Még mindig 25% felett az infláció

2023-04-12
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Megjött a márciusi inflációs adat is, még mindig 25% felett ragadt a magyar infláció, a magyar mérés szerint 25,2%, az uniós harmonizált index szerint 25,6%, a maginfláció is 25,7% lett. Így már hét hónapja van 20% felett a magyar infláció. A múlt hónaphoz képest csak 0,2 százalékponttal csökkent az infláció, ami inkább kerekítési hiba, mint csökkenő trend.

Az élelmiszerek még mindig 42% felett drágultak az elmúlt évhez képest.

Míg nálunk gyakorlatilag stagnál az infláció, máshol már meredeken csökken az értéke, a példa kedvéért az előzetes adatok alapján az eurózóna inflációja már csak 6,9% lett márciusban, de a lengyel infláció is 2,3 százalékponttal csökkent egy hónap alatt.

További hír, hogy háromezer milliárd forintra kellett emelni az idei államadósság finanszírozásának várható költségét a magas kamatok miatt. Összehasonlításul, a sokadik módosítás után ennél valamivel kevesebbet szánt a kormány az oktatásra a januári költségvetési módosításban. Vagy másképp fogalmazva, már a teljes költségvetés tizede megy el az államadósság kamataira.

De azért van jó hír is, lassan itt a tavasz. 🙂

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram