Kijöttek az Apple második negyedéves számai

2016-07-27
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Áprilisban az első negyedév rossz számaival sokkolta az Apple a piacot, szinte minden soron rossz számokat adott közzé. 16%-kal estek az Iphone eladások, az Ipadből 19%-kal kevesebb kelt el, ahogy a Mac eladása is csökkent 12%-kal. (Cikk itt)

A visszaesés nem állt meg, a második negyedévben csak 40,4 millió Iphone fogyott (tavaly ilyenkor 47,5 millió, 14,9% csökkenés), az Ipadből is kevesebb fogyott 8,7%-kal, de ezen már senki nem lepődik meg, 10 negyedév óta ez így van. A bevétel 14,5%-kal lett kisebb, az egy részvényre jutó eredmény 23,2%-kal csökkent, ennek egyik nyomós oka, hogy olcsóbb Iphone-t (SE) dobott piacra a cég, amin jóval kevesebb haszont tud realizálni. A Mac-ek eladása is csökkent 11,5%-kal. Ami nőtt, a szolgáltatások bevétele, ami majdnem elérte a 6 milliárd dollárt, ez 19%-kal több mint tavaly ilyenkor.

Mindezek ellenére az Apple részvények ára emelkedett mintegy 6.5%-kal, mert még rosszabb számokat vártak a befektetők.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram