Újra OTP önkéntes nyugdíjpénztár belépési akció

Írtam régebben az OTP Pénztárak egy jó akciójáról, az első befizetésed 20%-át, de maximum 150 ezer forintot hozzácsapják még a számládhoz ajándékba, ha most nyitsz számlát. (Erre jön még rá az állami adójóváírás hasonló összege.)

OTP pénztárak akció

Az akció újra él a  önkéntes nyugdíj-pénztár esetében, ha június végéig nyitsz náluk számlát. Részletek itt.

Sajnos az egészségpénztár most nem vesz részt az akcióban, pedig az volt a jobb ajánlat, ott nem kellett évtizedeket várnod, hogy visszakapd a pénzed.

Ha most akartál önkéntes nyugdíjpénztárt nyitni vagy váltani, érdemes kihasználni az akciót, sok évi költséget fedezni tud, ha most mindjárt belépésnél kimaxolod a lehetőséget.

Köszönjük Rolandnak a hírt.

 

Share

78 hozzászólás

 • 42
  Nem igazán tartom jó befektetésnek, rugalmatlan. Viszont ha te másképp gondolkodsz, van egy igazán hatékony felhasználási lehetőséged: kimaxolod a lehetőséget, de a továbbiakban nem fizetsz be. Így egy emelt összeggel kezdesz, ami a kamatos-kamat elve szerint nagyobb hozamot eredményez a befektetett tőkédre. (+családtagok, külön-külön, főleg, ha van jövedelemadó kötelezettségük)
  (a hirdetmény illetve a magánnyugdíj részleteivel nem vagyok tisztában, kérlek vedd figyelembe)
 • SpurDisznó
  Nincs benne valami trükk?

  Például az elérhető alapok korlátozottak és low cost index alapok nem elérhetőek, csak “drága” aktívan kezelt OTP-s alapok?

 • headset
  A cím kissé félrevezető: nem magánnyugdíjpénztárról, hanem önkéntes nyugdíjpénztárról van szó.

  Érdemes az átlépés lehetőségét külön kiemelni. Aki amúgy is befizetne 750 ezret az adóvisszatérítés miatt, de másik pénztárban van és még nem fizetett be nagy összeget, átviheti a számláját az OTP-hez. Ez pénztáranként változó költség, de általában 4 ezer Ft.

  Vagy ha ezt már késő elkezdeni, be lehet lépni az OTP-hez és szeptember után az OTP-st átmozgatva egyesíteni a meglevővel. Némi ügyintézéssel jár, de 150-4 ezer talán megéri.

  Ha jövőre is lesz ilyen akció, meg lehet ismételni 🙂

 • Garázs
  Mondjuk NYESZ számla esetén sokkal jobb lenne, de ilyen nem lesz, az biztos.
 • Tenkeskapitány
  A 150k ajándék azért már megéri, ha máshogy nem tudod kihasználni az adóvisszatérítést(pl. nincs SZJA-d).
  Viszont nem tudom, meg lehet-e fájdalommentesen szüntetni, miután megjött a 150k extra, záros időn belül?
 • headset

  “Nem igazán tartom jó befektetésnek, rugalmatlan. Viszont ha te másképp gondolkodsz, van egy igazán hatékony felhasználási lehetőséged: kimaxolod a lehetőséget, de a továbbiakban nem fizetsz be.”

  Különösen akkor érdemes számlát nyitni, ha valaki kb. 10 évvel van a nyugdíj előtt.
  Mert a mostani szabályok szerint akkor is legalább 10 éves számla kell az adómentességhez, ha az illető nyugdíjba megy.

  Befizet annyit, amennyit muszáj. Mondjuk egy hónapot. És csak a nyugdíj előtti években használja ki az adókedvezményt.

  Ha változnak a szabályok, meg lehet szüntetni a számlát és csak a kis befizetés után adót kell kifizetni.

 • headset
  @SpurDisznó
  “Nincs benne valami trükk?
  Például az elérhető alapok korlátozottak és low cost index alapok nem elérhetőek, csak “drága” aktívan kezelt OTP-s alapok?”

  A nyugdíjpénztáraknál nem vehetsz alapot. Csak a “konzervatív”, “vegyes”, “kockázatos”, meg hasonló nevű portfóliók közül lehet választani.

  Az előző évi hozamok adnak némi információt, hogy mennyire jó a pénztár befektetési politikája.

 • headset
  @Tenkeskapitány
  “A 150k ajándék azért már megéri, ha máshogy nem tudod kihasználni az adóvisszatérítést(pl. nincs SZJA-d).”

  Ez a 150 ezer nem adóvisszatérítés. Az adóvisszatérítés még ezen felül jön. Ezért főleg annak éri meg, akinek VAN szja kötelezettsége.

  “Viszont nem tudom, meg lehet-e fájdalommentesen szüntetni, miután megjött a 150k extra, záros időn belül?”

  Nem lehet. A kivett összeg 84%-a után 15% adót kell fizetni és 19,5% EHO-t. Így már nem éri meg.
  DE!!!
  Ha valaki nyugdíjas, az is beléphet, szerintem semmi nem tiltja. És visszaakérheti a pénzt nyugdíjszolgáltatás címén. Az is SZJA köteles (EHO nincs), de ha az adó a megfelelő rovatban keletkezik (ennek utána kell nézni), akkor adóvisszatérítésként visszakérheti.

  Ez ugyan tiszta kitolás a bankkal, dehát a bank alkotja a szabályokat, felnőtt emberek vezetik. Így jártak. 🙂

 • Kobe
  átlépőknek eléggé ki van herélve az ajánlat. Júniusig tart az akció, de az első befizetést a marketing szerint elég szeptember közepéig teljesíteni, viszont:
  Tájékoztatjuk, hogy az átlépés másik pénztárból, csak abban az esetben lehetséges, amennyiben már rendelkezik OTP Nyugdíjpénztáritagsággal. A pénztártaggá válás feltétele, hogy legalább az egységes havi tagdíj befizetésre kerül.

  Vagyis aki arra játszik, hogy júniusig átlép, és majd csak szeptemberre tol be pár 100K-t, az bukta is a dolgot…..mert addig nem válik taggá amíg nincs 1 db befizetés, kifut a promóciós időszakból

 • nope
  Az opció egyébként, hogy nem fizetek be rá többet? Nincs ilyen kötelezettség / bünti miatta?
 • Zoli
  hm és meddig kell “megtartani” a számlát ?
  Ez alatt azt értem, hogy mikor tudom beolvasztani a már meglévő számlámba ?
  (Ha pl szeptemberben vagy miután megkaptam a 150K-t be lehet olvasztani retorzió nélkül akkor ez elég jó deal-nek tűnik)

  Legalábbis nem látom meddig tart a “hűségidőszak”.

 • Endre

  Ja, ha egy nyugdíjas lép be az önkéntes nyugdíjpénztárba, akkor már csak az a röpke 10 év kötelező várakozási időt kell megvárni, és máris ki lehet venni a pénzt.
 • ger
  Kérem, hogy aki a korábbi akció idején belépett, az írja le a tapasztalatait:
  – rendben megtörtént-e a beígért jóváírás ?
  – kb. mennyi idő elteltével írták jóvá ?
  – a beígért jóváírás nettó v. bruttó összeg ? (levonták-e belőle a sávos befizetés szerinti százalékot, avagy a teljes összeget jóváírták)

  Most többször is átolvastam az aktuális szabályzatot, amiben ugyan az egyik bekezdésben a ‘garantált ajándék’ kifejezés szerepel, de van pár furcsának tűnő dolog:
  – a kapmpány neve eleve az, hogy NYEREMÉNYszabályzat
  – a belépőket végig JÁTÉKOSnak nevezi
  – ajándékra jogosultakat a szervező állapítja meg
  – és itt jön ami igazán elbizonytalanít: “szervező fenntartja magának a jogot a fenti részvételi feltételek megváltoztatására”

 • ger
  @headset: “Ha valaki nyugdíjas, az is beléphet, szerintem semmi nem tiltja”

  >>> szabályzat szerintem ezt kizárja ezzel a ponttal:

  “Amennyiben a Kampány során visszaélések, vagy olyan magatartás gyanúja merül fel, amely visszaélésre adhat lehetőséget, a Szervező fenntartja a jogot, hogy a Kampányt szüneteltesse vagy megszüntesse, illetve a visszaélést elkövető személyt a Kampányból kizárja.”

