Merre tovább?

Nagyon sok olyan eset van, amikor egy házaspár felismeri, hogy az anyagi életüket rendbe kell tenni, mert nem költhetik úgy a pénzt és halmozhatják fel az adósságot, mint addig.

Ilyenkor pozitív esetben egyetértésre jutnak a célt illetően és először kisebb, majd nagyobb lépésekben elkezdik megváltoztatni az anyagi életüket és az ahhoz való hozzáállásukat.

Eladják a hitelből vett autót és ha mindenképp kell nekik autó, vesznek egy öreg példányt, ami még éppen kiszolgálja őket. Elkezdik írni a költéseiket és amit csak lehet, visszavágnak, először kis lépésekben, majd egyre radikálisabban.

Lemondanak a nyaralásról és a társasági életről is, ha az pénzköltéssel jár.

Túlórát és másodállást vállalnak, hogy minél több bevételük legyen, amit a hitelek törlesztésére tudnak fordítani. Ahogy egymás után futnak ki a hitelek, egyre több pénzük marad a továbbiak idő előtti kifizetésére.

Ha minden jól ment, a történet vége az, hogy kifizették az összes adósságukat, megszabadultak az anyagi terhektől és végre egyenesbe kerültek, mert többet keresnek, mint amit elköltenek.

Megvan a 6-12 havi vésztartalék is és gyűlik a megtakarítás a befektetési számlán.

Azonban ilyenkor merül fel a kérdés, merre tovább?

Mi történik akkor, ha az egyik fél továbbra is ragaszkodik a szoros költségvetéshez, hallani sem akar hitelről, étteremről, nyaralásról, sőt még gyereket sem akar vállalni, mert az túl sokba kerül?

Inkább továbbra is túlórázik, hogy gyűljön a megtakarítás és nőjön az anyagi háttér. Először az autó lecserélése miatt túlórázik, aztán a konyha felújítására hajt, majd egy újabb és újabb cél lesz a fontos.

Miközben a másik fél szenved, mert bár már nincs hitelük és ezért vállalta is az átmeneti lemondást, de most már életük sincs. Nem járnak sehová, nem csinálnak semmit, nem töltenek együtt időt. Ilyenkor teljesen jogosan érzi úgy a másik fél, hogy nem ezért házasodott meg. Ez nem házasság, hanem két ember egymás mellett élése.

A legnehezebb pont pedig a gyerekvállalás megtagadása vagy halogatása. Gyereket az ember az életének egy nagyon szűk idősávjában tud vállalni, az ideális idő pedig még ennél is sokkal szűkebb tartomány.

Az ilyen kapcsolatnak garantáltan szakítás lesz a vége és ilyenkor szokott jönni a másik fél, hogy egyrészt ő csak kettejük anyagi biztonságáért csinált mindent, másrészt semmi előjele nem volt a dolognak, hirtelen jött, mint derült égből a villámcsapás.

Vannak akaratos és konok emberek, akikkel nem lehet beszélni. Ő mindent eldöntött és még vitázni sem lehet vele, hogy az álláspontját megváltoztassa. Ezért a másik fél már fel is adja, mert rájön, hogy értelmetlen minden vita.

Azonban a nyomás folyamatosan nő a fazékban és mivel nincs rajta szelep, egyszer menthetetlenül felrobban az egész.

Ne tévesszen meg, a vita hiánya nem egyenlő az egyetértéssel. Az, hogy már odáig süllyedt a párkapcsolatod, hogy a fafejűséged miatt a másik mindent rád hagy, mert értelmetlen veled a konfliktus, az nem azt jelenti, hogy minden rendben van. Sőt. Váljon gyanússá, hogy komoly gond van a gépezetben, ha mindig mindenki mindent rád hagy.

Kedves párok, ha nem szeretnétek ti is a válások számát gyarapítani, üljetek le gyakran beszélgetni és bátran mondjátok el a saját álláspontotokat és ne nyugodjatok addig, amíg a másik fél is nem tesz ugyanígy. Ne hidd el neki, hogy minden a legnagyobb rendben, ő már mást nem is szeretne, neki elég mindaz, amit kap az élettől.

Ha pedig nem egyezik az, amit szeretnétek (erre nagyobb az esély, mint hogy mindketten ugyanazt akarjátok), akkor a kulcsszó a kompromisszum. Engedjen mindkét fél, az egyik a nagycsaládos elképzeléséből, a másik a gyerektelenségből, az egyik a mauritiusi nyaralásból, a másik a nyaralás teljes hiányából, az egyik abból, hogy éjjel-nappal együtt legyenek, a másik a túlórákból és így tovább.

Ne fájjon, ha lassabban gyűlik a pénz, ha semmivé válik az álmod a nagy budai házról, csak mert a másik nyaralni akar menni és több időt tölteni veled, mert mindezeket a hajadra kenheted, ha nem lesz kivel megosztanod a böszme házadat.

Az egyik legnagyobb érték az életedben a jó párkapcsolat, mégis a legtöbb ember hamarabb mond le erről, mint az autójáról vagy a hobbijáról.

Kedves párok, mi lenne, ha mostantól minden hónap első vasárnapján átbeszélnétek ezeket a dolgokat? (Látjátok, kaptatok majdnem egy hónap haladékot, hogy legyen időtök felkészülni. 🙂 ) Ki mit szeretne és miért és próbáljátok megérteni a másik motívumait is. S nem kell vele egyetérteni, elég, ha megteszed, amit kér. Ahogy a mondás tartja, az engedelmesség ott kezdődik, ahol az egyetértés véget ér.

Online oktatás a pénzügyekről. 15 órányi anyag, nézz bele ingyen.

Valódi pénzügyi tanácsadás termékértékesítés nélkül csak 40 ezer forint.

20 millió forintos életbiztosítás havi 4.990 Ft-ért, életkortól függetlenül.

Share

137 hozzászólás

 • star70
  teljesen egyetertek sajnos:-(es nem csak Magyarorszagon ilyenek hanem barhol Europaban…

  Geza nen azt mondta hogy ne vegyel keszetelt hanem higy a 30as korosztaly nagy resze SEMMIT nem tud/akar csinalni csak ELNI….full gäz es ha nem erted akkor nincs miröl beszelni te is ilyen vagy:-(

 • Kopter Géza

  Pont ez a mentalitás az, amit Alföldit idézve Puzsér figurázott ki. Amint van alkalom, ki kell ragadni a szövegkörnyezetből valamit, és jól megsértődni.

  Ha összehozod az ételrendeléses részt az az előtti mondattal, akkor rájössz, hogy a lustaságból, nemakarásból vagy épp színlelt tehetetlenségből jött.
  Megengedheted magadnak, hogy ne főzz? Bravó! A trigger alarmot ki lehet kapcsolni, mehet a kumbaja.
  youtube.com/watch?v=tpkuU4RGDEg

  Most várom, mikor sértődnek meg a laposfogóhoz nem értők, mert csak Ferrarira telik. 🙂

 • Warrior
  Megnéztem már, milyen oldalon is vagyok, egy pillanatra azt hittem, megújult a csajokpasik blog felülete ☺
 • Kopter Géza

  Ha lány vagy, és nem házas, van egy udvarlód. :D:D:D
  Drónokat szereted?


  Nézd meg Szlovákia statisztikáit. Mióta bevezették a közös elhelyezést, szinte alig akarnak válni.


  Fél év alatt két férjezett nőbe botlottam bele, akik szemrebbenés nélkül szarvazták volna fel a férjüket. Nem az én agymenésem, ők kezdeményeztek, félreérthetetlen jelzésekkel, jobban nem mennék bele. A másik be sem vallotta, hogy férjnél van, de szerencsére a baráti társaságom résen volt, és kiderült a turpisság. Nekem az ilyesmi nagyon nem gyerebe. Szerintem az a tiszta, ha elválik, nem mint egy majom, még csimpaszkodik az előző apuciba, miközben másik kézzel már az új felé nyújtózkodik.

 • 200 pengő fixel...
  270 nem rossz, HA 600-hoz nézed, vagy milliókhoz, akkor igen, de úgy az 1 m is kevés lenne, ha az 5-10, vagy mégtöbb millióhoz nézed…

  Én most vagyok kényszerhelyzetben, 27 hónapig 250 fölött, 2 hónapja 296, aug. 268, most 212, okt. 135-re van kilátás, (bér és fizetés) Na ez a ***@… Így most mellékállást, vagy új helyet keresek…

  A szomszéd fűje nem mindig zöldebb…

 • Garbo
  Lex78
  Nőkkel szeretni szexelni és emberi lényként képesnek lenni kezelni embertársaidat, az nagyon nem ugyanaz. Sok mindent akartam mondani, de rájöttem, hogy nem sakkozom galambbal.

  “Az a baj, hogy a nők vagy csúnyák,
  vagy szépek és buták.
  De ha szépek és okosak is egyben,
  nem állnak szóba velem.
  Ki érti ezt? Ki érti ezt?
  Én nem.”

 • Tibor52
  Éva!
  Gratulálok a gyermekáldáshoz! Akkor most két anyja lesz a gyermeknek?

  ChildFree!
  Milyen libsi? Milyen hazaáruló? Homályos bibliai köntös? Beillesztettem egy pár sort a Prédikátor Könyvéből. Úgy éreztem, illik ide. Egyébként meg olyan döntést hozol, amilyet akarsz. 1 vagy a sokból. Statisztikai adat.

 • ChildFree
  @kopter-geza
  Ti nem értitek amit próbáltam megfogalmazni. Mindegy, hogy valaki azért nem főz magára mert nem akar, vagy azért mert nem tud. Attól, hogy valaki 2019-ben nem tud főzni, egyáltalán nem lesz a hordó aljáról a maradék. Ma már ez nem elvárás, mert könnyen és olcsón kiszervezhető dolog. Ez kb. ugyanolyan, mintha azt kérnétek számon valakin, hogy miért géppel mos és nem kézzel a patakban.

  “a 30as korosztaly nagy resze SEMMIT nem tud/akar csinalni csak ELNI….full gäz” – Nem, egyáltalán nem gáz. Neked ahhoz semmi közöd nincs, hogy más mit akar az életével kezdeni, és ítélkezni sincs jogod. Persze, magadban azt gondolsz amit akarsz, és szóvá is teheted, maximum magadról állítasz ki bizonyítványt.

 • Ildikó70
  Ha a házastársak külön-külön nem tudnak megélni, akkor nem válnak el. Ezért nem volt válás régen és ezért válnak ritkábban a szegények.
  Ennyi bevételből kb. havi 300E Fot lehetne minden megszorítás nélkül megspórolni, ha nagyon spóroltok akkor még többet is. Ha tényleg akarnátok saját lakást meg gyereket akkor valószínűleg meg is tennétek.
 • Ildikó70
  Érdekes módon nekem 2., férjemnek 3. házassága amiben élünk lassan 25 éve. Igaz az ő első felesége 1,5 év után leukémiában meghalt, de mindketten túl vagyunk 1-1 váláson, amikor mindketten teljesen lenullázódtunk. Ezek szerint mi vagyunk a kivételek? Sőt, a környezetemben a 2. házasságukban élőknek stabilabb ez a házasságuk, mint az első volt.
 • Éva

  Köszönjük szépen!

  Igen, felteszem egyikünk anyuci lesz másik pedig anyu, vagy valami hasonló. Megpróbálhatnék bajszot növeszteni, de túl nőies vagyok hozzá 🙂

  Úgy olvastuk, hogy nagyjából hasonlóan boldogok, épek a meleg és normális szülők gyerekei. 2018 volt az év amikor átgondoltuk, hogy jó lenne-e egy gyereknek velünk. 2019-ben pedig elkezdtük a megvalósítást.

  Szerencsére sok nagyszerű férfi-példakép van a közelben, az unokatesó 2 honappal előbb érkezik, ott is jó ember az apuka is. A picúr pedig félig viking lesz, hajót építeni majd édesanyámtol tanulhat, ő az ezermester.

  Szeretnénk megkereszteltetni is, vallásos a család. Remélem még élni fog jövőre a kedves papbácsink.

 • Èva

  Szerintem engedd el, talán ne is írjunk erre. Nekem sikerült nem.

  Nem egy barátnőm van, aki havi 4-8 újabb trófeával gazdagszik (vannak kifejezetten erre való helyek, pl. Gödör v mi, ahol 5p valakit felszedni), mégse boldogabbak nálam, aki monogám párkapcsolatban él. Mondjuk, az igaz, hogy 4 éve elhoztam a falunkból a legszebb, legokosabb menyecskét. Utólag belegondolva elég lett volna csak a legszebbet elhozni… 😀 /jk

 • Tibor52
  Éva!
  Anyu, anyuci meg hasonló? Kedves hozzászóló!
  Férfi példakép meg vallásosság?
  Éva! Te néha visszaolvasod magad? Nem önszerelemből, csak ellenőrizni önmagad hozzászólását.
  A pap bácsi nyilván örülni fog Nektek.
  Jézusom! Hol vagyok?
  Miklós!
  Nem kérhetném, hogy minden hozzászóló közölje az életkorát?
  Tudom, hogy mindenki azt ír, amit akar, de mégis!
 • Éva
  Nem értem, mi a gond. Kicsit kompakt volt a hsz-em, de a mondandó talán megérthető. A te hsz-ed viszont nem értem.
 • star70
  ezek szerint beletalaltamkiszervezni egy csalad jol es egeszseges etkezeset minden csak nem olcso..nyilvan mekiben is lehet etetni a gyereket(az sem olcso)de tenyleg nincs bajom azual hogy elsz csak tapasztalat ..
 • Unemployed

  Szívből gratulálok, hogy megvalósítjátok az álmaitokat.
  Szerencsére a cezaromániás, újabban keresztény vezető bácsi azt még nem tudja megakadályozni, hogy a saját petéitekhez donort válasszatok. Gondolom tetszene neki, ha ebbe is belekontárkodhatna, de hát ez nem örökbe fogadás.
  Az meg, hogy a nagybajúszú, már egyre kevésbé beszámítható, szintén fontos bácsi ezért a pedofilokkal vesz egy kalap alá, és ezért nem zavarják el onnan, ahol éppen székel, szégyeljük magunkat együtt, de főleg az ország azon része, amelyik hatalomban tartja őket.
 • matetoth

  Azt hiszem, hogy nehezen engeded el, ha egy ember ugrat. Hagyd rá. Jól fogalmaz, vallásosság, a vallás nekik tetsző külsőségei… Egyébként szerintem ne idegesítsd magad rajta, meglepően sok fura ember van (youtube: Hunter Avallone Queer kids stuff – azt hinnéd, hogy viccel, és bárcsak).

  A tanumányok írói, akik azt hoznák ki, hogy a melegek gyerekei rosszabbul jönnek ki az életben, a jelenlegi áltudományos környezetben nincsenek szívesen fogadva. Mondhatni az állásukkal játszanak. Pedig elég sok tanulmány van arról, hogy az apa nélkül felnevelt gyerekek nagyobb eséllyel mennek börtönbe etc. Meg ugye baj (vagy nem), hogy kicsi a minta, a valóságban pár eset van, ahol tényleg melegek nevelnek gyereket, köztük is komoly a válási arány, szóval többváltozós analízis szinte lehetetlen.

 • SavingsRate

  Nehogy kilöttyenjen a teád a nyugdíjszelvényedre ilyen felfogással. Jössz itt a bibliáddal meg a vallásosságoddal? Hordasz két különböző anyagból/színből készült ruhát? Ültél olyan széken amin menstruáló nő ült valaha az életben? Akkor a szent könyved szerint a pokol tüzén fogsz elégni.
  De jók azok is amikor a rabszolganőkkel, véráldozattal kapcsolatos teendőket taglalja.

  2019-van, a sivatagi űrmágusok és mendemondák kora lejárt. Aki akar, legyen vallásos, de a másikat számonkérni és a közben vallásra hivatkozni képmutató dolog. Pláne, hogy azért vagy keresztény, mert ide születtél, 300 km-re délkeletre és napjában 5x borulnál mekka felé.

 • hargi
  OFF

  A carbonara-ban se tejföl se tejszín nincs. Guanciale (vagy pancetta) megsütve, tészta melegen belekeverve, és reszelt sajttal kevert nyers tojással kell leönteni, majd jól elkeverni.

  ON

  Nálunk a kb. 70-80%-os véleménybeli, világnézeti stb. egyezés mellett is szükség van a rendszeres megbeszélésre. Néha elég viharosan zajlik, de a lehiggadás után mindkét fél belátja, hogy a másiknak is lehet igaza, és létrejön valami kompromisszum. Eddig működik (21 éves házasság). Muszáj felvállalni a konfrontációt is, még mindig jobb, mint elfojtani, és magunkban puffogni. A problémák szőnyeg alá söprése előbb-utóbb megbosszulja magát.

 • Kiszamolo
  Saving, csak egy jó tanács: ha valamihez ennnnyire nem értesz, na akarj állást foglalni.
 • ChildFree
  szóval ha valaki meleg, akkor nem csak hogy gyereket nem nevelhet, de vallásos sem lehet szerinted. Hogyan lehetne egyébként egy nem hetero ember keresztény? Kösse fel magát? Vagy éljen mindent elfojtva szép keresztyén (!) kirakatéletet? Olyan könnyen tudtok ítélkezni és lenézni másokat, közben magatokat “normálisnak”, a követendő normának, és persze rettentő okosnak gondolva. Pedig az utca túloldaláról egészen más a kép.

  Na mindegy, én már amúgy is csodálkozom, hogy Miklós kiengedett ennyi magánéleti/hitéleti/ideológiai témájú kommentet (beleértve az enyémeket is).

 • Zabalint

  Jajj, egészséges étkezés, persze. Azok, akik rendszeresen főznek, kevés kivételtől eltekintve elhízottak, és egyáltalan nem főznek egészségesebbet, mint amit egy átlag kifőzdében kapni. Egyszerűen azért, mert sokkal jobban foglalkoztatja őket az evés, mint más. A 21. században ha nem vagy nagyon csóró, a főzés egy ugyanolyan hobbi, mint bármi más, nem pedig egy kötelesség, mint ahogy itt sokan előadják.
 • Éva
  Tibor hozzászólása alapján az első gondolatom az volt, hogy Merre tovább – és gúgliztam meleg családokat elfogadó országokat. Kicsit érzékenyebb talán az ember ilyenekre, mikor úton a picúr.
  Ezek útán őszintén jó volt olvasni a támogató hsz-eket. Még kiderül, merre tovább, de 1-2 évig még teszteljuk az országot.

  – köszönjük, bár számomra nem álom az, hogy gyerekem legyen. Inkább egy ajándék a világnak, tőlünk. Nagyszerű emberek vagyunk, biztosan belevaló embert nevelünk.
  2 év börtönnel bünteti a keresztény vezetőnk a sperma-adományozást (szervkereskedelemnek minősül), szóval mindent külföldön intéztünk.

  A vallással kapcsolatban: a családunk, párom valóban vallásos, imádkozó, templomba is járó jó keresztény. Én ateista vagyok, de támogatom őket ezekben, ahogy tudom. Papbácsi: talán a legkedvesebb ember Topolyán.

  folyt.

 • Éva
  folyt. köv.

  Szerintem a jelenlegi hatalom promotálná a tanulmányaid íróit, de ilyet még tényleg nem olvastam. És valóban, intelligens, ügyes, talpraesett, szeretettel teli emberek vagyunk, főleg a párom. Szerintem pont olyan pimasz kamasz lesz a mi gyerekünk is, mint az összes többi. És persze egy kicsit elcseszett is lesz, mint mindenki más, de épp csak annyira, hogy jó humora legyen.
  Édesapám fiatalon elhunyt, édesanyám 3 lányt nevelt apa nélkül, egyedül. Egész jól sikerültünk mind a hárman, bár ez relatív (én ovis korom óta tudom, hogy a lányokat szeretem – 15 voltam, mikor apa nélkül maradtam, szóval nem attól lettem meleg, hogy anyám egyedül nevelt).
  / Ha a gyerekünk esetleg heteró lesz… nos, igyekszünk majd elfogadni és olyannak szeretni, amilyen 🙂 /jk

 • Tibor52
  SavingsRate!

  Nem szoktam teázni, nyugdíjszelvényem pedig még nincs.
  A te szavaidra reagálni nem egy nagy kihívás, kicsit bosszantó, ennyi.
  Én nem az HBO-n nőttem fel.
  Az értékrendemet pedig nem politikusok, nem is a reklámok határozzák meg.

 • Kiszamolo
  Igen, itt a témát abba is hagyjuk, mert ez már tényleg a randi blog témája.
 • Éva
  Miklós, utólagos elnézésed kérem az offért.

  Témával kapcsolatban: valaki döntött úgy a cikk, hsz-ek után hogy mostantol többet beszélget a párjával, családjával? Van, aki nem tudja hogy fogjon hozzá?

  Nekünk van egy bevált módszerünk: esténként felteszünk 3 kérdést egymásnak: mitől voltál szomorú ma, minek örültél ma, mit tanultál ma. Ajánlom figyelmetekbe a módszert.

 • Axt
  Köszönöm Miklós. Nekem is van véleményem a témában, de nem ide tartozik. Maradjunk a pénzügyeknél, és ezt minden kommentelőnek javaslom.
 • Csabi
  Éva, Ez a taktika egyébként a gyerekeknél is működik adott esetben majd az óvodánál, iskolánál. Elég jól kiváltja azt a “párbeszédet”, hogy
  – Mi volt ma a suliban?
  – Semmi
  – Hát az nem sok.

