Napi 11.03.

2013-11-03
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A balek tényleg nem fogy el soha. Most éppen a Civis Global Brókerházról derült ki, amit minden épkézláb embernek tudnia kellett volna, hogy átverés az egész.

A cég évi 18% hozamot, az ügynököknek további minimum 12% jutalékot ígért, a befektetés mibenléte üzleti titok volt. A PSZÁF már régóta kiadott figyelmeztetést a cégről, de ez mit sem érdekelte azokat, akik ennek ellenére "befektettek" a cégbe.

Amíg volt elég belépő balek, az üzlet jól ment, volt miből fizetni a kamatokat, de másfél év után vége lett a mutatványnak, mintegy négymilliárdos kárt hagyva maga után, eltűnt a cég. Az origo összefoglalója itt. A témáról már sokszor írtam, például itt és itt is.

****************************************

Most már az állami tulajdonú MVM Zrt. áramnagykereskedő is kiveszi a részét a rezsicsökkentésből, csökkenti a lakossági szolgáltatók felé az átadási árat. Ez egyrészt üdvözölendő, hiszen jogos volt a kérdés, hogy ha az állam rezsicsökkentést akar, miért nem a saját, állami tulajdonú elosztóinál csökkent árat, másrészt viszont azt jelenti, hogy mintegy 20 milliárddal kevesebb bevétele lesz az államnak, amit majd más adóként kell beszednie a lakosságtól (vagy mondjuk emeli megint a telefon-különadót, amit majd a szolgáltatók továbbhárítanak a lakosság felé, de végső soron az eredmény ugyanaz.)

A Világgazdaság cikke itt.

***************************************

Szerbiában is csökkentik a gáz lakossági árát, annak ellenére, hogy a szolgáltató idén már egymilliárd euró (közel 300 milliárd forint) veszteséget szenvedett el. A Tőzsdefórum cikke itt.

***************************************

Pénteken csúnyán elbántak a forinttal, újra 297 forint fölé emelkedett az euró ára.

**************************************

Megjelentek az új kötelező gépjárműbiztosítási tarifák. Ha neked még év végén van fordulónapod (az autók kétharmadának még akkor van), akkor november 30-ig van időd bejelenteni a jelenlegi biztosítódnál a változtatási igényedet. Ha az elmúlt pár évben vettél autót, akkor már év közben van fordulónapod.

Az már most látszik, hogy szinte minden biztosító emelt árat és sokan szabadulnának a kárt okozó autósoktól. Szánj rá pár percet és kalkulálj valamelyik online összehasonlító oldalon, érdemes-e biztosítót váltanod. Ilyen oldal például a netrisk, vagy a biztositas.hu, esetleg a Mabisz által üzemeltetett dijnavigator.hu.

*****************************************

A Volksbank péntektől Magyarországon is felvette az új tulajdonosának, az orosz Sberbanknak a nevét. A magyar leányvállalatnak 39 ezer lakossági és mintegy 13 ezer céges ügyfele van, a tavalyi adatok alapján még mindig veszteséges, de csökkenő mértékben. Az anyabank a legnagyobb orosz bankmamut, ez jó háttérnek tűnik.

****************************************

Magyarország gyorsuló ütemben marad le a szomszédaitól szinte az összes felmérés szerint. Nemrég jött ki egy felmérés, miszerint az összes versenytársunk között itt a legalacsonyabb az elkölthető nettó jövedelem, most pedig a napi közölt egy újabb felmérést a témában itt.

Previous Post
Napi 10.31

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram