A Revolut sztori folytatódik

2023-07-11
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A Forbesban már a harmadik része jelenik meg a Revolutos csalásról szóló cikksorozatnak. Akit érdekel a téma, ott elolvashatja. A csalásokban közös, hogy Apple Pay és Revolut kártya kell hozzá, egy másik Iphone-ra klónozzák a kártyát és azzal fizetnek mindenhol.

Mivel a Revolut egy SMS-t küld az új fiók akiválásának megerősítéséhez, de ehhez az SMS-hez is hozzáférnek a csalók (s gyakran utána törlik is a telefonodról), ezért a legjobb megoldás, ha veszel egy feltöltőkártyát, amit beleteszel egy butatelefonba és annak a számát adod meg a bankokban. Hiába van megfertőzve a számítógéped és/vagy a mobilod, a butatelefonból nem fogják kiolvasni az SMS-t, így nem tudják klónozni a hozzáférésed egy másik telefonon.

Közben az Egyesült Államokban is 23 millió dollárt loptak el a Revoluttól 2021-ben, ami most került nyilvánosságra. (Két napja még el tudtam olvasni a cikket, mostanra sajnos fizetős lett.) Egy belső hiba miatt elutasítás helyett pénzvisszatérítést adott a rendszer, a Revolut észre sem vette hosszú időn át, egy másik bank jelezte neki, hogy valami nem jól működik. A 23 millió dollárból 20 millió nem térült meg a hírek szerint. Hab a tortán, hogy ez a veszteség nem található meg a Revolut pénzügyi jelentésében sem, ami további kérdéseket vett fel, különösen annak fényében, hogy a könyvvizsgáló cégük nem írta alá a pénzügyi jelentésüket, mondván, hogy nem tud minden adatot ellenőrizni.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram