Menj vissza

2016-01-12
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Olvastam egy érdekes HR felmérést, hogy a munkaadók egyre szívesebben vesznek vissza régi, visszatérő kollégákat új emberek helyett.

Ennek oka, hogy sokkal olcsóbban és gyorsabban lehet betanítani az exkollégákat, mint a teljesen újakat és ismerik a cég szerkezetét, illetve a kollégákat is.

Néháy tipp, ha szeretnél majd visszatérni valaha a régi munkahelyedre:

- Soha ne hagyj ott csapot-papot, mindig legalább hagyj 2-3 hetet, de inkább egy hónapot a munkaadódnak, hogy megtalálja az utódodat. Ha lehet, segíts betanítani az új embert, ajánld fel, hogy pár hétig még kereshet telefonon, ha kérdése volna a munkakörével kapcsolatban.

- Úgy hagyd ott rendszerezve a munkádat, hogy az utánad jövő minél könnyebben felvehesse a fonalat és átlássa a tennivalókat. Esetleg segíts új kollégát keresni a helyedre.

- A főnökeidnek mondd meg, hogy nem személyes okok miatt mész el, hanem szeretnéd magad kipróbálni más területen is és új kihívásokat keresel. Ne azt mondd, hogy jobb helyre mész. hanem azt, hogy másmilyenre. Ne azt mondd, hogy magasabb fizetésért mész el, hanem magasabb beosztás miatt.

- Gyűrd le az ovis énedet és búcsúzóul ne olvass be mindenkinek a portástól a főnökig. Biztosítsd őket, hogy nagyon sajnálod, hogy el kell menned, eddig ez volt a legjobb munkahely, ahol dolgoztál.

- Maradj kapcsolatban a volt kollégáiddal és/vagy főnököddel. Ha máshogy nem, facebook-on, esetleg néha írj egy érdeklödő e-mailt.

- Ha visszamennél, ne legyél se szégyenlős., se büszke. Nyugodtan hívd fel a főnököd, hogy nem jött be az új munkahely és szívesen visszamennél.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram