Bejelentették az adóvisszatérítéseket

Ma jelentette be a miniszterelnök, hogy a választás közeledte miatt gyakorlatilag mindenki kap ajándékpénzt, mit sem törődve az elszálló hiánnyal és a magas államadóssággal:

– Minden gyerekes szülő visszakapja a 2021-es befizetett szja-t az átlagbér összege utáni szja mértékéig február 15-ig. (Pontosabban bejelentés szerint  az átlagbérig térítik vissza az szja-t. Egyhavi átlagbérnek megfelelő szja-t térítenek vissza? Egyévnyi átlagbérig adnak vissza? Az átlagbért terhelő szja-t térítik vissza egész évre? Hamarosan megtudjuk, pontosan hogy gondolták. Annyit tudunk, hogy csak ez 600 milliárdba fog kerülni (Ez alapján egyévnyi átlagbér szja-ja a nyerő szerintem). Ennyivel nagyobb költségvetési hiány jövőre és plusz pénz a gazdaságban, lásd még infláció.)

A bevallás határideje május, hogy fogják tudni visszaadni februárban a még be sem vallott és ki sem számolt összeget? Biztos megoldják majd. (Egyébként miért nem érne rá visszaadni májusban, a bevallások beérkezése után? Na jó, csak vicceltem, nyilvánvaló, hogy miért nem.)

– A gyerekes katások a kata negyedét kapják vissza. (Nem egyértelmű, hogy a teljes befizetés negyedét vagy csak a havi 50 ezer negyedét? Esetleg ők is az átlagbér szja-jáig kapnak vissza? S ha mellette van szja-s fizetésük, onnan is kapnak vissza? Ez sem mindegy, de hát erről sem tudni többet egyelőre.) Az ekhosok az szja-t.

– A nyugdíjasok legalább ötvenezer forintot kapnak prémiumban.

– a fegyveres és rendvédelmi szervek hathavi fizetésüket kapják ajándékba, de nem most, hanem ők is majd jövő tavasszal, mert nekik is tudni kell, hová kell tenni az x-et.

– A 25 év alattiak szja-mentességet kapnak, ahogy erről már volt szó.

– S természetesen meghosszabbodik a hitelmoratórium is, szinte mindenkinek, aki akarja. (Nyugdíjas, gyereket nevelő, közfoglalkoztatott vagy csak simán csökkent a jövedelmük.)

Félreértés ne essen, a nyugdíjasok ingyenes utaztatásának kitalálásánál ez sem rosszabb, de sajnos nem is jobb. Választási év van, abból is az eddigi egyik legrosszabb a pénzszórást tekintve. Amivel nem lenne annyira nagy baj, ha nem lenne túl magas az államadósság és a költségvetési hiány is egyszerre.

Mivel ezeket ma jelentették be, a részleteket és a pontosításokat később fogjuk megtudni.

Ami fontos: most már biztos, hogy egy fillért se fizess semmibe, ami után szja visszatérítés jár idénre, ha csak nem keresel annyit, hogy a családi adókedvezmény és az átlagbér visszatérítés mellett is maradjon elég.

Share

455 hozzászólás

 • Zsolti
  Az SZJA-nál korábban valami összeghatárt is emlegettek és most is úgy látom, hogy a 2021-es átlagbér lesz a felső határ.
  Ha valaki ennél többet keres, akkor azért lehet, hogy érdemes pl. egészségpénztárba befizetni?
 • Vladislav
  Kar, hogy a valasztasokig mar nem hozza meg a golya a gyereket. 🙂
 • Bandi
  Az kimaradt, hogy mennyire dübörög a gazdaság. Az 5 százalékos gazdasági növekedés lazán meglesz.
 • Hitel
  Teljes befizetett szja-t? Nem úgy volt h lesz 800-as plafon?
 • alapos
  “2022. február 15-éig visszatérítik a gyereket nevelő szülőknek a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadójukat. A visszatérítés felső hatása a 2021-es átlagbér lesz.”

  mármint a teljes visszafizetés lesz az 1 havi átlagbér maximum?

 • S.E.
  Zsolti kérdéséhez csatlakoznék, mert én is úgy hallottam, hogy lesz felső határ. Ha nem, annak csak örülök a magam szintjén (makroszinten mást gondolok, de értem én is, hogy most már létszükséglet neki a hatalom megtartása).
 • Katalin1974
  Azért (néha) az egyedülálló, önhibájukon kívül gyermekteleneket is emberszámba kéne venni.

  De én is tudom, hova rakjam az X-et.

 • Mr.RTFM
  “Ami fontos: most már biztos, hogy egy fillért se fizess semmibe, ami után szja visszatérítés jár idénre, mert nincs értelme, a teljes szja-dat amúgy is visszakapod, ha van gyereked.”

  Ha meg nincs, akkor rohadj meg. A magan lombikokat is beszantjuk, hogy veletlen se tudj megszabadulni az allami hulladek minosegtol…

  Ez az amiert ha masik jelolt a satan lenne, akkor se vityara szavaznek.

 • krumpli
  Nekem van önkéntes nyugdíjpénztáram (31 éves vagyok), meg gyerekem is van. Most emiatt érdemes lenne szüneteltetni a befizetésemet oda? (Az eredeti terveim szerint az adóvisszatérítéseket is félretenném nyugdíj célra.)
  Nem mindegy hogy szimplán egy zsák krumpliként, vagy a pénztári adóvisszatérítés + zsák krumpliként kapok egy adott összeget vissza? Igazából nem mindegy milyen címke van rajta? Csak kérdezem, mert bevallom nem látom át rendesen a témát.
  Eddig egyébként nem körvonalazódott, hogy ez kamu vagy valós ígéret, nem mertem lépni ez ügyben, most meg már erre a pár hónapra lehet nem is éri meg kínlódni vele, havi 20500 befizetéssel nem sokat nyerek rajta
 • Deejay
  A gyed-et vajon hogyan kezelik? Azutàn is von le szja-t az àllam az is visszajàr vajon?
 • naa
  Vagy mindennel meg kell várni az év végét, és január 2-án utalni a nyugdíjbiztosításra, jövőre kell kifizettetni az idei EP számlákat, stb.
  Azért kíváncsi vagyok, év végén jönnek-e majd a szokásos emailek az egészségpénztártól, stb., hogy ne hagyja “elveszni” az adókedvezményt.
  Persze mondhatják, hogy ők nem tudják, van-e gyereked (dehogynem), így tuti küldik majd a leveleket, és tuti lesz olyan is, aki szokás szerint befizet majd….

  Azt azért mindenki felfogja gondolom majd, hogy ezt attól függetlenül kapja, hogy hova teszi az ikszet (addigra már megkapta ugye), és legközelebb 4 év múlva lesz választás, és a mostani X legfeljebb a 4 évvel későbbi aktuális krumpliszsáknak szól, illetve vannak a zsák krumplinál fontosabb dolgok is… PL. jobb, ha mindenki meg tudja termelni/venni magának a krumplit, mint ha pár évente az ajándék krumplira kell várni…

 • Joe Black
  Sötét jövőt látok az ország előtt. Ha marad az orbán-rezsim a hatalomban, ha nem akkor is. Ha maradnak ezeket jósolom:
  – forint brutális leértékelése
  – EU-ból való kilépés. Újra elő fogják venni a cigányokkal kapcsolat témákat (a magyarok “igazságérzetét” sértő bírósági ügyekről tervezett nemzeti konzultáció amit elfújt a koronavírus válság ugyebár). Az ehhez hasonló ügyek és az ebből generált feszültség farvizén már valószínűleg meg lehet osztani (illetve passzivizálni) az EU pártiakat.
  – polgárháború (talán megússzuk anélkül)
  – komolyabb szankciók az ország ellen
  Ha nyer az ellenzék:
  – államcsőd (vagy aközeli állapot). Az orbán-rezsim már úgy kiszervezett mindent, hogy a következő kormánynak nemigen lesz mozgástere, és csinálni sem bír magának. Csak idő kérdése mikor gáncsolják el a kormányt
  – forint brutális leértékelődése
  – orbán visszatér a hatalomba
  Nagyon jó lesz. 🙂
 • QTT
  Na akkor a szokásos, csak a volumen emelkedett meg sosem látott mértékben. Többek között ezért kellett akkor a hitel, amit felvett az ország?

  Gyerekesek, hitelt felvevők,nyugdíjasok, állami alkalmazottak egy része pipa. Ennyire félnek vagy mi? 🙂
  Ja a vicc az, hogy a pedagógusokat megint kihagyták a buliból. Se egy odavetett cafeteria, vagy egy kis ajándék pénz. 😀 Valamiért őket látványosan elengedte a kormány.

  Akkor mást már csak azt kellene kitalálni, hogy ezeket a nagy osztásokat mikor és milyen módon fogjuk mi, a nép visszafizetni?

 • Pít
  “Mindenki”
  Amúgy piacgazdaságban ha mindenki kap akkor senki se kap, csak szólok…

  Na ja, az emberek tapsolnak, hogy kapnak pénzt, amit később nekik kell befizetni adóba. De az emberek ennyit nem képesek gondolkodni, ezért működik az összes ilyen osztogatás.

 • Ostra
  tisztességesen adózó, bejelentett alkalmazott, amúgy még gyermektelen 35 éves nő milyen támogatásra számíthat?
  (költői volt a kérdés)

  Szerintem tavaszig mindenki sorra fog kerülni, nagyon rezeg a léc, mindenkinek meg kell kapnia a saját zsák krupliját.

 • Serrin
  Részemről bárki lehet a másik oldalon, a szavazatom biztos oda megy…
  Ezen egy zsák krumpli sem eddig, sem a jövőben nem változtat.
 • Szabolcs
  Szerintem a legnagyobb pofátlanság az elvált apukák sorsa. Ők fizetik a gyerekek szinte minden költségét, miközben az összes támogatást – lakásfelújítás, SZJA visszatérítés – az anya kapja, mert ő neveli a gyerekeket…
  Ez ma Magyarországon a politika családcentrikus gondolkodása… Nem véletlen, hogy rekord magasságban van a válások száma.
 • Re
  Mr.RTFM: SOTE Asszisztált rep. osztály kimagasló szakmailag, úgyhogy nem tudom miért degradálod az állami “lombikot”. Az, hogy neked éppen nem sikerült x. alkalommal sem az nem feltétlen az ő hibájuk, annak számos biológiai oka is lehet.
  Szavazz az MHM-re, talán van 3. út is, aki esetleg lehet a mérleg nyelve.
 • tp
  Majd veszek belole eurot
 • GrandMasterB
  Követelem a külföldön élő magyarok anyagi támogatását. 🙂
 • Gergő
  öö wait, akkor asszem én félreértettem, tehát csak a gyermektelen katás az továbbra is krumpli nélkül marad, igaz?

  Nyugi, még csak most kezdik beízzítani a pénzágyút. Ezek csak a próbalövések.

 • Gergő
  Miklós: dehát milyen pénzágyú, ha egyszer már elloptak mindent IS?! én értem a szemszögedet hogy a saját pénzemet osztják vissza, de már rég ellopták / elstadionozták a pénzemet, meg a tiedet, meg mindegyikünkét
  én komolyan kérdezem, mi az a forrás amiből februárban ezek milliárdokat akarnak kiszórni? van ez a helyreállítási alap, de azt nagyon nem kapjuk meg ha jól tudom
  akkor mibűűűű?
 • Hollós
  Kicsit nyugodjunk le, talán nem lesz polgárháború és világvége.
  1. A 2022. január 12-én benyújtott (decemberi) járulék bevallások lezárják a 2021. évi összevonandó (bér jellegű) jövedelmek elszámolását. Ezért van, hogy 2022. január 31-ig minden igazolás megküldésre kerül (M30 a munkáltatótól). Tehát, legkésőbb január 31-én minden adat megvan a kifizetéshez. (De valójában előbb is.)
  2. Az átlagbér (legyen 450 eFt) SZJA-ja havi 67.500 Ft, ha nincs igénybe vett adókedvezmény. Ennek a 12-szerese 810.000 Ft, ami a kifizetés felső határa lehet.
  3. Megkérek mindenkit, hogy ne csak a hangulatot szítsátok és az ország összeomlását vízionáljátok! Nem jön el a világvége most sem!
  4. A kormány politikája stabil, következetes és kiszámítható, így szerintem tök felesleges hőbörögni. Nincs meglepetés.
  5. Szerintem még nem lőtték el az összes puskaport!
 • tiri
  ha adnak, az a baj, ha nem adnak, akkor meg az… mikor lenne jó? Továbbá, ki az közülünk, aki nem élne a fenti taktikával, ha szeretné megnyerni a választást, pláne ha megdolgozott azért, hogy legyen rá keret.

  Egyik kormány sem volt eddig különb, meg lehet nézni, hogy minden negyedik évben hogy elszállt a hiány. Bár most ez egy új fokozat.

  Attól még nem jó, hogy a király más (az adófizetők) pénzét szórja a pórnép közé, hogy őt szeresse mindenki.

 • Szegedi lány
  Szívből remélem, Joe Black-nek nem lesz igaza.
  Olyan szinten megy a népbutítás, h arra nincs szó. Az ország tele öntudatos, ámde csacsi emberekkel, mindenki is szakember, mindeközben szó szerint egy zsák krumpli se kell, hogy a szavazatod megvegyék. Ebben nyilván sokat segített az értelmiség tudatos leépitese, egyik zseniális lépésként az oktatás szétverése. Szégyellem magam nagyon, holott próbálok gondolkodó maradni és félek h még ettől is rosszabb lehet. Orvosként mondom ezt, hiszen mostanában az eü dolgozó rommá gyalázásáért is kb tuti támogatás jár.
 • Bringás
  Miklós: a 600 milliárd jelentős része gyorsan el lesz költve, majd meglátjuk mennyire pörgeti meg az adóbevételeket. Az alapjövedelemre emlékeztet egy kicsit.

  Kíváncsi leszek, hogy az ingatlan értékesítés után fizetett szja is beleszámít e.

 • örök körök
  Jó is, hogy a KATA-t szétszopatták a 3 milla feletti extraadóval, most meg majd visszaosztanak pár gombot, egyszer. Viszket is már a tenyerem, hogy húzhassam az x-et…. Valahova máshova.
 • KF
  Kijott mar vmi konkretum ezzel kapcsolatban? Novemberre van kiirva a nejem, igy nem vilagos, hogy beleesunk-e a kalapba. Nem mintha a markomat akarnam tartani, csak szamolgatok tobb szinteren is, befektetesi donteseket kell meghoznom meg az iden.
 • furmint
  Segítsetek, hogy jól számolok-e. Havi bruttó 900 ezer ft körüli kereset SZJA része 135000 ft, ebből a ~65 ezret levonva még marad a pénztári kifizetéshez elegendő SZJA rész, ugye? (a kérdés amúgy elméleti, mert a nagy része már be lett fizetve, már csak arra vagyok kíváncsi, hogy ki tudom-e használni az adójóváírást)
 • Hollós

  Szerintem csak összevonandó (bér jellegű, egyéni vállalkozói kivét-ami hasonló, stb.) számít bele. Ezért lehet 02.15-ig kifizetni.
  Külön adózó jövedelmek után majd az SZJA bevallásban elszámolsz májusban. A 2021. évi ingatlan értékesítés után ha keletkezik adófizetési kötelezettség meg sem fizetted még, csak a bevallással együtt kell fizetni.
 • Joe Black
  Én is őszintén remélem hogy nagyot tévedek és teljesen más irányt vesz az ország.
 • támogatásra jogosulatlan
  Az én gyerekeim már felnöttek, ezért nem kapok semmit, csak viselem az osztogatás terheit és gazdasági következményeit. Elváltam, albérletbe szorultam, de van megtakaritásom és elég jól keresek (legalábbis most), házat vennék, ha tudnék. Ebben a térségben azonban úgy elszáltak az árak, hogy most esélyem sincs. Jó persze, van az országnak olyan része, ahol tudnék venni, csak ott meg munka nincs az én szakmámban (sem).
  Gyerekeim egyetemisták, még nincs gyerekük, ők se kapnak semmit csak a nagyon magas lakás és albérlet árakat. Van megtakaritásuk, mert gyűjtöttünk nekik, kéne nekik is majd lakás, hogy lehessen akár gyerek is egyszer, de hármat bevállalni vaktában előre csak azért, hogy kapjanak elég támogatást a mai lakásárakhoz mérten…?

  A szelektív osztogatás miatt nagyon torzzá vált a munkajövedelem – lakás ár arány

 • Anton von p
  Tudjuk, Miklós, hogy ha te lennél a miniszterelnök, nem osztogatnál kampányidőszakban, de hát nem is lesznek a magadfajták még csak politikusok se, mindaddig amíg a panem et circenses módszer jól működik egy országban.
 • H.Péter
  nagyon durva az elvált apák sorsa. Mármint a normálisoké. Fizeti a gyerek költségeit, nagyjaból egyedül, cserébe jó esetben hetente – 2 hetente hétvégézhet vele, közben anyuka meg felveszi a támogatásokat és nevelheti a gyereket.
  Pro: Apák mozgástere megnő további kapcsolatok kereséséért.
  Kontra: közeli barátomnál a hölgy félrelépett főnökével, természetesen vitte a gyerekeket, a barátom kb belebetegedett, családja volt a minden, most balek lett aki fizethet folyamatosan.

  A cikkhez is hozzászólva: a gyerektelenek és/vagy 25 év feletti – épp a lakaspiacra beugrani készülő – generáció megint ott marad üres / üresebb zsebbel, mert a félrerakást elvitte a csok +infláció…

 • Bandee
  Engem megvesznek kilóra. Csokkot felvettük, a fideszes városvezetés leaszfaltoztatta az utcánkat, amink van abból kicsi plusszal megélünk. Gyerekeink boldogsága és a meló elveszi az energiát arról hogy a mészáros féle dolgokkal foglalkozzunk. Az ellenzék szerintem alkalmatlan egy budapest vezetésére is. Plakát, gazdagodás, sorostéma engem is nagyon felháborít, de nem lépi át annyira az ingerküszöbömet hogy megadjam a lehetőséget az “összefogásnak (!?)” . (akik persze majd keresik az elmúlt X évre hivatkozással a kifogásokat, hogy miért tehetetlenek, vagy egyszerűen csődöt mondanak együtt: lásd Pécs) Amit a jelenlegi kormánynál súlyos problémának érzek: szociális ágazat cserbenhagyása, illetve az EU-val való ÁLLANDÓ harc. (Féltem a mezőgazdaságos EU pénzünket). Röviden összefoglalva: hát lássuk Vitya a következő 4 évet is.
 • Mr.RTFM
  oh igen, a sote.
  Az a szakmailag kimagaslo intezmeny, ahova idenre mar idopont sincs, annyire tul van terhelve?

  Az a szakmailag kimagaslo intezmeny, ahol elvesztegettunk ket allami lehetoseget(ket iszonyatosan lelekolo sikertelen lombik), mert egy dns fragmentacios vizsgalatot nem vegeztek el elotte, ami alapjan, az altaluk hasznalt technikaval kozel 0 eselye volt a sikernek. A felhaborito, hogy direkt rakerdeztem a 2. Elott, akkor megcsinaltuk a vizsgalatot, de az eredmeny elott mar azt mondta hogy nyugodtan kezdhetjuk a masodikat, mert annak nincs koze a sikertelenseghez. Aztan az eredmeny utan mar mast mondtak.

  De semmi gond, hiszen azonnal fogadtak mindig, 3-4 ora varkozas utan, ha idopontra erkeztel.

  Oh igen, az elsonel amikor parom elkezdett verezni, sirva probaltuk elerni oket a megadott szamon. Szerinted sikerult?

  Es a legjobb, mostmar itt is van fizetos opcio.

 • Giorgio
  Oszkó Péter: “Nem lesz könnyű dolga, bárki is nyeri a választást.”

  youtu.be/IBLO44jqUBE

 • Fabatka
  Az embereket nem lehet éhezni hagyni pandémiás helyzetben, meg az utána következő gazdaság-regenerálódási fázisban. Ehhez pénzt kell adni az embereknek, ami majd gerjeszteni fogja az inflációt, de az egész világon, minden országban ez történik. Gazdaságélénkítés pénzosztással. Kormányzó politikai nézettől függetlenül.
  USA? home.treasury.gov/policy-issues/coronavirus (a családok kiemelt pénzösszegeket kaptak)
  Németország? Az EU külön engedélyt adott a német államnak a vállalkozások és vállalkozók kiemelt támogatásához, dolgozóknak kurzarbeit, stb. hlbundesfinanzministerium.de/Web/EN/Issues/Public-Finances/stimulus-package-for-everyone/stimulus-package-for-everyone.html
  Lengyelország? jelentős személyi jövedelemadó csökkentés, stb. investmentmonitor.ai/insights/poland-polish-deal-investment-eu-package

  Minden országban, kivéve Magyarország. Nálunk még a világszinten alacsony 90 napos munkanélküli segélyt sem voltak képzések emelni, nem járt 100% táppénz a covid miatt, ment is dolgozni a gyárba az összes covidos, nemcsak is segítettek ki senki a hoteleken kívül.

  Ennek a pénzosztásnak semmi köze a többi állam pénzosztásához. Kivéve, ha ott is éppen választás van és rosszul áll a szénájuk.

 • Mr.RTFM
  fizetos opcio, amit azonnal bejelentettek miutan elfogadtak a torvenymodositast. Micsoda veletlen. Kepzelheted, ezutan mennyi ido jut majd az allmiakra.

  Szoval nem (csak) a sikertelenseg miatt szidom oket.

  De azt fogadd el, hogy annyira le vannak terhelve, hogy kepteenek minosegi szolgaltatast nyujtani, akkor is, ha szakmailag jok lennenek…

  Ja igen, egy csomo vizsgalatot igy is maganban kell elvegezni, mert vagy idopont nincs, vagy felszereles.

  Szoval olyan igazi magyar egeszsegugy, ahol vannak lelkes hivatastudatbol ott dolgozok, meg vannak kiegettek, es a szerencseden mulik melyiket kapod el, es hogy eppen mennyire vannak agyonterhelve.

 • ultrakapitalista nagytőkés
  Ha mindent is ellopnak, akkor hogyan tudnak osztogatni az egyre kisebb adóterhelés mellett

  És hol vannak a böszme elkúrása alatti adóterheléstől, államadósságtól, költségvetési hiánytól-

  Lehet nyomni a bullshitet, de azért vannak akik emlékeznek mi volt 2010 előtt.

  Amikor a vállalkozók pofájába nyomták, hogy el lehet menni az országból, ha nem akarod te fizetni az ő elkúrását.

 • István
  Gergő, KATÁ-sok közül a gyermeket nem nevelők jelen állás szerint nem kapnak vissza semmit.

  “A kata-sok pedig az általuk befizetett átalánydíj egy negyedét, amennyiben gyermeket nevelnek.”

  A világgazdaság így hozta le.

 • Senki
  Ha mindenki kap krumplit de én nem akkor én senki vagyok?
 • Adócsaló Vállalkozó
  A te blogod, a te dolgod, de:

  Szerény véleményem szerint nem kellene az írásaidba ilyen erősen (sem) belevinni a politikát. Az írásaid nem csak a kormány tevékenységét ellenzők közül kerülnek ki, sőt, úgy hiszem, hogy a cikkek egy része éppen a szavazataikat könnyen értékesítő embereknek lenne a leghasznosabb. Igen, tudom, nem ők alkotják olvasóid gerincét.
  Ellenben a FIDESZ hivő idetéved, csak azt látja, hogy itt az isteneit fikázzák, ez egy rohadt ballib blog. Megy tovább, pedig neki is igen szüksége lenne az érthetően megfogalmazott pénzügyi cikkekre. Talán ő is meglátná, hogy a 2 % ÁFA több, mint 4 évente egy zsák krumpli…

 • Nem mindenki
  Valahogy ebbol a mindenkibol is sikerult kimaradnom. Pedig atlag sokszorosat fizetem be.
  Szoval engem eddig nem gyoztek meg, nah. Lehet tovabb probalkozni. 🙂
 • Karcsika
  OFF napelem:

  Erről volt már szó?

  napelem.palyazat.gov.hu/

  Ez kizárja a nyugdíjasokat, jól gondolom? :

  “a személyi jövedelemadó bevallás szerinti összevont jövedelmük egy főre jutó összege 0 forint és 4.850.000 forint közé essen.”

 • Csaba_
  Mindenesetre, ha valakinek eddig nem volt egyértelmű, most már teljesen világosak a szabályok, mire lehet számítani amennyiven maradnak a fiúk (akik már megvénültek mondjuk) – ha gyereke(id) van(nak) akkor dől a lé, eladósodhatsz bármennyire, ki leszel mentve. Minél több gyereked van, annál inkább a rendszer kegyeltje vagy. Már évtizedes távlatban látható a minta, ilyen szemponból meg kell hagyni, tervezhető a rendszer. Aztán, hogy ez jó vagy nem, azt mindenki eldönti.
 • KLaca
  Mint a legalsóbb néposztályokban, kezd végképp úgy működni a kormányzás. Felvették a mindenidők hitelét, ma mindenki a kontónkra mulathat!
  Ez józan ésszel nem egy fenntartható üzleti model, de itt bármi megtörténhet mindaddig, amíg el nem fogy orbánék szerencséje. Eddig többször húztak 19-re lapot és nem vágták őket pofon, de reméljük eljön az is.
 • bicskanyitogato
  Eszetlen, ami folyik.
  En azt tervezem, hogy bal kezzel elteszem a zsak krumplit (bar eddig ugy nez ki, h nekem nem lesz, de messze meg a hajnal… Majd meglatjuk) es jobb kezzel hatarozottan behuzom az x-et azok ellen, akik most szorjak/lopjak a kozost.
  A balkezeseknek termeszetesen forditott kezhasznalat ajanlott. 🙂
  Koszi a cikket, most johetne egy hazfelujitos, “onerzetes kontarmester hogynemdolgozikrohadtdragan” tipusu sztori, amugy nyugtataskeppen. 🙂
 • Kepe
  Nekem se hitelem, se gyerekem, nyugdíjas sem vagyok és 25 éves elmúltam. Úgyhogy azért nem kapja meg mindenki a maga zsák krumpliját. Bár én enélkül is a Fideszre fogok szavazni úgy látom.
 • Pista
  lassan el lehet kezdeni szerkeszteni egy excel táblát, ha a részletes szabályok kiderülnek, lehessen látni, hogy hogyan érdemes a családi kedvezményt szétosztani, adóvisszatérítést optimalizálni stb.

Vélemény, hozzászólás?

A megadott név fog megjelenni, ezért érdemes nem a valódi nevedet megadni a hozzászóláshoz.

A hozzászólás előzetes moderáció után fog megjelenni.

A hozzászólás párbeszédre van kitalálva és nem monologizálásra. Ezért fogalmazd meg úgy a mondanivalód, hogy beleférjen egyszerre egy hozzászólásba. Senki nem akar téged olvasni 15 hozzászóláson keresztül (rajtad kívül természetesen). Ha cikket szeretnél írni, ajánlom valamelyik ingyenes blog oldalt, azok valók ilyenre.

Minden hozzászólótól elvárjuk a minimális tiszteletet mások felé. Akiknek ez (még) nem megy, azoknak felesleges fáradnia a gépeléssel. Beszélj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled beszéljenek. Ennyire egyszerű eldöntened, megfelelsz-e ennek a feltételnek.

A hozzászólás nem alanyi jog, hanem egy lehetőség, ha olyat tudsz mondani, ami mások számára hasznos és építő. Köszönjük a megértést.

(Elnézést kérek mindenkitől, a fentiekért, sajnos a félreértések miatt kénytelen voltam leírni ezeket. Természetesen a te hozzászólásodat is szeretettel várjuk.)

Figyelem: FIREFOX böngészővel gondod lehet a hozzászólás elküldésével. Használj másik böngészőt a hozzászóláshoz, amíg ki nem javítják a hibát.

 karakter még felhasználható

A hozzászólás elküldésével hozzájárulsz, hogy az IP címed technikai okokból tárolva legyen. Ha ezt nem szeretnéd, ne küldd el a hozzászólást. Kérésre a hozzászólást töröljük az IP címeddel együtt.