Új szomorú rekord a KHR (BAR) listán

2015-02-08
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A KHR (régebbi nevén BAR) lista azokat az ügyfeleket gyűjti, akik legalább 90 napja legalább a mindenkori minimálbérrel elmaradnak a hitelük törlesztésével. Ők a "rossz adósok" a minősítés szerint.

Nos, a legújabb adatok szerint 1,89 millió ilyen eset van a KHR listában. Az nem derül ki, hogy ez hány ügyfél összesen, hiszen egy ember több esettel is fenn lehet, de gondolom nem vagyunk messze a valóságtól, ha azt mondjuk, hogy minden tizedik magyar fizetési késedelembe van a bankjával szemben.

(2011 óta 29%-kal nőtt a nyilvántartott esetek száma, akkor szerepelt 910 ezer személy a listán.)

Ha a gyerekeket kiveszem a létszámból, akkor talán minden hetedik honfitársunkra igaz lehet ez a kijelentés.

Ez egy nagyon elszomorító adat és mutatja hogy hatalmas bajok vannak az országban az emberek egyéni pénzügyeivel.

Aki szeretné grafikonokon is megszemlélni az adatokat, az látogassa meg a KHR listát kezelő BISZ Zrt. oldalát itt. Amire vigyázz, hogy 2012-től van pozitív adóslista is, így közel 5 millió ember szerepel az adóslistán, de csak körülbelül bő egymillió a negatív listán.

Mondjuk az is elgondolkodtató adat, hogy ötmillió magyarnak van vagy volt hitele (jobb esetben csak hitelkerete) az elmúlt három évben. Ne felejtsük el levonni a lakosság számából a külföldre távozottakat és az 1,44 millió gyerekkorú állampolgárt. Vessük össze azzal is, hogy kevesebb, mint négymillió aktív kereső van az országban.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram