Napi 10.31

2013-10-31
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Annyian kértétek, hogy legyen napi (na jó, néhány napi) összefoglaló, ezért beadtam a derekam.

Elsőnek mindjárt egy érdekes cikk az európai infláció és a munkanélküliség alakulásáról itt. Bizony, van olyan, hogy veszélyesen alacsony infláció és a munkanélküliség és az infláció között általában szoros kapcsolat van. Az árak csökkenése (defláció) elsőre örvendetesnek tűnik, de valójában pusztító dolog, erről itt már írtam.

A legújabb szavazatszerző agymenés a havi ingyenes készpénz-felvétel 150 ezer forintig. Mivel egy embernek sok számlája lehet (és általában van is), ezért mindenkinek be kell mennie egy bankba másfél hónap alatt, hogy nyilatkozzon, melyik számlára kéri az ingyenességet. Ha 6,3 millió emberrel számolunk és kb. 30 banki munkanappal, akkor gyorsan rájövünk, hogy ez óránként kb. 30 ezer ügyfelet jelent pluszban a bankoknak. Gratulálok.

Ja, és gondolom nem mondok el nagy újságot, újra brutálisan drágulni fognak a banki szolgáltatások, hiszen a bankok úgyis áthárítják máshol az "ingyenességet".

Úgy tűnik, a kormány folytatja az időhúzást a devizahitel kérdésben, most éppen megint egyeztetni fognak. A portfolio cikke itt.

A lakásárak továbbra is lejtmenetben vannak, 4,1%-kal olcsóbbak, mint tavaly ilyenkor és az adásvételek száma is mintegy a negyedével visszaesett. A napi cikke itt.

Ázsiai ingatlanbuborék, mély recesszió, aggasztó jelek. Ha szereted a borús jóslatokat, olvasd el a napi cikkét itt.

Nem kapkodtak ma a magyar állampapírokért, az ÁKK a tervezettnél csak kevesebbet tudott értékesíteni. Azonban ebből messzemenő következtetéseket még kár levonni, főleg, hogy a hozam alacsonyan maradt. A portfolio cikke itt.

Az arany ára nem tud magához térni, a szokásos szeptemberi keresletélénkülés után újra 1300 és 1350 dollár között ténfereg az unciánkénti (31,103 gramm) árfolyama.

Szerbia jobban teljesít: a GDP 3,2%-kal nőtt, a kivitel 27%-kal lett nagyobb, bár még így is elmarad az importtól, még ha az alig bővült is.

Next Post
Napi 11.03.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram