Iphone tulajok: csak óvatosan a külföldi kártyacserével

2016-02-23
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

András küldött egy levelet. Külföldre ment az Iphone telefonjával, tett bele helyi SIM kártyát, majd néha visszatette bele a magyar kártyát, hogy ellenőrizze, jött-e üzenete.

Mikor hazaért, a magyar kártyáján lett jó pár külföldi SMS. Mint kiderült, azokat a telefon küldte magától minden egyes kártyacsere alkalmával.

Következzen a levele:

Update: vannak, akiket frusztrál, hogy léteznek emberek, akik külföldön nyaralnak és ráadásul a munkájukban is sikeresek. Hogy mindenki a cikk lényegére tudjon koncentrálni, ami csak annyi, hogy tudd, minden egyes kártyacsere egy nemzetközi SMS-edbe fog kerülni külföldön, a kedvükért átírtam a cikket. Tanulságos egyébként elolvasni a hozzászólásokat: Hányan köszönik meg Andrásnak, hogy vette a fáradságot, hogy másoknak segítsen és hányan csak okoskodnak, hogy mit képzel az ilyen magáról, hogy nyaralni merészel külföldön. Szomorú dolog ez.

Egy érdekesség a roamingolás es az iphone kapcsán, ami másokat is érinthet és számomra kifejezetten meglepő volt.

Az történt, hogy az USÁ-ban nyaraltunk Albániában voltam munka miatt, első dolgunk volt vásárolni egy prepaid sim kártyát internettel, amit bele is tettem az Iphone-omba amit részletre vettem.

Itthon arra lettem figyelmes, hogy a magyar számlámon megjelent pár darab 200ft-os amerikai albániai SMS és még 5 darab Moszkvából küldött SMS. (Moszkván keresztül jöttünk haza)

Némi kutakodás után kiderült, hogy az iphone telefonok az imessage es facetime szolgáltatásokhoz (rejtett es nemzetközi) SMS-ekkel hitelesítik a bejelentkezést.

Ez minden alkalommal megtörténik, amikor sim kártyát cserél az ember. (Valahol logikus is, mivel az imessage telefonszámmal is működik így muszáj ellenőrizniük hogy a telefonszám helyes. Az mar kevésbe érthető, hogy ha az imessage (es facetime) ki van kapcsolva, akkor miért küldi ezeket az SMS-eket es minek jelentkezik be).

Én valóban, időnként visszatettem a magyar kártyámat megnézni hogy keresett-e valaki és hogy a banki SMS-eim rendben vannak-e. Na ezen alkalmakkor a telefon küldött pár nemzetközi SMS-t a háttérben, hogy rendben használhassam az imessage szolgáltatást.

Pontos apple referenciát sajnos nem találtam az üggyel kapcsolatban.
Ha gondolod írd meg a blogba, biztos vagyok benne hogy másokat is meg fog lepni, tekintve hogy iphone fejlesztőként kohómunkásként dolgozom 3 éve es fogalmam sem volt eddig, hogy ez így működik.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram