Készpénzfelvétel olcsón

2015-04-11
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Bár már volt erről szó, sokaknak úgy tűnik kérdés, hogy hol lehet olcsón készpénzt felvenni. (Természetesen nem 50 ezer forintról beszélünk.)

Készpénzfelvételért a bankodban fizetsz minimum 0,6% tranzakciós adót felső határ nélkül plusz a bank pénztári díját. Ez a költség 4-5 millió forintnál akár 50 ezer forint is lehet, ami nem kevés pénz azért, hogy a saját pénzedet visszakapd.

Hogyan lehet vele spórolni? A 0,6%-os tranzakciós adó nem vonatkozik az értékpapír kereskedelemmel foglalkozó cégekre. Ott a 0,3%, maximum 6.000 Ft van érvényben. (Ami persze nem azt jelenti, hogy mindenhol nekünk is ennyit kellene fizetni feléjük.)

Ilyen cég a Magyar Államkincstár is. Oda sem kell utalnod a pénzt, vehetsz bankkártyával is 14 nap múlva lejáró diszkont-kincstárjegyet (lista), majd lejáratkor (illetve előtte két nappal) jelzed, hogy készpénzben szeretnéd felvenni a pénzt a pénztárból.

(Esetleg csak simán odautalod, aztán felveszed, de azt hosszú távon nem fogják szeretni, na meg nagy eséllyel fizetsz 0,3% max. hatezret az utalásért is.)

Ekkor felszámolnak 0,3%, maximum 6.000 Ft költséget és kezedben a pénz. (Hirdetmény)

Cégeknek is működik, ők is vezethetnek értékpapír-számlát az Államkincstárnál.

Euróval nem működik, mert azt nem fizetik ki készpénzben, csak utalják (igaz, azt külföldi számlára is)

Gyenge pont lehet még a bankkártyád napi maximális limite, amennyiért vásárolni tudsz naponta.

Ha túl sokat élsz a lehetőséggel, könnyen lehet, hogy megköszönik, hogy eddig volt számlád náluk. (Bár semmit nem csinálsz, csak kevesebb adót fizetsz, kihasználva egy kiskaput az idióta tranzakciós adóban.)

Ha vannak gyakorlati pozitív vagy negatív tapasztalataid, írd le a hozzászólásokban.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram