Jövedelem-kalkulátor

2013-09-24
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Bazsi ajánlott egy kalkulátort, ami a jövedelmed alapján kiszámolja, hány szegényebb, illetve gazdagabb ember él a Földön, mint te.

A használata egyszerű: Válaszd ki a legördülő listából Magyarországot (Hungary).  A "H" betűt nyomogatva is odaugrik.

Ekkor forintban fog számolni a kalkulátor.

Ezután írd be, hogy évente nettóban mennyit keresel, beleértve a prémiumokat, cafeteriat, minden hasonlót. (Havi nettó átlagkereset, szorozva 12-vel plusz bónuszok. Még egyszer: forintban kell beírnod.)

A "Show my result" megmondja neked százalékosan és számszerűen is, hányadik leggazdagabb ember vagy a Földön. A kalkulátor figyelembe veszi a vásárlóerőt is, vagyis hogy milyen árszint van az adott országban.

Egy magyar 143 ezer forintos átlagkeresettel (se cafeteria, se bónusz) te benne vagy a legtöbbet kereső 900 millió emberben, másként fogalmazva, a Föld lakosainak 87%-a szegényebb nálad.

A kalkulátor azt is kiszámolja, hogy óránként 894 forintot keresel, ez éppen tizenötszöröse az indonéz munkabérnek. (Itt random ad fel valami szegény országot), a fizetésed megfelel 44 kazah orvos fizetésének.

Ezeket az adatokat úgy éred el, hogy lassan húzod lefelé a csúszkát, rengeteg hasonló grafikon van még az ábrán.

Arra vagy kíváncsi, a vagyonod alapján hányadik vagy a sorban?

Menj vissza a lap tetejére és nyomd meg a "wealth" gombot az income mellett.

Megint válaszd ki Magyarországot (Hungary), írd be az ingatlanod értékét, az egyéb vagyontárgyaid (autó, nyaraló, bélyeggyűjtemény, stb.) értékét és a banki megtakarításaidat. Szintén forintban kell ezeket megadni.

Egy átlag magyar egy 10 milliós lakással, 5 milliós értéktárggyal és 5 milliós megtakarítással benne van az első 300 millió leggazdagabb emberben a Földön, vagyis az emberek 93,5%-nál vagyonosabb.

Lehúzva itt is a csúszkát, megtudhatod, hogy a vagyonod egy százalékából él egy szomáliai család két évig és  gazdagabb vagy, mint 76 bangladesi.

Azt mondom neked, mentsd el ezt az oldalt a böngésződ könyvjelzőjébe és akárhányszor rád tör a keserűség és a frusztráltság az anyagi helyzeted miatt, nyisd meg az oldalt és nézd meg újra és újra, hány milliárdan vannak nálad sokkal szegényebbek. Olvasd el megint, mennyi az átlagbér Ghánában, vagy Fülöp szigeteken és mindjárt rájössz, hogy nem sok okod van a keserűségre.

Egyébként az oldalt valami segélyszervezet üzemelteti, akiknek lehet adakozni. Ha érdekel a lehetőség, olvass utánuk.

Ennyi bevezető után itt találod a kalkulátort: globalrichlist.com

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram