Nem jött meg az oltási igazolás? Használd az uniósat

Sokan nem kapták meg az oltási igazolásukat vagy úgy jártak, mint én, megkaptam, de megsérült, ezért újat igényeltem 3.000 forint befizetése mellett, azóta sem történt semmi, ennek már két hónapja.

Eddig a mobilos appal szerencsétlenkedhettem, ha kellett, ami maga a rettenet, az igazi állatorvosi lova a magyar közigazgatásnak. Ennél jobban elszúrni és agyonkompikálni szerintem akarva sem lehetett volna, de ezt már leírtam akkor, amikor megjelent.

Digitális védettségi igazolás

Szerencsére az Unió rákényszerítette az országot, hogy kiadja az uniós közös igazolást is. Az tök egyszerűen működik, semmi idiotizmus, mint ötjegyű PIN kód kevert billentyűzeten, szigorúan csak aktív mobil net mellett és a többi agyhalál.

Letöltesz egy PDF fájlt, elmented a telefonodba, feltöltöd a felhőbe vagy kinyomtatod és szia. Így működik egy igazolás, ha nem agyhalottak találják ki. Egy gombnyomás és kész, már használhatod is.

Kattints ide, töltsd le a saját igazolásodat (oltás vagy betegségen átesett) és használd egészséggel. A magyar kártyát meg el is felejtheted. (A TAJ számodat készítsd elő, mert hiába ügyfélkapun keresztül lépsz be, teljes azonosítás után, a TAJ számot azért még megkérdezi bosszúból.)

Share

69 hozzászólás

 • Györgyi
  Kormányablakban 3 perc alatt kinyomtatják neked a PDF verziót. Bár ha már ott vagy, érdemes az ügyfélkapus regisztrációt is elintézni. Az sem több 5 percnél, és utána sokszor jön jól. Mi anyukámnak most kifejezetten az oltási igazolás miatt csináltattunk.
 • nyman
  Nekem van védettségi igazolványom. Átestem rajta, igaz gyakorlatilag mindenféle tünet nélkül. Az oldal az alábbi hibaüzenetet adja.

  “Nem található érvényes gyógyultsági esemény (fertőzést megerősítő pozitív PCR teszt), az igazolvány nem állítható ki”

  “Szerencsére az Unió rákényszerítette az országot, hogy kiadja az uniós közös igazolást is.”
  Ez eléggé politikai hangú vélemény. A zúnió megcsinálhatta volna ugyanezt akár már tavaly is, csak ott szerintem mégnagyobb a kupleráj.

 • attila
  Nem értem hogy miért vártok ettől többet ettől a bgázstól, ezeknél minden fontos poziban hozzá nem értő haver ül. De már alsóbb pozikban is egyre több hozzá nem értő haver családtagja ül. Örüljetek hogy még nem omlott össze az egész kóceráj….Birka nép….
 • tjhooker
  Nem világos egy oltásból, de főleg egy maszkból hogy lehet önérzeti kérdést csinálni.
  Bár aki az oltásra is úgy tekint, hogy a magánügye mert “neki nincs szüksége rá” (főleg aki még azt is beleveszi, hogy azért mert a többi megtette helyette) ott nem sok kérdés van szerintem.

  Ezt tényleg magyarázni kell felnőtteknek?
  Hogy vannak nem oltottak, pl. gyerekek. Igen, a statisztika szerint szoktak ők is megbetegedni.
  Hogy az sem tudott milyen hosszú távon?
  Hogy a stat csak szumma? Ettől sokaknak, egyénileg a statisztikai 0.5-3% is necces lesz. De a stat is magas.
  Ahogy a covid≠influenzát is kellett magyarázni, akkor is ha az elején látszott a számokon, hogy nem így van.

  A maszkról van oldal, hogy nem számít? Like. Olyan is ami szerint igen. Vagy akkor az ima segített?
  A kresz is szar mert csorbítja a szabadságjogaim. Meg 100 másik.
  A jogok sem véletlen tartanak a többi jog korlátozásáig.

 • Zabalint

  Kérlek, ne hazudd magadnak, hogy nem ártasz senkinek, mert úgyis mindenki megkapta. De, ártasz, mert egyetlen oltás sem 100%-os, illetve van, aki egészségügyi okokból nem kaphat, ezért őket is veszélyezteted. Ahhoz, hogy ne legyen negyedik hullám, jóval magasabb átoltottsag kellene a jelenleginél. Azzal szembeállítani, hogy milyen életmódot élsz, hamis dilemma, én sem vagyok dagadt, de ez nem jelenti azt, hogy felelőtlen konteó hívő lennék, mint te, így a saját és mások érdekében beadattam az oltást. Sajnos a politikusok nem merik bevállalni a kötelezővé tételt, mert túl sok az áltudomány hívő. (Hasonló eset a homeopátia, ugyanezen oknól nincs kitiltva a patikákból.)
 • Blabla

  “Ez eléggé politikai hangú vélemény. A zúnió megcsinálhatta volna ugyanezt akár már tavaly is, csak ott szerintem mégnagyobb a kupleráj.”
  Mit csinálhatott volna meg tavaly? Igazolást az oltásról? Jóhogynem tavalyelőtt 😀
 • Belavoltam
  par dolgot helyre kell tenni. Az oltas %-os vedettsegi szama a beoltottak atlagara vonatkozik. Ha az X oltas 100 beoltott emberbol 95-nel megakadalyozza a betegseget (vagy a sulyos tuneteket kialakulasat), akkor 95% a hatekonysaga. De annal a 95-nel 100%-os az oltas vedo hatasa. Vegso soron az immunrendszer gyozi le a virust, amire oriasi hatasa van az eletmodnak. Alapbetegseg. Ismeros?

  A politikusok meg csak ne tegyek kotelezove az oltast. Foleg azutan a mismasolo, nyilvanvalo hazudozassal teli propaganda utan, amit a fidesz muvelt. Hadd dontse el mindenki a sajat meggyozodese alapjan, beoltatja-e magat vagy sem. Ha felsz, akkor persze oltasd be magad. Ha egeszseges vagy, es ugy dontesz, oltas nelkul is jo vagy, akkor hajra. Meg mielott kerdezned, en beoltattam magam, de szepen kivartam, amig lett mRNA oltas is. A pandahugyot meg a ruszik szart korberohogtem.

 • star70
  gyogyszertarban 18€.Hat tudod…

  En maradok a papirnal jo az.A halalom,hogy mindenem a telefonomom van,mert muszaj,anelkül mar bankolni sem tudok.

 • EG
  Ha már Ivant arra kéred hogy ne hazudjon magának, akkor én csak kérhetem hogy magadat is kérd meg, ne hazudj magadnak főleg ilyeneket: “mások érdekében beadattam az oltást.”

  Most nagyon divatos lett azt hangoztatni hogy “társadalmi felelősségvállalás” is létezik, de szerintem az nem itt kezdődik, vagyis ez most pont arra elég hogy sokan elhitessék magukkal.

  Hirtelen baromi fontos lett mindenkinek a saját és mások egészsége, közben rengetegen el vannak hízva, tisztelet a kivételnek, de sokan az elmúlt 15 évben semmit nem sportoltak, egyáltalán nem figyeltek arra hogyan étkeznek, hogyan élnek. Most fontos az egészség, mert instant megoldásként el lehet menni oltatni, de kíváncsi lennék hány ember váltott életmódot és figyel oda valóban az egészségére?

 • D

  Aki akart (es az egeszsegugyi korulmenyei , eletkor, stb nem zarjak ki) mar valoban kaphatott oltast.
  Amennyiben (amikor) lesz egy negyedik hullam, es emiatt leall ujra az egeszsegugy, akkor a mar oltottak (nem koronas) egeszsegugyi problemai is parkolopalyara kerulnek. Hiaba vagy oltott, ha egy fontos muteted belathatatlan ideig tolodik. Erted mit jelentett az, ha egy kemoterapia honapokat csuszik? (Hiszen amit nem diagnosztizaltak telen, annak a kezeleset sem tudtak elkezdeni…)
  Elfogadom, ha valaki nem akarja beoltatni magat, de amit irtal az fajoan buta es demagog.
 • Álvédett
  Tök jó dolog (lenne) ez az oltás és a különböző igazolások, de sajnos az én esetemben mindez semmit sem ér:
  Áprilisban megkaptam az első Szputnyikot, rá pár nappal jött is a “Védettségi” igazolvány, miközben a védettséghez még a 2. oltás után is min. 3 hét kellett volna…
  A 2. oltás után kellő időben, 2x is elvégzett ellenanyag-vizsgálataim alapján NINCS VÉDETTSÉGEM!
  És ráadásul az én oltási igazolásomat az EU sem fogadja el,(mert keleti vakcina) tehát sem utazni nem tudnék a “baráti” országokon kívülre, sem a betegség ellen sem vagyok védve.
  Mindezeken túl a kormányunk megtiltja a “védtelen” polgároknak (és háziorvosaiknak), hogy 3. (normális) oltást kapjanak! Mélyen hallgat a problémáról, pedig nagyon sokan vannak még így az országban.
  Magyarország, 2021, én így “szeretlek” 🙁

  Ui. És ráadásul mindenki rajtam röhög, ha még maszkot hordok.

 • Zabalint

  Unalmas, újra a hamis dilemma érvelési hiba. Semmi összefüggés aközött, hogy valaki járvány/oltás tagadó, illetve milyen életmódot él, ezért a kettőt szembeállítani csúsztatás.


  “Ha az X oltas 100 beoltott emberbol 95-nel megakadalyozza a betegseget (vagy a sulyos tuneteket kialakulasat), akkor 95% a hatekonysaga. De annal a 95-nel 100%-os az oltas vedo hatasa. ”

  Ez nem igaz. Eleve kontrollcsoporttal vetették össze, és ahhoz viszonyítva jöttek ki a szazalékok. Emellett azóta jöttek újabb mutánsok is, ahol becslések szerint rosszabb a helyzet, de mivel nincs kontrollcsoport, nem tudni pontosan. És nagy a szürke zóna, aki elkapja, de enyhébbek a tünetei, illetve aki fertőz, de kisebb eséllyel, mint oltás nélkül.

  “felsz, akkor persze oltasd be magad. Ha egeszseges vagy, es ugy dontesz, oltas nelkul is jo vagy, akkor hajra. ”

  Ez is buta leegyszerűsítés.

 • Neville
  Már ne is haragudjatok, de elég röhejes ez a magasságot EU előtti hajbókoló leborulás, mikor mostanra tudtak kiizzadni a szokásos közös európai megoldás tempóban (azaz rohadt ráérősen) 2 darab közös pdf-et(!!) , miközben a csúnya rossz magyar rendszer hónapok óta üzemel offline és online is. (És az EMA egyéb oltások körüli mizériát most hagyjuk is 🙂 ) De persze ha magyar akkor csak szar lehet, és a füstjelek is csúcstechnikává változnak, ha Brüsszelben találta ki valami nagyokos. Semmivel se vagytok különbek, mint az M1 függők, csak más oldalról nyomjátok. 🙂

  Mondd csak, próbáltad már a csúcstechnikás magyar megoldást az idióta PIN kódjával, állandó mobilkapcsolat-igényével, lefagyásaival és a többivel? Egy rakás trágya, amiért milliárdokat fizettek a haveroknak. S még mindig nem jó, az uniós igazolásra is a hibás adatokat az generálja.

  Ezzel a túlkomplikált, agyhalottak által készített vacakkal szemben az uniós egy egyszerű PDF, amit letöltesz és megvagy.

  Benne van minden, ami kell, mégsem igényel állandó netkapcsolatot, nem írja ki, hogy a szerver lehalt, amikor éppen be kellene mutatnod és nem baromkodik kevert képernyőn beírandó hatszámjegyes PIN kóddal, aminek semmi értelme.

  Ez történik, ha egyetlen egy ember is van a csapatban, aki tud gondolkodni. Mert az a cél, hogy használható legyen és nem az, hogy sokat lehessen lenyúlni érte.

  Nem az a baja, hogy magyar, hanem az, hogy egy rakás *****.

 • EG
  Mikor írtam járvány / oltás tagadásról? 🙂 idézd kérlek.
 • bicskanyitogato
  Eloszor is: koszi az infot es koszi a linket!
  Tapasztalataink: (eltekintve az eddig is fennallo csak Explorer/Chrome imado, nehezkes es nem mindig beengedo “csodas” ugyfelkaputol)
  1 par probalkozas es anyazas volt, amire nem hibat irt es le lehetett tolteni a pdf-et, de addig legalabb megnezhettem, hogy
  2 bar 2x voltam sajat ktg-en pcr teszten es 3x teszteltek hivatalosan az oktatasi dolgozokkal (mind neg. volt szerencsere), ebbol egyik sem szerepel a renCerben…
  3 az oltasonkenti kulon-kulon pdf szamomra erthetetlen hulyeseg!
  Mikor vegre megvoltunk, akkor ismerve a K-Europai burokraciat (minden papiron legyen de ha pecset is van rajta, akkor az igazi): kinyomtat/utlevelbe behajtogat (az oltashoz kapott kis papir es a “vedettsegi” kartya melle, tovabba QR telefonba befenykepez, egesz dokumentum befenykepez es a pdf-eket meg a sajat mail cimeinkre is elkuldtuk, biztos, ami tuti.
  Rohej!
 • Hozzászóló

  Nem is értem miért nem törlik a hozzászólásod, beleértve az összes eddigit is, lejáratod magad (névtelenül persze), ezt a blogot és az országot is.

  “Egy ostoba emberekből álló ország polgáraként” amelybe te is beletartozol, mivel ilyeneket írsz..

  “Napi 200 átlagos halott” amiből 3% Kovid miatt halt meg, a többi kamu..

  “Ne légy butamagyar” Javaslok egy pszichiátert..
  Minden országba van aki oltatna s van aki nem. Az egyik leginkább átoltott ország vagyunk, de te a demagóg szöveggel magyarellenességet csinálsz.

  Az ilyen fogyatékok miatt tuti soha nem fogok oltatni, de te menj havonta az a biztos!

  Ja, s hagyd el az országot, soha ne gyere vissza és légyszi ne írj ide! Kösz!

 • Joni
  Azt azert nem ertem, hogy az EESZT oldala kulfoldrol miert nem mukodik. 🙁
 • promontor
  Szép, szép, de persze az egész csak ügyfélkapuval működik, hát ez nagyon fontos, mert különben letölteném a szomszéd védettségi igazolványát.

  Ennek következtében nem tudom letölteni kiskorú gyerekem védettségi igazolványát, mert persze az eeszt nem tudja automatikusan, hogy ő az én gyerekem, ahhoz be kell menni egy okmanyirodába és külön nyilatkoznom kell, hogy igen, ő az én gyerekem és hadd férjek hozzá az eeszt-ben az adataihoz.

 • LSV
  Ha már bemész, a nyilatkozat helyett csináltass inkább neki is ügyfélkaput.