Itt a negyedéves BUBI bérlet

A budapesti bérelhető kerékpár-hálózat július elsejétől kihozta a negyedéves bérletet is, ami 92 napig érvényes. Az új bérlet ára 5.000 Ft, ebből ezer forint lebiciklizhető. Ezzel a bérlettel maximum négy kerékpárt lehet egyszerre kibérelni, az első 30 perc használat ingyenes. Utána már fizetős a rendszer, további díjak itt.

Ha csak nyáron akarsz vagy akartok tekerni és elég a 30 perc, hogy beérj a munkahelyedre, szerintem ez jó ajánlat, akár BKV bérlet mellé is. További tudnivalók a Bubi oldalán itt.

Share

11 hozzászólás

 • reader
  Ez nem rossz, egy triviális verzió hiányzik még, a 250-300 forintos félnapos jegy. Ez kellene ahhoz, hogy bármikor spontán lehessen használni, amikor csak eszembe jut, és ne kelljen előre tervezni.

  Nem tudom, ezt miért nem csinálják meg. Ez még pont olyan összeg lenne, amit spontán is kifizetne ember, ha jó az idő (akár októberben is), és biciklizne a céljához.

  Az 500 forintos 24 órás jegyár már túl van az impulzusvásárlás küszöben, annyiért már meggondolja az ember. 2-300 forintért viszont triviálisan lehetne bármikor használni.

 • pez

  Azt felejted el, hogy a napijegy kifizetésekor kauciót zárolnak a kártyádon:

  “A jegy megvásárlásakor az ön bankszámláján – kerékpáronként – 25.000 forintot előzetesen zárolunk. A jegy érvényességi idejének lejártakor – tehát 24 óra, 72 óra vagy 168 óra múlva – történik az elszámolás, amikor ebből az összegből levonjuk a megvásárolt jegy árát; ha 30 percen túl használta a biciklit, akkor annak a díját, valamint az áfás számla postázási költségét, amennyiben ön ez utóbbit előzetesen kérte. Az összeg felszabadítása – a bankkártyáját kibocsátó társaság vagy bank eljárásrendjétől függően – várhatóan a jegy érvényességi idejének lejártát követő ***4–15. banki napon*** belül várható.”
  bubi.hu/dijszabas.php

  Emiatt nem életképes a napijegy.
  Ez a zárolás nincs bérletvásárláskor, és így lesz életképes a negyedéves bérlet.

 • Gergő
  Szerintem még most is legjobb ajánlat az, ha amúgy is veszel éves bérletet és ahhoz veszel éves Bubi bérletet akciósan 6000 Ft-ért amiből 5000 Ft a használati díjra felhasználható keret.
  Persze aki nem fizeti ki egyszerre az éves bérletet, vagy nincs szüksége rá annak ez nem játszik.
 • gombócné teri
  A bicajokkal csináltak már valamit, tavaly nagyon alkalmatlanok voltak a legenyhébb emelkedőn történő tekerésre is.
 • Jenő
  Érdekesség; ez a német cég van a BUBI mögött: nextbike.de/en/

  Amint látható, egy európai hálózat, a városok közt átjárható, elég egy regisztráció. A 25 ezres kaució sincs a rendszerben. Kivéve Budapest, amire nem érvényes az egységes regisztráció sem.

  Továbbá próbáld meg a BUBI honlapján kisakkozni a részleteket, szabályzatot (a fentihez képest), ill. regisztrálj SSL nélküli honlapon, mert az 2015-ben biztonságos.

  Szóval, adott ez az alap, működőképesnek tűnő rendszer, csak meg kellett bonyolítani némi hungarikummal, anélkül túl egyszerű lett volna nyilván, köszönjük BKK!

 • kristu
  inkább köszi telekom 🙂
 • Borbás Balázs
  Te azért kérsz óránként 30.000 forintot, hogy ilyenekkel spórolj nekünk ?:D
 • Kiszamolo
  Nem tudom, ki kér itt óránként 30 ezret és emlékeim szerint egyszer sem fizettél se 30 ezret se más összeget, így nehéz értelmezni a kérdésed.
 • reader
  Engem a zárolás nem zavar, de persze jobb lenne, ha nem lenne. Nekem az kellene, hogy ötletszerűen használhassak kerékpárt, mert nem használom a városban rendszeresen, és ehhez a 300 forint éppen megfelelő összeg lenne. Ennyiért már használnám ötletszerűen, előre tervezés nélkül.

  A féléves bérlet nekem nem éri meg, mert annyit nem használom, hasonlóan az 500-as napijegy ár is túl van az imuplzusárhatáron, és mivel csak rövid időre használnám, ezért a napijegy is értelmetlen számomra.

 • Varga Dávid
  Kiváló a rendszerük. Ha önhibádom kívül nem tudsz sikeresen dokkolni (=visszavinnia kerékpárt egy állomásra és csatlakoztatni), akkor kiszámláznak pótdíjat, még akkor is, ha a GPS mutatja, hogy a kerékpár Xóráig egy helyben állt a dokkoló állomáson.

  Üzenetet írtam a rendszerükön keresztül, ami persze nem e-mail alapú, így nem tudtam bizonyítani, hogy már másnap jeleztem nekik a problémát (az ügyfélszolgálat szerint nem kaptak üzenetet. mókás).

  Jelenleg az ügy a fogyasztóvédelemnél tart.

 • Gejza
  Óriási átverés az éves bérlet, a mai világban nem tudod mi lesz 1 hónap múlva, lesz e munkahelyed egyáltalán és ezért kapsz 1 hónap kedvezményt. Most az infláció sem játszik, ez is lehetett volna régen érv, áremelés sem nagyon várható. Prágában most vezették be, hogy 4 hónap kedvezményt adnak, na azért már megéri.
  Azért kér 30k -t (ha annyit kér), hogy személyre szabottan adjon tanácsokat. Ez a blog nyilván reklám is, de csak köszönettel tartozunk az ingyenes tanácsokért. Van amikor nem értünk egyet, de attól még más nem ír ilyeneket, pedig mindenki előtt ott a lehetőség.