KBC Equitas akció csak nektek

Megkerestek a KBC-től, mit szólnék, ha lenne akció az év végéig számlát nyitóknak a kereskedési díjból. Mondtam nekik, hogy az nem annyira jó, mert az én olvasóim inkább passzív befektetők, inkább legyen kedvezmény az egyéb számlavezetési díjakból is, akkor írok róla ingyen és bérmentve.

Sikerült átvinni a rendszeren, így csak nektek, csak most, KBC akció részletei ezen a linken, illetve ebben a pdf-ben.

Röviden 15 ezer forint kereskedési kedvezmény és 50% kedvezmény 2020-ban a számlavezetési díjból, de bővebben a linken.

Szívesen. 🙂

Share

59 hozzászólás

 • Laci
  Köszönjük Miklósnak a lehetőséget.
  Többen írjátok, hogy a KBC nagyon felemelte az árakat. Azt lehet tudni, hogy ez mekkora mértékű volt? Miről mire változott?
 • Zabalint
  Amit találtam, a Start számla minimuma volt jóval alacsonyabb. 4-5 éve szüntettem meg az Erstés értékpapír számlámat, miután bevezették a TBSZ-enkénti számlavezetési díjat, amivel kis összegnél eltűnt a TBSZ adóelőnye, ez legalább a KBC-nél nincs.
 • Zabalint
  Korábban írtátok, hogy a 15 ezer kedvezményhez hatalmas forgalmat kell bonyolítani. Nos, bár a befektetési alapokat nem feltétlenül éri meg venni a magas működési költségek miatt, de aki mégis ilyeneket venne, ez a kedvezmény azok vételére is vonatkozik, azok pedig húzósabbak tudnak lenni, mint a tőzsdei kereskedés…
 • gertitorpee
  Megint árat emelnek. Január egytől külön díj a TBSZ számlára és ezen felül drágul kb minden: alap havidíj, minimum díjak, százalékos díj a tranzakciók után.

  Sajnálom aki az akció miatt most nyitott náluk számlát. Gondolom ezt nem újságolták el Miklósnak.

  1 éve is volt egy nagy díjemelés, ez alapján senkinek sem ajánlom hogy számlát, és főleg TBSZ számlát nyisson itt. Ha ilyen mértékben emelik a díjakat akkor lassan egy közepesen drága aktívan kezelt alapban is olcsóbb lesz a pénzt tartani mint ezeknél, és akkor még 1 részvénytranzakciót sem csináltál az évben…

 • gaborr
  + számlavezetési díj a TBSZ számlákra (ahogy az Erste is régebben bevezette ezt, sokak rosszallását kiváltva ezzel),
  + alap tranzakciós díj növelés (250->400Ft, 200->350Ft, 1->2€, 1-2$)

  az üzletkötői díjcsomag alapdíja meg 349->899Ft-ra nő.

  De a legnagyobb érvágás az állományi díj 0.01%-ről 0.0125%-ra növelése. (max 4900 huf), ami kevésnek tűnik, de nagyon sok.

  Nagyon szemétség, mert ha át akarod vinni máshova az is brutál költséggel jár (bár dec31-ig még valamivel olcsóbb), mivel mindent el kell adnod, és kiutalni a pénzt.

  Jóval infláció feletti az emelés… ráadásul mit nekünk 60 nap-os tájékoztatási kötelezettség? Legjobb karácsony előtt bejelenteni, hogy újévtől szívni fogsz.

 • gaborr
  úgy látom 14 napig örülhettél, hogy nincs TBSZ számlavezetési extra költség. 🙁
 • Heszusz

  Én pont így jártam, múlt héten nyitottam számlát, ráadásul elsősorban azért, hogy TBSZ-t indítsak 2020-ban. Eléggé föl is vagyok háborodva…
  Ezek után komolyan elgondolkozok, hogy ezzel a lendülettel meg is szüntessem-e. Egyelőre csak egy havi számlavezetési díjat és a beutalt összeg visszautalásának költségét buknám.

 • Dani
  Emeli a KBC Equitas januar 1-tol a díjait :/ 0.35% helyett 0.4% lesz pl. a külföldi tőzsdei kereskedés díja. A számlavezetés is emelkedik. Gondolom a többi bróker is dragulni fog jövőre…
 • rm
  Szerencsére még léteznek korrekt brókerek is.

  A KBC évek óta emelget ezt azt, új díjakat vezet be, stb. Az én agyam már akkor felcseszték, amikor bejött az állományi díj. Régen csak az értékpapírok értéke után kellett fizetni, aztán kitalálták, hogy ez nem elég, kiterjesztették a számlapénzre is. Én meg, aki főleg cash-ben ül, pislogott. Mocsok magas összegeket fizessek azért, mert éppen nincs értelmes papír, amibe lehet fektetni? Annyira berágtam, eladtam egy csomó mindent, van amit bukóban, és szépen elvittem a megtakarításaim nagyját tőlük, mert nem szándékozom egy bizonyos összeg fölött brókerre költeni.

  Erre most itt van ez az ügyfélcsalogató mézesmadzag a kedvezményeikkel, a gyanútlan megköti az ötéves tbsz-t, majd jól megemelik a díjakat. Nesze neked 50%-os kedvezmény. 😀 Bicskanyitogatónak érzem, de hát nekik is kell valamiből etetni a gyerkőcöket. Kerestem hatékonyabb brókert.