Hogyan lehet csalni a CSOK-kal?

2016-01-11
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Még mindig tombol a CSOK láz, tízezrek jelentkeztek már a bankoknál, nem meglepő módon olyanok, akiknek már megvan a három gyerek. (Meg általában a lakhatás is, de hát miért ne kérnénk 10+10 millió forint ajándékot, a régi lakást kiadjuk bérbe, a bérleti díj egy része elég a kedvezményes hitel törlesztőjére, a többi és az ajándék pénz tiszta haszon. Esetleg jó lesz a lakás majd a gyerekeknek.)

A szabályozás finoman szólva sem átgondolt, de hát erre volt elég a három hét, amennyi idő alatt elkészült az ötleteléstől kezdve.

Hogyan lehet visszaélni a CSOK-kal?

- Tudjuk, hogy nem lehet gyerekünk, de ettől függetlenül bevállalunk hármat. 10 év után csak a tőkét kell visszaadni, ha viszünk orvosi igazolást a meddőségről és/vagy a lombikprogram sikertelenségéről. Tíz év múlva a mostani 10 millió csak 6,7 milliót ér, ha az éves átlagos infláció 4%. Találtunk 3,3 milliót plusz nem kellett felvennünk 10 millió bankhitelt, amire kifizettünk volna csak kamatra 4.5 milliót 10 év alatt, plusz a hitelfelvétel költsége 2-300 ezer forint. Nyertünk durván 8 millió forintot.

Esetleg megvan ez a pénz egyébként is, berakjuk prémium állampapírba infláció plusz 3,5%, TBSZ számlán, teljes nyereségünk 3%-os átlaginfláció mellett 8,77 millió forint plusz a 10 millió kezdeti tőke. A tőkét visszaadjuk 10 év után, a 8,77 milliót megkaptuk ajándékba, ha amúgy akartunk újépítésű lakást vagy házat venni/építeni.

- Ugyanezt csináljuk, mint fenn, annyi különbséggel, hogy szándékosan tesszük magunkat meddővé (vezetékelkötés, stb.) vagy keresünk egy orvost, aki egymillióért kiállítja a szükséges igazolást. Mivel az igazolást a bankban kell leadni, a lebukás veszélye nulla.

Esetleg egy papírházasság egy ismerőssel, aki garantáltan meddő.

- Névházasság egy 39 éves férfi és egy 65 éves nő között. Garantált a meddőség, az egyik fél halála pedig feloldoz a kötelezettség teljesítése alól. (Az új szabályozás szerint elég, ha az egyik fél 40 év alatti, a másik fél akárhány éves lehet.) Természetesen fordítva is működik, ha a férfi már kellően idős és 10 év múlva is garantáltan meddő lesz, ha még él.

- Ingyenes életbiztosítás az államtól, amivel az utolsó pillanatban is lehet élni: Az egészben az a legszebb, hogy az egyik fél halála esetén a vállalást teljesítettnek kell tekinteni. Tehát bárkivel össze lehet házasodni, akiről tudható, hogy meg fog halni 10 éven belül, akár az életkor, akár betegség miatt. Ilyenkor még a 10 milliót sem kell visszafizetni.

Esetleg ha valaki meghallja, hogy csak pár hónapja van hátra, elég bevállalni a házastársával három gyereket és venni egy új lakást/házat.

Ha az özvegy aztán 2-3 millió bukóval tudja csak eladni, még mindig maradt 7 millió zsebben.

(Az erről szóló jogszabály 7.§ 4. pontja: Ha a családok otthonteremtési kedvezménye igénybevételéről szóló szerződésben vállalt gyermek azért nem születik meg, mert
a házastársak egyike elhunyt,....a gyermekvállalást teljesítettnek kell tekinti.)

- Gyerekek bérlése az államtól 3-4 évre. A jogszabály az örökbefogadott vagy tartós nevelésbe vett gyereket is sajátnak számolja, ha legalább egy éve nálunk van és legalább három évig nem adjuk vissza. Itt nem olyan nagy a haszon, mert azok a büdös kölykök esznek is, de arra is ad pénzt az állam. Van, aki elég igénytelen ahhoz, hogy annál többet ne költsön a bérelt gyerekekre, sőt még maradjon is havonta az állami apanázsból.

- A régi, bevált módszerrel kamu házakat építünk, amit a jól megkent építési ellenőr és/vagy banki alkalmazott szó nélkül átvesz. Az átvétel után lebontjuk a házat és ugyanazt máshol újra felépítjük. Milliárdokat csaltak így el már akkor is, amikor még csak 3,6 millió volt a támogatás, nem gondolom, hogy most majd senkinek nem jut eszébe. Házanként vagy lakásonként 200 ezer-200 ezer az ellenőrnek és a banki alkalmazottnak, másik 300 ezer annak, aki a nevét és a gyerekeit adja hozzá, egy-két millió forint egyéb költség a kamuépítkezéssel, a többi talált pénz.

- Csalás az 5%-os áfával. Ez nem a CSOK-hoz tartozik, de annak is a része lesz. A vállalkozó 27%-os áfával terhelt számlák után igényli vissza az áfát, majd csak 5%-os áfát fizet be a költségvetésbe, mert őneki csak annyit kell ráraknia a saját számláira.

Bármelyik építőiparban dolgozó ismerősöm tud féláfával venni bármit: csempét, festéket, téglát, parkettát, mindent. Nos, a vállalkozó kifizeti a másik felét az áfának, a nevére írják a számlát, majd az egészet visszaigényli. (Mindig lesznek, akik féláfával akarnak vásárolni, hiszen annyival is olcsóbb a lakásfelújítás, bővítés, fűtéskorszerűsítés. Ha eddig is így ment, ezután még inkább így fog menni.)

Dupla a haszna: nyer az áfán rengeteget plusz kihozza az építkezést nullszaldósra a sok, csak papíron létező költség miatt. Így nem hogy nem adózik, de még nyer is az adón.

És ez még csak a kispálya, ahol tényleg van árumozgás, csak más nevére írják a számlát. Ha beindulnak a számlagyárak, ott lesz csak igazi pénzeső. Az étolaj áfacsalásával az a baj, hogy el is kell adni valakinek az elcsalt étolajat. Itt még ilyen gond sem lesz, ki mondja meg, mennyi cement ment bele egy építkezésbe?

- Csalás a visszaigényelt áfával: magánember ugyanezt eljátszhatja, hiszen ő is vissza tud igényelni 5 milliónyi áfát. Építkezés bontott anyagból, áfaigénylés okosan.

- Veszünk új lakást, erre megkérjük a CSOK-ot, majd eladjuk, kihasználva a várhatóan növekvő árakat. Aztán a CSOK-ot továbbvisszük egy használt lakásra. Ugyanis a törvény lehetővé teszi, hogy a 10 év alatt is váltsunk ingatlant, annyi az előírás, hogy egy éven belül át kell terhelni a következő lakásra a tilalmat. Azonban a jogszabály már nem mondja ki, hogy a második lakásnak is újnak kellene lennie. Tehát a legvégén némi okoskodással és papírmunkával használt lakásra vettük igénybe a 10 milliós támogatást.

Hirtelen ennyi hézag jutott eszembe, de ha neked is van mükődő ötleted, írd meg a hozzászólásokban.

(Mielőtt félreértenéd: nem csalásra buzdítalak, éppen az a célom, hogy ezekkel a lyukakkal a döntéshozók is csináljanak valamit.)

Previous Post
Amerikai lottóláz
Next Post
Menj vissza

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram