legközelebb már nem ez az alszolgáltató lesz a legolcsóbb. A Save this Card pipát is vedd ki.

Töltsd ki az oldalt a kártyád adataival (kártya előlapján található hosszú kártyaszám, a kártyán található név, a lejárata hónap/év, ahogy a kártyán van.)

Már csak a CVV kód kell, amit a kártya hátoldalán találsz, az aláírás mező mellett, általában egy háromjegyű szám. Ha nem találod, olvasd el ezt az írásomat, hol keresd.

(Ha van paypal számlád és fontos számodra a biztonság, nem akarod kiadni a kártyaadataidat, akkor használd inkább a paypalt fizetésre. Én is mindig azzal szoktam fizetni.)

Ha a pipákat biztos kivetted, nyomj egy “PAY” azaz fizetés gombot és már kész is vagy!

Nincs más dolgod, mint a számítógépedre, vagy az okostelefonodra (vagy mindkettőre, vagy az összesre, ami van), letöltsd a telefonáláshoz szükséges szoftvert.

Keresd meg az oldal tetején, a menüsorban a Download menüt és kattints rá.

 cikkbe8

Innen tudod letölteni a számítógépedre a programot. Mobilra ne innen töltsd le!

Telepítsük a programot, lépjünk be a megadott felhasználónevünkkel és jelszavunkkal (felírtuk, hogy mit adtunk meg, igaz?!) majd használjuk egészséggel. Egy jó minőségű, mikrofonos fejhallgatóra szükségünk lesz, ha számítógéppel használjuk a programot. A Contactba mentsük el a gyakran hívott számokat, a Dial-lal tárcsázzunk, vagy írjuk be a számot (+36 előtaggal) a “Type phone or…” mezőbe és nyomjunk a zöldre váló gombra, lerakni a pirossal tudjuk.

cikkbe9

Ennyi az egész, nem egy atomfizika.

Amire figyeljünk: a 06-40 és 06-80-as számokat, illetve a négyjegyű szolgáltatói telefonszámokat nem tudjuk hívni. Ilyenkor keressünk a szolgáltató oldalán egy “külföldről is hívható telefonszám”-ot és azt tárcsázzuk. A számokat lehetőleg ne 06-20-xxxxxxx formátumban, hanem a nemzetközi +3620xxxxxxxx formában tárcsázzuk, ahol a +36 Magyarország hívószáma.

Mobiltelefonunkra telepítsük az alkalmazást az appstore-ból.

Androidra innen, IOS-re innen, Windows telefonra innen, öreg Symbianos telefonokra innen, Balckberry-re pedig innen.

Miután feltelepítettük, a program behúzza a telefonon található telefonszámainkat, így könnyen tudjuk hívni az ismerőseinket. Vagy wifit használjunk, vagy a saját mobilnetünket, ha van. Nyílt wifinél (McDonald’s-ban, üzletközpontokban, stb.) vigyázzunk, ellophatják a belépési kódunkat, persze nem csak ehhez a programhoz. Erről itt írtam bővebben.

Ne felejtsük el beállítani az első használat előtt, hogy a saját számunkat elküldje a hívott félnek.

Telefonálni ugyanúgy kell vele, mint a normál telefonnal. Tárcsázz, majd válaszd a VOIP Call funkciót hívás előtt (ha nem azon áll a program), majd hívásinditás.

Hamar beletanulsz a használatába.

Az SMS-ről: bár lehet SMS-t is küldeni a programmal, de egyrészt nem olcsó (miért írj SMS-t 18 forintért, ha 70 fillérért tudsz hívni is?), másrészt nem kezeli a magyar ékezetes betűket, harmadrészt van, hogy nem érkezik meg az üzenet, de te erről nem kapsz visszajelzést. Úgyhogy SMS-re csak végszükség esetén használd ezt a programot.

Mindenkinek sok sikert a használathoz, remélem komolyan lecsökken a telefonszámlátok mostantól. Ha vannak kérdéseid, tedd fel a hozzászólásokban. (A kiszamolo.hu-n tudsz kérdezni, a cikk egy nap késéssel fog ott megjelenni.)

Ha szeretnél többet tudni a pénzügyekről, gyere el az Akadémiára, hamarosan indul a következő.

Valódi pénzügyi tanácsadásra van szükséged, eleged van már az ügynökökből? Kattints a linkre további információért.

Olvasd el a többi pénzügyekről szóló írást is a kiszamolo.hu oldalon.

Ha szeretnéd tudni, hogy új poszt jelent meg a blogban, jelölj be minket a facebookon:www.facebook.com/kiszamolo vagy RSS-en

Share

182 hozzászólás

 • Marinka
  Sziasztok!

  Hátha valaki már találkozott ilyesmivel: normális dolog-e, hogy sms küldésnél nem a saját (ellenőrzött caller ID) számot jelzik ki, hanem egy teljesen idegent. Hívásoknál nincs ilyen gond, csak sms-nél.

 • tip
  az a köze hozzá, hogy a regisztrációkor megadott adatok (cím) alapján próbálják megtalálni a szám (a gyanútlan VoIP előfizető inbound telefonszáma, amit spoofoltak) tulajdonosát, és annál nehezebb dolga van a gyanútlan előfizetőnek, ha ott hamis adatokat adott meg.

  Nem csak célzottan “lopják” a telefonszámot, véletlenszerűen is. Én egy ilyen szórásba kerültem bele. Nem kell, hogy a számon a csalók visszahívhatóak legyenek, csak ne nézzen ki külföldinek.

  Igen, ha még megvan a híváslista neked vagy a szolgáltatónak, és hiteles is. Az én szolgáltatóm 3 hónap után törölte, fél évvel az eset után találtak meg. De az már önmagában macera, hogy tanúskodni kell. Ha kicsit morcosabb a nyomozó, akkor gyanúsítottként idéz be, mert hát az én számom…

  Ezt nem kell kiengedni, csak ha már kérdés volt.

 • Jenő

  “Kiszamolo szerint:
  Csak azt nem értem, ennek mi a köze a regisztrációhoz. Ha valaki el akarja lopni a számod, egy apróhirdetési oldalról is megteheti.”

  Korábban “Jenő szerint:
  Vissza az első hozzászólásodra: akkor már csak azt nem értem, hogy függ mindez össze azzal, hogy te emellett egy Dellmont vagy másik VOIP szolgáltatóhoz is beregisztráltad azt a számot és azon telefonálsz?”

  Akkor már csak ezt az egyet nem értjük Kiszámolóval együtt.

 • Kiszamolo
  Akkor most menjen ki az utolsó hozzászólásod, vagy sem?
 • Jenő

  Elnézést én egy kicsit nehezebb felfogású vagyok.

  Tehát: a te neveden lévő magyar számodat (1) lespoofolja az Apronetről a török (2), miközben te a luxemburgi Dellmont szolgáltatónál kajmán-szigeteki címmel VOIP-olsz (3).

  (1) és (2) közötti kapcsolat miatt kopogtat nálad a magyar rendőrség, eddig tiszta sor, de de mi köze (1)+(2)-nek (3)-hoz? Csak nekem nem állt össze?

  Kicsit szájbarágósabban, légy szíves! 😛

 • tip
  a neveden lévő számot, több ezer másik számmal egyetemben célzottan vagy véletlenszerűen (nem kell ott lennie az apróneten, sorraveszik a számtartományt) csalók saját maguknak caller ID-nek állítják be olyan szolgáltatónál, amelyik ezt nem ellenőrzi, hogy tényleg a hívóhoz tartozik-e.