 • headset

  “Ha valaki nyugdíjas, az is beléphet, szerintem semmi nem tiltja. És visszaakérheti a pénzt nyugdíjszolgáltatás címén. Az is SZJA köteles (EHO nincs), de ha az adó a megfelelő rovatban keletkezik (ennek utána kell nézni), akkor adóvisszatérítésként visszakérheti.”

  Mivel elég sokan reagáltatok – ezekre később válaszolok – utánanéztem, hogy a 10 év tagság előtt, de nyugdíjas korban kért nyugdíjszolgáltatás adójából lehet-e nyp. befizetés 20%-át visszaigényelni.

  Lehet. 🙂
  Az összevont adóalap “egyéb jövedelem” részében kell feltüntetni.
  SZJA tv. 28. § (1) d)
  Adónyomtatvány 14. sor).
  Ebből a 48. sorban olyan adó keletkezik, amiből a nyugdíjpénztári befizetést kedvezményét vissza lehet igényelni. Ha már nincs az embernek pénztári tagsága, közvetlenül folyószámlára átutalják.

 • Satya
  Kedves Kiszámoló!
  Kérném szóljon bele az eddigi hozzászólásokhoz,mert véleményem szerint egyeseknek fogalmuk sincs /ez nem bántó szándék/ az ÖNYP működésének a legalapvetőbb szabályaival. pld most kimaxolod,azután vársz évekig,s felveszed a nagy zsozsót.Ha nem fizetsz be az OTP-nél minimum havi ötezret,mire 10 év múlva felveszed-addigra szinte nincs mit,-mivel nemfizetés esetén szépen levonogatják ./akár a tőkéből!!!/MNB jogszabály ha jól tudom,talán 70%-ban határozta meg a nemfizetők arányát.Ha ennél több,meg kell szüntetni!!! Gondolom a bankok ellenlépésként meg ezt találták ki-védelmük érdekében!!!!!!!/Pontosabban a banki háttérrel működő ÖNYP szervezetek/
  Ellenben,emlékszem 2-3 éve /75ezer Ft KP-t adtak egészség+ÖNYP-re,ami állítólag utóbb adóköteles volt.Nem lehet,hogy most is valamilyen “árulás” van kinézőben???
  Azt hiszem “ajándéknak” is van adóvonzata.
 • ügyvéd
  Kiszámoló!
  MINDIG azt írja ki, hogy hibás a chatpta..
 • Zoli
  Satya több dolgot keversz.
  A 70 % a MANYUP-nál van nem az ONYP-nél.
  Az esetleges levonás nem a teljes havi díjra hanem annak a működési költség részére vonatkozik.

  Ha van már egy ÖNYP-d akkor az ott eltelt idő számít, ha nyitsz egy újat attól nem kezdődik a 10 éves várakozási időszak előről.

 • headset

  “Ja, ha egy nyugdíjas lép be az önkéntes nyugdíjpénztárba, akkor már csak az a röpke 10 év kötelező várakozási időt kell megvárni, és máris ki lehet venni a pénzt.”

  Azonnal lehet nyugdíjszolgáltatást (pl. teljes kifizetést) kérni.
  OTP NyP alapszabály:
  “10.2. … A nyugdíjkorhatár betöltése után a pénztártag a várakozási idő időtartamától függetlenül jogosulttá válik a nyugdíjszolgáltatásra.”

  15% SZJA-t levonnak a kifizetésből, amit -mint korábban írtam- vissza lehet igényelni.

