Bevásárlás a karosszékből

2014-12-10
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A városszéli hipermarketek kezdenek háttérbe szorulni a belvárosi üzletekhez képest, nemcsak nálunk, hanem az egész világon. Az emberek kezdenek rájönni, hogy 2-4% megtakarításért nem éri meg 6-7 kilométert kiautózni a város szélére és órákat eltölteni egy hiperben. (Egy tízezres bevásárláson 2-400 forintot nyersz a költségek előtt. A költségek után valószínűleg olcsóbb lett volna a sarki Sparban bevásárolni.)

Az idő is egyre inkább felértékelődik az emberek szemében.

Ezt ismerték fel a nagyáruházak és itthon éppúgy, mint külföldön, terjed az internetes bevásárlás lehetősége.

Már nem csak könyveket és elektronikai eszközöket, hanem a napi bevásárlást is intézhetjük neten. A tej, a kifli, az ásványvíz is házhoz jön. Megúszod a cipekedést, a tülekedést, az utazást.

A nagyok közül először a Tesco vezette be a netes vásárlás lehetőségét több nagyvárosban és környékén. (Itt tudod ellenőrizni, nálad elérhető-e.)

Ugyanazon az áron, amennyiért meg tudnád venni a hozzád legközelebb eső boltban a terméket, ki is szállítják azt. A szállítási díj idősávtól függően 290 és 990 forint között változik, a kevésbé kihasznált idősávokat igyekeznek vonzóbbá tenni az alacsonyabb árakkal.

Ennyi pénzért helybe hozzák az árut, felcipelik az emeletre az öt zsugor ásványvizet és a nyolckilós mosóport. (Ha csak öt kilométerre laksz a legközelebbi Tescotól, durván 400 forintot elköltesz csak benzinre, ha te mész el.)

Van lehetőség arra is, hogy ne házhozszállítást kérj, hanem te ugorj be az átvételi pontra az összekészített csomagért. Ez akkor jöhet jól, ha munkából hazafelé, két gyerekkel nem akarsz egy órát eltölteni az áruházban.

Az áraknál arra vigyázz, hogy te az aznap érvényes árakat látod, de lehet, hogy mire kiszállítják, már vége annak az akciónak, ami miatt megrendeltél valamit.

Nem csak időt nyersz, de nagyon sokan például csak a bevásárlások miatt tartanak fenn autót. Az az egyetlen értelmes dolog, amikor valódi segítség az autó a számukra. Ők havi 50-60 ezret spórolhatnak azon, hogy az összes nehéz dolgot és nagybevásárlást neten elintézik és csak a napi apróságokért mennek be a boltba. (Autóköltség-kalkulátor)

Másik előny, hogy elkerülöd az úgynevezett impulzív vásárlást, vagyis amikor bemész egy áruházba, a megvett dolgok 30%-át nem is akartad megvenni, csak megláttad a boltban és megkívántad.

Szerintem egy jó lehetőség a bevásárlásra az online rendelés, ha számodra drága az időd vagy utálsz cipekedni, érdemes lehet neten rendelni már az élelmiszert is.

Olyan pletykákat hallottam, hogy más áruház láncok is jönnek ki hamarosan az online vásárlással, így ha valamiért nem szimpi a Tesco, neked sem kell sokat várni.

Mint kiderült, az egyik ügyfelem (Update: Az ő kérésére: Bitnet Kft. 🙂 )csinálta a Tesconak a mobil appot, amivel okostelefonról is tudsz rendelni. (Ha te is szeretnél ilyen appot készíttetni a saját cégednek, csak írj.)

Ő mesélt pár érdekes dolgot, hogyan használják az emberek és hogyan veszik rá őket a további vásárlásra. (Az offline áruházi trükkökről itt már írtam)

Van egy úgynevezett megtakarítás kijelző: mutatja, hogy mennyit spóroltál eddig az akciókon. A legtöbb ember elkölti ezt a pénzt, hiszen talált pénz, mert megspórolta.

Ha rákeresel valamilyen termékre, onnantól gyakran eléd hozzák a reklámját, hiszen nyilván érdekel a termék. Ugyanígy az akciókat.

Az átlagos rendelés összegét nem mondhatom meg, de legyen elég annyi, hogy nem állnál be abba a pénztársorba, ahol ennyi termék van valakinek a bevásárlókocsijában. Engem meglepett az átlagos bevásárlási összeg nagysága.

Az emberek egész nap pakolgatnak még a kosarukba, ahogy eszükbe jut valami.

A mobilappnak van egy új funkciója: a vonalkódot leolvasva ha akarod, azonnal beleteszi a kosaradba a terméket. Például elfogyott a tej a hűtőből, csak lecsippantod a vonalkódját kétszer és máris lesz két doboz tej a következő rendelésedben.

Na, az emberek nem csak erre használják. Rengeteg lekérdezés fut be, amiből nem lesz vásárlás. Állnak az emberek mondjuk a CBA-ban és végignézik a termékeket a vonalkód alapján, hogy melyik az olcsóbb a Tescoban. 🙂

Egy szó, mint száz, nekem tetszik az új lehetőség, így már nem egy nagy kaland időben sem beilleszteni a bevásárlást a napi programba.

Ha van pozitív, vagy negatív tapasztalatod, oszd meg a hozzászólásokban.

Ha szeretnél többet tudni a pénzügyekről, gyere el az Akadémiára, hamarosan indul a következő. Csekély 25 ezer forintért hat alkalom alatt megtanulsz mindent a pénzügyekről, amit alapfokon tudnod kellene.

Valódi pénzügyi tanácsadásra van szükséged, eleged van már az ügynökökből? Kattints a linkre további információért.

Olvasd el a többi pénzügyekről szóló írást is a kiszamolo.hu oldalon.

Ha szeretnéd tudni, hogy új poszt jelent meg a blogban, jelölj be minket a facebookon:www.facebook.com/kiszamolo vagy RSS-en

Previous Post
Browercalls helyett

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram