Kérlek figyelj oda

Aki az életbiztosításra jelentkezett, kérem olvassa el figyelmesen, mit kell tennie.

Rengetegen jelentkeztek elektronikusan, akiknek a mai napig nem érkezett meg se az egészségügyi nyilatkozata a biztosítóhoz, se a tagsági kérelme levélben az egyesülethez.

Más elektronikusan felejtett el jelentkezni, így például nem tudom az e-mail címét és a telefonját, nem tudom értesíteni. (Én nem látom azt, amit a biztosítónak küldesz.)

Más a foglalkozását, vagy a testmagasságát hagyja ki az egészségügyi nyilatkozatról, vagy a háziorvosának a nevét, ezért nem tudják elbírálni.

Bár a jelentkezés egyszerű, leírom még egyszer pontokban, mit kell tenned (bővebben itt találod a szükséges linkekkel és címekkel együtt):

– A letöltött egészségügyi nyilatkozatot értelemszerűen kitöltve elküldöd a biztosítónak.

– Ezzel egy időben elektronikusan is és papír alapon is beadod a jelentkezésedet az egyesületbe. Fontos, hogy a levelet is elküldd, a saját érdekedben. (A levelet ne küldd ajánlottan, mert felesleges.)

– Ha a biztosító elfogadja a jelentkezésedet, arról írok neked és csak akkor fizeted be a kauciót és az első havi díjat. Ha ez elseje előtt beérkezik a pénz is (első hónapban két tételt kell fizetned ugye), akkor már él a biztosításod a következő hónaptól.

– Ezután állíts be állandó átutalást, hogy minden hónapban időben beérjen a befizetésed. Figyelj a pontos közleményre.

Köszönöm a megértést. Remélem ez a kis összefoglaló segít azoknak, akik valamit rosszul csináltak.

Share

31 hozzászólás

 • szocske
  köszi, szerintem hasznos ez a rövid, áttekinthető, lényegre törő összefoglalás.
  A részletes leírásban könnyű kihagyni 1-2 sort, mert hosszú és nem elég látványosan pontokba szedett, nekem is volt olyan, amire rákérdeztem, majd tovább olvastam és ott volt a válasz a következő bekezdésben…

  ma reggel végre postára adtam a papírokat is, azthiszem nem hibáztam, csak lassan haladok.

 • mriegler
  Kedves Miklós!

  Lehet, nem vagyok egyedül a problémámmal:

  Az egyesületbe való papír alapon történö bejelentkezéstöl, csak egy dolog tart vissza, mégpedig hogy nem tudom, mit írok alá. Mit jelent a következö sor:
  “Az Egyesület tevékenységét és céljait ismerem és elfogadom. Tudomásul veszem, hogy az Egyesület tagjaként az Alapszabályban leírtaknak, valamint az Egyesület vezető szervei által hozott határozatoknak megfelelően a tagokra vonatkozó jogok illetnek meg, és kötelezettségek terhelnek.”

  Minden más ki lett töltve, fel lett adva, stb.

  Válaszodat elöre is köszönöm.

 • Kiszamolo
  mriegler, bár semmi fontos nincs benne, parancsolj: kiszamolo.hu/wp-content/uploads/2016/09/kiszegy.pdf
 • snasim
  Másik topicban is kérdeztem, de ott nem kaptam választ.
  Lenne néhány kérdésem:
  – A kötvényszámot Te töltöd majd ki a kedvezményezetti bejelentőn?
  – A havi díj rendezése esetében fizethetem én a feleségemét is? (Természetesen a közlemény rovatra vonatkozó követelmény betartásával)
  – Ha nem adok meg kedvezményezettet, és kiskorú lenne a törvényes örökös, azt a pénzt is a gyámhatóság kezelné 18 éves koráig, vagy hozzá tud férni az, aki a kiskorú gyámja lenne?
  – Tegyük fel közlekedési balesetben meghalok, a vizsgálat azt hozza ki, hogy én voltam a baleset okozója. A biztosító emiatt megtagadhatja a biztosítási összeg kifizetését?
  – Lehet arról szó, hogy készítenél egy leírást arra az esetre, hogy mit kell tennie a családnak, ha véletlenül kárkifizetésre kerül a sor? (Mivel ez egy csoportos életbiztosítás, más eljárásra van szükség, illetve az egyesületet is értesíteni kell. )
 • Ritch
  Miklós: lehetséges, hogy még nem érkezett meg a papíros levél. Elektronikusan kb egy hete küldtem el a jelentkezést, de a leveleket csak tegnap (tanúztatás, feleségem motiválása, hogy ugyanmá írja alá, stb).

  A biztosítós papíron könnyű elrontani a szerződő nevét, esetleg nagybetűvel kiemelheted 🙂 (Bár mások meg mást fognak elrontani…)

 • Kiszamolo
  snasim: kötvényszám október egytől lesz, addig csak ajánlat van. Majd utólag beírjuk.
  Fizetheted te is, de külön utald és a feleséged nevében a közleményben.
  A kiskorú gyámja fér hozzá, amíg kiskorú a gyámhivatal engedélyével.
  Lényegtelen, hogy ki volt a hibás. Azonban kizáró ok, ha súlyosan alkoholosan, kábszeresen vagy súlyosan felelőtlen magatartás okozta a balesetet.
  Be kell jelenteni a biztosítónak a már leírt módon a káresetet, majd ők felveszik velem a kapcsolatot, ha bizonyítani kell, hogy egyesületi tag voltál.
 • mriegler
  Utolsó kérdés:
  A pártoló tag köteles tagdíjat fizetni – OK
  A pártoló tag köteles vagyoni hozzájárulásával elösegíteni az Egysület céljainak megvalósulását – Ez nagyjából ugyanazt jelenti, mint az elsö?
 • Kiszamolo
  mriegler, ez azt jelenti, hogy aki nem fizet tagdíjat, azt kizárjuk. Ez azért kell, hogy csak olyanok legyenek az egyesületben, akik biztosítottak is (a biztosító ragaszkodik a 100%-os biztosítottsághoz.)
 • Handalamandala
  Hogy lehet valaki rendes tag? (Aki azt írja, hogy pontosan fizet és betartja a szabályokat, azt virtuálisan megintem egy széklábbal)
 • fudosin
  Gaaaaaa. Elrontottam én is a szerződőt (tényleg jó lett volna, ha ki van emelve), szerencsére a feleségem még nem adta fel levelet.
  Miklós, pdf szerkesztővel beleírtam a doksiba, ha gondolod elküldöm és megoszthatod – más ebbe már ne fusson bele.
 • mriegler
  Köszönöm szépen! Küldöm a leveleket…
 • Kiszamolo
  Handala, sehogy. Azt meg kell hívni minden közgyűlésre, amit minden hülyeség miatt össze kell hívni átlag háromhavonta meg alá kell írnia minden papírt.

  Úgyhogy rendes tag csak 10 van, ennyi a törvényi minimum, több nem is lesz soha. Éppen elég meló ennyi embert összetrombitálni évente 3-5 alkalommal.

 • Rigodon
  Én kb. 2 hete (talán a megjelenés másnapján) minden teendőt elvégeztem, egyelőre semmi visszajelzés. Gondolom a biztosító malmai lassan őrölnek, nem idegeskedem. Azért az érdekelne, van-e már elfogadott nyilatkozat az Uniqa részéről, és mennyi a várható várakozási idő?
 • Áron
  Kedves Miklós!

  Én a feleségemmel együtt szeretnénk tagok lenni és leadtuk mind a papír mind pedig az elektronikus jelentkezést, rögtön azt követően, hogy megjelent az első cikk. Azt hiszem, utólag elolvasva a kommenteket és az útmutatást, hogy nem rontottunk el semmit.
  A helyzet az, hogy még visszajelzést semmit nem kaptunk, sem az egyesülettől, sem a biztosítótól. A kérdés, hogy mikor kezdjek el izgulni, hogy valami nem ment jól? Mikor számíthatunk valamilyen válaszra a biztosítótól? Ötlet?
  Amúgy köszönjük a lehetőséget, szerintem igazi gyöngyszem a biztosítási piacon. A blogot is régóta olvasom, rengeteget tanulok belőle, nagy gratuláció érte. Köszi!

 • FifiTheReal
  Kedves Miklós!

  Az egyesület, mint kölcsönös biztosító egyesület működik, tehát a Ptk., a Civil tv.-eken túl a biztosítási tevékenységről szóló törvény is vonatkozik rá?

 • Csibra Norbert
  Szia Miklos,

  Volt mar kerdes, hogy mi van, ha veled tortenik valami, amire az volt a jogos valasz, hogy majd mas lep a helyedre es kesz.
  Mi van akkor ha megszunik az egyesulet? Foleg igy, hogy csak a torvenyi minimum letszamu rendes tag van.
  Feltetelezem erre nem nagy az esely, de ez esetben mindenkinek megszunik a biztositasa, igaz?

 • Kiszamolo
  Norbert, bármikor be lehet léptetni bárkit, ettől még miért szűnne meg az egyesület? Közgyűlés, aztán valaki belép tagnak és csók.
 • Kiszamolo
  Fifi, nem, nem biztosító egyesület, hanem szimpla civil szervezet.
 • Kiszamolo
  Ma kaptam meg az első adag visszajelzést a biztosítótól, azért is írtam a cikket.

  Remélem holnap lesz időm írni mindenkinek.

  Egyébként csak két embert utasítottak el.

 • Családfő
  Az nem volt egyértelmű, hogy az első lépéssel (eü nyilatkozat) egyidőben a második lépés (egyesületbe belépés) is szükséges. Azt hittem, h a biztosító pozitív visszajelzése után elegendő, ha belépek.

  Most megtörtént a belépésem elektronikusan, szerintem holnap nekem is írni fogsz.

 • bajgab
  Tegnap délután kitöltöttem az egészségügyi nyilatkozatot, amit személyesen be is vittem az Uniqa központjába (ha már 3 villamosmegállóra dolgozom), a borítékra ráírtam, hogy kinek a részére (és azt is, hogy Kiszámoló); valamint feladtam postán neked az Egyesületbe való belépési és a kedvezményezettekról szóló nyilatkozatot; illetve elektronikusan is jelentkeztem. Remélem, hogy a biztosító még 25-e előtt elfogad engem.

  Köszi a sok ügyintézést, nagyon jó ez a biztosítás.

 • Ádám
  Kedves Miklós!

  Múlt héten elküldtem az életbiztosítás megkötéséhez szükséges dokumentumokat, érdeklődnék, hogy szükséges-e valamit pótolnom, illetve van-e már döntés?

  Üdv,

  Ádám

 • mzsombor
  Már megijedtem a nagy csönd miatt, de így érthető, hogy nem volt eddig visszajelzés. Várom a levelet, átutalások csőre töltve! Köszi az időt és energiát Miklós, amit beletettél!
 • SGaabor
  Kedves Miklós!

  A magam részéről igyekeztem mindent úgy csinálni, ahogy a fenti leírásban is szerepelt. Remélem, a biztosítós papírt is jól töltöttem ki… Mindenesetre várom a visszajelzést – ahogy a mobilflottával kapcsolatban is…

  A mobilflottával kapcsolatban tudnál bővebb információval szolgálni? E-mailben feltettem néhány kérdést, azonban még nem érkezett válasz.

  Üdv: Gábor

 • Mikac
  Én feladtam postán a biztosítónak a nyomtatványt másfél hete, de most nézem, hogy balfék módon nem írtam be a foglalkozást/beosztást. El tudom küldeni ezt a kiegészítő adatot e-mailben?
 • Kiszamolo
  Mikac, ma voltam benn, nem szóltak, hogy gáz lenne. (Másnak szóltak, de neki írtam is.)

  Ha holnap-holnapután nem írok neked, akkor jelezd. (Azoknak írok, akiket elbíráltak.)

 • mzsombor
  Hogy áll a jelentkezők száma eddig?
 • Kiszamolo
  220
 • Mikac
  Szia, kérésed szerint jelzem, hogy nem érkezett semmi.
 • Családfő
  Miklós, helyesen feltételezzük, hogy még nem volt időd írni?
 • Kiszamolo
  családfő, folyamatosan küldöm. Akit elutasítottak (4 fő), azoknak már írtam.