BB UPC hitelkártya csökkenő visszatérítés

Bence osztotta meg a hírt, hogy elsejétől a BB UPC hitelkártyájánál is csökkent a visszatérítés mértéke, 1%, de maximum 5.000 Ft-ra havonta.

Köszönjük a hírt.

Share

68 hozzászólás

 • Családfő
  …és ezek a visszatérítések csak egyre rosszabbak lesznek.
 • Bence
  És ha jól értettem, revolut / curve / stb feltöltéseket is szűrik mostantól MCC szám alapján… 🙁
 • Fuuu_de_rafinált
  K&H world hitelkártya tipp: lehet választani olyat ami itthon ad 1%-ot illetve olyat ami külföldi vásárlásokra 5%-ot (mindkettő max 5000Ft-ot térít havonta). Kiváltod az utóbbit és beregisztrálod a Curve alkalmazásába. A Curve-vel minden költés külföldi vásárlásnak minősül szóval elég 100.000Ft-ot költeni havonta ahhoz, hogy kimaxold az 5000Ft-ot.

  Én az államkincstárban szoktam egy összegben levásárolni és rögtön utána vissza is töltöm a hitelkártyám. Onnantól kezdve egy hónapra el is felejthetem a hitelkártya mizériát.

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  És bizonyos MCC-kre egyáltalán nincs már visszatérítés: “2019.08.08. után a havi kedvezmények nyújtásával kapcsolatos általános szabály, hogy a Budapest Bank a következőekben meghatározott MCC kóddal rendelkező kereskedők esetében nem biztosítja a hitelkártyás vásárlás után járó kedvezményeket: 6010, 6011, 6050, 6211, 6529, 9399, 4900, 6540, 4829, 7801, 7995, az előbb részletezett szabály alól kivételt képeznek az alábbi kedvezmény azonosítóval rendelkező hitelkártyák:LOY006, LOY032, LOY039.”
 • Géza
  az év eleji felmondási hullámkor többen mondtátok, hogy tovább viszitek az ügyet (békéltető testület, MNB pénzügyi panasz, per…) Van valami fejlemény?
 • yimshagin
  en nem lattam ertelmet, nem vittem tovabb
 • Danhadnagy
  várni kell egy újabb válságra, hogy visszajöjjenek a normális hitelkrátyák?
  tud valaki alternatívát, ami legalább 2%-ot visszaad, de nem kell bohóckodni pontokkal meg figyelni, hogy melyik negyedévben vagyok?
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  : A Zindekszfórumon ezt írta valaki: forum.index.hu/Article/viewArticle?a=152192865&t=9053335
 • Szabolcs
  Hát, nekem anno nem mondtak fel. Most majd kiszámolom, nekem megéri-e még így? Tehát van-e jobb most… a rezsi marad rajta, az sehol sem több, de a 2% eddig kimondottan finom volt.
 • szifonkutya
  vége a jó világnak, a legtöbb banknál már nem fókusztermék a hitelkártya.
 • mzsombor
  Nem csak a UPC-t vágták vissza, szinte az összes BB hitelkártya max visszatérítési kerete leesett 5000 Ft-ra, kivéve az aranykártya.
 • Mate12345
  Az elmúlt évwkben több hasonló hírt láttam.
  Ez most azt jelenti, hogy sokaknak a hitelkártya már a hitelért is elég és nem is kell a bankoknak különösebben erőlködni, vagy éppen ellenkezőleg, egyre tudatosabban használják az emberek a kártyát, ami miatt a bankoknak nem éri meg az eddigi visszatérítés.
  Szóval ez most társadalmilag jó vagy rossz? 😀
 • Viktor
  Mennyi volt előtte a havi max visszatérítés? 20e.?
  Joker-ről váltottam erre, nem örülök, hogy megint lehet ügyintézni. Mit ajánlanátok helyette?
 • TG
  mzsombor: aranynál mennyi lesz a max visszatérítés? Hirtelen nem találom, elnézést.
 • nyman
  Ugy vagyok vele, hogy addig amig tobbet hoz, mint visz, megtartom.

  A BB UPC eves dija 1 320 Ft, a tarskartyae 990 Ft. Ez kevesebb, mint sok banknal egy db debit kartya dija folyoszamla melle. Meg kerek sms-t a tarskartya miatt, ennek 448 Ft havidija. Jo lenne, ha bevezetnek a push uzenetet a kozelgo uj mobilalkalmazasnal. De meg ennyit nekem meger.

  Nalunk a csaladi kasszaba is be van integralva a BB UPC a koltesek nyomonkovetesere, igy szamitanak ezek a dijak.

  Az egy kicsit zavaro, hogy mivel nincs MCC kod a szamlatortenetben, nem lesz kalkulalhato es ellenorizheto a visszaterites.

  Jo lenne a netbankban valami hasonlo lista, mint ami az Erste forintoknal van. Ott vilagosan lehet latni, mire kapott az ember, mire nem, amikor meg mar beesnek nullara, akkor meg latni, hogy elfogyott a keret.

 • Malom

  Ha az aranykártyát nem vágták vissza, az elég gyanús. Év elején sokakat kidobtak a magas visszatérítés miatt és ráadásul nagyon gusztustalan modorral. Az a visszatérítés gyakorlatilag nem létezik, mert ha kihasználnád akkor rögtön kivágnak…kivéve persze ha kiválasztott vagy, na akkor neked haverként lehet szabad.
  Megérne egy felügyeleti vizsgálatot, hogy mennyire jár az a visszatérítés középtávon az ügyfélnek….
 • Cinikus
  És ha megcsúszol a fizetéssel, vagy véletlenül kp-t veszel fel vele, vagy átléped a keretet, az akkor fizetendő bünti is csökkent? Vagy csupán szinte ingyen viszed vásárra a bőrödet?
 • Malom
  Amúgy nemsokára a hitelkártya üzletág ebben a formában megszűnik. Jön a PSD2 és nincs több elfelejtett befizetés, sőt akár leprogramozhatod magadnak a hitelkártya láncot, fizetsz egyikről a másikra szolgáltatón keresztül. Egyre jobb lehetőségek lesznek és az ezt kihasználó réteg lehúzza a bank extraprofitját. Az adósságcsapdásoknak teljesen mindegy a visszatérítés mértéke és összege, nem tudják hogyan kell azt kihasználni…azért vannak adósságcsapdában.
  Szerintem a 45 napos kamatmentesség is kérdéses lesz, ha túlpörög a tudatos réteg. Nekem pl. folyamatosan hitelezik a bankok a hitelkeret 90%-át ami állampapírban kamatozik. Fordulókor átfordítom az összegeket ahogy kell és indul újra…kis odafigyeléssel kapok 1,5- 2,0M HUF-ra kamatot évente + visszatérítéses zsebpénzek. Na, ha ez a kis odafigyelés egy szolgáltatás lesz, akkor a hitelkártyáknak annyi, mint a reptéri Lounge-nak pl.
 • Zsolt
  Minden jó végetér egyszer. Már csak úgy lehet nagyobb összeget bezsebelni, ha az ember legalább 3 kártyával bűveszkedik, hogy mikor melyikről vásároljon..
  Limites az összes.
  Nekem láncban van az Erste Max a BB Upc-vel, de ezzel erősen megcsappant a visszatérítés. Ráadásul most júliusban költöttem a legtöbbet az Erste-vel mióta megvan (a Citi Bankos időszakot is beleszámolva) erre tessék adnak majd 5 ezret a várt 20 ezer helyett.
  Egy Raiffeisen Onecard-ra benevezek még, és akkor 3 kártyás lesz a dolog, így legalább a Gold 2-nek nem lesz kártyadíja, az is valami.
 • sb
  Sziasztok,

  Épp most próbáltam eligazodni a hitelkártyák között. Tudtok esetleg ajánlani mást amit egészségpénztári kártyás befizetéshez lehetne használni visszatérítéssel? Általános visszatérítésre ezzel a változással nem látok 1% felettit és a limit is drasztikusan lecsökkent. A spec. MCC kódos visszatérítések, pl. az Ersténél meg gondolom nem használhatóak erre.
  Köszönöm!

 • Dani2
  Eddig se volt jó a hitelkártya-helyzet, de mostanra már tényleg gagyivává vált. Még az OTP vásárlási kedvezményprogramja is jobban tejel…
 • Eper11
  Szabolcs,
  “… a rezsi marad rajta, az sehol sem több”

  Úgy tudom, hogy a Díjneten történő rezsifizetésre is megszűnt a visszatérítés, de a csoportos beszedésre nem. Remélem, hogy jók az infóim.

 • Buta Béla
  azt, hogy? Mármint melyik bank ad 0%-os kamatot illetve ha állampapírban tartod 5% kamat mellett akkor az azt jelenti, hogy 100M hitelt kapsz a bankoktól?
 • mzsombor
  , Rafi OneCardnál gyakorlatilag nincs rosszabb visszatérítős hitelkártya. Eleve van kb. 7000 Ft éves költsége, és nem is ad vissza mindenre. Én meggondolnám a helyedben.


  Telenor myCardnál még él az 1,5%-os visszatérítés, de ott is lement a havi max 5000 Ft-ra. Plusz kérdés, hogy az EP-d milyen MCC-vel terhel, BB ugye most letiltott egy csomó MCC kódot. Ha az EP befizetés nincs köztük, akkor ez még jó lehet. Éves díja sincs a kártyának, ha jól használod.

 • mzsombor

  BB Arany: 30e Ft/hó.
 • Buta Béla
  oops… 2M az 40M-nak az 5%-a nem pedig 100-nak. De persze a kérdés marad ugyanez, ki hitelez 40M kamatmentesen?
 • Jelentéktelen Hangya
  A visszatérítés megvágása hagyján, de nem látom, hogy a csoportos beszedésre is járna ezentúl.

  Szóval úgy tűnik, csak kártyás vásárlásokra jár majd az 1%, max. 5000 HUF. De remélem, tévedek.

 • matetoth

  úgy fogalmazott, hogy 2M forint kamatozik nála. Szóval “csak” ennyi hitel van nála.

 • headset
  Béla
  “oops… 2M az 40M-nak az 5%-a nem pedig 100-nak. De persze a kérdés marad ugyanez, ki hitelez 40M kamatmentesen?”

  Még egy oops. 🙂

  Malom nem azt írta, hogy 2 millió kamatot kap, hanem 1,5-2 milló UTÁN kap kamatot.

 • Zsolt

  jah, azota megneztem a metron es lattam hogy az is szr, mert nem havi 300 a limit, hanem 3 havi. Megcseszhetik a szrjukat

  Viszont lattam hogy a CIB Optimum meg a K&H valamelyik kartyaja turhetoen hoz

 • Meister
  Az MCC kódokkal kizárták a díjnetet, az elműt, a vízműt, stb… Gyakorlatilag csak a bolti vásárlásokra adnak visszatérítést. Szóval újra előveszem a WiccAir kártyám, azzal fizetem a rezsit, a többit meg az UPC-s BB-vel. De igazából 1%-ért már nem nagyon éri meg egyikkel sem szarakodni, ez havi 3 sör.
 • Zsolt
  Nem adnak a csoportos beszedésre? Nekem konkrétan az Erste MAX beszedés van rajta ugye.
 • Szabolcs
  Eper11
  2019-08-22 at 12:27

  Dijnet eddig sem ment igazán, legalábbis rémlik vmi ilyen.
  Csak csop besz van rajta, de nem egy kecó.

 • Siculus
  Viktor:
  Eddig 20e volt a havi max visszatérítés.

  Ha nem jár majd visszatérítés a csoportos beszedésre, bizony nagyot romlik a számla használhatósága…

  Egyre inkább leszállóágban a visszatérítéses hitelkártyák piaca, attól tartok, ehhez hozzá kell szokni.

 • Buta Béla

  na ezt jól benéztem, még szerencse, hogy beszédes nick-nevet választottam.

  (egyébként a 1.5-2M kamatmentes is érdekelne, végülis az egy évben 80-100eFt tisztán.

 • Zsolt
  Még 10 nap és kiderül adnak-e csoportos beszedésre. Aztán lehet gondolkozni.
 • Z
  En tegnap kaptam meg a felmondast (felesegem veletlenul atvette a postastol). Mondjuk en tenyleg hardcore user voltam, nagy hitelkerettel, 0 eves dijjal (csokos voltam, bocs), mindent meg a dijnetet is ezzel fizettem, limit nelkuli vissateritessel es volt is eddig vagy havi 10-15 eft, szoval varhato volt.

  Most probalok vmi mast nezni mert USA-ba utazva ha nincs hitelkartya akkor meg vagy love (pl autoberles). Talan BB Gold a magas eves dij ellenere, de ha tenyleg max 30e a havi visszatarites akkor megeri.

  Hogy mukszik ez az MCC amit irtok?

 • janosh
  Akkor most melyik hitelkártyák a legjobbak a piacon, most hogy a BB UPC elesett?
 • Malom
  Béla Egyszerűen kihasználod a hitelkeretet és forgatod a pénzt. Nem a kamat a 1,5-2M, hanem a tőke. Bár az lenne az igazi 🙂 Annyi hitelkeretet tényleg nem ad ingyen a bank. De inkább visszafogom magam az írással és ötleteléssel, mert még itt a fórum miatt ezt a kis lehetőséget is elveszik a csúnya bankárok.


  A BB-nél a Gold-ra havi 30e a visszatérítés, de szerintem az első hónapban ki fognak vágni ha ezt kihasználod. Én kb. 1 évig bírtam, az év eleji szórásba esten bele. Amúgy a hitelfedezeti biztosítással (1% díj) visszaveszik a visszatérítést. Nagyon fájt nekik amikor ezt nem kértem, emlékszem rá. Javaslom ezt jól nézd meg ha kötsz, hogy ne legyen bejelölve a pipa!

 • Carrie
  Erzte-Wizz Air sajnos csoportos beszedesire nem az visszateritest.
  off: Rettenet az uj captha, foleg kulfoldrol ekezet nelkul…
 • Pityuka
  BB goldnal nekem kulfoldi utakkal siman visszajott a havi 30 ezer tobbszor is.

  Sot a kartyahoz jar meg 10% kedvezmeny (pluszban a kialkudott egyedi kedvezmeny melle MediaMarktban), ahol az egesz csaladnak en vasaroltam konyhai meg egyeb cuccokat es meg kb 200-300e-et lehetett vele nyerni.

  Ez meg azelott volt, hogy a Curve-ot es tarsait ismertem volna igy valoszinuleg az arfolyam valtas miatt buktam is. Viszont az a kartyatarsasag nyeresege volt, nem?

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  : Külföldön is hozzá lehet adni a magyar billentyűzetbeállítást az op.rendszerhez a helyi mellett.
 • Rezsiutalvány
  Off:
  portfolio.hu/gazdasag/nyugdij/kijottek-a-reszletek-az-uj-nyugdijutalvanyrol.335171.html
  “A rezsiutalványokat földgáz- és villamosenergia szolgáltatás kifizetéséhez lehet felhasználni: postai csekk befizetéséhez vagy közvetlenül a szolgáltató ügyfélszolgálatán lehet átadni.”

  Hozzátartozóm rezsiszámláit díjneten fizetjük. Nem csekkezünk már évek óta. Akkor nem is tudjuk majd felhasználni ezt az utalványt?

  Egyébként meg mekkora baromság már megint ez az utalványosdi. Hiába, jönnek az önkormányzati választások…

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  : Az átlagos fidesz-szavazó a postán sárga csekkel sorbanálló típus. Az értelmes, díjnetező emberekért propagandaszempontból nem kár.
 • Rezsiutalvány

  magyarnarancs.hu/narancsblog/orban-kilencezer-forintra-arazta-be-a-nyugdijasok-lelket-122447?fbclid=IwAR24rI6zJ26fosReqWzgU_wSHRUChJ2NMG9fLxH2iRd-ZAAje088IFRaOso
 • Dr.Lee
  A csekkezés hozzáadott értéke megjelenik a helyi gazdaságban, míg a kártyavásárlás jutalékai egyértelműen külföldre távoznak. Nem vagyok sárga csekk rajongó, de ez az egyszerű oka a utalványozgatásnak. Amúgy meg lehet pont valamelyik fórumtársunk kapott egy jó megrendelést a nyomdájába ez miatt. 🙂 Ja, és a nyuggerek jobban tudják értelmezni az utalványt, mint valami elektronikus elszámolást, az nem lenne olyan feltűnő és kézzel fogható.
 • V
  hmm tenyleg igazad van, nosza mindenki alljon sorba csekkel igy emeljuk a dzsidipit elvtarsak!
 • Dr. Lee
  Fontos, hogy a sorban is készpénzzel fizess. Akkor a kp nyomtatása és szállítása is benne lesz a GDP-ben. Mellőzzétek a kártyákat, kivéve a SZéP-et persze. Én ahol tudok cash-ben fizetek és akkor nem riportálják a szokásaimat.
 • Gábor
  Kérdések:
  KATA-t lehet hitelkártyával fizetni? Van a NAV-nak kártyás befizető szolgáltatása, de a hitelkártyám számlája nincs az Egyéni vállalkozáshoz bejelentve.
  Kiszámoló életbiztosítás fizethető kártáyával? 🙂
  Köszi
 • hapcibeno
  Tudod fizetni a KATA-t (sőt, valszeg minden adót és illetéket) az EFER-en keresztül hitelkártyával. (Az Ügyfélkapudon keresztül eléred.) A hitelkártya-számládat nem kell bejelentened a NAV-nak. 🙂