Miben gyűjtsük a pénzünket? Malacpersely és társai

Sok szó esett mostanában a megtakarítás szükségességéről, ezért érdemes átnézni, milyen lehetőségek közül választhat az, aki szeretne pénzt gyűjteni.

Milyen elvárásaink vannak a megtakarítási számlával kapcsolatban?

– Ne legyen túl költséges a fenntartása. (Ezért nem veszünk életbiztosítást, erről itt olvashatsz jó sokat.)

– Legyen kötetlen, akár hozzátenni akarok, akár kivenni, megtehessem.

– Már viszonylag kisebb összegtől elérhető legyen.

A blog nagy felfedezettje a CIB Malacpersely, ezért kezdjük ezzel:

– Minden hónapban, amikor legalább havi 10 ezer forintot helyezünk el a számlán, magas kamatot kapunk, jelenleg évi 7,5%-ot. Ennek hiányában 2,5% az adott hónapban az éves kamat, ha pedig veszünk ki pénzt a számláról, akkor abban a hónapban csak 0,15% a kamat. (De ez kivédhető, ha két számlát tartunk fenn és a maradék pénzt átutaljuk a másik számlára, ahol az kamatozni fog.)

– Ingyenes számlanyitás, nulla forint havi díj, ingyenes netbank, bankon belül ingyenes netes utalás.

– Maximális összeg 5 millió Ft/számla, de egy ember akár 3 számlát is nyithat.

– Ha komolyabb pénz összegyűlt, akkor az leköthető magasabb kamatra valahol máshol, vagy TBSZ számlán kamatadómentesen is megtakarítható.

Részletek itt.

(Megjegyzés: euroban is elérhető, igaz, nem túl kiugró 2,5%-os kamat mellett.)

Második versenyzőnk az Erste Előrelátó betétszámla, ami hasonló a CIB Malacperselyhez, az alábbi különbségekkel:

– Csak Erste folyószámlával rendelkező ügyfelek köthetik (Ez a CIB Malacperselynél nem feltétel.), de nekik díjmentes.

– A kamata havi 10 ezerig csak 0,15%,havi 40 ezerig 3,25%, havi 40 ezer felett 6%.

-Évi 2,5 millió Ft feletti rész csak 0,15%-kal kamatozik. (A CIB Malacperselynél 5 millió felett, igaz nem évente, hanem összesen.)

Részletek itt.

Harmadik versenyző az Unicredit Rendszeres Megtakarítási Programja. Az eddigi két terméktől eltérően itt főleg befektetési alapokba való befektetésen van a hangsúly. A házi alapkezelő, a Pioneer hat alapjából választhatunk, a minimális havi megtakarítás 10 ezer forint. A pénzünk egy részét “magas kamatozású bankbetétbe” is fektethetjük, de se a hirdetményből, se a kondiciós listából nem derült ki, mennyi is az a magas kamatozás.

Az értékpapír egyik hátránya, hogy kell hozzá értékpapírszámla (és bankszámla is), annak az összes költségével együtt, illetve, hogy a befektetés formája miatt az elérhető hozam kiszámíthatatlan. Az Unicredit szerint az 5 éves hozam alaptól függően 2,5-6,7% volt évente, a 2 éves hozam pedig akár 20% is. Elképzelni sem tudom, hogy ez hogyan jött ki a banknak, mindenesetre idemásolom az érintett alapok hivatalos eredményét, igaz, ezen pont 2 éves hozam nincs.

A Pioneer honlapján is megnéztem a 2 éves hozamokat:

Pénzpiaci alap: 5,01%, magyar kötvényalap 4,61%, Közép európai részvény -7,87%, nemzetközi vegyes 4,26%. A maradék alapok még egy éves sincsenek, ezért azokról nincs adat.

A tájékoztató szerint: “Példaként az alábbi három, előre összeállított befektetési portfólió elmúlt két éves teljesítményének vizsgálatából kiderült, hogy a hozam még a biztonságos portfólió esetében is meghaladta az évi 11%-ot, míg a dinamikus portfólió esetében megközelítette az évi 20%-ot (a befektetési alapokba fektetett megtakarítási rész esetén).”

Hogy ez hogy jött ki, a leghalványabb fogalmam sincs. Ha valaki tudja a megoldást, megoszthatná velünk.

Ha ezen az apróságon túllépünk és még mindig érdekel minket a lehetőség, a részleteket itt találjuk.

Az MKB Duplacsavar Számlájához szintén kell folyószámlát és értékpapír számlát is nyitnunk. A havi 10 ezer forintnál nagyobb megtakarítást automatikusan MKB Likvidíítási Alapba fektetik nekünk. Ennek hozama az elmúlt évben 5,42% volt, az elmúlt 3 évben 5,91%, ebből már csak az értékpapír és a bankszámla költsége jön le.

Részletek itt.

A Raiffeisen Rendszeres Befektetése is befektetési alapokba fektet, itt is kell bankszámla és itt is 10 ezer forinttól elérhető. A befektetési alapok teljesítményét itt találjuk, a részleteket itt.

A Citi Bank Takarékszámlája 1-1,5-2% kamatokkal vár bennünket, összegtől függően, kivéve a kiemelt ügyfeleket, ők akár 4,5%, sőt 5%-ot is kaphatnak. Részletek itt.

A Sopron Bank megtakarítási számlája a Malacperselyhez hasonlóan jó termék, csak éppen a kamata alacsonyabb, 6,25%. Részletek itt.

Az OTP, a K&H, FHB és a Volksbank honlapján nem találtam ilyen terméket.

Győztest nem hirdetek, de a blog azért marad a CIB Malacperselynél.  🙂

Valódi pénzügyi tanácsadásra van szükséged, eleged van már az ügynökökből? Kattints a linkre további információért.

Szeretnél többet tudni a pénzügyekről? A hat alkalmas tanfolyamról itt találsz további információt.

Olvasd el a többi pénzügyekről szóló írást is a kiszamolo.hu oldalon.

Ha szeretnéd tudni, hogy új poszt jelent meg a blogban, jelölj be minket a facebookon:www.facebook.com/kiszamolo vagy RSS-en: kiszamolo.hu/feed

Share

188 hozzászólás

 • Rand
  Nyitottam két Malacperselyt. Az ügyfélszolga csaj szerint egy napja megpörgött nekik a Malacperselyek nyitása, nem tudja mi van… 😀

  Kérdeztem, hogy a két számla között ingyenes-e az utalás, és hogy akkor is jár-e a bónusz, ha a két számla között utalom a pénzt (de nyilván többet, mint 10ezret). Azt mondta, igen és két éve én vagyok az első ügyfél, aki erre rájött. Nem világosítottam fel, hogy nem teljesen saját kútfőből történt a dolog. 😉
  Köszi, Kiszámoló! 😛

 • hanga
  “AXA…csak telefonon keresztül lehet utalni”. AXA-nak van webbankja, eBank2-nek hívják, benne van az ingyenes csomagban. Korábban volt kliens alapú,akinek ilyenje van, vagy telefonos az is átállhat a webbankra, csak egy hívás az ügyfélszolgálatra. A bank honlapján elérhető minden info.
  Aktiválás után 1 hónapig él a webbank, és csak akkor hosszabbodik meg, ha a postán kiküldött szerződést visszaküldöd aláírva, letanuzva. [No én épp ezzel jártam pórul: mivel 11 éve vagyok (az akkor még EuroDirect, majd ELLA néven futó) bank ügyefele az aláírásom időközben megváltozott. Hiába küldtem már 2 aláírásmintát 2 tanuval, valahogy még nem sikerült elhinniük, hogy tényleg én szerződtem és a saját számlámhoz akarok hozzáférni. Viszont amikor működött a webbank, tudott mindent, ami ilyenkor szokásos, sőt ismerte a kliensprogamban felvett számláimat is, így az átállás akkor fájdalommentes volt. Most viszont már nagyon várom, hogy szerezzenek egy rendes írásszakértőt…
 • endoplazma
  Az EBKM 7.5%, nincs nettó és bruttó értéke. A kamatadó levonása után marad 6.3%-os növekedés és teljesen mindegy, hogy havonta, vagy évente fizetik a kamatot. Az EBKM az éves bruttó növekedést mutatja. Tehát ha beteszel 10000Ft-ot 1 évre 10% EBKM-re, ugyan annyi lesz év végén a pénzed, mintha a 10000Ft-ot beteszed fél évre 10% EBKM-re majd mikor lejár újra beteszed félévre kamatostól 10%-os EBKM-re.
 • Zeno70
  Kiszamolo! Nekem 2 rovid kerdesem lenne a Malacpersellyel kapcsolatban.
  1, Ha egy idegen bankbol inditok utalast a malacosra, akkor ingyen fogadjak be?
  2, Mas nyithat helyettem szamlat, meghatalmazassal?

  Koszonom!

 • endoplazma
  1 éve még a vip számlához nem lehetett kérni Ibankq-ot, csak telefonon, vagy személyesen lehetett ügy-intézni? Ez azóta megváltozott?
 • pdw
  Nem vagyok Kiszamolo, de engedd meg h valaszoljak.
  1. Termeszetesen, es szerintem itthon minden forint szamlanal minden banknal ingyenes a beerkezo tetelek jovairasa.
  2. Ez viszont semmilyen szamlanal nem lehetseges. Mar csak azert sem mert mindig felvesznek egy alairasmintat, olyat meg mas nem csinalhat helyetted.
 • Kiszmol
  Ez a meghatalmazásos dolog szerintem nem működik Mo.-n

  A forintos utalást ingyen fogadják be, az eurosat szerintem attól függően, milyen költségmegosztással indítottad az utalást.

 • Kiszmol
  Ez a meghatalmazásos dolog szerintem nem működik Mo.-n

  A forintos utalást ingyen fogadják be, az eurosat szerintem attól függően, milyen költségmegosztással indítottad az utalást.

 • Kiszmol
  Ez a meghatalmazásos dolog szerintem nem működik Mo.-n

  A forintos utalást ingyen fogadják be, az eurosat szerintem attól függően, milyen költségmegosztással indítottad az utalást.

 • Kiszmol
  Ez a meghatalmazásos dolog szerintem nem működik Mo.-n

  A forintos utalást ingyen fogadják be, az eurosat szerintem attól függően, milyen költségmegosztással indítottad az utalást.

 • Kiszmol
  Ez a meghatalmazásos dolog szerintem nem működik Mo.-n

  A forintos utalást ingyen fogadják be, az eurosat szerintem attól függően, milyen költségmegosztással indítottad az utalást.

 • dokineni
  Endoplazma. Ezzel nem teljesen értek egyet. Kiszámoló egy korábbi témában már kifejtette, hogy ha havonta fizetnek ki kamatot, akkor a kamatos-kamat elve alapján ez több lesz. Gondold csak végig. 10.000 HUF egy évre 10 % EBKM-en 1.000 HUF kamat (nettó 840 HUF kamatadó miatt), viszont ha félévnél kifizetik a kamatot, ami 500 HUF (nettó 420 HUF), akkor már 10.420 pörög tovább a 2. félévben. Ez év végére újabb 521 HUF kamatot eredményez (nettó 438HUF), azaz összesen 858HUF nettó kamatot kaptál, ami 18 HUF-val több mint az eredetileg 1 évre kapott 840. És itt csak 10.000 HUF -ról beszélünk. Akkor lehet számolgatni a nagyobb összegekkel. De szóljon már hozzá még valaki, mert én jelenleg pont ilyen konstrukcióban kötök le pénzt, és ha rosszul gondolom, akkor világosítsatok már fel…
 • Darkosia
  Igen, de az a sima kamat.
  Az ebkm lényege, hogy ott korrigálják a kamatot egyéb költségekkel, kamatperiódussal, stb., hogy könnyebben összehasonlítható legyen.
 • dokineni
  Kedves Darkosia! Értem, köszönöm szépen. Akkor fogalmi zavarban szenvedtem. Tehát a Malacpersely esetében ahol csak annyit adnak meg a honlapon, hogy Kamat ÉVI 7,5 %, ott igaz az amit írtam. De ahol szerepel EBKM, ott nem kell számolgatnom. Akkor elnézést kérek Endoplazmától, mert elbeszéltünk egymás mellett. Ma is tanultam valamit, érdemes volt feljönni az oldalra. Lassan már függő leszek…:)
 • Laparisienne
  Sziasztok!

  Nem vagyok tul jàrtas a pénzügyi dolgokban, ezért azt szeretném megkérdezni, hogy nem magyar àllampolgàrként nyithatok-e Malacperselyt? Kell utàna adozni?
  Itt Franciaorszàgban ugyanis létezik a “Livret A”, ami teljesen ingyenes és 2,5% a kamat. Plusz, adomentes. Nem tudom, melyik érné meg jobban. Elöre is köszi a segitséget és csak igy tovàbb, kiszàmolo!

 • zaama
  ilyne hatása lenne a blognak? 🙂 ezek után az a minimum hogy a CIB kirak az oldalra néhány bannert :))
 • Rand
  Simán el tudom képzelni ezt a hatást. 😀 Az ügyfeles csajszi kérdezte is, hogy hol találtam az ajánlatra az interneten, a CIB honlapján? Mondtam, hogy nem, hanem egy független pénzügyi blogon.

  Ma is megyek hozzájuk, ha lenne banner, akkor osztogatnám! 😛

 • dokineni
  Kedves Rand! Pontosan mi ez a bónusz, amit említesz? Illetve ez a 2 számla dolog? Megosztanád kicsit szájba rágósabban! 🙂
 • vikbhun
  Tessék figyelmesen olvasni, a cikkben benne van! 😛

  “Minden hónapban, amikor legalább havi 10 ezer forintot helyezünk el a számlán, magas kamatot kapunk, jelenleg évi 7,5%-ot. Ennek hiányában 2,5% az adott hónapban az éves kamat, ha pedig veszünk ki pénzt a számláról, akkor abban a hónapban csak 0,15% a kamat. (De ez kivédhető, ha két számlát tartunk fenn és a maradék pénzt átutaljuk a másik számlára, ahol az kamatozni fog.)”

 • Kiszmol
  Ha van mondjuk az egyik számlán egymillió és kiveszel százezret, nem kapsz kamatot abban a hónapban a 900 ezerre sem.

  Ezért fogjuk az egészet és átrakjuk a 900 ezret a másik malacba, ahol ezzel teljesítetted a minimum 10 ezret, tehát jár a kamat a hónap hátralévő részére.

  Az első számla meg nulla forintra fog 0% kamatot adni, de ezt annyira nem bánjuk.

 • Kiszmol
  Ha van mondjuk az egyik számlán egymillió és kiveszel százezret, nem kapsz kamatot abban a hónapban a 900 ezerre sem.

  Ezért fogjuk az egészet és átrakjuk a 900 ezret a másik malacba, ahol ezzel teljesítetted a minimum 10 ezret, tehát jár a kamat a hónap hátralévő részére.

  Az első számla meg nulla forintra fog 0% kamatot adni, de ezt annyira nem bánjuk.

 • Kiszmol
  Ha van mondjuk az egyik számlán egymillió és kiveszel százezret, nem kapsz kamatot abban a hónapban a 900 ezerre sem.

  Ezért fogjuk az egészet és átrakjuk a 900 ezret a másik malacba, ahol ezzel teljesítetted a minimum 10 ezret, tehát jár a kamat a hónap hátralévő részére.

  Az első számla meg nulla forintra fog 0% kamatot adni, de ezt annyira nem bánjuk.

 • Kiszmol
  Ha van mondjuk az egyik számlán egymillió és kiveszel százezret, nem kapsz kamatot abban a hónapban a 900 ezerre sem.

  Ezért fogjuk az egészet és átrakjuk a 900 ezret a másik malacba, ahol ezzel teljesítetted a minimum 10 ezret, tehát jár a kamat a hónap hátralévő részére.

  Az első számla meg nulla forintra fog 0% kamatot adni, de ezt annyira nem bánjuk.

 • Kiszmol
  Ha van mondjuk az egyik számlán egymillió és kiveszel százezret, nem kapsz kamatot abban a hónapban a 900 ezerre sem.

  Ezért fogjuk az egészet és átrakjuk a 900 ezret a másik malacba, ahol ezzel teljesítetted a minimum 10 ezret, tehát jár a kamat a hónap hátralévő részére.

  Az első számla meg nulla forintra fog 0% kamatot adni, de ezt annyira nem bánjuk.

 • Kiszmol
  Ez azért nagyon más, mert mindig csak az aktuális papírokból fogsz tudni venni, ami havonta, sőt néha sűrűbben változik.

  Ha havonta-kéthavonta más-más állampapírból fogsz venni újabb és újabb adagokat 10-20-30 ezer forintért, a végén kéthetente lesz lejáratod, meg kamatfizetésed, abba meg bele fogsz hülyülni.

  Ha van együtt 2-300 ezred, vagy milliód, azt természetesen érdemes átrakni magasabb kamatba, de a cikk a megtakarítási számlákról szól.

 • Kiszmol
  Ez azért nagyon más, mert mindig csak az aktuális papírokból fogsz tudni venni, ami havonta, sőt néha sűrűbben változik.

  Ha havonta-kéthavonta más-más állampapírból fogsz venni újabb és újabb adagokat 10-20-30 ezer forintért, a végén kéthetente lesz lejáratod, meg kamatfizetésed, abba meg bele fogsz hülyülni.

  Ha van együtt 2-300 ezred, vagy milliód, azt természetesen érdemes átrakni magasabb kamatba, de a cikk a megtakarítási számlákról szól.

 • Kiszmol
  Ez azért nagyon más, mert mindig csak az aktuális papírokból fogsz tudni venni, ami havonta, sőt néha sűrűbben változik.

  Ha havonta-kéthavonta más-más állampapírból fogsz venni újabb és újabb adagokat 10-20-30 ezer forintért, a végén kéthetente lesz lejáratod, meg kamatfizetésed, abba meg bele fogsz hülyülni.

  Ha van együtt 2-300 ezred, vagy milliód, azt természetesen érdemes átrakni magasabb kamatba, de a cikk a megtakarítási számlákról szól.

 • Kiszmol
  Ez azért nagyon más, mert mindig csak az aktuális papírokból fogsz tudni venni, ami havonta, sőt néha sűrűbben változik.

  Ha havonta-kéthavonta más-más állampapírból fogsz venni újabb és újabb adagokat 10-20-30 ezer forintért, a végén kéthetente lesz lejáratod, meg kamatfizetésed, abba meg bele fogsz hülyülni.

  Ha van együtt 2-300 ezred, vagy milliód, azt természetesen érdemes átrakni magasabb kamatba, de a cikk a megtakarítási számlákról szól.

 • Kiszmol
  Ez azért nagyon más, mert mindig csak az aktuális papírokból fogsz tudni venni, ami havonta, sőt néha sűrűbben változik.

  Ha havonta-kéthavonta más-más állampapírból fogsz venni újabb és újabb adagokat 10-20-30 ezer forintért, a végén kéthetente lesz lejáratod, meg kamatfizetésed, abba meg bele fogsz hülyülni.

  Ha van együtt 2-300 ezred, vagy milliód, azt természetesen érdemes átrakni magasabb kamatba, de a cikk a megtakarítási számlákról szól.

 • Kiszmol
  A visszajelzések alapján már több száz malacperselyt nyitottak a blog miatt.

  Azt gondolod, a CIB marketingesei ezek után meg akartak vesztegetni legalább egy csoffadt céges repicsomaggal?

  Sajnos nem. 🙂

 • Kiszmol
  A visszajelzések alapján már több száz malacperselyt nyitottak a blog miatt.

  Azt gondolod, a CIB marketingesei ezek után meg akartak vesztegetni legalább egy csoffadt céges repicsomaggal?

  Sajnos nem. 🙂

 • Kiszmol
  A visszajelzések alapján már több száz malacperselyt nyitottak a blog miatt.

  Azt gondolod, a CIB marketingesei ezek után meg akartak vesztegetni legalább egy csoffadt céges repicsomaggal?

  Sajnos nem. 🙂

 • Kiszmol
  A visszajelzések alapján már több száz malacperselyt nyitottak a blog miatt.

  Azt gondolod, a CIB marketingesei ezek után meg akartak vesztegetni legalább egy csoffadt céges repicsomaggal?

  Sajnos nem. 🙂

 • Kiszmol
  A visszajelzések alapján már több száz malacperselyt nyitottak a blog miatt.

  Azt gondolod, a CIB marketingesei ezek után meg akartak vesztegetni legalább egy csoffadt céges repicsomaggal?

  Sajnos nem. 🙂

 • Mkuscic
  Hát, kedves Kiszámoló, kezd beérni a dolog, zajos a siker:)
  Dokineni-hez kapcsolódóan: Tehát ha a malacnak évi 7, 5 % a kamata, és nincs semmilyen más költség, (szlavezetés, utalási díj, egyéb bigyók) akkor az EBKM is 7,5%, ugye?
  Javítsatok, ha összekevertem valamit:)
 • Kiszmol
  Tényleg csak én merek felmenni a CIB honlapjára? 🙂

  http://www.cib.hu/system/fileserver?file=/Kondilistak/01_lakossagi/Malacpersely_120314.pdf&type=related

  EBKM 7,5%, ami még érdekes, hogy az elhalálozási kedvezményezett 1500 ft, a biztonsági sms internetes utaláshoz 50 ft/hó (Ez mondjuk nagyon gagyi, ilyet még sehol nem láttam.)

 • Kiszmol
  Tényleg csak én merek felmenni a CIB honlapjára? 🙂

  http://www.cib.hu/system/fileserver?file=/Kondilistak/01_lakossagi/Malacpersely_120314.pdf&type=related

  EBKM 7,5%, ami még érdekes, hogy az elhalálozási kedvezményezett 1500 ft, a biztonsági sms internetes utaláshoz 50 ft/hó (Ez mondjuk nagyon gagyi, ilyet még sehol nem láttam.)

 • Kiszmol
  Tényleg csak én merek felmenni a CIB honlapjára? 🙂

  http://www.cib.hu/system/fileserver?file=/Kondilistak/01_lakossagi/Malacpersely_120314.pdf&type=related

  EBKM 7,5%, ami még érdekes, hogy az elhalálozási kedvezményezett 1500 ft, a biztonsági sms internetes utaláshoz 50 ft/hó (Ez mondjuk nagyon gagyi, ilyet még sehol nem láttam.)

 • Kiszmol
  Tényleg csak én merek felmenni a CIB honlapjára? 🙂

  http://www.cib.hu/system/fileserver?file=/Kondilistak/01_lakossagi/Malacpersely_120314.pdf&type=related

  EBKM 7,5%, ami még érdekes, hogy az elhalálozási kedvezményezett 1500 ft, a biztonsági sms internetes utaláshoz 50 ft/hó (Ez mondjuk nagyon gagyi, ilyet még sehol nem láttam.)

 • Kiszmol
  Tényleg csak én merek felmenni a CIB honlapjára? 🙂

  http://www.cib.hu/system/fileserver?file=/Kondilistak/01_lakossagi/Malacpersely_120314.pdf&type=related

  EBKM 7,5%, ami még érdekes, hogy az elhalálozási kedvezményezett 1500 ft, a biztonsági sms internetes utaláshoz 50 ft/hó (Ez mondjuk nagyon gagyi, ilyet még sehol nem láttam.)

 • Mkuscic
  Á, igen, nem így akartam, egyébként jártam a honlapon, mikor kötöttem:)
  Ahoz a vitához akartam megerősítést és tisztázást, ami dokinéni és endoplazma között volt. Miszerint ha egy számla ad évi kamatot, és nincs mellette semmilyen más költsége, akkor az az EBKM-je is.
 • krdez
  “Ha van együtt 2-300 ezred, vagy milliód, azt természetesen érdemes átrakni magasabb kamatba”

  Hová lehet úgy berakni makasabb kamatra hogy bármikor hozzáférhető marad?

 • krdez
  “Ha van együtt 2-300 ezred, vagy milliód, azt természetesen érdemes átrakni magasabb kamatba”

  Hová lehet úgy berakni makasabb kamatra hogy bármikor hozzáférhető marad?

 • krdez
  “Ha van együtt 2-300 ezred, vagy milliód, azt természetesen érdemes átrakni magasabb kamatba”

  Hová lehet úgy berakni makasabb kamatra hogy bármikor hozzáférhető marad?

 • krdez
  “Ha van együtt 2-300 ezred, vagy milliód, azt természetesen érdemes átrakni magasabb kamatba”

  Hová lehet úgy berakni makasabb kamatra hogy bármikor hozzáférhető marad?

 • krdez
  “Ha van együtt 2-300 ezred, vagy milliód, azt természetesen érdemes átrakni magasabb kamatba”

  Hová lehet úgy berakni makasabb kamatra hogy bármikor hozzáférhető marad?

 • mutyilufi
  Mondjuk aki rövid távon gondolkozik számoljon utána alaposan. Egy 0.1%-os bekerülés költséget feltétlezve (odautalás díja), havi 10.000Ft egy éven át, majd az egészet visszautalva az eredeti számlára(0.15% a kondíciók alapján) a nettó kamat mindössze 3.22%. 1 milliós első utalással már 5.89%, vagy hosszabb időtávon is megéri persze.
 • Lakaska
  Üdvözletem!

  Lenne egy kérdésem a Malacperselyről, főleg az egyikről a másikra utalgatásról.

  Tegyük fel, hogy nekem 15-én van szükségem a benne lévő pénzre. Egyikről kiveszem a szükséges pénzt, átutalom a maradékot a másikra. A maradék, azaz a másik malacra átrakott pénz, hogy fog kamatozni? Kérdezem ezt azért, mert a kamatjóváírás minden hónap utolsó banki napján van és így a pénz nincs a másik számlán egy egész hónapot.
  Vagy ez nem számít és csak annyi a fontos, hogy a számlára az utolsó havi munkanap előtt megfelelő mértékű utalás történjen és pénzkivétel ne történjen?

 • Zabalint
  Hívhatod úgy, ahogy akarod, de ez teljesen más pénzügyi “termék”, mint amit a többi bank megtakarítási számlának nevez.
 • zaama
  ez nem szép tőlük :PPP