Mondhatni, beszakadt a magyar infláció

Kijött a KSH új adata a múlthavi inflációról, hegyomlásszerű csökkenés volt az inflációban, már csak 24% a magyar infláció (EU-s szabvány szerint 25% körül.) Mindezt úgy, hogy már tavaly áprilisban is közel 10% volt az inflációs rátánk, tehát nehéz ráfogni, hogy a bázishatás miatt ilyen magas még az infláció.

De akkor is, hol van már a januári 25,7%-os érték?! Na ugye, hogy nagyon jó úton haladunk, csak egy kicsit lassabban, mint mások.

 

 

Share

47 hozzászólás

 • Tibor
  A fideszesek feltehetnék maguknak a kérdést, hogy miért nálunk a legmagasabb az EU-ban az infláció. A háború, stb. nem válasz, hiszen ezek a többi EU országot is érintik.

  20 feletti inflációval csak Moldova van meg Ukrajna Európában, de még őket is előzzük bőven.

  Szóval mi az, amit a mi vezetésünk másként csinál, hogy itt a legrosszabbak az adatok?

 • László
  Ahhoz, hogy év végére kijöjjön 15% átlag, összesen max. 15*12=180 inflációt gyűjthetünk, abból 100-at összeszedtünk 4 hónap alatt. A maradék 8 hónapra kell elosztani 80-at (havi 10% átlag). Na ahhoz tényleg hegyomlás kell.
  Közben az amerikaiak 7%-tól rosszul vannak, még jó hogy mi magyarok kemények vagyunk.
 • Joe Black
  Tegyük hozzá, hogy ha létezik is szankciós és háborús infláció akkor az bennünket pont hogy kevésbé kell hogy érintsen, hiszen nem győzik hangsúlyozni, hogy ők csak olyan szankciókat szavaztak meg amiből kivetettek minden negatív hatást ami a magyarokat érheti. Ez már önmagában egy akkora logikai bukfenc hogy nem is értem hogyan képes a propagandagépezet ezt ilyen hatékonyan nyomatni mikor teljesen egyértelmű még a saját narratívájuk szerint is, hogy valamit elqrtak.
 • K'man
  A márciusi 25,2%-ról bezuhant az infláció 24%-ra!
  A bázisa ’22 márciusi 8,5% és ’22 áprilisi 9,5%. Tehát a ’22+’23 évi inflációk összege kb állandó.
  Tippeljük meg a májusit, ha a ’22 májusi 10,7% volt! így 23% lesz a 2023 májusi infla?
  Mikorra lesz hatása annak, hogy már tavaly is nagyon elszállt volt az infláció?
  2022 szeptemberre már 20% felett volt, így van esély, hogy 13% közelére csökken az idén őszi infláció.
 • Mészáros Lőre
  Mi a magunk módján csökkentjük az inflációt.
 • Pacsirta
  komolyan azoktól akarod ezt megkérdezni, akinek a “negatív növekedés is növekedés” ?
  Ne fáraszd magad… post-truth, érzelem alapú politikai azonosulás, tribalizmus… mondhatok még ilyeneket, nem lesz köztük olyan, hogy “raison”.
 • Athos
  Lehet, hogy Ukrajnában alacsonyabb az infláció, de vegyük figyelembe, hogy nekünk háború van a szomszédunkban… Ráadásul ott vannak ugye azok a fránya elhibázott-brüsszeli-szankciók (EBSZ) is!

  (Emlékeztek még a régi szép időkre, amikor a háború és az EBSZ előtt az emelkedő infláicóért az elhibázott brüsszeli klímapolitika volt a felelős? A Pepperidge Farm emlékszik.)

 • Zoliahegyrol
  tapsolok en is neki, pedig aglometacios varosban elek tegla hazban es a kutatas fejlesztes szakertoi munkajara sem mondanam h proli. (Meg ugy masra se de ez mind1 ez retorika kerdese.) nu a lenyeg a leirt cikekben h nem egy igaz hamis jatek reszei sem exkatedra kijelentesek. Osszefuggeseket boncolgat, amikenek erdemes a melyere nezni. Tanulni okosodni belole a kommentekbol meg leszurni a zajt az informaciotol. Hajra!
 • Péter
  “a sok panelproli hogy tapsikol neked”

  Sok érdemi ellenérvre nem futotta, de egy panelprolizás belefért, ami azért is ironikus, mert a “panelprolik” tömegei láthatóan inkább a fideszre szavaznak.

 • Én is akarok kommentelni...
  Jelezném, hogy Svájcban csak 0,4%-kal csökkent az infláció, míg nálunk 1,2%-kal, így kijelenthető, hogy 3x gyorsabb ütemben csökkent, mint ott. Ezt az érdemet azért ne vitassuk el az MNB+PM duótól!

  Spoiler: náluk 3%-ról csökkent 2,6%-ra…

 • Attila
  “Ne fáraszd magad… post-truth, érzelem alapú politikai azonosulás, tribalizmus… mondhatok még ilyeneket, nem lesz köztük olyan, hogy “raison”.”

  És Orbánék jók ennek gerjesztésében. Pl. az olcsó rezsi a szlogen, viszont a rezsivédelmi alapot az extra adókból is töltik, amik persze beépülnek az árakba. Az egyszerű ember ezt úgy fordítja le, hogy a jóságos Viktor olcsó rezsit ad, a gonosz boltosok meg drágítanak, és nem tudja összekapcsolni, hogy amit az egyik oldalon kap, azt a másik oldalon behajtják rajta, mert az extra adók által is gerjesztett inflációban kifizeti.

 • KL
  Szerintem túlgondolkodjátok ezt.

  Hadd foglaljam össze az érvrendszert röviden: Négy láb jó, két láb rossz!

 • Nightrunner
  Csodálkoztok, miért töretlen Orbánék támogatottsága a 25%-os infláció ellenére? Azért, mert akik az elmúlt 12 évben rájuk szavaztak, az életben nem fognak a jelenlegi ellenzékre. Még ha 40% lenne, akkor sem. Én is rájuk szavaztam, nem tagadom. Vagy “jobboldaliként” kire szavazzak? A Mi Hazánkra? Nincs alternatíva. Vagy a jelenlegi ellenzék szerintetek vállalható alternatíva? Szép lassan az infláció visszatalál a normális kerékvágásba, mint ahogy az Eur árfolyam is. Addig a sok elégedetlen “baloldali” is szépen pakolja állampapírba a millióit. Nincs itt semmi látnivaló…
 • Rubasov nertárs
  Ezt csak úgy itt hagyom:

  index.hu/gazdasag/2023/05/10/bankbetet-keszpenz-megtakaritas/

  Az inflához: nekem a beszakadásról kicsit más fogalmai vannak, mint egyes pénzügyi újságíróknak. Tudom, hogy Kiszámoló melyik cikk szalagcímére célzott. Azért én megkérdezném az újságírót, hogy mit szólt volna, ha csak 1%-os fizu emelést kap.

 • Marcos
  Örülök, hogy megtudtuk, hogy a KSH előző hónapra szóló inflációs adatai, azok valójában Miklós baljóslatai, megérzései. Most már minden világos. Köszönjük
 • Dani21
  Elinflálják már magát a jelzőt is, hogy “hegyomlás” 🙂 Ha most hegyomlás, mi lesz a jelző arra, ha visszamegy 15-re?
 • Pallos Levente
  Jobboldaliként SEMMIKÉPP sem a Fideszre. Én legalábbis sosem, és fel sem foghatom, hogy gondolja ép ésszel bárki is ezt.
 • Bandi
  Az infláció majd akkor fog csökkenni, ha nem lesz az embereknek pénzük költeni. Ettől meg úgy tűnik, hogy még messze vagyunk. “Sajnos” sokkal jobban élünk, mint 4 éve.
 • Bélus

  Miben nyilvánul meg a jobboldaliságod? Tetszenek az árstopok netán? Vagy a “keleti nyitás”? A “gonoszmultizás”? Nem hiszem. Akkor meg maradnak a lózungok, az álkereszténység, a gyermekek védelme (=oktatás lezüllesztése) meg az antigenderezés…
  Komolyan, mik azok, amik annyira ellensúlyozzák azt az elemi, rövidlátó, szavazatmaximalizáló pusztítást, ami itt végbemegy, hogy inkább rájuk szavazz?
  Mikor juttok ti el odáig, hogy van olyan szint, amikor nem az a kérdés, hogy ki van helyette, hanem hogy minél előbb változás legyen? Hogy nem működik, hogy évtizedekig egy ember elképzelése szerint haladjon egy ország, bárki is legyen az.
  Tényleg, “legrosszabb” esetben is koalícióra szorult volna, de még ez is jobb lenne, mint a korlátlan teljhatalom. Amúgy meg négy év más irányt is ki lehetne bírni. Onnantól tudna igazi ellenzék épülni, nem a NER-ben.
 • Alfa
  : tök rendben vagy amit írsz, attól eltekintve hogy “jobboldaliként” egy komcsi kormányra szavazol, aki a lopáson felül fullba tollja a kretént az állami újraelosztással (komcsi), a hatósági árakkal (komcsi) és a feudális uram-bátyám rendszerrel (ez csak feudális, nem komcsi).
  “szép lassan” szavazz csak tovább, görgesd magad előtt a mantráidat, előtted fellógatták a répát a rúdra, a szamár húzhatja tovább a szekeret.
  Addig is mehetsz a boltba a 40%-os élelmiszerinfláció bulira.
  Nem-nem, nincs alternatíva, a “jobboldali” komcsi mindennél jobb.
 • kritizator
  “A fideszesek feltehetnék maguknak a kérdést,”

  Fityeszes nem kérdez:)

 • kritizator
  nem is értem hogyan képes a propagandagépezet ezt ilyen hatékonyan nyomatni

  Fityeszes nem gondolkodik. Meg amúgy is: Gyurcsány:)

 • Dani85
  Mert te tudod mit jelent a jobb- és baloldal. Nekik fogalmuk sincs.
 • kritizator
  “Vagy “jobboldaliként” kire szavazzak? … Nincs alternatíva. ”

  Mindig van alternatíva.

  Arra szavaz, aki nem teszi tönkre az oktatást, egészségügyet stb.

  Különben büdöslábú birka vagy és még panelproli is:)

 • Zabalint

  Nyilván jobboldaliként “logikus” ha egy államosító, hatósági árazó, piacellenes bolsevik pártra szavazol…
 • dsadsa
  A csúsztatás ott van a dologban, hogy a NER miatt nincsen normális ellenzék, mert a szavazóik megengedték nekik, hogy bárkit ocsmány hazugságokkal karaktergyilkoljanak, utána pedig adófizetői pénzből fizessék ki a rágalmazási peren megítélt összegeket utólag, amikor már nincs politikai tétje. Csak az origo százas(!) nagyságrendben veszített ilyeneket.

  Ezért normális ember már nem vállalja fel ezt a szerepet.

  A NER okozza az alternatíva hiányát, és nem az alternatíva hiánya az oka a NER-nek. Ez csak a kifogás.
  Ne próbáljuk megfordítani itt az okot és az okozatot, aztán erre hivatkozni.

  Ez egy olyan bili, amit most már muszáj lesz kiinni egyszer, addig csak gyűlik benne az anyag. Az ellenzék akire majd le lehet váltani a NER-t, csak egyre rosszabb lesz, minél később történik meg. Az nem kérdés, hogy szembe kell-e ezzel nézni, csak az a kérdés, hogy mikor. Később, rosszabb..

 • Nacionalista

  A Fidesz nem jobboldali párt, szóval ez nem értem miért faktor számodra.

  Ettől függetlenül azt gondolom mindenkinél van határ, meddig hajlandó egy pártra szavazni. Hogy szélsőséges példát hozzak, gondolom ha annyira a csőd szélén állnánk, hogy a Fidesz elkezdené lefoglalni magánszemélyek devizáját, akkor gondolom másra szavaznál. Vagy hogy ha mittudomén minden vöröshajút marhavagonokra raknának és gázosítanának.

  A lényeg, hogy kell lennie egy határnak. Nálad ez hol van? Mennyire tudja elb*szni a Fidesz az országot hogy még rájuk szavazz? Minek kének kiderülnie, hogy ez változzon? Tudnál 1-2 példát mondani? Őszintén kérdem.

 • Tapsoljunk neki
  Nem szeretném magam ismételni, de aki a jelenlegi kormányzat bukását akarja,
  az először az ellenzéki bűn-bandát tüntesse el.
  Az egyik bűn nem mentesíti a másikat! Az asszisztálás nem tartozik a megbuktatás alpontjaiba.
  – Álomvilágban érzi magát, aki egy alkoholista női KISZ titkár bolgár férjének ígéretét elhiszi a
  béremelésről.
  – Az européer kvótaszolga új utakra vinne, csak elfelejti, hogy út nincs! Lilul is a fejünk tőle.
  – Új utak helyett új néven együtt a szuperzöldek pármegbeszélése – karácsonyi ajándék ez a javából.
  – Mi, akik vagyunk: Bizony van hazánk, de az nagyon nem a fegyveres jövő.
  – Viccnek is rossz, hogy a legtöbb értelem a genetikailag rendellenes kisállattól jön.
  – Bukott politikus maradjon a nazarénus kaptafánál, van ott is feladat bőven.
  – Akinek a fentiek nem tetszenek, az egye meg a gulyását, amit főzött.

  Megfejteni nem nehéz, válassz magyar!

 • Valódi hazaszerető
  akkor lesz jó élet e hazában mikor végre rájöttök, hogy nem a szekértábor kiválasztásával kell kezdeni egy ország felépítését, hanem a tények vizsgálatával. Amikor végre rájöttök hogy ott kezdődik a hazafiság, hogy SZÁMÍTÓ módon szavaztok jobb- és baloldalra egyaránt ha úgy kell, mert pillanatnyilag úgy jobb épp az országnak, és PÁRTATLANUL, könyörtelen HIDEGVÉRREL kéritek számon a politikusokon az ígéreteket. Magyarán demokraták vagytok.

  Addig drága szívem, te egy közönséges ideológiai szolga vagy, aki csak rombolni képes – mert mint a kommented bemutatta, valahogy soha nem vagy képes más alternatívát látni. Ilyen ez a politikai szélsőségesség, saját tükörképeddel adtál fényképes igazolványt torz arcának.

 • Belavoltam
  Ez akkora hegyomlas, hogy reggelente nagyobbat szoktam produkalni.
 • krisz
  Az egész ország igénytelensége az, hogy gyakorlatilag nincsen más alternatíva…
  Nem azért szavaznak az emberek a Fidesz-re (pár embert leszámítva) mert annyira szeretik, hanem azért mert nincsen más.
  Fidesznek nincsenek elvei a közszolgáltatások szép lassú rohasztásán kívül semmi programja sincsen. Teljesen ad-hoc hozzá nem értő módon tegnap esti sörözés során megszületett ötletek alapján irányítják az országot a magyar emberek nemtőrödömségére és magas ingerküszöbére építve. És úgy tűnik működik a dolog…
  Egyetlen egy céljuk van, a népszerűség megtartása bármi áron.

  Nem, nem mondom, hogy a másik bezzeg ennyire jó meg szuper, az sem jobb tudom jól.
  Mindegy is lenne, igazából hogy ki irányítja az országot, hogyha lenne hosszú távú terve és az emberek tényleg jobban élnének. De jelenleg 12 év alatt Romániát sikerült utolérnünk nem Ausztriát.

 • Belavoltam
  En csak annyit szeretnek kerdezni a bigott, szemellemzos fideszjobbagyoktol, mint @nightrunner vagy , hogy ok kapnak azert penzt, hogy minden forumon, igy itt is, nyomjak a propaganda bullshitet, vagy ingyen ennyire hulyek?
 • Csupakosz
  @Nacionalista: elnézve az ellenzéket, annyiban igaza van Nightrunnernek, hogy a POPULIZMUSNAK nincs Magyarországon alternatívája.

  „Orbán Viktor az árakat emeli, Dobrev Klára a béredet fogja emelni”

 • Prakt
  :
  Én nagyon várom, hogy a jelenlegi kormány bukjon, az ellenzékével (Leginkább itt a DK-ra gondolok) együtt.
  @nightrunner:
  ki a jobboldali? Ez a kormány csak a kijelentéseivel, illetve az álkeresztény viselkedésével próbál annak látszani.
  Egy jobb oldali, miért nem foglalkozik a közoktatással, a természetvédelemmel, az egészségüggyel.
  A Fidesz kapott pénzt (eu-tól), paripát (konjuktúra), fegyvert(4 x 2/3) hogy jobbá tegye az országot.
  13 év után ott tartunk, hogy sokan külföldre költöznek, mert nincs tanár/orvos/ápoló (sajnos ezekkel az utóbbi időkben mindegyikkel találkoztam), Kritikát nem lehet megfogalmazni a kormánnyal szemben, a miniszterek/államtitkárok nem adnak interjút a velük nem egyetértő sajtónak (lásd pl.: MagyarHang). Amit tudnak kivágnak és lebetonoznak. Az emberek örülnek hogy csak 24% az infláció és erről is csak az a színész meg ámerika tehet.
  folyt.
 • Prakt
  folyt:
  Közben ha körbenézünk nyugatabbra. A boltokban olcsóbban, vagy legrosszabb esetben ugyanannyiért tudsz bevásárolni mint itthon, úgy hogy a fizetések minimum 2x-3x magasabbak.
  Még szakmai vitát sem lehet folytatni semmiről, mert azt is ellehetetlenítik (lásd Ferihegyi repülőtér)
  Akiket Soros György emelt fel, most büszkén mondják, hogy legyözték a sorosista ellenségeiket…
  Kész vicc az egész.

  3 gyermekemet nevelem, kifejezetten jó anyagi körülmények között, de a légkör amit a “jobboldalinak” hazudott kormány teremtett kezd nagyon elviselhetetlen lenni számomra.

  Kire fogok szavazni legközelebb? A kutyákra, vagy érvénytelenül szavazok.

 • fusi0n
  belga kollegáim tavaly 8-9%nál teljesen rosszul voltak. C-level emberek verték az asztalt, stb. – a kötelezö kormányzati index miatt a cégek kötelesek infláció körüli bért fejleszteni. Senkinek se jó a magas infla. Meg lehet nézni, milyen szépen visszarántotta a piac normál müködése ezt a mutatót is a kívánatos értêkre. A belga kollegák 9% fejlesztést kaptak, most 5-6 az infla, kvázi többet ér a keresetük most, mint tavaly.

  statista.com/statistics/525187/inflation-rate-in-belgium-monthly-change-of-cpi-compared-to-previous-year/

  Magyarországon ennyit sem kaptak a legtöbben, pofád nagy, nem a zsemle kicsi, örülj ennek is. És akkor nem értik, miért kummantják el az emberek a homeofficet, az irodában miért kávé-cigi megy, stb. Aki teheti, ismerösi körben is önkényesen kompenzálja órabérre nézve a fizetését 25% körül…sehova se vezetö spirál ez.

 • BBalázs

  Pató Pál, te vagy az? Majd szépen visszaáll az infláció? Győzzük kivárni. Csak nem mindegy mennyi idő alatt. Meg hogy mit tesz érte a “jobboldali” vezetés. A sok jó döntés miatt magas az állampapír kamata is, azt használják ki az emberek. Vagy még az is a Gyurcsány hibája?

  De egyébként egyszerű. Jobboldali vagy, ok. Elégedett a fidesz döntésekkel? Akkor mehet a pipa. De ha nem, és az ellenzék sem tetszik akkor otthon kell maradni. Ha valami szar akkor nem szavazok rá, csak azért mert ők a jobboldal. M

 • axt
  Jól nekimentetek Nightrunnernek, és sikerült ezt a fórumokon oly tipikus “ha nem arra szavaztál akire én, akkor hülye vagy” szintet hozni, de választ azt egyikőtök se adott, pedig engem is érdekelt volna az érdemi válasz. Szóval szerintetek jelenleg melyik az a jobboldali párt, amelyik simán jobb lenne, mint a Fidesz? Komolyan érdekel. Nekem a Mi hazánk az kuka, flepnisek, oltásellenesek. Talán Márki-Zay csinálhatna valamint, de ő meg eléggé leégette magát ezzel az össznépi koalícióval, ami már akkor nevetséges volt, mikor először felmerült. Hangsúlyozom, hogy jobboldalra vagyok kíváncsi, nem véletlenül. A balon vannak elegen.
 • expect

  “Vagy “jobboldaliként” kire szavazzak?”
  Fordítsuk meg a kérdést: magyar emberként kire nem szavazhatsz? Arra, aki hazaáruló, ez sztem evidens. Hogyan neveznéd azt a politikai hatalmat, amelyiknek szándékában áll lehallgatnia a tanárokat, amelyiknek a vezérkari főnöke meghamisítja a történelmet, hogy orosz propagandát tolhasson vagy épp amely hatalom titkosított hitelszerződéseket köt a ruszkikkal az emberek tudta és felhatalmazása nélkül és ezt az energiafüggőségünk hitelezők felé való növelésére akarja költeni? Hogyan neveznéd azt a hatalmat, amely a történelem egyik legnagyobb konjunktúráját és tőkebeáramlását arra használta fel, hogy a miniszterelnök úr apukája, kollégiumi szobatársa, majd a gyerekkori jóbarátja és szomszédja, később pedig a veje is milliárdossá váljon a regnálásuk alatt állami pénzekből, miközben a lenézett románok lassan már előznek minket?
 • Kék
  “Szép lassan az infláció visszatalál a normális kerékvágásba, mint ahogy az Eur árfolyam is”
  Szép lassan ilyen alapkamat mellett… alig drága az országnak….(azaz az adófizetőknek, ami te is vagy, ergo téged is lopnak szépen lassan 12 éve)
 • Trollok
  Kiszamolo, ne engedd már be ezeket a fizetett fidesz trollokat. Érdekes módon mindig megjelenik itt valaki, aki megcáfol mindent, meg feszültséget kelt, aztán kiderül róla, hogy amúgy nem is olvassa ezt a “xart”, de legalább szétcseszi a kommentszekciót és tereli a témát, meg magyarázkodik fideszéknek. Undorító.
 • dsadsa
  Kikérem magamnak. Én teljesen releváns választ adtam rá. Elmondtam, hogy tényleg nincsen alternatíva, de az ok-okozat fordítva van a NER és az ellenzék minősége között.
 • Kovács Tivald
  Amúgy az EUR árfolyamot illletően: Mitől ilyen erős a forint mostanában? Vagy csak nekem tűnik kicsit túlértékeltnek Nemzethy Valutánk ilyen inflációs adatok és egyéb gazdasági/politikai hírek közepette?
 • NGergő
  szerintem picit irányított a kérdésed

  ha léteznének a jobb és baloldali elvek a magyar politikában, én is keresném a megfelelő jobboldali jelölteket, de ne játszuk már el, hogy léteznek 🙂 nem az a kérdés, hogy ki tudná a leghatékonyabban a jobboldali értékek mentén vezetni az országot, hanem hogy ki lenne hajlandó legalább megpróbálni visszafordítani a pusztítást, amit ezek a ****k okoztak

  és erre meg ott volt válasznak az összefogás, abból nem kértünk össznépileg, így a tavalyi választás óta velünk az élen a szűk ismerősi körünk (ami nem túl nagy, nade…) 60-70%-a már külföldön él mindenféle nyugati országokban

  szerintem nagyon nagyon messze van az a kérdés, hogy jobb vagy baloldali kormányzás legyen magyarországon (mondom amúgy egyetértünk, jobboldalt szeretnék én is), az egyetlen fontos kérdés, hogy mikor állítja meg valaki a jelenlegi pusztítást – minden más tökmellékes

 • dsadsa

  – Amikor megkötötték a szerződéseket a ruszkikkal titkosítva, akkor az hazaárulás volt.
  – Amikor az ezt követő választáson elsöprő győzelmet arattak a szokásos “folytatjuk” szlogennel, akkor pedig ez a nép akaratává vált. Ők pedig csak folytatják.
 • Tapsoljunk neki

  Ütök ám mindenhova (ezt észrevenni luxus), de te csak azt fájlalod, aminek a szele a te orcádat szárítja.
  Én a politikusok (mint erkölcstelen elnyomók) imádatát üldözöm, ahogy tudom.
  Röhögök, amikor valaki a saját ideáját állítólag képviselő megélhetési bűnözőt kegyeli valamilyen módon.
  Propaganda bullshit?! Akkor én bizony propagandista vagyok (tudomásom ellenére).
  Tévedsz: Nem Orsósé, az a saját pártját fogja, nem az enyémet.
  Mégis mi zavar?! Rosszul érzed magad? Gyere mesélj.
  Nem vagyok bérkommentelő (bármit is hiszel),
  de ahogy látom, te szívesen fizetnél azért, hogy ne legyek itt 😀 Nyitok egy donációs oldalt, ha ez a célod.
  Mit érek el? A néptömegeket? Megváltozik vagy formálódik ettől a hozzászólásomtól az itt lévők véleménye? Miklós behúz újabb strigulát, hogy mikor kell bannolni? Ugyanmár.
  A bölcs dolog az lesz, ha tovább úszol a Naiva-tenger hűs hullámain.
 • Pallos Levente

  1 párt van Magyarországon, amely miatt nincs pluralizmus a jobboldalon. Ez a Fidesz. Módszeresen ellehetetlenitenek mindenkit, aki egy tisztességes alternatíva akar lenni.

  Ezután
  – bicskanyitogato az a kertész hogy ki más lenne
  – normalos ember nem szavaz arra, aki ezt okozta.