  Ha már egy pozitív és egy negatív dologra kérdezünk rá, onnantól tapasztalatom szerint hamarabb megnyílik a gyerek is és elindulhat egy érdemi beszélgetés, ahol már felszabadultabb lesz ő is.
  Az ember munka/suli után egyébként is csak haza akar érkezni, kicsit megpihenni, nem egyből egy “sortűz” elé állni. 🙂

 • beginer
  Kedves Miklós !
  Miért nem müködik a MÁK+ rövid távon ? Ha a napi kamattal számolok kb 21 nap alatt megtermeli a visszaváltási költséget /0,2%/ és utána illene pluszban lenne. Ezzel szemben a gyakorlat sajnos azt mutatja , hogy MÁK+08-cam a mai napon váltott 100,22 %-kos értékre. Ma ugye MÁK+15-t tudnék jegyezni- tehát kb 7-8 hét alatt termelte meg a visszaváltás kölrségeit Miért is? Hol hibázik a számításom? Az tisztán látszik hogy 50 nap után kőkemény míniszban lennék.visszaváltás esetén Köszönettel várom a válaszokat
 • Tsh
  Mi beszélünk róla és ellentét sincs. Csak a közös bizonytalanság, hogy mennyit rakjunk félre, elég-e annyi vagy többet kéne. Mennyi költhető szabadon, bármi hülyeségre, egyáltalán van-e ilyen kategória? Mikor vehetünk meg valamit ami kicsit sem létszükséglet, pl lapos TV a 30 éves helyett, 4 éves telefon (új korában se drága) lecserélése. Vehetünk-e autót és maximum mennyiért.
 • jami
  Gyerekkel az a titok, hogy nem kell hazafelé sietni. Ha van rá idő, beszélni fog. Ill. míg kicsik, konkrét dologra rákérdezni. Azaz pl. nem “Finom volt az ebéd?”, hanem “Volt tészta a levesben?”. Egyértelműbb, mit kérdezel és kicsitől már tudják tovább szőni.
 • Unemployed

  A MÁP+-ban kicsit kellemetlen körülmény, hogy jegyezni lehet, de csak a követő hét hétfőtől kezd kamatozni. Ha hétfőn jegyzed, akkor egy egész hét eltelik kamatmentesen, de ha pénteken, akkor is egy hétvége, ez egyértelmű hátrány a T+1-es PMÁP-hoz képest (ott csütörtökön 4-ig érdemes venni, hogy a hétvégére már kapj rá kamatot). Hosszú hétvégéken különösen érdemes résen lenni a pénteki vásárlásokkal.
  Én 26 napra számoltam ki a kamat visszatermelési periódust (0,25/3,5×365), de ez a gyakorlatban akkor minimum 29, maximum 33 nap.
 • headset

  “Ha a napi kamattal számolok kb 21 nap alatt megtermeli a visszaváltási költséget /0,2%/ és utána illene pluszban lenne. Ezzel szemben a gyakorlat sajnos azt mutatja , hogy MÁK+08-cam a mai napon váltott 100,22 %-kos értékre.”

  Nem tőlem kérdezted, de Kiszámoló nem biztos, hogy válaszolni fog…

  – A visszaváltási veszteség nem 0,2%, hanem 0,25.
  – Az AKK a kötvények értékét vételi árfolyamon szokta számolni. A 100,22-ből már levonták a visszaváltás díját. Úgyhogy már megvan a 0,22% “kőkemény” plusz. 🙂

 • beginer
  Kedves headset és unemployed, köszönöm a válaszokat , everything is clear ! THXs an lot ! A 21 napot valóban elszámoltam … 180 napra vettem az év felét én balga…
 • Barry
  A válás biztosítás engem is érdekelne, bár gondolom előszerződésre gondolt az illető.

  A randi appokkal talán kicsit könnyebb megtalálni a hasonló érdeklődésűt, értékrendűt, mint régen a két szomszéd faluban. Én úgy vagyok vele, hogy járj olyan helyekre, amiket szeretsz csinálni (festés, futás, agyaggalamb lövészet), és előbb utóbb találaz ott valakit, és akkor már “csak” az értékrendnek kell egyezni.

 • matetoth

  A válás ellen tuti biztosítás, ha nem házasodsz.
  Ha meg gyerek van, cseszheted, hogy bebiztosítottál 3-10-100M forintot, a válással (vagyis inkább a problémák nem kezelésével) elcseszel egy (vagy több) emberi életet/gyerekkort (ha ki tudja heverni).