Allianz Worldwidecare

2014-11-26
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Sokan utaznak munka vagy szórakozás miatt pár napra-hónapra-évre külföldre. Gyakran nincs megfelelő egészségbiztosításuk, az utasbiztosítás pedig nagyon sok mindent nem térít, illetve kizáró ok, ha munkavégzés miatt vagy ott és/vagy 2-3 hónapnál többet tartózkodsz külföldön.

Mások nem utaznak sehová, de szeretnének a magyar átlagnál jobb ellátást kapni a kórházakban, illetve maguk szeretnék megválasztani, hol és ki kezelje őket.

Nekik lehet megoldás az Allianz Worldwidecare biztosítás.

Az érvényessége független attól, hol élsz, hol dolgozol, mennyit utazol. Ha akarod, odahaza használod, ha akarod, Ugandában.

Az ára teljesen elfogadható, magad állíthatod, hogy mire szeretnél biztosítást, milyen területi hatállyal (egész világ, egész világ kivéve USA, csak Afrika), egyösszegben, vagy negyedéves, havi fizetéssel, kórházi kezelésekre, vagy járóbeteg és háziorvosi kezelésekre is, fogorvosi költségek térítését és az esetleges hazaszállítás költségét kéred-e, illetve vállalsz-e önerőt az olcsóbb díj érdekében,

Kalkulálni itt tudsz, nem baj, ha jól beszélsz legalább egy nyugati nyelvet. (A nyelv állítható a jobb felső sarokban. Az ügyfélszolgálat is többnyelvű.)

Érdemes rákattingatni a kérdőjelekre a kérdőívben, mi mit is jelent.

Csak a példa kedvéért egy 42 éves férfi (akit már nem nagyon szeretnek a biztosítók) magyar lakhellyel az alábbi összegekért biztosíthatja magát évente az egész világon, kivéve USA:

Kórházi kezelések: évi 1.284 euró. (Benne: különszoba, intenzív ápolás, kórházi gyógyszerek ára, transzplantáció, rehabilitáció, CT, MRI, stb.)

Szakorvosi kezelések: további évi 947 euró.

A szakorvosi kezelés takarékosság esetén kihagyható, az igazán költséges dolgokat a kórházi kezelések úgyis lefedik.

Térítések és összeghatárok ebben a dokumentumban. (Core: alapbiztosítás. A fenti árak a Classic biztosításra érvényesek. A szakorvosi kezelések az out-patient részben találhatóak.)

Vagyis még egy középkorú férfi is havi 108 euróért biztosíthatja magát, járjon bármerre is a világban (kivéve USA). Ez a havi 32 ezer forint szerintem nagyon jutányos, talán még akkor is megéri, ha csak idehaza maradsz az év nagy részében. (Hiszen itthon is érvényes.)

A termék leírását bővebben itt találod. Mint minden biztosításnál, itt is fontos, hogy figyelj a részletekre. Mennyit térít, maximum mennyit évente/alkalmanként/összesen. Mire és mikor fizet, mi a kizáró ok.

A biztosítás csak az orvosilag indokolt költségeket fizeti, az ország árszínvonala alapján elfogadható mértékig. A szerződéskötéskor már meglévő betegségek miatti kezeléseket csak bizonyos esetekben térítik.

Szintén fontos információ, hogy nem helyettesíti a kötelező helyi biztosításokat. Ha te Magyarországon tartózkodsz életvitelszerűen, akkor fizetned kell a minimális TB díját havonta, akár van, akár nincs egyéb egészségbiztosításod.

A terméket meg tudod venni online. Kérdeztem a céget, van-e ügynökük Magyarországon, azt mondták, sajnos nem ajánlhatnak senkit, a törvény tiltja, hogy bármelyik viszonteladójukat reklámozzák.

Nekem a termék jónak és relatív olcsónak tűnik. Ha van bármilyen tapasztalatod a termékkel kapcsolatban, vagy ismersz hasonló terméket, oszd meg a hozzászólásokban a többiekkel.

Ha szeretnél többet tudni a pénzügyekről, gyere el az Akadémiára, hamarosan indul a következő. Csekély 25 ezer forintért hat alkalom alatt megtanulsz mindent a pénzügyekről, amit alapfokon tudnod kellene.

Valódi pénzügyi tanácsadásra van szükséged, eleged van már az ügynökökből? Kattints a linkre további információért.

Olvasd el a többi pénzügyekről szóló írást is a kiszamolo.hu oldalon.

Ha szeretnéd tudni, hogy új poszt jelent meg a blogban, jelölj be minket a facebookon:www.facebook.com/kiszamolo vagy RSS-en

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram