MKB Biztosítósok figyeljetek!!!

Aki követte a híreket, az tudja, hogy a CIG Biztosító megvette az MKB Biztosítót, így ha ez utóbbinál voltál biztosítva, akkor a változás téged is érint.

Úgy tűnik, hogy az új tulajdonosnak nem kell annyira a kötelező gépjárműbiztosítási állomány, legalábbis mintha erős áremelés következett volna be a tarifákban.

Úgy értem az erős áremelést, hogy milliós nagyságrendű lesz a következő évi díj, nézd meg például itt.

mkb

Durva? 🙂 Ezek csak az alapdíjak, még ezeket kell felszorozni a szorzókkal.

Ennek az az oka, hogy egy biztosító nem tud kivonulni csak úgy egy piacról, a szerződéseit vagy átruházza másra (itt úgy látszik, nem tette meg), vagy közös megegyezéssel, esetleg felmondással évfordulóra megszünteti a szerződést.

Az MKB Biztosító most ezt csinálja, mindenkinek felmondja a szerződését évfordulóra. Csakhogy:

– Te szokásos módon ki sem nyitod a kapott borítékot, vagy ha e-mailben érkezett, el sem olvasod. Tehát nem fogsz átszerződni máshová, mert nem törődsz vele. Ilyenkor a jogszabály szerint csak a régi biztosítóhoz mehetsz vissza és akkor várnak rád ezek a díjak.

– Nem fizetted a díjat az MKB-nak. Ilyenkor, ha díjhátralékos vagy, megint csak a törvény miatt (Gfbt. 5. § (2) bekezdése alapján) ahhoz a biztosítóhoz mehetsz csak vissza, ahol még adósságod van. Ez pedig az MKB lesz.

Utolsó mentsvárad, hogy évforduló előtt csak közös megegyezéssel tudsz elszakadni a biztosítótól. Erre állítólag nyitott az MKB is, mert ő leépíteni szeretné a kötelező gépjárműbiztosításait.

De csúnyán megjárhatod, ha most nem figyelsz oda.

Tehát: ha MKB Biztosítónál van a köteleződ, mindenképpen szerződj át máshová és most kivételesen figyelj oda, milyen levelet ír neked a biztosító.

Ha hátralékod van, villámgyorsan fizesd ki és utána szerződj át még az idén, ha most van az évfordulód.

Ne mondd, hogy nem szóltam időben.

 

Share

55 hozzászólás

 • Dani85
  folyt
  2. A biztosításom megszüntetése érdekmúlással. (Amennyiben már az évforduló is letelt, akkor kifizetem arra a pár napra eső biztosítási díjat.)
  3. (opcionális) Másnap vagy egy hét múlva töröltetem az üzembentartót. Természetesen addigra kötöttem egy új biztosítást.

  Egy percig sem volt KGFB nélkül az autó.

 • Aleks
  Off:
  A Raiffeisen OneCard Gold-hoz. A rafi most küldött e-mail-t, ugrik a visszatérítés ezekben az esetekben:
  -az adott negyedévben négynél többször fizeti vissza részben vagy egészben a hitelkeretből felhasznált összeget,
  -a hitelkeretből felhasznált összeg visszafizetésekor a hitelkeret összegét több, mint 10 000 Ft-al meghaladó befizetést teljesít,
  -az adott negyedévben bármikor fizetési késedelembe esett a Minimum fizetendő összeggel,
  -a Hitelkártyáját nem a szerződésben meghatározott feltételeknek megfelelően használja,
  nem tett eleget a Raiffeisen Banktól igénybe vett bármely termékkel és szolgáltatással kapcsolatos fizetési kötelezettségének, így a jóváírás napján, vagy az azt megelőző 3 hónapban 1.000 Ft-ot, vagy 30 napot meghaladó tartozása állt fenn,
  -a visszatérítésre való jogosultság meghatározásakor a Bankkal fennálló Hitelkártya jogviszonya már nem áll fenn
 • Petike
  Kálmán Jó a neved! 🙂 Köszönöm a választ, akkor eszerint február 4-ig nem kell ezzel foglalkoznom.

  Számomra azért is fura, mert költöztem, és nem tudom a Citi rendszerében benne van-e az új címem. Irodájuk meg Miskolcon meg már nincsen, telefonon viszont eleinte előfordult, hogy valamiért megkeresésekre tudták a telefonszámomat, címemet (mikor valamilyen hülye személyi kölcsönt rám akartak sózni), de mikor le akartam mondani a hozzá tartozó bankszámlámat (amit ügyfél-elégedettség növelés közben tettek fizetőssé ingyenesről), akkor már a régi címemre küldtek mindent. 🙂

 • Németh Péter
  Tisztelt szerkesztő/blogger!

  Nagyon fontosnak és hasznosnak tartom a cikkben tett felhívást és figyelmeztetést az MKB ügyfelei felé. Engedje meg azonban, hogy kiegészítsem/javítsam egy észrevétellel: amennyiben a biztosító társaság – jelen esetben az MKB – felmondja a szerződést évfordulóval, nem ugyanoda kell vissza szerződnie az ügyfélnek. Így ha nem olvassa el a felmondást és későn veszi észre a fedeztlenségi napi díjakkal valóban tartozik majd, de bárhová szerződhet. A kötelező visszaszerződés csak a díj nem fizetés (DNF) miatt megszűnt szerződésekre vonatkozik.

  Még egyszer jelzem, hasznos és közérdekű a felhívás, az észrevételem csak kiegészítés!

  Üdvözlettel:
  Németh Péter

 • tudatosbiztositas
  Egyébként ha már veszélyt keresünk, akkor az az igazi veszély, hogy akinek nem január 1-jei mkb- s, szerződése van, és majd jövő év közben díjnemfizetéssel esetleg megszűnne a szerződése, akkor a törvény értelmében kénytelen lesz az MKB nél újrakötni a szerződését, még az eredeti évfordulójáig, de az akkor hatályos milliós tarifa szerint, na ebből lehetnek problámák..