Megjelent az új CSOK rendelet

2023-07-12
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Mint az ismert volt, kivezetik a városi CSOK-ot és csak a falusi CSOK marad meg jövőre, amit a csökkenő lélekszámú kistelepüléseken (és Tihanyban 🙂 ) lehet csak igénybe venni.

Érdekes módon az új építésű ingatlanokra nem változik a falusi CSOK mértéke, annyi maradt, mint volt, három gyereknél 10 millió forint.

A használt ingatlanra igénybe vehető falusi CSOK viszont nő 2024-től, három gyereknél már 15 millió forint lesz a mértéke. Ahogy eddig is, csak az összeg fele fordítható vásárlásra, a másik fele a korszerűsítésre, bővítésre vehető igénybe. Korszerűsítésre, bővítésre 7,5 millió forint igényelhető maximum.

Használt lakásnál is csak akkor vehető igénybe a CSOK, ha bővíteni, korszerűsíteni is szeretnék a lakást, legalábbis erre utal a törvény szövegezése:

A támogatott települések listáját a Közlönyben lehet megnézni.

Ami nem annyira van hangsúlyozva, de városokban és nagyobb falvakban nem csak maga a CSOK, hanem az ahhoz járó kedvezmények is megszűnnek, mint a kedvezményes hitel vagy az illetékmentes vásárlás.

A Babaváró hitelt is csak a 30 év alatti nők vehetik igénybe jövőre, annyi kedvezménnyel, hogy a 40 év alattiak is igényelhetik még 2024 végéig, ha igazoltan terhesek már.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram