Már megint egy átverés

Update: Természetesen megy a lejáratásom a Kairos oldalain és igyekeznek cáfolni sok mellébeszéléssel az itt leírtakat. A kérdésekre természetesen nem válaszolnak, csak annyira telik, hogy az nem úgy van és rosszul tudja, vagy még ennyire sem képesek a “leleplező” válaszírások. Csak a rizsa és a mellébeszélés, meg a süket duma a tények helyett. Mielőtt belevágsz, azért olvasd el az itt található infókat, a hozzászólásokat is, miszerint konkrétan semmit nem csinál a gépedre telepített program és valószínűleg nulla ügyfele van a cégnek. (Legújabban azt próbálgatják meg bizonygatni, hogy akár 60 MB(!!) adatot is generál a Kairos naponta, tehát nem lehet kamu. Pont ebből látszik, hogy az. Ennyi megy el a kapcsolat ellenőrzésére, másra ennyi adat nem elég. A többi 319,94 GB-ot mire használja a cég és miért fizet érte bődületes összeget havonta?) A cég állítólagos ügyfelei egyöntetűen cáfolják, hogy akár csak hallottak volna a Kairosról. A kairos-os hozzászólóknak két hónapja volt, hogy cáfolják az itt leírtakat. Nem éltek vele. Mert a hazugságokkal szemben minden hozzászólás megjelent, ha csak nem volt fájdalmasan primítiv és az átlaghoz képest is túl buta. Olvasd végig a hozzászólásokat, cáfoltak-e bármit a cikkben leírtakból. Ha ezek után belevágsz, az már a te dolgod.

Úgy látszik, régen volt már szó a blogon a szokásos átverős-lehúzós pilótajátékokról.

A legújabb versenyző, amiről az olvasók érdeklődnek, mint remek befektetési lehetőségről, az a Kairos, ami valami homályos ok miatt a “befektetésben” részt vevők számítógépét használja mindenféle adattárolásra, amiért csillió dollárt kap az olyan cégektől, mint a Nissan.

Ha vállalod, hogy legalább naponta 10 órát fenn van a géped a neten, egy rakás pénz üti havonta a markod. Semmit nem kell csinálnod, csak hagynod, hogy a háttértáradból 15-70-180-320 GB-ot a cég használjon, amíg a neten lógsz.

Eddig remek, bár már az is sok kérdést felvet, hogy ez a szuper cég miért nem vásárol 2000 különböző szolgáltatónál a világ 50 országában tárhelyet és oldja meg úgy az állítólagos titkosítást, miért kiszámíthatatlan magánemberek elavult, vírusos, túlfeszültség ellen védtelen számítógépéhez akar hozzáférést aranyáron, bizonytalan internet – kapcsolattal? (Például 70 GB tárhelyért, bizonytalan minőségű és sávszélességű napi 10 órás hozzáféréssel fizet évi 1493 dollárt. Ez 24 órás elérés mellett évi 3.120 dollárt, vagyis 905 ezer forintot jelent 70 GB kétes minőségű és elérésű tárhelyért. Természetesen ez csak akkor lenne igaz, ha minden gépet egymás uán kapcsolnának ki és be. Egyébként nagyságrendileg többet kell fizetni a biztos elérésért. Nem semmi balekok ezek, profi szolgáltatóktól töredékennyiért kapnának minőségi tárhelyet. Az meg egy egyszerű parasztvakítás, hogy attól biztonságosabb lenne bármi, ha magánemberek gépén tárolják és nem 800-1000 szerverparkban feldarabolva és titkosítva. Ezt még az is belátja, aki kettest kapott informatikából.)

Na, most jön a szokásos lehúzás: ahhoz hogy részesedj a hatalmas havi bevételekből, egy szerény, de nem tisztességtelenül kicsi összeget fizess be a játékba mindjárt induláskor. (Persze ez nem igazán derül ki első körben a leírásokból, csak ha már bekaptad a horgot.  )

Ha lúzer akarsz lenni egész életedben, ugorj be csoffadt 35 ezer forinttal, de ha vinni akarod valamire, kezdj mindjárt a 750 ezer forintos csomaggal. Persze később is módosíthatsz, ha vérszemet kaptál, csak mert az elején mindig fizetnek.

146 nap bérleti díjából vissza is jön a csomag ára, úgyhogy a hülyének is megéri. (Igaz, csak egyéves szerződést ígér a cég.)

De!

Ha igazán kőgazdag akarsz lenni, akkor szervezz be más embereket, mert több mélységig részesedsz az ő belépési díjaikból is, a belépési díj 60%-a ugyanis a piramisban kerül szétosztásra, a 40%-a meg nyilván a főszervezők jól megérdemelt jövedelme. Ha eléred a megfelelő szintet, a belépők befizetésének a 30%-a korlátlan mélységig a te hasznod.

De fontos megértened, szól a leírás, hogy ez nem piramisjáték. Hanem akkor mi, kérdezem halkan.

Kíváncsi vagy, ki van ez a remek vállalkozás mögött? Keress rá a domain.com-on, ki a hivatalos domainnév tulajdonosa. Nohát, letiltotta magát, nem szeretné, ha bárki rájönne, ki regisztrálta be a domaint. Bizalomgerjesztő, na.

Keress rá a magyar beszervezőoldalainak a tulajdonosaira. Csupa-csupa magánember, Szabó Janik és Tóth Palik, sehol egy komolyan vehető cégnév.

A Kairos weboldalán két cím van feltüntetve, mint székhely, egy angliai és egy egyesült államokbeli. Keress rá a cég angliai címére. Ez az oldal szerint 500 cég van bejegyezve erre a címre.

Balról a második ajtó mögött 500 cég főhadiszállása található, ezek egyike a Kairos:

utcakép

Furcsa véletlen, hogy ez a cím egyben a beszédes nevű Gateway Legalisation cég főhadiszállása is, egyedül az ő neve van kint az ajtón.

Egyébként az angliai cégregiszter szerint a cég saját tőkéje, vagyis az a vagyona, amit a tulajdonosok beletettek az első lezárt uzleti év után is combos egyezer font, vagyis 440 ezer forint. Fele annyi a cég saját tőkéje, mint amennyiért a legdrágább csomagjából vehetsz egyetlen darabot. Ezt hívják tőkeerős háttérnek, szerintem ez győzte meg a Nissan-t is, hogy ezt a céget válassza az érzékeny adatainak a kezelésére.

Sajnos részletes üzleti jelentés vagy mérleg nem elérhető, de ami elérhető, abból is látszik, hogy a cég kemény 19 ezer font hasznot mutatott ki egész évre, hatalmas éven belül lejáró adósságállomány mellett. (A gyengébbek kedvéért, a mérlegben található negatív szám a forrás oldalon adósságot jelent és nem vagyont, ennek ellenére a kairosok büszkén mutogatják, milyen gazdag a cég, mert közel 24 milliárd forint adóssága van.)

A cég első igazgatója nem kevesebb, mint 66 cégben töltött be vagy tölt be vezető tisztséget.

A New York államban található címen is rengeteg céggel kénytelen osztozkodni a cég, noha ott is elég szűk a hely ennyi cégnek:

newyork

Még hozhatnám az érveket, de már elment a kedvem a további szócsépléstől.

Foglaljuk össze röviden: van egy tök ismeretlen cég, aminek semmi vagyona nincs és rejtőzködik a világ szeme elől,  egy tök furcsa és értelmetlen dologra elképesztő pénzeket pazarol, amiből neked is akar rengeteget adni, csak kezdésnek fizess be egy durván nagy összeget és minél több embert szervezz be magad alá.

Ha most az adattárolás helyett beírod, hogy arany, már meg is kaptad a rossz emlékű emgoldexet. Vagy írd be helyette, hogy carbon kredit és máris egy másik rossz emlékű átverést kapsz. És a többi és a többi. Nincs semmi új a nap alatt.

Állítólag 55 ezer magánfelhasználó gépéért fizet a cég jelenleg. Feltételezve, hogy átlagosan mindenkinek a második legolcsóbb csomagja van, akkor évente szerény 82 millió dollárt, vagyis 23,8 milliárd(!!!) forintot fizet ki a Kairos Juli néni és Sanyika Pentium kettes gépén lévő tárhelyéért, átlagosan 2-3 Mbit-es feltöltési sebességű internet-kapcsolat mellett. Ez teljesen hihető, bár ennyi pénzért 100 országban 200 kegyetlen brutális saját szerverparkot is tudna üzemeltetni, nem egy szedett-vedett ócskavas halmot kapna.

Ha minden csomagból ugyanannyit vettek a “befektetők”, akkor a Kairos éves költsége 174 millió dollár, vagyis 51 milliárd forint. Szerinted ennyi pénzből hány ezer szerverparkot lehetne üzemeltetni világszerte, ahelyett, hogy mamák és papák, meg tinédzserek lepusztult, vírusos, lassú gépeivel szórakozik? Vajon a Nissan mit szólna ahhoz, hogy átlagosan 7-10 éves gépeken tárolják az adatait?

S hogyan  lehetséges az, hogy még senki nem hallott a szakmában egy olyan cégről, ami évente 50 milliárd forintnál is nagyobb forgalmat produkál? Az ilyen cégeket a tőzsdén jegyzik és tele van a róluk szóló hírekkel a szaksajtó, nem egy angliai mellékutcában a földszinten van eldugva a székhelye.

Egy ekkora cég legalább 200-300 alkalmazottat foglalkoztat, ők hol vannak? Mert nem az állítólagos székhelyeken, az biztos, ott senki nem dolgozik.

Szerintem nincs 15 cég az egész világon, amelyiknek ennyi bevétele lenne évente adattárolásból, amennyi csak a kiadása állítólag a Kairosnak.

Miért nem találkozunk rendszeresen a cég valódi hirdetéseivel, mármint azokkal, ahol valódi cégeknek valódi szolgáltatást kínál? Mert a cégnek semmilyen valódi szolgáltatása nincs.

Ahogy arra már mások is rámutattak, a gépre feltelepített “adatcsomag”-ban konkrétan semmi nincs, az nem más, mint csupa nullából álló üres halmaz. Még arra sem vették a fáradságot, hogy legalább valami kamu adatokkal feltöltsék a gigabájtokat.

Ha valóban lenne adatforgalom (az állítólagos fizető ügyfelek hozzá akarnának férni az adataikhoz), akkor az interneted forgalma a többszörösére ugrana. Na, ilyet sem tapasztalt senki, mert nincs adatforgalom, csak pár percenként feljelentkezik a gép egy szerverre, de senki nem tölt le semmit. (Még a saját mérésük szerint is csak 60 MB adatot forgalmaz a gép 10 óra alatt. Ennyi csak a pingelésre elég, semmi valódi adatmozgás nincs.) Már eleve azt a kibérelt 320 GB-ot is fel kellett volna tölteni a gépedre. Ha így megugrott volna az adatforgalmad, az internetszolgáltatód már régen felmondta volna a szerződésed, vagy legalábbis csinált volna valamit. (Nem rendeltetésszerű használat.)

Egyébként a cég nem csinált mást, mint újra feltalálta 15 év után a közismert torrentet: a magánfelhasználók gépén a winchester egy részén tárolja az adatokat, amiket több helyről, több darabban le tud hívni, ha éppen valamelyik gép nem elérhető. A hatalmas újítás benne a 256 bites titkosítás, ami vérgagyi és elavult, 512 és 1024 bites a menő mostanában.

Ja és igen: az elején mindig fizetnek, kell a csali a horogra. Nem is nagy kaland, hiszen fél évig a saját pénzedet kapod csak vissza. Ha sok belépő van, akár még egy évig is bőven van miből fizetni.

Ha valaki be akar szervezni, mondd azt, hogy szívesen beszállsz, de momentán nincs ennyi pénzed. De ha ez ennyire tuti dolog, fizesse ki ő helyetted és nem csak az első 146 nap bevételét (ami a beugró ugye), de a következő 146 nap bevételét is neki adod és csak utána tartasz igényt a bevétel felére.

Ha nem akar belemenni, kérdezd meg, miért nem, garantált a nyeresége.

Amúgy nem is értem, miért szerveznék be mást, ha ez ennyire tuti üzlet? Vennék 500 számítógépet, minden egyes gép esetén az évi 2 milliós bevételből a legnagyobb csomagnál busásan megtérül az ára. Hülye lennék másokat bevonni magam alá.

Ja, azt észrevetted, hogy két cég van és még a logojuk is más, nem csak a címük? Az egyik a Kairos Technologies, a másik a fentebb említett Kairos Planet, amelyik állandóan az előbbi cég nevében futtatja magát, de nem úgy tűnik, hogy egy cég lenne. Nem elképzelhetetlen, hogy annyi közük van egymáshoz, mint a magyar Fortress-nek az igazi céghez volt. Azok is az amerikai cégre hivatkoztak, de azok semmit nem tudtak róluk, azt sem, hogy nekik lenne irodájuk Magyarországon. Ugyanaz a név, de más logo. Kísérteties a hasonlóság a két történetben.

És még valami: mit tudsz arról, hogy a gépedre őnként és dalolva telepített e-mail klienst nem spamküldésre használják-e és nem pedofil pornót tárolnak-e a gépeden? A személyes adataidat lefénymásolva önként átadtad, a gépedre telepített program pedig akár el is lophatja a banki hozzáféréseidet és egyéb jelszavaidat. Ne lepődj meg, ha egyszer valakik esetleg kiürítik a bankszámládat.

Share

783 hozzászólás

 • xy
  ” Ez 24 órás elérés mellett évi 3.120 dollárt, vagyis 905 ezer forintot jelent 70 GB kétes minőségű és elérésű tárhelyért. Nem semmi balekok ezek, profi szolgáltatóktól töredékennyiért kapnának minőségi tárhelyet.”

  support.google.com/drive/answer/2375123?hl=hu

  A google-nél évi 3600 dollárért 30 TB-ot kapsz. Ez 428x annyi, mint amennyit a Kairos kínál az ügyfeleknek hasonló áron (a Kairos árrésével még többe kerülne)

 • expect
  “Nálam sokkal képzettebb emberek által készített videót nézzetek” – Bátorkodtam rákeresni youtubeon erre a marhaságra, ez alapján a XXI. századi, techcégekre jellemző prezentáció után mindenki nyugodtan levonhatja a konzekvenciákat:
  youtube.com/watch?v=ataJOqqFVlE

  :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

 • Kiszamolo
  S mennyien vannak egy-egy ilyen előadáson: youtube.com/watch?v=zs7pjF3BF3g
 • Családfő

  Tételezzük fel, hogy a valódi neved Papp Zoltán, a Karios-nak dolgozol. Ha hiszel abban, amit csinálsz, és komolyan gondolod a mondandódat, akkor érdemes lenne átgondolnod azt is, hogy ténykeg jó helyen dolgozol-e, biztosan korrekt emberek-e a főnökeid illetve vajon tényleg ez a Karios modell-e a jövő (jelen) nagy találmánya, és nem fullad-e egy (újabb) átverésbe. Lehetsz egy rendes srác, aki jobbra hivatott, mint hogy ilyenben részt vegyen.

  Ha kamu nick vagy és csak itt is tolod a hálózatépítést, akkor rossz weboldalra tévedtél. Öröm volt olvasni pl., hogy ez nem piramisjáték, hanem MLM. Megbocsáss a hasonlatért, de ha sz@rt fekáliának hívjuk, attól az még sz@r marad.

  Ha viszont egyben Zsombo (is) vagy, akkor folytasd ezt bátran, hisz rajta is remekül szórakozunk már bő két éve.

 • Papp Zoltán
  2014. 09 01 Apple icloud feltörése, 2014.11.12 Sony levelező rendszer feltörés, 2015. 02. 03 AMD Gaming feltörés.
  Biztonságosak?

  A fájlok KB-os darabokban vannak tárolva, 256-bit ssl-el titkosítva. ha képes vagy megszerezni egy darabot, képes vagy feltörni, mit érsz vele?

 • S.H
  Vigyük egy kicsit tovább! Tegyük fel, van egy jól működő cégem, mint a Nissan. Én mint cégtulaj valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva úgy döntök, a Kairoson keresztül szeretném Lakatos Ájfónhtess gépén tárolni titkosított adataimat, akkor ezt hogyan tudom megtenni? E-mailben érdeklődve nem kaptam rá valaszt, a honlap pedig csak a felhasználóknak közvetít.
 • Attila
  Remek a video, ajánlom 🙂
 • Hunt3R

  Te képes voltál végignézni? 🙂 Nekem kb. 2 percig bírta az agyam Otokár barátunk okfejtését. A sírvaröhögés ott kapott el, amikor kifejtette, hogy a Kairos egy polcon van a Google és a Facebook cégekkel. 😀

  Rákerestem a weboldalra is, és azóta töröm a fejem, mit jelent a Kairos nyelvén a “Cabinet” szó. 🙂 Ott van a gomb a “Register” mellett mindjárt, parasztosan “Log In Member” lenne, de tuti hogy a “Cabinet” valami nagyon hájend ájtí kifejezés, amit egyszerű pénzügyesként nem érthetek. 😀

 • Zabalint
  Ááá, ez nagyon jó, a kedvencem, mikor megjelenik a képzetlen ügynök, hogy védje a védhetetlent. Nagyon szórakoztató.

  Ami a redundanciát illeti, igazából ha a kliensek akkor kapcsolják be a gépüket, amikor akarják, akkor akárhány helyre osztjuk el ugyanazt az adatot, mindig van matematikai esélye, hogy valami nem lesz elérhető. 1 számjegyű redundancia esetén ez igen nagy. És ugye ha 20 helyen van meg ugyanaz, ami még mindig magas hibaarányt jelent, 20 Pistikének kell fizetni a tárhelyért, tehát egységnyi tárhelyért 20-szor annyit. Tehát már a koncepció alapja rossz, innentől kezdve a többi, mások által felvetett probléma csak hab a tortán.

  De várok az ügynöktől további magyarázatot, hátha még olvashatok pár aranyköpést.

 • dgt_
  Piramis -> Kairó -> Kairos… áhá, értem már! 😀
 • Kiszamolo
  Papp Zoltán, na és, ha ott és másik 50 helyen tárolta volna a Kairos a szupertitkosított fájljait, mi lett volna, ha feltörik mondjuk az Apple egyik szerverét?

  A hecker megtalálja a titkosított és darabolt fájlok 1-2%-át, használhatatlan állapotban.

  Ez semmit nem magyaráz meg.

  Van még itt másik tucatnyi kérdés, arra mikor válaszoltok?

 • xy
  Azt akarod bemesélni, hogy a ti rendszeretek feltörhetetlen, míg az Apple rendszere szar?

  A konkrét kérdésekre is válaszolhatnál! Sávszél, kikapcsolt gép stb.

 • Kiszamolo
  Ugyan, Zabalint, a Nissan majd türelmesen vár, hogy valamelyik Pistike bekapcsolja a gépét és ő hozzáférjen az adataihoz.

  Minek az a nagy rohanás, az teszi tönkre a világot.

 • Attila
  Zoltán 2015-12-07 at 13:53
  A peer-to-peer egyáltalán nem azt jeleni, amit te közölni akartál, az a redundáns adattárolás.
 • Papp Zoltán
  S.H-nak:
  Jelenleg a Kairosnak egy kis csoportja foglalkozik ezzel a résszel, és mivel nagyon sok ilyen megkeresés érkezik, ezért ezt nem erőltetjük.
 • dgt_
  “…majd biztosítja, hogy napi 10 órát bekapcsolva hagyja a gépét 12 hónapon át!”

  Biztosan nem az áramszolgáltatók vannak az egész mögött?

 • Informatikus
  Gondoltam szólok, hogy az SSL, bár valóban egy olyan szó, ami gyakran kerül elő, ha titkosításról van szó, nem fájlok titkosítására való. Nehéz úgy bullshitelni, ha az ember maga se érti a közönség megtévesztésére használt kifejezéseket, igaz?
 • Nézzétek meg a következő videót, ez csak az informatikai részről szól. talán néhány kérdés megválaszolódik:
  youtube.com/watch?v=3Pu8vp9AXvU&feature=youtu.be&list=PLwsigO7NLa0vxkBHVLICUlEcel2iuXpCw
 • Informatikus
  Ez nagyon jó 😀 Nem álltok szóba a leendő ügyfelekkel, mert túl sok van belőlük? :DD Még annyit se írtok neki, hogy mikor és milyen feltételekkel várható, hogy elérhető lesz a szolgáltatás? :DD

  Hát ez zseniális stratégiának tűnik, biztosan nem az van, hogy soha nem volt se ügyfél, se termék, csak pár szélhámos, aki le akarja nyúlni a belépési pénzeket.

