Medicina pénztártagok figyelmébe

2017-12-18
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Péter írt egy levelet, amiről érdemes tudnia mindenkinek, akik a Medicina pénztár tagjai. A levélben említett dolog sajnos nem egyedi, egyre több pénztárnál megszavaznak mindenféle plusz fizetős szolgáltatást, amit automatikusan kifizetsz, ha nem figyelsz. Miután alig valaki böngészi át az egészségpénztári egyenlegét plusz akkor már úgyis késő, így jól lehet keresni ezekkel a kéretlen extrákkal. Főleg, ha a legtöbben nem is tudnak arról, hogy mindenféle extráért fizetnek, így aztán nem is fogják igénybe venni.

Íme a levél:

Rendszeresen olvasom a blogot, régebben volt szó az egészségpénztárakról is,  szerintem egy posztot megérhetne az, hogy a Medicina egészségpénztár éppen egy "unortodox" húzásra készül.
http://www.medicinapenztar.hu/tagoknak/aktualis-informaciok (nov. 2. Medicina Assistance Alap és Kártya)

Ezt kiküldték emailben is 2 hete, de esélyes, hogy jópáran át fognak siklani felette, mert a trükk a szokásos spamlevél második oldalnyi apróbetűjében van elrejtve, virágnyelven.

A lényeg, hogy jövőre lesz egy assistance kártya pár, szerintem nem túl jó ár/érték arányú szolgáltatással.

Pl. ingyen vérvétel, amit 3000Ft értékűként tüntetnek fel, bár az árlista
szerint most csak 1500-ot kell fizetni. Ez főleg a vidéki ügyfeleknek lesz
"hasznos", hiszen csak a XII. kerületben végzik. Meg laborvizsgálat az nem jár hozzá, tehát ingyen csak leveszik a vért, onnantól a szokásos "privát" tarifával fizetős.

Viszont a trükk, hogy ezt az egészet nem megrendelni kell, hanem automatikusan mindenki megkapja, és csak ha az ember NEM akarja, hogy innentől levonják tőle automatán az 1560 Ft éves díjat, akkor van rá egy hónap nyilatkozni, űrlapot tölteni, aláírva postázni...

Gondolom nem bíznak abban, hogy ezt a csomagot maguktól sokan megrendelnék. És így biztosan hatékonyabb, mert aki nem olvas el minden spamet, arról le lehet gombolni az 1560 Ft-ot, ami a kb. 80ezer tag esetén azért nem kis tétel. És ha nem olvassa az egyenleget, akkor lehet hogy még utólag sem tűnik fel.

(Azt nem tudom mennyire legális, hogy ezt az egészet egy közgyűlési alapszabály módosítással oldották meg, anélkül, hogy a tagok explicit erre leszerződnének. Persze erre a közgyűlésre se meghívó nem jött, de még a weboldalra is elfelejtették kirakni. Ennyi erővel teljes vagyonelkobzás is bekerülhetne az alapszabályba és aki nem tiltakozik időben, az így járt...)

Szerintem hasznos lehet ez az infó másoknak is...

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram