Elfelejtett pénzek

Írtam nemrég arról, milyen nagyösszegű pénzek tűnnek el örökre, csak mert az összeg tulajdonosa meghal és az örökösök nem tudnak a különböző bankokban lévő összegekről.

Az elfelejtett pénzek

Ebben a cikkben írtam az egyik ügyfelemről, akit egy amerikai ügyvéd hívott fel azzal, hogy egy számára ismeretlen ember meghalt és ő az egyetlen élő örököse. Mint kiderült, nem átverés volt a dolog, tényleg megkapta a pénzt, ráadásul nem is keveset.

Vilmos küldött egy linket, ahol lehet ellenőrizni az USA tagállamaiban és Kanadában, hogy a (távoli) rokonod hagyott-e hátra bármennyi pénzt vagy egyéb értéket örökös nélkül. Elég tudnod, hogy melyik államban élt és hogy hívták. Állítólag sokan találnak itt pénzt olyanok, akik nem is gondolták volna.

Ha érint téged a dolog, kattints ide további infóért.

Köszönjük Vilmosnak az infót.

Share

24 hozzászólás

 • Garázs
  Nemrég kaptam e-mailt egy dubai bank vezetőjétől, hogy még 2007.-ben meghalt egy hozzám hasonló nevű ügyfelük, ezért segítsek nekik a pénzt felvenni 10%-ért cserébe.
  Nyilván segítettem.
 • Balint
  Nekem sajnos nincs ilyen távoli rokonom, viszont a Kósának el lehetne küldeni a linket.
 • Tibor
  szep is lenne 🙂

  sajnos az en rokonsagom fajos labakon, magas vernyomason, meg cukorproblemakon kivul mast nemigen fog ram hagyni ))

 • Daenerys Targaryenová
  Félig off-topic: olvastam egy cikket arról, hogy Japánban ugyebár a lakosság kezében rengeteg állampapír van, és mivel sokan örökös nélkül halnak meg, ezek az állampapírban tartott megtakarítások átszállnak az államra. Így meg milyen jól jár az állam, mert leíródik a tartozása. Ez tényleg elég jelentős tényező lehet?
 • Hitel
  Garázs…ez eszméletlen…filmbe illő.. ha bkinek ilyen segítség kell, vagy stróman az emilem kiadható…
 • naa
  @Garázs, nem h*lyéskedsz? Ez azért mondjuk pénzmosás szagú, ha nem nettó átverés…

  Eszembe jutott, hogy akinek gyakori neve van, ott pl. nem lehet egyszerű cáfolni a távoli rokonságot, ezért ez a fajta aranyásás akár jövedelmező is lehet, még ha nem is volt semmi rokon… De ha csak névhasonlóság van és rájönnek, hogy süketelsz, akár be is perelhetnek gondolom csalásért…

 • Kiszamolo
  nettó átverés volt szerintem és ezt Garázs is tudta.
 • goodniel
  OFF:
  Ki hova, hogyan szokott adakozni? Gondolkodtam rajta, hogy kellene adnom valamilyen segélyszervezetnek, szegény embereknek stb. pénzt. De sajnos felhívták rá a figyelmemet, hogy óvatosnak kell lenni, mert sok ilyen szervezet teljesen lenyúlja a pénzt, vagy annak nagyon nagy százalékát. Alapvetően gyerekeknek gondolkoztam adni, vagy azzal foglalkozó szervezetnek, aki segít nekik kitörni a szegénységből, éhínségből.
  Tudtok ilyeneket?
  Előre is köszönöm a segítséget!
 • goodniel
  Áh, nagyon köszönöm, pedig olvasom már kb. egy éve a blogot, de erről még nem olvastam, pedig egyszerű lett volna rákeresni. Ez a Bagázs szervezet szimpatikusnak tűnik.
 • Szabolcs
  Biztos van sok ilyen, ami tuti megbízható.
  Ami profilban idevág, az az igazgyöngy alapítvány pl.
  Szinte rájuk írtad az elvárásaidat.
 • kosagy

  Ha gyerekeknek szeretnél segíteni akkor Őket tudom ajánlani:
  szentferencalapitvany.org/hogyan-segithetsz/

  Mi a keresztszülői programban is részt veszünk. Jártunk Déván is ill. Csaba testvérrel is többször találkoztunk, igen hiteles ember.


  Amúgy az Én családnevem is Kósa, de még nem kerestek meg semmilyen jó lehetőséggel 😉

 • Ákos

  Sajnos joggal van alapja a gyanakvásodnak. Javaslom, előbb legyél a kiszemelt szervezetnél önkéntes és csak akkor adakozz, ha azt látod, hogy jól mennek a dolgok, jó helyre kerül az adományod, a Te elképzeléseidbe illik a szervezet munkássága. Így rögtön duplán adakozhatsz (munka+pénz), de már az önkéntes munka is nagyon nagy segítség.
  Felteszem, hiába javasolnék konkrét családsegítő egyesületet, a kétségeidet nem tudnám eloszlatni, de ez így helyes.
 • Attila
  Milyen az a nettó átverés? 25%-al kevesebbre vernek át mintha bruttó lenne? Manapság ez a szó irreálisan népszerű lett teljesen értelmetlen kontextusokban…
 • Kiszamolo
  nettó átverés az, hogy a rárakott blablától, vagyis a bruttótól megtisztítjuk, ami a végén marad, az egy átverés. A nettót nem csak az adózásban használják ám.
 • Józef
  goodniel,

  én egy jó ideje azt csinálom, hogy év közben feljegyzem ami elém kerül alapítvány (pl facebookon ismerősön keresztül, vagy egy akciójuk a hírekben fut, bármi ami megtetszik), és minden év végén kiválasztok hármat három különböző területről (az egyik általában hajléktalanokkal foglalkozó, a másik gyerekekkel, a harmadik meg változó, jogvédők, bohócdoktor, suhanj, ilyesmik), és utalok nekik valamennyit három egyenlő összegben – ez általában az éves bevételem 1-2%-a összesen.

 • Attila
  Nettó szó jelentése: Adóterhek nélküli (ár).

  idegen-szavak.hu/nett%C3%B3

  Nem csak adózásban használják, de pont ezt teszik igen rosszul. 😀

 • Kiszamolo
  Attila, s akkor a nettó tömeg a dobozon azt jelenti, hogy a termék áfamentes tömege, igaz?

  A hajó bruttó vízkiszorítása pedig azt jelenti, hogy áfával mennyi vizet szorít ki egy hajó, gondolom.

  De segíts, a bruttó regisztertonnát hogy kell értelmezni? Ott mire számolják fel az áfát?

  Miért beszélnek nettó és bruttó térfogatról?

  A GDP is bruttó (gross) nemzeti termék, még sincs semmi köze az adózáshoz.

  Nem kell mindent elhinni, amit az interneten olvasol. 🙂

 • kritizátor
  a nettó ugyanolyan gyakori mint az “abszolút” 🙂
 • tumpara
  Attila: Százalék. Százalékkal. 25%-kal. Sajnos ez az -al, -el rag is nagyon terjed, pedig szóban sem így elharapva mondod.
 • Dolores
  Megérett a blog néhány alkategória létrehozására a jobb navigáció érdekében. Pl. Itt kezdd el, nyugdíjtervezés, a tőzsdéről, stb.
 • Géza
  @Garázs “Nemrég kaptam e-mailt egy dubai bank vezetőjétől, hogy még 2007.-ben meghalt egy hozzám hasonló nevű ügyfelük, ezért segítsek nekik a pénzt felvenni 10%-ért cserébe.”

  mármint hogy csak 10% lesz a tiéd? Akkor téged át akartak verni. 🙂 Nekem azt ajánlotta a Dubai bankigazgató, hogy felezzünk.

 • Garázs
  @Géza: Az a 10% is hétszámjegyű lett volna, dollárban.
 • Warrior
  Sőt, még nettó alapterület is van 🙂