  A VoIP szolgáltató adhat neked saját inbound számot is, amin a hagyományos telefonhálózatból hívható a VoIP accod, erről is volt szó. A Dellmont azt hiszem pont nem ad, de mások igen. (Magyarországon ezek a 06-21-es számok). Az ilyen számokkal élnek vissza gyakran.

 • Jenő

  A második bekezdésedben a pont. Mindent értek.
 • Zsoca
  Azért a sok félelemkeltő hozzászólás mellett hangozzon el az is még egyszer hogy voip-pal tényleg besz*ráron lehet telefonálni (mobil 3,6Ft/vezetékes 0Ft, SipDiscount, csak a példa kedvéért)! 😀 Ja és döbbenten nézem hogy a környezetemben sokaknak problémát jelent a megélhetés, de a voip-ot az istenért ki nem próbálnák mert az valami technokrata hókuszpókusz! Ki érti ezt…
 • MZ PERQ
  beszeráron?
 • Zsoca
  Pontosan, ahogy mondod. …
 • Stanlee
  Szerintem mar korabban belinkeltem, de most megint megosztanam az irasomat arrol, hogy a regi munkahelyemen telepitett VoIP alkalmazassal mennyit is sporoltunk: logout.hu/cikk/voip_mennyire_eri_meg/teljes.html

  Ketten hasznaltuk rendszeresen, Ausztria es Nemtorszag, valamint Romania es Szerbia iranyokba. Ha sokat telefonaltunk nyugatra, akkor a mobilos percdij kb. 2-5%-ert telefonaltunk, de a roman es szerb hivasok miatt a tenyleges megtakaritas nagysagrendekkel csokkent, mert oda majdnem annyiert telefonaltunk, mintha a mobilt hasznaltuk volna. Ill. volt egy olyan szepseghibaja a dolognak, hogy fonokom annyira belelkesult az egyik-masik olcso percdij miatt, hogy mindent arrol hivott, meg a magyar mobilszamokat is, es ott nem takaritottunk meg semmit, sot, rafizettunk. Esszel visszahozza az arat gyorsan a VoIP beruhazas.

 • tip
  megszólítva érzem magam, nem félelmet keltettem, hanem a valótlan adatokkal való regisztrálásról (szerződéskötésről) igyekeztem lebeszélni mindenkit. Én magam is rendszeres VoIP használó vagyok, ha ez megnyugtat.
 • Levi
  Sziasztok,

  következőt tapasztaltam a mai napon:

  regisztráltunk a Browsercalls-on és egész nap telefonált rajta az alkalmazottam és azt vettük észre,h a kezdeti percdíj 0,005 dollár/perc az felkúszott 0,035 dollár/percre délután…most pedig már 0,4 dollár/perc!!! Ennek mi az oka? Ez normális egyébként és innentől ez marad a percdíj? Mert így már nem annyira olcsó…Köszönöm válaszotok

  Levi

 • Levi
  Miközben az oldalon most azt látom,h a mobil 1,13 Ft….totál nem értem !!!??

  browsercalls.com/customerservice/article/447

  Örülnék ha valaki segítene!

  Előre is köszönöm !!

  Levi

 • Kiszamolo
  Van egy limit, hogy csak magán felhasználás engedélyezett, szerintem ti durván túlléptétek ezt. Meg tudod nézni a híváslistádat a percdíjakkal
 • Kiszamolo
  “BrowserCalls is for retail purposes only
  If you want to create your own voip label, click here
  If you want to buy A-Z wholesale termination, click here
  If you use more than 5000 minutes a month, you can apply for a wholesale account at voipwholesalecompany.com, offering A-Z termination at very low rates!”

  Szerintem ezért kerültetek drágább percdíjba. Mondjuk jó sokat kellett ehhez beszélni.

  Nem tudom, a több account létrehozása és felváltva történő használata megoldás-e, vagy esetleg az IP címet is figyeli-e?

  Aki tudja a választ, írja meg.

 • Kiszamolo
  Ha minden kötél szakad és havi 5000 perc (napi 166 perc, azaz majdnem 3 óra) felett akarsz telefonálni, használd a nagyfelhasználók percdíjait,

  siptraffic.com/rates/#letter-H

  Magyarország vezetékes 0,5 eurocent, mobil 2,5 eurocent, vagyis 1,5 forint, és 8 forint.

  Mondjuk azért ennél van olcsóbb is. (Gondolom, ezek nettó díjak, áfa nélkül)

 • Levi
  Köszönöm válaszod!

  Megnéztük 2 dollárt telefonáltunk el ami ha 0,005 dollár/perccel számolom akkor 400 percet beszéltünk….viszont egy idő után ugye drágább lett,viszont 300 percet biztosan! Ez a probléma akkor?

  Az érdekelne még,h amit ebben a részben írtál, ott a másik szolgáltatóknak a mobil alkalmazását nem találtam Iphonra. Ez létezik? Ilyenkor mit tudok tenni, csak szgépre tudom letölteni és onnan tudok beszélni? Pl Voipyo-ra kerestem rá és egyáltalán nem találja…

  Nagyfelhasználós percdijas amit írtál, attól jobban megéri a havi 10.000.-es előfizetés és akkor korlátlan…

  Köszi a segítséget!!

 • Levi
  Bocsi ez kimaradt, beakartam linkelni,h “erre a részre” gondoltam:

  “Jelenleg ez a legolcsóbb tudtommal, de 5 forint alatt percenként rengeteg egyéb szolgáltatót is találsz: Voipyo és VoipStunt 3 forint/perc jelenleg, Frynga és Call to India 4,4 Ft/ perc, CallingCardBuster 3,7 forint/perc és így tovább. (Vigyázzunk, néhány helyen van kapcsolási díj is, ezt a táblázat felett írják, ha felszámolnak ilyet. Ezeknél a szolgáltatóknál nincs.)”

 • Mike
  Sziasztok!

  Bocs, ha olyat kérdezek, ami triviális, de számomra még mindig nem egyértelmű, hogy engem hogy fognak tudni hívni, ha csak egy mobilnet-es kártyám van.

  Illetve jelenleg Vodafone függő telefonom van. Vodafone-nál mit javasoltok? Valamint, mennyi adatforgalmat generál egy hívás? Egyébként átlag havi 1 Gigabyte körül netezek a telefonomon.

  Az más kérdés, hogy hűségnyilatkozatom is van, de lehet még a büntetés ellenére is megérné felmondani.

  Köszi a válaszokat!

  Miki

 • kerdezzbatran
  “a 06-40 és 06-80-as számokat, illetve a négyjegyű szolgáltatói telefonszámokat nem tudjuk hívni. Ilyenkor keressünk a szolgáltató oldalán egy “külföldről is hívható telefonszám”-ot és azt tárcsázzuk”

  Ezt megtalálta valaki a browser call-on? Hogy működik? Felhívom a weben lévő számot és utána adom meg valahogy a 40-es számot? (Ez fontos infó lenne, mert az ügyfélszolgálatok sokszor 40-es számok)

 • kerdezzbatran
  browsercalls.com/en/geo

  Talán ez az infó kell a 40-es számok hívásához?
  Az oldalon “local rate”-ről írnak. Nem mindegy, hogy Magyarországról, vagy külföldről hívok magyar számot?

 • Kiszamolo
  A magyar szolgáltató honlapján keress ilyen számot, vagyis a bankod, Gázművek honlapján, stb.
 • Bence
  Sziasztok!

  En most neztem az reklamxxxx.hu-t. Ott azt irjak, hogy 12 forint a mobil es 3 forint a vonalas. Probalta mar oket valaki?

  Bence

 • Nagy Péter
  Szuper cikk, szuper hozzászólásokkal!

  Mi a családdal maradtunk a sipdiscount-nál, tökéletesen jól működik. A baj csak az, hogy picit macerás mindig kiválasztani, hogy kit miről szeretnék hívni. Pár számot ingyen hívok az előfizuban, őket nyilván sima telóról hívnám, a többit pedig voipről. Tudnátok ajánlani valamilyen alternatív androidos tárcsázó programot, amiben ezt be tudom állítani emberenként? Ha azt is tudná, hogy figyeli a hálózat erősségét, és a döntésbe ezt is beleveeszi, az pedig maga a paradicsom lenne. 🙂 (Pl: edge-nél telefon, 3g-n már voip.) Köszi előre is!

 • Gyula
  Helló!

  A cikk hatására regisztráltam, és most fél óra után sem tudok még telefonálni. Vagyis azt tudok, csak a nagy sercegés miatt érteni nem lehet semmit se mobilon, se vezetékesen, se sehogyan. Remélem ez csak átmeneti probléma. Wifi-n csatlakoztam, tehát a net minősége nem lehetett gond.
  Két telefonszámot állítottam be a caller id-hez, a párom mobiljára is rátelepítettem az alkalmazást, de azon se jó egyáltalán…

 • Levi
  Kedves Kiszámoló,

  korábbi kérdésem megoldódott, napi 2-4 órát lehet ennyiért telefonálni utána drasztikusan emeli a percdíjat…

  Segíts nekem abban, most utazom Zakynthos-ra. Jól értelmezem,h onnan is ugyanezen (~1,5 ft/percért) tudok hazatelefonálni ??

  Előre is köszönöm válaszod !!

  Levi

 • Kiszamolo
  Persze, független attól, hol vagy. Csak eszedbe ne jusson magyar kártyát használni internet elérésre, mert horror az ára. Vagy helyi kártya, vagy wifi.

  Esetleg nézd meg a Vodafone passt, meg a hasonlókat (itthoni áron telefonálhatsz és netezhetsz napi ezer forintért.)

 • Levi
  Tehát red-es előfizetéses kártyám van itthon, kint wifiről telefonálok a BrowserCalls-on keresztül, az úgy oké? Nem kell külön másik kártyát vennem,ugye?

  Netezni csak wifin, adatforgalmat kikapcsolom mindig…

  Köszönöm !

 • Levi
  Rendben, köszönöm szépen a segítséged…:)

  Szép napot !!

 • Promo921
  Ez a BrowserCalls úgy szar ahogy van, nem enged Paypal-al fizetni, csak kártyával.

  Normally these payment methods will become available after:

  Making several purchases.
  Waiting 24 hours.
  Making several calls.

  Érdekes, amit ír, mert 48 órát már vártam, egyértelmű, hogy a kártyaadatokat nem adom meg, hívni meg elég nehéz egyenleg nélkül.

 • Kiszamolo
  Én mindig úgy fizettem. Szerintem nem vetted ki az automatikus megújulást.
 • MZ PERQ
  Csak 10 dollárt enged először Paypallal fizetni. Többet nem.
 • cs_dy
  Csak jelzem amióta használom a browsercall-t csak egyszer szakadt meg a kapcsolat. Nekem a tarifám már 2 Ft/ perc. De még így is megéri bőven.
 • Gergely
  Sziasztok!

  Fizetett már valaki ezeken az oldalakon banki átutalással? Megbízható úgy?

 • Én próbáltam a browsercall ügyfélszolgálatát elérni sikertelenül. Valakinek tanács?
 • Kiszamolo
  Próbáld meg a dellmont felhívni.
 • Zsolt
  Mindenkinek sikerült a regisztráció! vagy mi lehet a gond mert nekem nem akar összejönni. Beírtam már vagy különböző felhasználónevet más jelszót és e-mail címet. nem sikerül.
  Ha valaki tudna segíteni 1000 hálám.

  Szép napot.

