Allianz Worldwidecare

Sokan utaznak munka vagy szórakozás miatt pár napra-hónapra-évre külföldre. Gyakran nincs megfelelő egészségbiztosításuk, az utasbiztosítás pedig nagyon sok mindent nem térít, illetve kizáró ok, ha munkavégzés miatt vagy ott és/vagy 2-3 hónapnál többet tartózkodsz külföldön.

Mások nem utaznak sehová, de szeretnének a magyar átlagnál jobb ellátást kapni a kórházakban, illetve maguk szeretnék megválasztani, hol és ki kezelje őket.

Nekik lehet megoldás az Allianz Worldwidecare biztosítás.

Az érvényessége független attól, hol élsz, hol dolgozol, mennyit utazol. Ha akarod, odahaza használod, ha akarod, Ugandában.

Az ára teljesen elfogadható, magad állíthatod, hogy mire szeretnél biztosítást, milyen területi hatállyal (egész világ, egész világ kivéve USA, csak Afrika), egyösszegben, vagy negyedéves, havi fizetéssel, kórházi kezelésekre, vagy járóbeteg és háziorvosi kezelésekre is, fogorvosi költségek térítését és az esetleges hazaszállítás költségét kéred-e, illetve vállalsz-e önerőt az olcsóbb díj érdekében,

Kalkulálni itt tudsz, nem baj, ha jól beszélsz legalább egy nyugati nyelvet. (A nyelv állítható a jobb felső sarokban. Az ügyfélszolgálat is többnyelvű.)

Érdemes rákattingatni a kérdőjelekre a kérdőívben, mi mit is jelent.

Csak a példa kedvéért egy 42 éves férfi (akit már nem nagyon szeretnek a biztosítók) magyar lakhellyel az alábbi összegekért biztosíthatja magát évente az egész világon, kivéve USA:

Kórházi kezelések: évi 1.284 euró. (Benne: különszoba, intenzív ápolás, kórházi gyógyszerek ára, transzplantáció, rehabilitáció, CT, MRI, stb.)

Szakorvosi kezelések: további évi 947 euró.

A szakorvosi kezelés takarékosság esetén kihagyható, az igazán költséges dolgokat a kórházi kezelések úgyis lefedik.

Térítések és összeghatárok ebben a dokumentumban. (Core: alapbiztosítás. A fenti árak a Classic biztosításra érvényesek. A szakorvosi kezelések az out-patient részben találhatóak.)

Vagyis még egy középkorú férfi is havi 108 euróért biztosíthatja magát, járjon bármerre is a világban (kivéve USA). Ez a havi 32 ezer forint szerintem nagyon jutányos, talán még akkor is megéri, ha csak idehaza maradsz az év nagy részében. (Hiszen itthon is érvényes.)

A termék leírását bővebben itt találod. Mint minden biztosításnál, itt is fontos, hogy figyelj a részletekre. Mennyit térít, maximum mennyit évente/alkalmanként/összesen. Mire és mikor fizet, mi a kizáró ok.

A biztosítás csak az orvosilag indokolt költségeket fizeti, az ország árszínvonala alapján elfogadható mértékig. A szerződéskötéskor már meglévő betegségek miatti kezeléseket csak bizonyos esetekben térítik.

Szintén fontos információ, hogy nem helyettesíti a kötelező helyi biztosításokat. Ha te Magyarországon tartózkodsz életvitelszerűen, akkor fizetned kell a minimális TB díját havonta, akár van, akár nincs egyéb egészségbiztosításod.

A terméket meg tudod venni online. Kérdeztem a céget, van-e ügynökük Magyarországon, azt mondták, sajnos nem ajánlhatnak senkit, a törvény tiltja, hogy bármelyik viszonteladójukat reklámozzák.

Nekem a termék jónak és relatív olcsónak tűnik. Ha van bármilyen tapasztalatod a termékkel kapcsolatban, vagy ismersz hasonló terméket, oszd meg a hozzászólásokban a többiekkel.

Ha szeretnél többet tudni a pénzügyekről, gyere el az Akadémiára, hamarosan indul a következő. Csekély 25 ezer forintért hat alkalom alatt megtanulsz mindent a pénzügyekről, amit alapfokon tudnod kellene.

Valódi pénzügyi tanácsadásra van szükséged, eleged van már az ügynökökből? Kattints a linkre további információért.

Olvasd el a többi pénzügyekről szóló írást is a kiszamolo.hu oldalon.

Ha szeretnéd tudni, hogy új poszt jelent meg a blogban, jelölj be minket a facebookon:www.facebook.com/kiszamolo vagy RSS-en

Share

38 hozzászólás

 • Janos82
  Ez kb versenykepes lenne a TB-vel. Foleg magasabb jovedelem + egeszsegtudatod eletmod eseten. Raadasul kb feleslegesse tenne a kulfoldi utasbiztositasokat.

  Kar, hogy a TB-t nem lehet lemondani ilyen biztositas eseten.

 • NAR
  Ezt a bejegyzést a blog általános magas színvonalához képest gyengének érzem. A konkrét kiszámolást hiányolom 🙂 Pl. itthoni igénybevételnél mennyibe kerül a TB-n felül az extraszolgáltatások ára? Mekkora valószínűséggel van ezekre szükség? A kettő szorzata (várható érték) hány nagyságrenddel kisebb az évi közel 400000 forintnál? Európai igénybevételnél mennyibe kerül egy sima utasbiztosításhoz képest (ami pl. egy egyszerű síbaleset költségeit 100%-ig fedezi) vagy az Európai Egészségbiztosítási Kártyához képest?
 • Kiszamolo
  Na tehát. A cikk említi is, hogy ez igazán azoknak jó, akik hónapokat töltenek külföldön és/vagy dolgoznak ott, mert mindkettő kizáró ok az utasbiztosításnál.

  Ha síelni mész évente egy hetet, nyilván nem kötsz egész évre biztosítást.

  Ha pedig egészségbiztosítást akarsz kötni (ha akarsz), szerintem ez sokkal többet ad, mint a magyar társai, hasonló áron.

 • fhunter
  Egyébként vannak olyan utasbiztosítások, még a bankkártyához járók között is, amik csak a fizikai munkavégzést zárják ki.
 • Rudi
  off

  én itthon 4 éve nem fizettem TB-t, mivel nem tartózkodtam Magyarországon, bár ennek hivatalos nyoma nincs. Ha most hazaköltözök akkor ki kell fizetnem az eddigi időszakra visszamenőlegesen is, vagy csak kezdjem el fizetni újra?

  on

 • Janos82
  :

  Igazolnod kell, hogy hol voltal biztositott. Elvileg eleg csak 1 helyen, viszont ha nem tudod igazolni, hogy kulfoldon biztositott voltal, akkor ha jol tudom, be kell fizetni, mivel az itthoni biztositasod folytonos volt.

  Viszont a 4 ev az kicsit hosszu ido.

 • Steve
  Olyan utasbiztosítási terméket, mint az Axa-nál van a kártyákhoz, hogy egész évre szól egy fix összegért, és az egész családomra érvényes, tudtok esetleg ajánlani?
 • Topfly
  Itthon reálisan nincs sok lehetőség extra pénz ellenében extra szolgáltatásokat kapni hivatalosan. Ha lesz sok magán kórház és reális alternatíva lesz az extra szolgáltatás, akkor talán megéri egy hasonló biztosítás kötni.
  Külföldön is olcsóbb egy kártyához tartozó utazás biztosítás.
 • Topfly
  Magyarországon a külön szobán kívül minden szolgáltatás térít a TB, ami fel van sorolva a cikkben. Magyarán nem sok extrát fizetnének, ha az ember beteg lenne és évi 400 000 forint elég sok. A külön szoba a magyar kórházakban általában 10-12 000 forint naponta, ami azt jelentené, hogy akkor érné meg a biztosítás, ha átlagban több, mint 35-40 napot vagyunk évente kórházban.
  Ez a biztosítás inkább a nyugati árakhoz van árazva.
 • Kiszamolo
  Na még egyszer: ez nem utasbiztosítás, nem annak való, aki nyaral évente két hetet.
 • Kiszamolo
  Ja, téríti a tb. Csak éppen ultrahangra két hónapot vársz, mr-re hármat. Szakorvoshoz is maszekhoz mész. Na, ez ezeket fizeti. Hogy oda menj, ahová akarsz.

  Hogy idehaza megér-e ez havi 30 ezret, más kérdés, ha egy fizetős mr is ennyi.

 • sokasebi
  Ilyen kellene csak nyugdijra.
 • Lorincz Anna
  @rudi

  Szoval az alap az lenne, hogy amikor kulfoldre tavozunk akkor ezt bejelentjuk eloszor az OEP-nel egy nyomtatvanyon 15 napon belul. ->oep.hu/data/cms985173/NEU.70.K.pdf Ha kulfoldon meg nincs munkank akkor nekunk kell magunk utan fizetni, ezert a NAV-nal bejelentkezunk fizetesi kotelezettsegre. Egeszen addig fizetunk magunk utan amig nem talalunk kinn munkat. Legalabb 1 orszagban biztositva kell lennunk. Ha munka nelkul vagunk neki akkor kerjuk ki itthon ingyenesen az EHIC (European Health Insurance Card) kartyat vagy kossunk utasbiztositast. oep.hu/data/cms985110/NEU.67.K.pdf Ha van kinn munkank, akkor ugye fizetunk kulfoldon egeszsegugyi jarulekot, igy ott az egeszsegbiztositotol kikerunk egy E106/S1 formot amit itt beviszunk az OEP-hez. Azzal itthon is biztositottak leszunk. Kiveve par orszag aki nem adja ki… ott jon a B terv…

 • Lorincz Anna
  …a B terv amivel azt erjuk el, hogy Magyarorszagon ne kelljen fizetni, bar azzal nem leszunk teljes ellatasra jogosultak. Igy az adott orszagban kerjuk ki az EHIC kartyat, hogy Magyarorszagon a surgos ellatasokra jogosultak legyunk amikor hazalatogatunk.
  Tovabba akkor is B terv, ha ezt eddig elfelejtettuk megtenni. Surgosen potoljuk az elejen leirtakat (OEP) es melle tegyuk meg ezt -> B-terv: Aki EU-n belül dolgozik/dolgozott az fogja es kikeri az E104-es formot (Irorszagban itt: welfare.ie/en/pdf/U1.pdf) es ezzel beballag a NAV adoalany nyilvantartasi osztalyra. Ott az ugyintezovel kitoltik a 12T1011-es nyomtatvanyt.
 • Lorincz Anna
  Egyetlen apro hiba, hogy ezzel az elotte kiirt fizetesi kotelezettsegeket nem torlik automatikusan (bug a rendszerben?), igy megegyszer befaradunk ha azzonal nem lehet es kerjuk, hogy szamoljak ujra a fizetesi kotelezettsegeinket, toroljek a kovetelesuket a bejelentesunk nyoman. Igy csinalnak egy uj egyenleget es buntetes nelkul elengedik a nem jogosan (bar mivel nem igazoltuk eddig, hogy mashol fizetjuk ezt a jarulekot magunk utan igy johiszemuen) kirott tartozasunkat.

  A lenyeg a lenyeg: Kerjuk ki az E104-et (az E106 csak onnantol ervenyes amikor kikertuk igy visszamenoleg nem tudjuk felhasznalani) es mi kezdemenyezzunk.

  Elengedik a tartozast, csak kerni kell a NAVnal. Hajra. Sikersztorikat varok.
  ——————————————————————
  Info meg itt aki szeret olvasni, es benne van meg par nem EUs orszag is: oep.hu/data/cms1000956/NEU.70.U.pdf

 • Péter
  most kötöttem az egész családra sima egészségbiztosítást, az 160eft volt egy évre, bár az csak Mo-n térít.
 • Enrico Palazzo
  Tapasztalataim szerint a leginkább magára adó ember max évente egyszer megy el UH-ra ill. vérvételre. Nem tudom miért nem lehet kivárni azt a 2 hónapot egy szűrővizsgálatnál? Ha meg valakinek alantas a pórnéppel keveredni, akkor pár tízezerért megcsinálják bármelyik magán helyen. Ez még mindig olcsóbb mint havonta fizetni ennyit. Szakorvoshoz magánba? A magánban dolgozók kb. 10%-a nevezhető szakmailag felkészültnek és alaposnak. Úgyhogy úgy menjetek ilyen helyekre. Tudom csilli-villi, meg minden. De higgyétek el: nem a falak gyógyítanak 😉
 • Somez
  Nekem ez hasznos volt. Évek óta filózom egy ilyen biztosításon.
 • studkell
  “Nem tudom miért nem lehet kivárni azt a 2 hónapot egy szűrővizsgálatnál?” – Enrico Palazzo

  Mert mondjuk egy daganatnál bele is halhatsz, ha várnod kell például az MRI-re 2 hónapot (az is szűrővizsgálat és több hónapos a várólista). Saját, családi tapasztalat. Ha nincs protekció, ah… jobb bele sem gondolni.

 • Kiszamolo
  Az azért kiakasztó, hogy van gép és ember is, de csak délig dolgoznak, mert csak annyi vizsgálatot fizet egy napra a tb.

  Ezért aztán két-három hónapra adnak időpontot és sokan ezért halnak meg.

  Magyarországon a rák gyanúja és a kezelés elkezdése között átlagosan hat hónap telik el. Ennyi idő alatt jut végig a beteg a vizsgálatokon.

  Azért ez nagyon durva.

 • Péter
  Ne okvetlenül rákban gondolkodjatok, pont elég kellemetlen, ha pl két hónapig fosol, mert két hetet vársz a hasi ultrahangra, majd utána másfél hónapot egy vastagbeltukrozesre, ott megállapítják, hogy valamilyen bélgyulladasod van, kapsz egy gyógyszert, és három nap alatt elmúlik. Magán rendelés két hét alatt meglett volna az eredmény 60.000-ért.
 • Rudi
  Anna

  Köszönöm az infot, de a helyzet egy kicsit más. 20 évesen, hülyegyerekként kimentem USA-ba. Itthon semmit nem jelentettem be, a lakcímkártyámon az állandó lakhelyem a kiutazáskori, azt az ingatlant azóta eladták a szüleim.
  25 évesen hazajöttem pár hónapra, a feleségemmel elindítottunk egy vállalkozást amit ő itthon működtetett, én visszamentem. Jelenleg a tartalékaink és a vállalkozásunk hoz annyit, hogy most végleg hazajöttem 2 hete. Szeretném ezt rendesen elintézni, de nem szívesen fizetném ki visszamenőlegesen a tb-t (természetesen ha muszáj akkor kifizetem, mivel én mulasztottam). Erre van valami ötletetek?

 • Janos82
  :

  Mar irtam feljebb.

  Ird meg nekik, hogy kint voltal, mutasd be az igazolast, hogy fizetted ( remelem tudsz ilyet szerezni ) es akkor ha jol tudom nem kell utolag befizetned. Lesz vele egy kis szivas, nekunk is volt, igaz nalunk csak par honap volt az elteres. Igaz, mi EU-n belul maradtunk, az USA lehet mas.

 • Jenő
  : “A cikk említi is, hogy ez igazán azoknak jó, akik hónapokat töltenek külföldön és/vagy dolgoznak ott, mert mindkettő kizáró ok az utasbiztosításnál.”

  Tessék: worldnomads.com/

  Évekre is leléphetsz vele, hosszabbíthatod külföldről, tartalmaz felelősségbiztosítást is (legfontosabb!).

 • zsékettő
  ez egy fasza cucc. A svájci cég akinél dolgoztam, az összes hajós munkavállalóját így biztosította (1100fő) szóval, ez mindent elmond a minőségről és a megbízhatóságról.

  mindent térítenek, csomagtól függően. Eredeti példányokat kell küldeni és 2héttől 4hónapig átfutási idővel de visszautalják. Mi silverben voltunk, abban volt fogászat is 2000 euróig évente.

 • zsékettő
  lemaradt, h a man szigetel van a székhelyük. Rengeteg orvosi (privátokkal is) központtal vannak direkt szerződésben, így kifizetni sem kell a számlát, mert lefut a háttérben.

  Érdemes megnézni a listáikat, vidéken is sokan vannak velük szerződésben.

 • Enrico
  Studkell: szűrővizsgálatot írtam! Daganatos betegségnél más a helyzet. Egy daganat kialakulása 8-10év, ritkán 5 év. Tehát ha 2 hónapot vár vki semmi hátránya nem származik belőle. Ez csak pszichés stressz legfeljebb, de nem abba a 2 hónapba hal bele, hanem abba fog, hogy előtte éveken át nem volt szűrővizsgálaton(!) és csak akkor ment el orvoshoz mikor már késő! De ugyanúgy késő ha fél évvel korábban fedezik fel ugyanezt! Tehát a kivizsgálás során történő várakozás nem ront a betegség kimenetelén. Pár hónap versus 60-120 hónap!

  Kiszámoló: átlagos 6 hónap? Soknak tűnik. Tény, hogy mindig van 1-2 ember aki bolyong (inkább sokáig nyúlik minden), de 99%-ban mindig kiderül, hogy ő is simlis benne. A gyakorlati tapasztalat: 1-2 hónapon belül kompletten megvan minden (Nem magánban, hanem full oep!!!). Tumorosakat előreveszik, külön kontigens van rá.

 • Enrico
  Elárulok egy nyílt titkot: ha valakinek nagyon extra sürgős lenne valamiért, akkor az orvosa elküldi egy onkológushoz, vagy ő maga elmegy egyhez és 1-2 napon, max egy héten belül elintézik neki a képalkotó vizsgálatokat. Nem kerül ki semmilyen várólistát! Egyszerűen az onkológiáknak olyan kontigensük van, hogy a tumoros betegeket pár napos várólistával tudják előjegyeztetni. Ennyi. Ha nagyon sürgős lenne (eddig 1-2 ilyen volt). 99,9%-ban 1-2 hónapon belül simán lezajlik minden (full OEP!).
 • Kiszamolo
  zsékettő, ugye annál az új svájci cégnél nyomod a folyami hajózást, amelyik pár éve indult. Valaki menni akart, csak nem tudtam elérhetőséget. Írhat neked, ha még aktuális neki?
 • zsékettő
  én még 11-ben ott hagytam a céget (Gsell&Partner)

  nemtom kik indítottak új bulit.

  kginternational.hu, ha valaki hajózni akar és nem tud/nem akar az ingyenesekkel (connectjobs, oscars.li stb) szórakozni.

 • Kiszamolo
  Enrico, mi van? Hasnyálmirigyrákba két hónap alatt bele szoktak halni, másnál meg áttétek lesznek pár hónap alatt.

  Orvosnak ne menjél, ha szabad kérni…

  Hat hónap: nem én találtam ki, a hetekben nyilatkozta valami főfőorvos, mint az egyik legfőbb problémát.

  Majd az orvosa kijátssza a rendszert onkóloguson keresztül: nem tudom, te hol élsz, itt Budapesten eszükbe sem jut. Nekem ultrahangra két-három hónapra adtak időpontot, MR-re dettó. “A baj lehet, hogy súlyos, menjen el ultrahangra.” Szerencsére nem volt az, de ha az lett volna és kivárom a három hónapot, már nem élnék.

  Meg aztán a fene megeszi azt a rendszert, amit ki kell játszani.

 • Kiszamolo
  Köszi.
 • Lorincz Anna

  Sajnos jogos, OK 3. orszagnak minosul (nem EGT es nincs egyezmenyunk sem). Annyi tudsz csinalni, hogy irsz egy egyeni kerelmet hivatkozva a fizetesi felszolitasra (ugyelj a hataridokre), mea culpa… Csatolod az adasveteli fenymasolatat, kinti dolgokat amivel tudod bizonyitani, hogy nem itthon dologztal, barmit. Aztan, hogy X idoponttol hazajottel, jelentkezz be egy itthoni cimre es jelentkezzel be fizetesi kotlezettsegre. A ketto kozti idoszakra kerjel meltanyossagot. Ha nem kapod meg akkor irhatsz egy masik kervenyt reszletfizetesre. Sajnos ha nem jelentkeztel ki akkor ez van. 🙁 Remeljuk masok tanulnak belole.
 • Enrico
  Kiszamoló: látom Te a pénzügyeken kívül az orvostudományhoz is értesz. Gondolom meg van az M.D. is, erről nem tudtam. Gondoltam leírom, … de…áh, úgyhogy akkor én ebből a vitából kiszállok, mert alulmaradnék. Ebben az országban 2 dologhoz ért mindenki: a focihoz és az orvosláshoz. Csak tudnám minek ennyi orvos? Még hogy kevés az orvos? 10 millió van belőle.
 • Kiszamolo
  Hát ne haragudj, aki olyat mond, hogy fél év már nem számít, hogy kiderüljön, valaki rákos-e, az nagyon képben van.

  A rokonomat most temették két hete, miután kiderült, hogy hasnyálmirigy rákja van, két hónap múlva halott volt.

  De hogyne, fél év nálad semmit nem számít.

  Az évenkénti rákszűrés is csak egy parasztvakítás, hiszen ráérnek diagnosztizálni a rákot, amikor már fáj. Utána is van még fél év eljutni az ultrahangra.

  Kicsit olvass már, mielőtt írsz.

 • Enrico
  Hasnyálmirigy rák 2 éves túlélés aránya 1% (!!!!). Még Steve jobs (neki neuroendokrin tumora volt, ami “viszonylag jobban kezelthető”) sem úszta meg élve, Patrick Swayze-ről nem is beszélve, pedig ha valakik túlélhették volna, akkor ők. Szóval a rokonodnak esélye sem volt, nem azért mert nem volt pénzük, hanem mert ezt a betegséget kapta.

  Nem tudom honnan veszed, hogy valaki ráér diagnoszizálni a rákot. Ez a szűrővizgsálatok lényege, hogy korai stádiumban, lehetőleg a rákmegelőző állapotban diagnoszizálják, akkor közel 100%-os gyógyulás érhető el (hasnyálmirigy kivételével, ott igen nehéz a diagnózis, korai állapotban nem is lehet szinte, véletlenszerűen szokták felfedezni sokszor korai stádiumban, nincs is rá jó szűrőmódszer, egyedüli lehetőség a megelőzés, a rizikótényezők minimalizálása).

  Mégegyszer, nem fél évet mondtam, hanem 2 hónapot, hogy ráér.

 • Zedder

  Steve Jobs ott kúrta el, hogy mindenféle kuruzslókra meg áldoktorokra bízta magát.

  Az eredeti felvetés az volt, hogy megérheti ez a biztosítás, ha jóval kevesebbet kell várni az állami ellátáshoz képest. Az állami ellátás pedig egy vicc. Nem saját tapasztalat, mert kb. 10 éve nem jártam állami közelében, azóta már az országban sem élek, de gondolom nem véletlen, hogy egyik ismerősömtől, rokonomtól sem hallok jót, sőt, a közel évtizedes privátklinikai tapasztalatommal állandóan csak fogtam a fejem olyan dolgokon, amik a számukra fel sem tűnt…

  Disclaimer: egyik ismerős / rokon sem a balfasz fajtából való. Ha te egy másik államit ismertél még, akkor vagy nem Magyarországon élsz, vagy egy alternatív univerzumban (pl. a politikusok egyből megkapnak minden ellátást).

 • Fairy
  Csak egy kérdés, mielőtt másokat fikázol: neked van orvosi diplomád? Van bármilyen diplomád is?

  Lehetne annyi gerinced, hogy ha valaki megcáfolja az állításodat, akkor nem kezded el agresszívan védeni az arcodat, hanem beismered, hogy tévedtél. Tudom, nem ez a modell, amit a közéletben látsz, de te azért lehetsz különb náluk.