 • Attila
  Papp Zoltán 2015-12-07 at 15:24
  “Jelenleg a Kairosnak egy kis csoportja foglalkozik ezzel a résszel, és mivel nagyon sok ilyen megkeresés érkezik, ezért ezt nem erőltetjük.”
  Vagyis azt nem erőltetitek, ami a pénzt hozza, csak kapacitást kerestek az adatok tárolására. Értem. Olyan rengeteg adatot akarnak nálatok tárolni, hogy nincs elég Pistike aki tároljon, világos. Esetleg pár számot láthatunk? Hozzávetőlegesen is jó lesz, tárolt TB-ok, cégek száma, akik adatait tároljátok. Vagy a Nissan mindent visz?
 • Zedder

  “014. 09 01 Apple icloud feltörése, 2014.11.12 Sony levelező rendszer feltörés, 2015. 02. 03 AMD Gaming feltörés.
  Biztonságosak?”

  És mi garantálja, hogy TI biztonságosak vagytok? Ők már túlvannak egy-két nagy hibán, tanultak belőle. Tudod, ez sajnos egy ilyen szakma, amíg nem ütöd meg magad, addig sebezhetetlennek hiszed magad. Az önteltség azonban halálos.

  “A fájlok KB-os darabokban vannak tárolva, 256-bit ssl-el titkosítva. ha képes vagy megszerezni egy darabot, képes vagy feltörni, mit érsz vele?”

  Mondj még ilyeneket!:) SSL, mint fájltitkosítás, mi? Azt se tudod miről beszélsz, vazze.

 • Attila
  Papp Zoltán 2015-12-07 at 15:35
  Az első másfél perc már levett a lábamról 😀 Komolyan, nézze meg mindenki legalább addig. “Akár zene is szólhatna közben…” 😀
 • Garbo
  Miklósnak külön köszönöm a belinkelt, két órás, szakmai videót, mely tizennégy másodpercen át mutatta közelről a szendvicses tálcát, erősen barnuló szélű, izzadó trappistahullámokkal és gépsonkával. Engem meggyőztek.
  😀
 • Informatikus
  Az amúgy megérne egy tanulmányt, hogyan működnek ezek a cégek valójában.

  Befizet egy csomó ember egy rakás pénzt, amiből semmit, vagy csak keveset fizet vissza a szélhámos, ez eddig oké. Valós tevékenység nincs, csak a marketing, előadások, valami ócska weboldal, ennyi. Utána viszont mi van?

  Addig még oké, hogy csődbeengedik a céget, széttárják a karjaikat a tagok felé, hogy hát ennyi volt. De hogy veszik ki a hasznot? Van egy csomó másik kamucég, amik mindenféle kamu munkát számláznak ki, a hasznot pedig kifizetik osztalékként? De akkor, ha ezt a világosan csődbe mutató tevékenységet csinálja a fő cég, akkor nincs para, hogy megáll a csődbűntett? Vagy ha nem, mivel nem számítanak se hitelezőnek, se befektetőnek az átvert “partnerek”, akkor is fenn kell tartani egy csomó másik céget, amiknek valszeg szintén nincs minden rendben.

 • Hunt3R

  SSL? Biztos? Nem valamelyik másik ájtí szó kéne ide, mókusvakításnak?

  “Az ügyfelei adatainak a védelmét szolgálja a Secure Sockets Layer (SSL) technológia, amely a webböngésző és a webszerver között közlekedő adatok titkosítására szolgál. Az SSL-kapcsolatot használó webcímek https: előtaggal kezdődnek a szokványos http: helyett, így az SSL-re gyakran a “HTTPS” megnevezést használják. Bizonyos személyes és pénzügyi adatok gyűjtése esetén az AdWords megköveteli, hogy SSL-kapcsolatot alkalmazzon a weboldalán.” (support.google.com/adwords/answer/2580401?hl=hu)

 • xy
  “Jelenleg a Kairosnak egy kis csoportja foglalkozik ezzel a résszel, és mivel nagyon sok ilyen megkeresés érkezik, ezért ezt nem erőltetjük.”

  Vicces lesz, hogy amikor a bíróságon azzal érvelnek majd, hogy a kevés ügyfél miatt nem tudják kifizetni a megigért összegeket, akkor valaki előveszi ezt a hozzászólást.

 • Zedder

  “Nézzétek meg a következő videót, ez csak az informatikai részről szól. ”

  A csávó első mondása konkrétan hazugság volt, a második pedig bullshitelés, szakmaiság és konkrétumok nélkül – pontosabban tisztán levágható, hogy butaságokat beszél és ködösít.

  Szerinted fogom továbbnézni?

  Ne agylövéses videókat linkelgess, hanem adj konkrét válaszokat, mellébeszélés nélkül!

 • Zedder
  “Jelenleg a Kairosnak egy kis csoportja foglalkozik ezzel a résszel, és mivel nagyon sok ilyen megkeresés érkezik, ezért ezt nem erőltetjük.”

  El tudom képzelni, ahogy szegény Google-Amazon-Microsoft retteg tőletek, mert ANNYIRA sok megkeresést kaptok, hogy ők lehúzhatják a rolót, hiába öltek több százmilliárd dollárt csak az infrastrukturális fejlesztésekbe. Nade bezzeg ti.:)

  Tényleg, arról nem hallottatok még, hogy a self-provisioning az a felhő egyik definíciója? Vagy nálatok minden emberi munkaerővel, kézzel lesz beállítva, esetleg az is klikkelések és script futtatások száma alapján jutalékos rendszerben?:)

 • Garbo
  Egyébként, csak egyet idéznék a “konferencia” “előadásából”:
  “A világ népességének 84%-a internetfelhasználó. Már azok közül, akiknél van net.”
  Ennyi.
 • troger
  Az altalanos szerzodesi feltetelekben szerepel, hogy az otthoni internet elofizetessel rendelkezo felhasznalok nem hasznalhatjak uzleti celokra az internetet, nem szolgaltathatnak vele cegeknek peldaul. Azzal kar ervelni, hogy na igen, de mi van a warezolassal? Semmi, ez esetben ez irrelevans, viszont a kairos (szandekosan kis betuvel) ugyfelei (ha vannak egyaltalan), akik igenybe veszik a szolgaltatast (tekintsunk el a bullshittol), tudnak-e arrol, hogy az 50000+ node (amin elosztva vannak az adatok titkositva, what a bullshit) tulajdonosai egytol egyig potencialisan felelossegre vonhatok (perelhetok) az ASZF megszegese miatt? De nem is kell pereskedni, eleg, ha felfuggesztik. Melyik ceg vallalna ezt be? Risk management… Az arakat es magat a szolgaltatast az elottem szolok mar kiveseztek, szemelyes velemenyem az, hogy ez bizony es oriasi kamu, nesze semmi, fog meg jol koritessel.
 • Hunt3R

  Ez komoly? Ez a videó az IT háttér? Hogy percenként kérdezi meg a gép, hogy van-e dolgom? Egy utorrent kliens is képes real-time adatkapcsolatban lenni, és csak akkor tölt fel, ha van aki lekérje az adatcsomagot… Nagyon pici adatcsomagok? Aha… és mi van ha NAGYON SOK nagyon pici adatcsomag kéne átférjen a sávszélességen? Ismét peer2peer visszatöltés – ha 1024 torrentet futtatsz, és mindegyik csak 1 kbyte/sec-et kér tőled, az összeadódik és már 1 Mbyte/sec sávszélességre lesz szükséged. Ha nincs ennyi, csak 128 kbyte/sec, akkor bizony ott bottleneck lesz, és vár a Nissan az adatokra.

  “128 kbit/sec sávszélességgel is a következő nap jóvá lett írva.” (4:36 a videóban) Hogy mivan? Mi lett jóváírva? Mekkora adatcsomagról beszélünk? 16 kbyte/sec sebességgel 10 óra alatt 562.5 Mbyte mehetett át. Azért ez egy picit karcsú így 2015-ben, nem? 🙂 Vagy a Nissan ráér? 😛

 • expect
  “Jelenleg a Kairosnak egy kis csoportja foglalkozik ezzel a résszel” – Szóval a cég fő profilja ugyebár a biztonságos adattárolás, azonban ezzel momentán csak a cég egy kis csoportja foglalkozik s ezt most nem erőltetitek?:D:D:D:DD:D:D::D:D:D:D:D:D
 • Olajbaro
  Vinnem a startupom az oldalra 😀

  Komolyan, ekkora bullshitet nem kene itt nyomni. Ha azt mondod, hogy “jajjdebiztonsagos”, akkor ugyis kliens oldalon titkositok (pl Tresorit)
  1 giga tarolasa Amazonon (ahol azert van redundanci es eleres, ha pl Dropbox, Pinterest stb oda ‘meri’ tenni az adatokat) 3cent egy honapra.
  320 giga 10 dollar alatt van. MS Azureon meg lehet datacenterek kozott is redundanciat beallitani. Ha meg valakinekl ez nem eleg felhuz egy hadoop clustert es kedvere titkositja jce encryptionnel, meg ele rak egy authentikatort es authorizatort olcsobban, ugy hogy egy kattintassal 1 perc alatt, hozzaertes nelkul kesz.

  Nem ertem miert olyan hulye a Nissan, hogy ezert tobbet fizet, de mindegy is…

  Ami meg a kodnel is sotetebb, hogy mi lesz az adattal? Beteszik (haha) ok, de feldolgozni tuti nem tudjak helyi gepeken (aktiv tema, de olyan megoldas ami gyors es konnyu nincs…)

 • Handalamandala
  Tudjátok, én szomorú vagyok.
  Az addig oké, hogy mi itt látjuk, hogy Papp úrnak újraformázták az agyát, és egyébként sem okos.
  De mi kevesen vagyunk, rengeteg embert fog palira venni. Olyan embereket, akiknek eleve kevés pénzük van, és hamarosan még kevesebb lesz.
  Ez elképesztően szomorú tény.

  Papp úr nem fog visszajönni ide pár hónap múlva, hogy igazunk van. Papp úr el lesz foglalva az alvási nehézségeivel, ha van akkora szerencséje, hogy rossz embert paliz be.


  Buzog benned a lelkesedés, mert nem kevés pénzt fektettél ebbe a bizniszbe, és nem akarod megérteni, hogy hibás döntést hoztál. Nagy eséllyel bukod a pénzedet, és én megértem, hogy még ha nem is tudatosítod magadban, ez fáj.
  De azt már nagyon nem tudom elfogadni, hogy másokat megkárosíts. Arra nincs mentség.

 • Hunt3R

  Csak egy link: dailymail.co.uk/sciencetech/article-2219188/Inside-Google-pictures-gives-look-8-vast-data-centres.html

  11 500 négyzetméteren vannak szerverek a keresőmotorhoz, youtube adatokhoz. Ezen felül vannak még szerverk farmok Texasban, Oregonban, Finnországban, és így tovább. Mesélj még, hogyan fogjátok lenyomni a Google Drive-ot 128 kbit/sec sávszélességű betárcsázós internettel…. 🙂 Apropó, a Kairos szerverek hol vannak? Mi garantálja, hogy azokat a szervereket – hiszen ott összefutnak az adatok – nem töri fel senki? De tényleg… hol ér össze az 50000+ háztáji PC fizikailag? Gondolom a Nissan nem p2p megoldással torrentezi le direktben… 😀

 • Uff
  Papp Zoltántól kérdezném, hogy ha valóban befektetési és szolgáltatási tevékenység amit végeznek, akkor miért nincs egy normális szerződéstervezet pl. ami rögzítené a szerződő feleket, jogi kötelezettségeket mindkét fél részéről és a javadalmazást? Ha pedig szolgáltatásról beszélünk amire hivatkozik a válaszában, akkor arról miért nincs leírás mint mondjuk egy mobilszolgáltatónál? Vagy legalább egy ÁSZF? Ha komoly és terjeszkedő cégről van szó akkor miért nincs egy olyan honlap amin a reklámszövegen kívül egyéb hasznos és kvázi kötelező adat megtalálható? Ezek alapján elég komolytalan illetve ha még komoly cég is lenne, a magyar viszonyokra semmiképpen nem készült fel…
 • G.Bali
  Mindig ugyanaz a forgatókönyv, mindig ugyanaz a séma, csak a ‘termék’ van cserélgetve. Ugyanazok a védekezési sztenderdek, és végül… ugyanaz a végeredmény, rengeteg csalódott, kifosztott ember, lelépett vezetők.

  Carbon Credit, IlFerro, Organic Mission, aranyos cégek stb. stb. stb.

  Vajon van MNB engedélyük, hiszen ‘befektetést’ kínálnak?

  Vajon mikor fog börtön járni az emberek tudatos megtévesztéséért?
  Nem, nem csak a vezetőknek, hanem az összes olyan személynek, aki hálózatépítő tevékenységével aktívan részt vett ebben a rablásban.

  Bárcsak minden családban lenne legalább egy ember, aki minimálisan tájékozott a pénzügyi kérdésekben, és akkor alig lenne piaca a hasonló csalóknak.

 • Kiszamolo
  Nosza, győzz meg minket, mitől zseniális ez a termék.

  Rengeteg informatikus van itt, biztos gyorsan megértik, mi benne a fantasztikus.

  Mert eddig nagyon gagyinak tűnik az egész, a “hivatalos” videók pedig csak tovább erősítik a gyanút.

 • Családfő
  Hurrá, most már Szabó Gáborunk is van, mint egy elégedett ügyfél! Így már sokkal-sokkal hitelesebb!

  Lássuk csak, volt már Papp, Szabó… akkor a következő Kovács József lesz, megelőzve Kiss Ferencet és Nagy Lászlót.

 • Kiszamolo
  [mély sóhaj]
 • Kovács József
  jó pár éve még a tékozló homáron végigolvastam egy hasonló szájkaratét. Elsőnek védték a mundér becsületét a blabával, majd amikor nem értették, miért nem értik meg őket, jöttek a kamu felhasználók, és bizonygatták, mennyire jó. Mint most itt kedves Szabó Gábor.

  ..és ugyan az a forgatókönyv. Jön még pár Szabó Gábor, idekergetik a főÁJTÍST, aki majd jól beég, aztán majd jön valami főnök aki fenyegetőzik pereléssel, meg rosszhír keltéssel, rágalmazással, aztán miután kinevettük magunkat, jön a kuss. De majd, ha már a posztot nem olvassa senki, nem kommentel, akkor azért jól teliszórják pozitív sikersztorikkal! És mi marad a végén? …és az aki elbizonytalanodik, rákeres, kidobja majd ezt a bejegyzést, mivel felületes elolvassa a cikket, a kommentek elejét, és végét. És meghozza a döntést, hogy lehet tényleg működik, mert sok a pozitív tapasztalat is.
  Kedves kiszámoló, erre ügyelj majd.

 • Zedder

  Fog a fene előadásokra járni meg kérdezni. Nem kell ahhoz szart enned, hogy tudjad: nem lehet túl jó az íze.

  Na ezzel szemben én cirka 30 év IT tapasztalattal rendelkezem, engem ne akarjon olyan valaki meggyőzni a szolgáltatás minőségéről, aki szerint az SSL egy fájltitkosítás meg a cloud szolgáltatók nem geo-redundánsan tárolják az adatokat.

  Mert aki ilyeneket hangoztat az egy műveletlen, a szakmához nem értő CSALÓ.

 • Barnabás.Jog
  Tedd már fel valahova az együttműködési megállapodásotokat (anonimizálva), hogy meglássuk, mit is vállalnak a felek pontosan.
 • Kovács József
  jujj, amíg pötyögtem az előző hozzászólásomat, meg is jött a válasz a gyakorikérdésekről. Ez ám az IT megoldás 2015-ben 🙂 🙂 Hihetetlen.

  Én is csak annyit kérdezek, egy mondatos választ várok!
  MIÉRT KELL FIZETNI, HOGY PÉNZT KERESSEK?

 • QTT
  Kora reggel, mikor olvastam a cikket, biztos voltam benne, hogy nemsokára megjelennek a kommentelők között a cég “szakemberei” és megmondják, hogy mindenki szembe megy az autópályán. Ja igen… biztos voltam az egyik érvben is mégpedig: ítélkezünk felette, mert a töredékét tudjuk, nem ismerjük a részleteket. 🙂 Ja mondja ezt is, aki bevallottan nem informatikus, de ő biztosan ismeri a részleteket. Mesélj még…. 🙂
  Ez a csalás azokat lett kitalálva, akik gondolkodni korlátozottan tudnak, de addig már azért eljutottak, hogy gyanúsík nekik az eddig elterjedt tipikus piramisos retkek. Ezeknek az embereknek betolnak egy ilyen újdonságot, amit informatikai misztikuma miatt nem értenek, így ezt még biztonsággal benyalják.

  Folyt:

 • AAA

  Amíg van elég új balek, mindegyik fizet. Madoff nagyon sokáig fizetett, de attól még csaló volt, végül elúszott az ügyfelek pénze.

 • Marek
  Székely András (30éve informatikus, szakértő) a Kecskeméti “konferencián” (ez a sonkás szendvicses videó) idézzem:

  “-Nem tudom tudtok-e róla, hogy kb. 2-3éve az “internet” leállt… a Google is…”

  Itt fordultam le a székről sírva… Két órás a videó, ez jobb mint egy vígjáték…
  Persze az elszomorító, hogy rengeteg ember ott ül, és nem vágnak hozzá az úriemberhez semmit, de fejben már számolják a havi 160k pénzt és, hogy vajon hány imerősnek, rokonnak lehet internetkapcsolatal gépe…

 • QTT
  Folyt:

  Emlékszem, mikor elkezdtek elterjedni a különböző pénzügyi termékeket kínáló cégek, amelyek ügyfeleket úgy szereztek, hogy utcáról összehalászták a “pénzügyi szakembereket”. Én személy szerint az UFS Group és CIG Pannónia “ügynökeivel” találkoztam az ismerősi körből. Hogy azok milyen agymosást kaptak… Komolyan minden elismerésem a gárdának, aki pszichológiailag így ezt felépítette, hogy ennyire benyomja az emberek agyát. Konkrétan ott tartottunk, hogy két kiváló képességekkel és szakmai ismeretekkel rendelkező programozó ismerősöm arról vitatkozott velem, hogy lúzer vagyok, mert nem hiszem el, hogy ettől úgy meggazdagodok, hogy Ferrarival járhatok. Különben is, ne tartsam furcsának, hogy a mentoruk egy bontóközeli gabifogkrém színű Suzukival jár, mert a cég most rendelte neki az X5-ös BMW-t. (Ezt a mindjárt megjön a BMW szöveget egyébként havonta bizonygatták).

 • QTT
  Folyt2:

  A legdurvább egyébként, hogy ugye vannak a lakástakarékok, ami szerintem egy jó termék. Namost tág családi körben 2 ember is elkezdett ezzel foglalkozni keresetkiegészítésképp. Mindkettő nulla pénzügyi kultúrával rendelkezik. Kellett, ha jól emlékszem 2 vizsgát tenniük ahhoz, hogy az XY Bank lakástakarék termékét hivatalosan árulhassák. A vizsgaanyagot láttam és tudtam, hogy képtelenek lesznek megtanulni/megérteni. A vizsgákon átmentek. Elmondták, hogy úgy zajlott, hogy a vizsgabiztos megengedte, hogy elővegyék az anyagot a vizsgázók és kimásolják belőle a válaszokat. Semmit nem tudnak pénzügyekről. Annyit tudnak, hogy OBA garancia, meg évi 72ezer, meg lehet hitelt felvenni. Ha megkérdeznéd, hogy mi mondjuk a THM, vagy EBKM vagy bármi, akkor már vakon vannak. És ezek az emberek nem piramis ügynökök, meg Cirmos segédjei stb…. hanem egy bankot képviselnek.

 • Iván
  Amikor megkerestek ezzel a baromsággal, mert ugye egy informatikusnak ez óriási üzlet!!!! szóval beszéltem az egyik főkolompossal (Angyal Zsolt) feltettem néhány kérdést és láss csodát, egyre sem tudott válaszolni! Miután közöltem vele hogy feljelentem őket, megfenyegetett és csodával határos módon pont az Ő városukból megpróbálták az emailemet és a Facebookomat feltörni! A NAV és A GVH is illetékességi hiányosságra hivatkozva átadta az ügyet a nyomozó hatóságnak. Tehát hajrá Karios előre a bukás felé!!!