Ingyenes Revolut vállalkozói számla

Most jött e-mailben. Annyit tennék hozzá, hogy magyarországi pénzforgalmi számlára is szükséged van, ha áfakörös vállalkozó vagy, vagy bármilyen cégformád (akár csak bt.-d is) van. Erre tökéletes a Gránit Bank vállalkozói számlája is, ha azért kell, mert muszáj.

A másik, hogy a havi díj ingyenes, de azért van jó pár dolog, amiért fizetsz. Érdemes áttanulmányozni az árlistát, link a cikk végén.

Persze még így is sokkal olcsóbb, mint egy banki utalás: például 70 forint a helyi utalás öt darab felett, 1.000 forint a nemzetközi, 0,4% devizaváltási díj. Érdemes tudni arról, mi mennyibe kerül. Ha pedig komolyabb a számlaforgalmad, az eggyel nagyobb csomagban már sok minden tényleg ingyenes.

Egy nagyforgalmú, komoly cég pénzügyi forgalmát nem biztos, hogy egyelőre rá merném bízni a Revolutra, (pontosabban biztos nem merném rábízni), de mikrovállalkozások eseti devizás bevételeire, vagy utalásaira jó lehet, ha csak havi néhány utalásról van szó.

A Revolut levele:

Elmúltunk kétévesek, és ennek örömére INGYENES vállalati számlákat kínálunk. Jól érted, nincs havi díja a számlának! Nulla forint.

Saját tapasztalatunkból tudjuk, hogy egy induló kisvállalkozásnak minden fillér számít. Ezért indítjuk útjára vadonatúj ingyenes csomagunkat cégeknek és egyéni vállalkozóknak.

Ingyenes vállalati számláink előnyei

28-féle pénznem számlán tartása és átváltása

Helyi GBP- és EUR-számlaadatok és -fizetések

Nemzetközi IBAN-kódok

Fizikai és virtuális kártyák

Egyszerű integráció például a Xero, a FreeAgent és a Slack rendszerével

Korlátlan ingyenes átutalás más Revolut-felhasználóknak

És mindezeken felül még sok minden más! Pár perc alatt regisztrálhatsz az interneten, és csatlakozhatsz ahhoz a több mint 100 ezer céghez, amely már átváltott a Revolut for Businessre.

További infó a reklámra kattintva:

Share

57 hozzászólás

 • Imre
  Én is megkaptam ezt a levelet, de rögtön az lett a kérdésem, hogy ezt majd a Revolut bejelenti a NAV-nak és a Cégbíróságnak? Tehát teljesen hivatalos számla lesz? Vagy én jelentem be?

  Vagy vállalkozói számla, de ebből a szempontból a szürke zónábanvan?

 • Kiszamolo
  Imre, amikor kérdeztem, a NAV-nak nem volt formanyomtatványa a külföldi számlák bejelentésére, ezért szépen megkértek, hogy én jelentsem be manuálisan.

  Nem tudom, azóta változott-e a helyzet, van-e már rá nyomtatvány, de a könyvelőnek ezt tudni kellene. Ha mégsem, a NAV megmondja.

  De bárhol lehet vállalkozói számlád, ehhez jogod van, egyetlen előírás van, hogy magyar számládnak kell lennie, ha áfakörös vagy, vagy céged van.

  Rengeteg cég nyitott és tart fenn szlovák számlát teljesen jogszerűen, ez sem más, mint az.

 • Bela
  Sziasztok, kicsit off topic kérdés:
  Csak én látom úgy, hogy a Revolut nem igazán középárfolyamon vált?
  Kb. OTPs devizaváltás áron adja-veszi az eurot. Ennél a transferwise minden egyéb költséget figyelembe véve is jobban vált. A váltási jutalékra és a forint feltöltésre gondolok mint költség.
 • Kiszamolo
  Bela, persze, hogy nem középárfolyamon vált, csak ez valamiért elterjedt, ők meg nem tiltakoznak.

  Jó árfolyamon vált, de nem ingyen. Azért az OTP-nél lényegesen jobb.

  Hétvégén más a helyzet, ott a nagyobb kockázat miatt rosszabbul vált, érdemes még hétközben váltanod, ha tudod, hogy kell hétvégén valamilyen deviza.