 • Emma
  Az lenne a kérdésem, hogy ha Magyarországról hívok külföldi számot, akkor annak, akit hívok, fizetnie kell a percdíjat, mintha rendesen hívnám fel?
  Vagy neki teljesen ingyenes marad és csak én fizetek érte?
  Előre is köszönöm a választ!
 • Kiszamolo
  persze, ő nem fizet, ha egyébként nem fizetne. (több országban fizetni kell a mobilhívások fogadásáért, de ez független attól, hogy voippal hívod-e.)
 • Emma
  Tehát ha jól értettem, akkor ha mondjuk neki 15 Ft/perc a hívás fogadása ha külföldön van, akkor attól, hogy voippal hívom Magyarországról, attól még fizetnie kell neki a 15 Ft/percet miközben én a 2 Ft/perc-et fizetem.
  Köszönöm a választ!
 • Kiszamolo
  Semmi különbség, pont annyit kell fizetnie, mintha a rendes mobilodról hívnád.
 • Zsolt
  Pontosság kedvéért!

  “Válassz egy felhasználónevet” … ami betű és szám kombinációból álljon, mert különben nem fog sikerülni a regisztráció!

 • Attila
  Ha jól látom , akkor ha PC-ről akarok telefonálni azt csak windows alatt tehetem . Ugyanis linuxos progit nem láttam egyik szolgáltatónál sem . Nekem már évek óta nincs Winem . Tudtok erre megoldást , vagy kell telepítsek Windowst ? Köszi a választ előre is !
 • Gabail
  Linux alatt (is) használhatsz bármilyen szimpatikus SIP klienst, pl: Empathy, Ekiga, SFLPhone (én talán ez utóbbit ajánlanám).
 • Ádám
  Attila,

  Próbáld meg wine-nal futtatni a windows-os programot (és írd meg, hogy működik-e):

  https://www.winehq.org/

 • Zoltán
  Attila, szinte minden linuxhoz elérhető a linphone nevű program, beszél magyarul is.
 • Attila
  “Linux alatt (is) használhatsz bármilyen szimpatikus SIP klienst, pl: Empathy, Ekiga, SFLPhone (én talán ez utóbbit ajánlanám).”

  Köszi a segítséget ! Először az empathy-t próbálom majd , azt ismerem , de ha nem megy akkor megnézem a többit is .

  “Próbáld meg wine-nal futtatni a windows-os programot (és írd meg, hogy működik-e):”
  Köszi az ötletet , ki fogom próbálni , és megírom a tapasztalataim . Bár eddig a wine-al nincs sok jó tapasztalatom . A progik elég vagylagosan működnek vele . És ami nem fut azt nem tudom , hogy miért is nem . De fogok tenni egy próbát azért .

  Kb.2 hét múlva tudok majd foglalkozni a dologgal , és megírok mindent .

  További szép napot kívánok !

  Attila

 • einmann
  Sziasztok! Egy mai, friss tapasztalat! Az Iphonra letöltöttem a Mobilevoip alkalmazást és beregisztráltam és feltöltöttem 10 dollárral a Browsercalls számlámat!Elmentem a Blue mobilhoz és vettem egy új sim kártyát!Tény, hogy úgy kellett kivágnom a sim-et, mert nem lehet kapni a Blue mobilnál micro sim-et! Elővizettem 90 Ft-ért a 33mb-os Net S csomagra! Gondoltam egyet és kipróbáltam, hogy ha a 33mb-ot elérem és ezek után lekorlátoz engem a szolgáltató 32 kbps-ra, akkor működik e a VOIP? Igen működik, annyi, hogy kikapcsoltam mindent, amit a netes adatot fogyasztaná az Iphone-on! Lényeg, hogy 32 kbps alatt is simán megy nekem a Voip telefonálás! Tény nem 100%, de tökéletesen megfelel átlag 4-5ft/percért, ha mobilon beszélek!Természetesen wifin ez 2,5-3 ft!Köszönöm az oldal megalkotójának a közreműködést! Üdv….