Korlátlan otthoni mobilnet a Telenortól

A jövő héten a Telenor bevezet egy korlátlan otthoni mobilnetet, “akár havi 4.990 Ft-ért”, jelentsen ez bármit is. (Ha jól sejtem, attól fog függeni az ár, hogy mennyi hűségidőt írsz alá. Ha rosszul, akkor azt, hogy hol akarod használni.)

Az előfizetés csak az adott irányítószám körzetében működik, így mobilnetnek nem igazán alkalmas. A régi, 4G hálózatot használja, ezért a sebesség elméleti maximuma 150 megabit, ami egy nem túl heavy user családnak elégséges, ha nem kell túl sok másik hasonló előfizetővel osztozniuk egy adott mobilcellában. (Az összehasonlítás kedvéért egy vezetékes net jellemzően 300-1000 megabites csúcssebességet kínál, de ez is csak elméleti maximum.)

“Már indulásnál egymillió családban elérhető lesz”, ami azt jelenti, hogy az összes háztartás negyedében csak, lévén bő négymillió háztartást tartanak nyilván Magyarországon. A jövő héten okosabbak leszünk, hol lesz elérhető a szolgáltatás.

Bővebb információ erre.

Share

29 hozzászólás

 • valaki I.
  Akkor kezd nyilvánvalóvá válni miért b@szogatták a DIGI-t.
 • Nyomd a gazt!
  Boven eleg az a 150Mbit/s, az 500 meg 1000 Mbit/s csak szemfenyvesztes… A sebesseget legtobb esetben nem a vonal savszelessege szukiti le hanem a szolgaltato modem(router)e. Egyszeruen nem birja a route-olast. 500/22 netem van, ezen dolgozom, teams, youtube, facebook, 2 telefon, 2 laptop, es nem sikerult meg a pillanatnyi letoltest 153Mbit fole tornasznom. Ha nem jatszol neten keresztul vagy nem akarsz ugy torrentezzni hogy 1 perc alatt jojjon le minden akkor nincs ertelme a giganetnek, de meg az 500-nak se. Ha meg igen akkor el kell felejteni a szolgaltato modemet mint router es bridge-be kell tenni egy normalis routerrel (de ez mar koltsegesebb).

  Ha mindhárom kamasz netflixezik és a felnőttek is ugyanazt csinálnák, már kevés lesz, főleg, hogy a 150 megabit az elméleti maximum, ha többen használják a cellában, könnyen ennél sokkal kevesebb lesz. (Ahogy az 1000 megabit is igen ritkán van meg a vezetékesen.)

 • mad823
  Feltalálhatná valaki a néhány hónapra megrendelhető helyhez kötött mobilnetet is, ami nyaralóba pont jó lenne a szezonra, esetleg TV-t is lehetne rajta nézni.

  Telekom Domino korlátlan havi 9.900 Ft: telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/internet/mobilinternet/domino-mobilinternet-csomagok

  Bármikor aktiválható és lemondható. Egy domino kártya kell csak hozzá.

 • Andriska
  a telenornál még volt 3 évvel ezelőtt hűségidő nélküli mobilnet csomag, ezt használtam én is a nyaralóban. Júliusban megkötöttem, augusztus végén pedig felmondtam mindenféle pluszköltség nélkül. De sajnos ezt utána megszüntették. Azóta a telefonos nettel szerencsétlenkedünk csak, de laptopozásra nem túl ideális.
 • MrJones
  Én a nyaralóban eddig ezt használtam:
  mobilinternet.ephone.ch/
  Ez is a Telenor hálózatát használja áprilisban megkötöm októberben lemondom.
 • P. G.
  Épp most rendeltem meg korlátlan mobilnetet havi 6110 Ft-ért egy kis mobilflotta cégnél hűségidő nélkül. Pont a Telenor szolgáltatását (flottakedvezményét) értékesítik tovább, többféle csomagban.

  europetell.hu/mobilcsomagok/

  A cég viccesen kicsi, most is két napra bezárt az ügyfélszolgálat. Tizenkilencre lapot húztam. Meglátjuk. Nagy buktatót nem látok benne. A cég 2004 óta működik.

 • star70
  ,@Andriska telenornal tavaly kötöttünk egesz Magyarorszagon hasznalhato 990Ft havonta,ha hasznalod 5000Ft 50GB ez bövithetö 150GB-ra.Mi ezt hasznaltuk 3an 4 heten keresztül böven eleg volt.
  TV pedig ingyen van Mindig Tv ,egy 20 eves antennaval:-)
  Lehet hogy jobb lenne ha csak arra az 1 honapra lehetne elöfizetni amikor ott vagyunk,de ennek is örülünk mert 2 eve semmilyen szolgaltato nem volt elerhetö a nyaraloban..
  Ez most is rendelhetö,megneztem.Telenor nalunk nem jatszik mert nem szolgaltat…
 • Nyomd a gazt!
  “Ha mindhárom kamasz netflixezik és a felnőttek is ugyanazt csinálnák, már kevés lesz,..”

  Netflix az UHD-hez 25 Mbit/s, a HD-hez 5 Mbit/s savszelesseget igenyel a sajat ajanlasuk szerint.
  help.netflix.com/hu/node/306
  Igy ha 5×25-el szamolok meg az is 125Mbit/s, de ketlem hogy szukseg lenne mind az 5 keszuleken a 4k videora. HD-ban meg eleg a 25Mbit/s is 5 gepre. Igy meg ha nincs is meg az elmeleti maximum meg akkor is boven benne lenne.
  A problema ott van, hogy a mobilnetet legtobben mobilrol osztjak meg, az meg nem tud ennyi csomagot kezelni, mint ahogy a szolgaltato modem-routere es az alap routerek sem.
  (epp 6 RTL most+ elo “hd” adast nezek + szokasos dolgok face es 22Mbps fole nem megy a letoltes)
  Ha alapbol nincs meg a savszelesseg (cella vagy vonal problema miatt) akkor az problemas, de ott hiaba van 500 helyett 1000-es net ha az 500 sincs meg. Sot csak szakadozni fog.

 • Miska
  Aki ilyet szeretne venni az ki tudja próbálni, hogy mennyi lesz a sebessége. Csináljon otthon egy Speedtestet a Telenor előfizetésével és már ki is derült. Kicsi az esélye, hogy priorizálnák a sebességet.

  Plusz egy hónapig vissza is lehet vinni, ha nem vagy vele elégedett.

 • sokasebi
  Csak megjegyzem Netflixhez jó a lassú net is, le lehet tölteni a filmeket előre.
 • Copywriter
  Nekem még a korlátlan mobilnetem van, amit évekkel ezelőtt kötöttem náluk. Mivel otthon dolgozom, így nem igazán van kihasználva, gyerek néha YouTube-ozik utazás közben. Mondjuk backup internetnek jó, ha elszállna a UPC otthoni net. Azért nem mondom le, mert ilyen korlátlan mobilnetet úgysem találni sehol, a Telenor is félévente felhív, hogy behúzzon valaki kamu ajánlattal, amivel “jobban járnék”. Illetve, gusztustalan módon nincs készülékcsere-ajánlat sem, hacsak nem váltok másik csomagra. Úgyhogy a Telenor is egy rakás sz.r az ügyfelekhez való hozzáállást tekitntve, de sajnos nincs választék a magyar piacon.
 • Trumpy
  Isten ments a netflixtől, liberálisra mosnak minden nézőt.

  Remélem poénnak szántad…

 • star70
  Javitom:Telecom
 • expect
  Amik ennek alternatívájaként merültek fel itt, azok egyébként otthon is használható mobilnetek mint ez? Csak mert a legtöbb mobilnet előfizetés nem hotspotként használathoz van, ha hosszabb ideig otthoniként használod, lekorlátoz.
 • matetoth
  Trumpy kommentjéhez:

  Az Anne of Green Gables alapján készült adaptációt kezdtük megnézni (“Anne of an E”). Nem tudom, hogy mindenből ezt csinálják-e, de egy kedves felemelő történetet egy radikális baloldali propagandagépezetté költöttek át. Nézni is rossz, de még rosszabb elképzelni, hogy fiatal gyerekek agyát mossák ezzel.

  Ezzel nem azt mondom, hogy nincs rajta értelmes, lehet, hogy csak mi fogtunk ki rosszat.

 • expect

  Egészen felháborító radikális baloldali propaganda, hogy lett benne meleg karakter, hisz tudjuk, hogy ha ilyet lát a gyereked, akkor jól elkapja.
 • Nimfas Corporation
  Már pár éve Telenoros korlátlan netes SIM kártyát használok netre otthon. Többnyire 60-100 MBit letöltést tud. 2 netflix simán megy róla (HD). Nekem még sikerült megosztó kártyát igényelni hozzá így 2db korlátlan SIM kártyám van 5820 Ft-ért (fő kártya 5250 Ft, maradék megosztó kártya)

  Alapból ADSL ami elérhető vezetéken 10/0.5 MBit sebességgel. Mindez Siófokon.

 • P. G.

  A Europetell a 6110 Ft-os korlátlan mobilnetre ezt írta:

  “Az internet megosztható, mobiltelefonban, tabletben, routerben is használható.”

  Személyes tapasztalatom még nincs, 1-2 napon múlva hozza a posta a SIM-et.

 • Martin91
  MEGNYUGTATOK MINDENKIT !!!
  NEM CSAK 150- LESZ A VÉGE!
  GYŐRBE-N ÉS TÖRÖKBÁLINT-ON ÉS MÁS VÁROSOKBAN ZAJLIK AZ 5G TELENOR VEZETÉKES INTERNET TETSZ ÉN JELEN PILLANATBAN IS ERRŐL A HÁLÓZATRÓL NETEZEM , FLOTTABAN ÉS MAJD PUBLIKUS DÍJCSOMAG-BAN IS JAVUL MAJD AZ ÁRAZÁS, ILLETVE JELENLEG A MYTV APPLIKÁCIÓ IS TESZT ALATT VAN A 3 IN 1 SZOLGÁLTATÁS CSOMAG MIATT! ÉN DIGI OPTIKA-ROL MÁR MOST VÁLTANÉK !!
 • star70
  öszinten csalodnek ha te is a Netflixed nezned..

  Az ingyenes probahonap böven eleg volt.
  Hosszan tudnam elemezni mi a gáz,de röviden: kb az összes film,sorozat egy manipulativ fos.Vagy olyan agressziv,hogy bele sem nezek.

 • KG
  Azt nem tudja valaki, hogy Győr környékén melyik szolgáltatónál lenne érdemes és milyen mobilnetet intéznem, ahol nem lesz már csilliárd előfizető? Mert ha csúcsidőn kívülk használom, akkor nagyon jó a mostani Vodafone is, de amúgy iszonyat lassú. Én fizetnék havi 10-15k-t is, ha cserébe egy minimum sebesség is garantálva lenne. Műholdast már próbáltam (Bigblu), nem volt az sem jobb semmivel.
 • Simon Templar
  Telenorék kicsit megcsúsztak a sajtóközleményben leírtakhoz képest. “Az elérhető helyszíneket a szintén szeptember 14-től induló telenor.hu/otthoni-internet oldalon lehet ellenőrizni, ahol további részletes információk is megtalálhatók lesznek.” De még sehol semmi. OK-OK, még nincs vége a napnak, tudom.
 • nem0
  Kipróbálva. Vidéki kisváros. 70-80Mbit le / 30-40Mbit fel, eddigi tesztek alapján. Ott is ment ahol a honlapjuk szerint nem elérhető, 1 ilyen helyen tesztelve. A lakcímed nem kell egyezzen a szolgáltatás címével. Az ára 1 ezressel több mint a cikkben, 24 hónapos hűséggel. Router 0Ft hozzá.
 • Nemezis
  Az ár címtől függően 3990-7990 HUF ott ahol én néztem. A 2 végletnél előfordult,hogy a 2 cím között mindössze 20 méter távolság volt. Bizonyára véletlen egybeeseés, hogy az olcsóbb címeken mindig van Digi..
 • EG
  Az ár valóban attól függ hogy milyen alternatíva érhető el az adott címen. Ahol Digi és/vagy Flip is elérhető, ott 3990. Kíváncsi leszek mikor kezdik a MyTV-vel együtt csomagban árulna a Digi/Flip-es körzetekben 4990-ért.
 • nyman
  Lehet, hogy én nem találok más opciót, de két év hűséget lehet csak vállalni. Ez szerintem hosszú. Egy évre még jellemzően lekötöm magam, de ebben a szegmensben is gyors a fejlődés, innováció, árváltozás, így beragadhat az ember.

  Remélhetőleg a versenytársak is kijönnek hasonló ajánlattal.

 • Nemezis
  Én a készülékmentes, hűségmentes opciót kerestem mindenfelé, végül a díjszabásban találtam meg hűségmentes opciót. Kapaszkodjatok meg..havi 16.000 HUF. Kösz, nem kérem. Várom én is a versenytársakat, hátha.
 • V
  @nemezis akkor adott esetben erdemes a szomszedhoz rendelni ha neki van alternativa neked meg nincs
 • Silverado
  “Ott is ment ahol a honlapjuk szerint nem elérhető, 1 ilyen helyen tesztelve. A lakcímed nem kell egyezzen a szolgáltatás címével.”

  A szolgáltatás elérhetőségének alapja minden bizonnyal az úgynevezett beltéri lefedettségi térképen alapul. Vagyis hogy kb. mekkora jelszint mérhető épületen belül. Az én lakcímem sem szerepel a listában, de én speciel tudom, hogy a legközelebbi bázisállomás egyik cellairányának a széle tájékán lakom, így ha nem is pont felém néz az antenna, de a jelszint és a mérhető sebesség is kielégítő. Szóval elég ránézni a telefon térerő jelzésére és egy speedtest eredményére.