 • Benjy
  változásbejelentőn kell jelenteni a NAV felé manuálisan 15 napos határidővel.
 • Attila
  A kérdés az, hogy lehet-e rá kártyával ill. magyar számláról pénzt átutalni, mert pár hónapja még csak külföldi HUF számlára lehetett nemzetközi utalással rá pénzt tenni.
 • Alex
  Ingyenes. Aha.
  Izgis lesz, mikor az ügyfelek megnézik, mennyiért utalták az angol számlára az ellenértéket.
  Az ingyenesben a nemzetközi utalásom meg 3£.
  Míg itteni bankban 600 Ft/hó-ból meg tudsz úszni egy alap vállalkozói számlát.
  Amíg angol “IBAN-os” a számla, addig ennek nem sok értelme van.


  Sokan azt se tudják, hogyan működik a bankjukban a devizás vásárlás menete és árfolyamszámítása, majd beszólnak pl. a Revolutnak, hogy drágán vált.
  Attól, hogy az összes bank középárfolyamon számolt értéket zárol, attól még napok múlva jóval drágábban fogja lekönyvelni a vásárlást. Tehát ne már a zárolási értéket hasonlítgasd, hanem majd a lekönyveltet! Méghogy az OTP, haha.
  Érdemes volna megnézni a Kiszámoló akadémia videó tanfolyamát megnézni, ha már Miklós volt olyan jó, hogy ingyenessé tette.

 • Sky

  OTP deviza eladási árfolyama jelenleg 330,73. Revolutnál kb. 327,15 (folyamatosan változik).
  Érdekességképpen megnéztem, hogy 10eFt-ért mennyi EUR-t kapnék most revoluton és mennyit transferwiseon.
  Revolut: 30,53 EUR. Transferwise: 30,42 EUR (ebből 43 HUF a váltási díj). Ebből szerintem az látszik, hogy a két cég hasonló árfolyammal dolgozik. A feltöltésnél billen a revolut javára a mérleg mert az azonnali kártyás feltöltés ott ingyenes, amíg a transferwisenál ingyenesen csak banki átutalással lehet feltölteni.
  A hétvége persze szívás a revolutnál ahogy Miklós is írta.
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  : Már hónapok óta tölthető a Revolut forintban kártyáról. Utalással továbbra is csak nemzetközivel.
 • Revolut fan
  “itteni bankban 600 Ft/hó-ból meg tudsz úszni egy alap vállalkozói számlát”
  Igen, ha csak HUF tranzakcióid vannak és kicsi a forgalmad. Tranzakciós illeték 0.3%, kápére 0.6%, limit nélkül. 600 Ft az 200e Ft átutalása után felszámított tranzakciós illeték, erre jön még az átutalási díj a bankban.
  Ha meg deviza érkezik a számládra, a legtöbb bank azért is lehúz többezer forinttal, hogy jóváírja egy devizaszámlán. Ahonnan még min. kb. 3500 Ft + 0.3% illetékért (rosszabbaknál akár min. 15.000 Ft-ért) kell elutalnod, vagy a bank devizaárfolyamán konvertálnod.

  Akinek van értelmezhető forgalma és van devizaforgalma is, az tudja, hogy a bankköltség súlyos Mo.-on vállalkozásoknak.
  Revolut persze elsősorban devizás tranzakciókhoz jó.

  Árfolyamot ezerszer kivesézték itt is, hogy a R árfolyamánál jobbat nem találhatsz a piacon mert közelít a bankközihez, aki nem hiszi, járjon utána

 • Revolut fan
  “70 forint a helyi utalás öt darab felett, 1.000 forint a nemzetközi”

  A 70 forint (5 darab felett!) jelképességét érzitek, ugye?
  – minden 100.000 Ft utalása után csak a tranzakciós illeték 300 forint magyar banknál.
  – erre jön a bank díja, ami olcsó bankszámláknál magas, minimum díjjal.

  1000 Ft nemzetközi – legalább 3-szor annyi az ebben legjobb banknál (szerintem OTP dobogós ebben) a devizautalás díja, de tízszerese lehet.
  0.4% átváltási díj: megint csak OTP az egyik legjobb ebben, ott kb. 3 Ft az eltérés árfolyam miatt, az kb. 1% ugye.

  Gránitot nem ismerem,Revolut mellé kötelezőnek a CIB legkisebb csomagja is jó, valami fix 250 FT a havidíja. Utalások persze drágák, de arra ott lesz a Revolut.

  Ha pedig nagy a forgalom, akkor R csomag upgrade és talán 20 fontért minden kvázi korlátlan (kisvállalkozó szintjén, asszem havi 100K GBP-ig)

  Végre egy kis verseny vállalkozói számlákban is

 • Alex
  @revolut-fan: Alap vállalkozói számlát írtam. A devizás ügyletek nálam nincsenek benne ebben. Ebben a 600-ban van 5 ingyenes utalás és 1 ingyenes kp felvét, de biztos van ennél jobb feltételű bankszámla is (Gránit, …) Nem azt kell nézni, hogy egyes bankok egyes bankszámlái mennyire húznak le, hanem azt, hogy van a Revolutnál olcsóbb is, ahogy külföldi számlából is van a Revolutnál drágább. Amíg a Revolut nem oldja meg, hogy magyar bankszámlaszámunk legyen, addig a ráutalás vagyonokba kerül. De nem feltétlen baj ez, mert lehet, ha lenne magyar számlaszám, akkor fizetős lenne.
 • Alex
  @revolut-fan: A helyi utalás véletlenül nem UK-ra értendő? Mivel angliai számlaszámot kapsz.
 • Revolut fan
  Elő fog jönni még, hogy “de hát nagyobb összeget R-on tartani kockázatos”
  Ha nagyobb összegek mozognak, akkor nagyobb a kockázattűrő képességem is. Ha milliók mozognak havonta nálad, akkor kell tudnod vállalni párszázezer forint partnerkockázatát.

  Én asszem nyitok R vállalkozói számlát, és amit csinálok majd, hogy abeérkezett devizát leváltom amikor éppen tetszik, azonnali árfolyamon + 0.4% költséggel és átutalom az olcsó magyar bankszámlára, ahonnan kártyával költöm, ill. ha utalni kell, akkor visszatöltöm kártyával Revolutra. NEM a magyar banktól utalok. Saját magamnak R-ra utalok ingyen 🙂
  R-on annyit tartok, ami folyó költségekre kell – akárcsak a privát R-on, mivel bármikor feltöltöm.

  Ami érdekelne, hogy forintos kártyás feltöltés van-e céges R számlára (eszembe se jutott, hogy ne lenne, de fentieket olvasva elbizonytalanodtam), ez azért fontos lenne, hogy a fenti modell működjön.

 • Jancsika
  Már copy-paste sajtóközlemények (reklámok) is megjelennek a Kiszámolón!? Csak én érzem úgy, hogy csökken a színvonal?
  Még szerencse hogy Miklós utána nézett a dolgoknak és csak utána jelentette meg.
  “Pár perc alatt regisztrálhatsz az interneten” Kb. 2 hete próbálok beregisztrálni, mert olyan papírokat kérnek, amik nem igazán a magyar cégekhez van igazítva. Aztán felhívott egy nő Angliából, hogy miért nem fejeztem be a regisztraciómat. Elmagyaráztam neki a helyzetet, mire azt mondta pár perc múlva küld egy formanyomtatványt, amit elfogadnak. Azóta is várok a nyomtatványra… És erre a cégre bízzam a céges pénzeket? A cél csak az, hogy bármi áron (pl: jutalék) minnél több ügyfelet hozzanak be a rendszerbe, amíg van befektetői pénz. Ha meg az elfogy, akkor jönnek az emelések az ügyfelek szelektálása. TW-on egyébként sokkal könyebb volt a regisztráció.
  Pénzek ide-oda mozgatásához jó.
 • Zseketto88
  nem tudom miért kell ennyire nyomni ezt ha a TransferWise olcsóbb.

  Amit érint az havi 200 eur-ig ingyen vesz fel a világ bármely országában, Indonéziával teszteltem is.

  Utána fizettem valami 500ft volt 20k hufra. De Európában minek Kp ha bárhol tudsz paypassal fizetni.

  A TransferWise valóban közepén vált, ott a trükk h levon váltás díjat, így jut a pénzhez ami kell nekik. Ezzel kb 1 forint plusz mínusz a tőzsdei aktuális forexpiacos középtől a távolságuk. a Hétvégén is (amúgy ez mi a f… glitch a revolutnál?)

 • Revolut fan
  Revolutnál alap, hogy nem utalunk rá, hanem a másik bank kártyájáról ingyen feltöltjük, így ingyenes lesz forintos kártyáról is.

  De látom igazad van, a “helyi utalás” valóban csak EUR vagy GBP (mindkét számlát adják) ingyenes, amúgy 3 GBP utalásonként az ingyenes számlánál. (Egy nagyobb forintutalásra ez még mindig olcsóbb lehet, mint a magyar bankok utalási díja, ha a tranzakciós illetéket is hozzászámoljuk, mivel azt is ki kell fizetned. 333.000 feletti utalásnál már biztosan olcsóbb, az alatt attól függ, mennyi a magyar bank díja.

  Így nekem már lehet, hogy inkább a 7500 Ft-os számla érné meg, ott van 10 ingyenes forint (vagy bármi más nem EUR SEPA vagy GBP) utalásom is. A jelenlegi banki számlacsomagom is majdnem ennyibe kerül, és erre még rájön az összes tranzakciós illeték, 0.3%, kápére 0.6% PLUSZ az összes devizatranzakcióm.

  De indításként az ingyenes jó lesz, EUR txnekre

 • Kiszamolo
  Jancsika, mivel itt mindenki Revolut fan (legalábbis jó sokan), közszolgálati dolog, ha írok egy ilyen lehetőségről. Ahogy a BB kártyáról is.
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  A TW nem olcsóbb, mint a Revolut, ha figyelünk arra, hogy Revolutnál hétvégén ne legyen váltás. Hét közben az árfolyam kb. ugyanaz, a Revolutnál nincs váltási díj, a TW-nál van.
 • Gábor
  Kicsit OFF
  Céges számlán parkol némi pénz. Le is lehet kötni max 6 hónapra.
  Van bárhol jobb ajánlat a 0%-nál?
  köszi
 • EG
  Ha havonta kb 2000 EUR-t utalnak nekem, azt hogy tudnám a legkedvezőbben átváltani? Nem fontos azonnal, de most a HUF számlámra érkezik és középárfolyamon váltja a bank, illetve 2500 HUF-ot levon a SEPA átutalás miatt.

  Próbálkoztam EUR számlával, aminek havi 2 EUR a költsége, a bejövő átutalásnál levon 10 EUR-t, és a létező legnagyobb veszteséggel tudom csak átvezetni a HUF számlámra.

  Revolut/Transferwisenál egyelőre nem mernék 10000 EUR-t parkoltatni várva a jobb árfolyamra, ha pedig azonnal átváltom és kiutalom, nem járok sokkal jobban.

  Köszi!

 • Revolut fan
  Nem azért, mert Revolut fan nickkel írom ezt, hanem mert ezek tények, legalábbis az általam ismert bankokkal összehasonlítva, saját korábbi számlakeresésemre emlékezve.
  Ha valaki tud cáfoló ellenpéldát, írja meg bátran, akkor majd odamegyek én is:
  – Revolut jobban vált, mint TW, mert nincs költsége és minimális lehet csak az árfolyam eltérés. Jobban vált, mint bármely bank, mint bármely pénzváltó.
  – Revolut Business olcsóbban fogad (0) és utal (70 Ft GBP/EUR, 1000 Ft egyéb) devizát, mint bármely magyar bank
  – Egy olcsó fapados forintszámla + Revolut Business Devizatranzakciókra olcsóbb kombináció, mint bármely magyar bank ajánlata.

  Akinek nincsenek deviza tranzakciói, annak persze lehet felesleges. Néha külföldön céges kártyát használni elég jó a Curve is, ahhoz nem kell
  Ellene szólhat a bizonytalan háttér és jövőbeli profitabilitás/stabilitás.
  Ezeket egy vállalkozó valóban jó, ha tudja

 • Bela


  Megnéztem újra és tényleg a hétvége miatt váltott olyan rosszul.
  Épp egy hétvégi napon próbáltam ki a TWt és a Revolutot is és abból vontam le a következtetést, de így spóroltatok nekem nem keveset 🙂 köszi a választ!
 • naa
  Pedig erre a Revolut a legjobb.
  De, jobban jársz akkor is, ha azonnal átváltod-kiutalod, ahogy írod. Nincs EUR számlára érkezéskor lehúzás. Nincs devizakonverziós veszteség. Nincs SEPA utalásnak költsége. “Várva a jobb árfolyamra” – ezen mit értesz? Pl. a mostani 327 nem elég jó EUR-t HUF-ra konvertálni?
  Nem tudhatod te se, más se, hogyan alakul az árfolyam- az is lehet, hogy a köv 1-2 évben ennél csak rosszabb árfolyamon tudod átkonvertálni majd.
  Amit csinálsz, az árfolyamspekuláció. Erre nem egy akármilyen bankszámla való, hanem egy forex-számla, vagy egy brókerszámla. Vagy spekulálsz, akkor csináld rendesen, vagy váltsd át azonnal és utald el. Vagy hagyj ott 5-10e EUR-t a Revolutnál, bízva abban, hogy nem úszik el. (Ugye a Revolut is egy banknál tartja a pénzed)
  Szerintem vannak ennél nagyobb kockázatok is a pénzügyek terén, amit gond nélkül bevállalnak emberek, és észre se veszik
 • Jancsika
  Csak kissé furcsa volt nekem ez a “cikk” egy ilyen után: https://kiszamolo.hu/hat-ezert/
  Revolut-fan olvasók ide vagy oda…
 • Henrik
  : Használd nyugodtan a revolutot. Én havi szinten váltok át rajta kb. 3000et, az eddigi legnagyobb utalásom rajta lakásvásárlás miatt 8M volt, minden pik-pak ment.
 • EG
  @naa: A pénz parkoltatását csak úgy értettem, hogy mivel nincs szükségem azonnal a pénzre, nyugodtan tarthatnék ott akár EUR-t, és amikor kell és jónak érzem az árfolyamot, nagyobb összeget válthatnék át egyben.

  @Henrik: personal vagy business Revolutot használsz? A kiutalásnak HUF számlára mennyi költsége?

 • Sparfuchs
  Szerintetek mennyire biztonságos a Revolut-on pénzt tartani mondjuk egy magyar bankhoz képest? Hallottam hogy
  tavaly megszerezték a banki licencet.

  Picit utána olvastam a kérdésnek és ennyit sikerült kihamozni:
  Pro:
  – bankban tartják a pénzed egy bankszámlán (Barclays vagy Lloyds)
  – a pénzed egész idő alatt ott marad és nem hitelezik ki
  – a Revolut ha nem tudna fizetni akkor a partner banktól visszakapod a pénzed
  Kontra:
  – hiába “rendes” bankban van a pénz, nincs deposit biztosítás rá, mivel én nem vagyok a Lloyds ügyfele hanem a Revolut az és ő nem magánszemély vagy kisvallakozas
  – a Revolut banki licensz hiába van meg, egyelőre még nem működnek bankként

  Ebből nekem az a kép körvonalazódik hogy azért egy rendes bankban közvetlenül biztonságosabb a pénzt tartani ha nagyobb összegekről van szó.

 • EG
  Még annyival kiegészíteném, hogy a partner aki utal nekem, utalna Transferwiseal is akár.

  Ha direktben egy TW számlára kapnám, mindketten jobban járnánk, viszont kérdés hogy ebben az esetben a TW vagy REV jobb?

 • mgpx

  Ha bankban tartod a pénzedet, akkor egy esetleges csődhelyzetben a betétbiztosítás 100e EUR összegig helytáll.
  A Revolut (és a TW) elkülönített számlán tárolja a betétesek pénzét. Esetleges csődeseménynél a betétesek kifizetése mindenki mással szemben elsőbbséget élvez ezen számlán tárolt összeg erejéig.
  Abban a valószínűtlen helyzetben, ha az elkülönített számálán levő összeg nem fedezné a betétetesek követelését (pl. egy alkalmazott hanyagsága miatt), a betétbiztosítás NEM téríti meg a kárt.
  Szintúgy nem térít a betétbiztosítás, ha a számlát vezető bank menne csődbe.
 • K
  Sziasztok!

  Ez a lehetoseg mar a mult honapban is elt, csak valamiert egy hete kuldtek rola hirlevelet. En meg is nyitottam a szamlat, es egyaltalan nincs ansok nyi macera vele. Ha kert dokumentumot, en a kiallitott magyar navos szamlat, meg az EV papirokat csatoltam, es nem problemazott. Felhivtam a NAV-ot, ott azt mondtak, hogy EUR-t erkeztethetek kulfoldre, EV-kent csak egy magyar forintos penzforgalmi szamlat ir elo. Ott van a para, hogy a jogszabaly azt mondja:
  “köteles pénzeszközeit pénzforgalmi számlán tartani, pénzforgalmát pénzforgalmi számlán lebonyolítani”. Na ezt ertelmezed, ahogy akarod, a konyvelom emiatt elso korben ment bele. A navos telefonban azert rakerdeztem, hogy ezt vehetem-e allasfoglalasnak, termeszetesen nem, de ha mailben kerek tajekoztatast, akkor onnantol kezdve a “legjobb hiszemben jarok el”. Folyt. kov.

 • mgpx
  Magánszemélyként akkor jutott holtpontra a kapcsolatom a Revoluttal, mikor egy kisösszegű feltöltést követően korlátozták a számlámat, és részletes jövedelemfeltárást követeltek tőlem. Adóbevallás másolatot, munkáltatói igazolást meg még ki tudja mit.

  Sok más cégnél van pénzforgalmi számlám, de ilyen igazolásokat még soha egyetlen privát cég sem kért. Erősen kétkedem, hogy ez valóban jogszabályi kötelességük-e. Ugyanakkor, hatalmas üzleti értéket jelenthet az ügyfelek jövedelmi helyzetét, forrásait, költési szokásait részletesen feltáró adatbázis felépítése. Egy ilyen adatbázisért cserébe már megérheti ingyenesen nyújtani egyes pénzügyi szolgáltásokat.

  Mindenki mérlegelje maga, hogy évi pár száz forint előnyért (*) megéri-e ilyen mértékben lemondania a privacyról.

  (*) Más hasonló szolgáltatók árazásához viszonyítva

 • K
  Emailen szinten kertem tajekoztatast, el is kuldtem Miklosnak, ha van ra igeny tolem kitehetik. A bejelentesre nem letezik formanyomtatvany.

  A lenyeg, ha behivnak beszelore:
  “ket helyrol is kertem tajekoztatast, mindenhol azt kaptam, hogy mehet, a legjobb hiszemben jartam el”.

 • Bog

  Miert nem olvasod el a cikket ha mar linkeled? Az arrol szol,hogy ha penzt kap valaki a linkelesert/cikkert, azaz nem elfogulatlan a cikk. Ez egy tajekoztato, ami hasznos lehet azoknak, akik nem hasznalnak Revolutot es nem ertesultek errol a lehetosegrol, hogy lehet ingyenes vallalkozoi szamlajuk.
 • K

  Nekem mult honappal bezarolag 200 rugo minuszom lett(es hol van meg az ev vege), mert itthon valtottam az euromat: MNB kozepen szamlazok, deviza vetelivel kapom kezhez, es varhatsz a kedvezo arfolyamra. Az euro szamla megnyitasakor mar tudtam hogy ennyibe fog kerulni, de befekteteskent gondoltam ra, hatha konnyebben kapok hitelt majd olyan banknal, ahol nagy osszeggel van vezetve szamlam. Aztan jott a visszapattintott babavaro, es elgurult a gyogyszerem.
  Nekem er annyi “macerat” havonta, hogy businessrol atpasszolom personalra, onnan meg tovabb egy hazai bankhoz forintban. Vagy IB-hez dollarban. Vagy ahova akarom. Nyilvan egyeni preferencia, hogy kinek mit es hogyan er meg, szamomra ez egy valid opcio. Valaki evi otvenezerert szarakodik ennyit hitelkartya visszateritesen.
  A maganszamlahoz tolem nem kertek ilyen melyen semmit.
 • headset

  “köteles pénzeszközeit pénzforgalmi számlán tartani, pénzforgalmát pénzforgalmi számlán lebonyolítani”.

  2017. évi CL. törvény az adózás rendjéről a következőket írja:

  114. § (1) Kell, hogy legyen legalább egy belföldi pénzforgalmi számlád.

  84. § (1) A pénzforgalmi számla adatait a szolgáltató köteles bejelenteni.

  1. melléklet 1.24 A külföldi pénzintézetnél vezetett pénzforgalmi számla adatait a NAV-nak be kell jelenteni.

  Szerintem ez összesítve azt jelenti, hogy a belföldi mellett létezhet külföldi pénzforgalmi számla is és ott is lehet pénzt fogadni vagy tartani. De a számlavezetőnek pénzintézetnek kell lenni és be kell jelenteni.

 • Julio
  A Revolut számla alkalmas arra, hogy bankkártyával ráfizessen valaki az én számlámra, akinek nincs Revolutos app-ja/számlája?
  Azaz ügyfeleim kisebb összegű EUR-os bankkártyás fizetésére mi lenne a legalkalmasabb kérdésre keresem a választ.
  Köszi
 • K

  Nekem csak annyit mondtak, hogy EV szamara kulfoldi szamlahoz bejelentesre formanyomtatvany nincs. Technikailag csak arra kell a hazai penzforgalmi szamla, hogy onnan utaljam az afat. Ez a gyakorlat.

  “köteles pénzeszközeit pénzforgalmi számlán tartani, pénzforgalmát pénzforgalmi számlán lebonyolítani” -> Ebben meg az a nem egyertelmu, hogy akkor az osszes penzforgalmat az adott szamlan bonyolitsam? Vagy csak ott is? Mi van, ha kp-s ugyfelem is van? Ezert mondtam, hogy gondolod, ahogy akarod, meg buntetlek ha akarlak.

  Ismerek olyat is, aki a “lakossagi” revulot szamlaval csinalja ugyanazt, mint en. Ahhoz en majres vagyok.

 • headset

  “köteles pénzeszközeit pénzforgalmi számlán tartani, pénzforgalmát pénzforgalmi számlán lebonyolítani” -> Ebben meg az a nem egyertelmu, hogy akkor az osszes penzforgalmat az adott szamlan bonyolitsam?”

  Ez azt jelenti hogy minden forgalmadat pénzforgalmi számlán kell bonyolítani. Nem “a” pénzforgalmi számlán, hanem a pénzforgalmi számláid valamelyikén, választásod szerint. Beleértve a pénzforgalmiként bejelentett külföldi számlát is.

  “Mi van, ha kp-s ugyfelem is van?”
  A készpénzforgalom is engedélyezett, a 2017. CL. törvény szerint ügyfelenként havonta 1,5 millió forintig. A NAV tájékoztatójában 2,5 millió van, szóval valamelyik az igaz.

  (De nem vagyok adószakértő, csak elolvastam a törvény megfelelő részeit.)

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  : A Revolut számla alkalmas arra, hogy bankkártyával ráfizessen valaki az én számlámra, akinek nincs Revolutos app-ja/számlája?

  Igen. Te fizetési linket tudsz létrehozni az appben, amin keresztül az illető kártyával fizet, neked meg jóváíródik.

 • Revolut fan
  ++
  “Nekem mult honappal bezarolag 200 rugo minuszom lett(es hol van meg az ev vege)” “[…] Vagy IB-hez dollarban”

  Bizony, bizony… Akinek cége és/vagy nagyobb számlaforgalma van, ott nem kis tételekről van szó és érdemes “kiszámolni”, ha már ezt a blogot olvassuk.
  Részemről ha minden 1m forint készpénz kivételéhez (ATM-ből) pl. 10.000 Ft-ot, 1m átutalásához mondjuk 5000 Ft-ot kell kifizetnem a banknak (a havidíjon felül!!), akkor elgurul a gyógyszerem. Akkor is, ha ennek jó nagy része a tranzakciós illeték, amit az állam szed be a bankokon. (Akik persze sikeresen megvédtek bennünket attól is, ahogy ígérték a bevezetéskor, nehogy a bankok átháríthassák a tranzakciós adót… Ja, tudom, a befizetett tranzakciós adót mindenkinek ráutalják az egyéni állami nyugdíjszámlájára a befizetett nyugdíjadó mellé, szóval minden OK 🙂

 • naa

  Tyű, most látom ezt:
  “Igen. Te fizetési linket tudsz létrehozni az appben, amin keresztül az illető kártyával fizet, neked meg jóváíródik.”

  Ezt még sose próbáltam, de ha ez működik, még egy érv Revolut Business mellett: olcsó/ingyenes kártyás fizetés kis webshopoknak ezzel megoldott… Ugye a normál kártyás fizetés elég drága a kártyaelfogadónak, ha jól tudom… Sok gagyi webshopban ezért megy csak a kápé.
  Ezzel ha jól gondolom, ingyen megoldható a kártyás fizetés…

 • Jancsika
  Azt hiszem az olvasással, de főleg annak értelmezésével neked van problémád. A cikk végén ugyanis ott az affiliate link. Az ugyanis nem része az eredeti tájékoztatásnak és Miklós utólag rakta bele. Egyébként meg a megegyezés neki szólt és majd levonja a konzekvenciát. Téma lezárva, nem érdemes ezen csámcsogni. Egyébként is már oda lett írva a link felé, hogy reklám.
 • Attila
  Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos

  A magán Revolut számlánál valóban van kártyáról feltöltés, de a cégesnél 1-2 hónapja még nem lehetett HUF kártyáról feltölteni, csak nemzetközi banki átutalással. Úgy viszont nincs értelme, mert annak magas a költsége.
  Szóval az a kérdés, hogy az ingyenes céges számlánál megoldott lett-e a kártyáról való feltöltés.

 • Revolut fan
  “nemzetközi banki átutalással. Úgy viszont nincs értelme”
  Kivéve, ha a partnereid neked utalnak ugye devizát, mert akkor általában nem gond, hogy hogyan utalj rá. Ettől függetlenül engem is érdekel, hogy megy -e a forintos kártyás feltöltés, mert néha jól jöhet.
 • ZeDDy
  Hello!

  Azzal futott már valaki egy kört, hogy KATA-s cégként/EV-ként a KATA megfizetésével megfizettél minden adót, elvileg a pénzt leveheted a számláról és onnantól azt csinálsz vele, amit akarsz. Megtehetem, hogy a céges számláról a pénzt privát revolutra vagy más megoldásra töltöm át és onnét a korlétokon belül lényegében ingyen használom a pénzt és nem kell fizetni a magyar bankok büntetővámját a pénzfelvételért/befizetésért a privát számlára. Mennyire lehet ez így kóser megoldás?

 • EG
  szerintem ezzel semmi gond nincsen. Nekem van egy vállalkozói és egy privát számlám ugyan annál a banknál, a vállalkozóiról vezetem át a privát számlámra, és úgy költöm el. Minimálisak a banki költségeim, egyedül a SEPA átutalás miatt fizetek 2500 -at havonta, de erre megoldás lehet a Revolut Business, illetve az egyetlen luxusom egy Platinum Mastercard, ami a privát számlámat megdrágítja, de bármikor visszaválthatnék sima kártyára is.

  Az más kérdés hogy egyelőre nem merném csak a Revolutra bízni magam.

 • Second Wave

  fizetési link van a privát R számlán is. 10 napig él a link, utána megszűnik a fizetési lehetőség. Azért webshopoknak ez nem való. Majd meglátjuk, hogy a Business R számlán hogy néz ki ez a dolog, még nem aktiválták az enyémet.

  A Paypal-nal van a paypal.me, és az üzleti számlán lehet létrehozni Paypal fizetés gombot, ami megmarad állandóra. Csak az utóbbira ott van a Pp levonás (3,9%?), + a visszatérítés réme 🙂

 • EG
  végigolvasva a NAV-hoz bejelentésről szóló összes kommentet, most egy kicsit elbizonytalanodtam. Most be kell jelenteni EV-ként, vagy nem, mert nincs rá formanyomtatvány amin bejelentsem? 🙂 Fogadhatok oda átutalást, vagy nem? Egyáltalán érdekli a NAV-ot mire érkezik az átutalás?
 • EG
  Bár nem a leghitelesebb forrás: vallalkozas-okosan.hu/bankszamlanyitasi_kotelezettseg

  “Tekintettel arra, hogy az Art. a bejelentkezési kötelezettség alanyaként a gazdasági társaságokat nevesíti, így arra csak a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.) 3:89. § (1) bekezdése szerinti ügyfelek kötelesek, azaz a közkereseti társaságok, betéti társaságok, korlátolt felelősségű társaságok valamint a részvénytársaságok.”

  Kérdeztem a könyvelőt is, de egyelőre nem tudta.

  “ezért szépen megkértek, hogy én jelentsem be manuálisan.” Mint EV? Melyik nyomtatványon jelentsd manuálisan? Köszi!