 • Mutti
  Több hozzászóláshoz:
  – az ÖNYP-ba befizetett összeget nem lehet “kivenni”, adómentesen csak a kamatot (először 10 év után), egyébként adót és EHO-t kell fizetni utána. Úgy tudom 6 hónapig nem léphetsz át másik pénztárba és 3000.- ft + bankköltség otpnyugdij.hu/static/otpnyugdij/download/onyp_alapszabaly.pdf. Minden pénztárban van minimum tagdíj és ha nem fizeted, akkor a ráeső működési ktg-et levonják a szlán lévő összegből év végén.
  – 2016-ban kihasználtam a 75 eft ÖNYP lehetőséget. Minden rendben volt. Akkor bankszlára utaltak (pontosan) és nem kellett adózni utána. Egy kicsit várni kellett a válaszra, mert azt hittem januárban kapok róla igazolást (bruttó) és be kell állítanom a bevallásba, de végül nem kellett (nem ajándék).
  nem szeptemberig hanem július 31-ig kell meglenni az első befizetésnek és annak a 20 %-át írják jóvá szeptember 14.-ig az ÖNYP számlán.
 • Zoli68

  A 2 évvel ezelőtti OTP Egészségpénztár és OTP Nyugdíjpénztár által adott max. 75-75 eFt “ajándék” nem volt adóköteles.

  Akkor azt folyószámlára utalták, eltérően a jelenlegi akciótól. Most ugyanis a nyugdíjpénztári
  egyéni számlán egyéni eseti befizetésként írja jóvá. De akkor arra is járni fog a 20% adókedvezmény?

 • headset

  “– a kampány neve eleve az, hogy NYEREMÉNYszabályzat
  – ajándékra jogosultakat a szervező állapítja meg
  – szervező fenntartja magának a jogot a fenti részvételi feltételek megváltoztatására”

  Nincs ezekkel semmi gond.

  Azért van a nyeremény fogalma ennyire belekeverve, hogy az OTP át tudja vállalni az adót és netto összeget tudjon jóváírni. Az adó befizetése a nyeremény kifizetőjének a feladata. Szja tv. 76. § (2)
  A nyeremény “garantált”, mindenki megkapja, aki jól végzi a papírmunkát.

  Az “ajándékra jogosultakat a szervező állapítja meg” mondat így szól eredetileg: “Az ajándékra jogosultakat a Szervező legkésőbb 2018. augusztus 31. napjáig állapítja meg.” Ebben a dátummal vállalt határidő a lényeg.

  Az OTP marketingnek nem az a célja, hogy beigérjen, beintsen és elidegenítse az ügyfeleket. Csak levédi magát, de nem azért, hogy ezzel visszaéljen.

 • attila
  “tagsági jogviszonyát megszünteti és az alábbi lehetőségek közül választ kifizetést:

  csak járadékszolgáltatást igényel,
  meghatározott összeget egy összegben, a fennmaradó részt pedig járadékszolgáltatás formájában igényli,
  a teljes megtakarítást egy összegben kéri kifizetni.”
  ha egy összegben kéri a kifizetést akkor is csak 15%szja van ??

  mivel tagsági viszony fenntartása mellett csak a bent lévő összeg 90%-át lehet kifizettetni….

 • szama
  Ilyen hosszú távú befektetésnél a kezdeti költség / egyszeri bónusz szinte elhanyagolható. Pár bázispont különbség viszont meglepően sokat számít.

  Nekem az Életút B van, 10 éves átlag hozam 7,29% -> kb 202%-ra duzzadt 10 év alatt az első befizetésem
  OTP legjobbja, ami 10 éve megy a “kiegyensúlyozott”: 6,44% -> 186%

  Ezt 20 évre vetítve 408% vs. 348%. És ez minden befizetésedet érinti, a belépési bónusz meg egyszer van.

  És ugye jellemzően 20+ év múlva veszed ki a pénzed. Meg a kicsivel rosszabb havi elvonás is sokat számít évtizedek távlatában, szóval érdemes egy fél napot rászánni és kiszámolni az élethosszig tartó költségét egy akciónak…

  Most már megtalálható a 15 éves átlag hozamráta táblázat is. Vigyázni kell a csillagozott “2010-től van csak adat” sorokkal, (= figyelmen kívül hagyni) ugyanis 2008-2009-ben könnyű volt pénzt bukni, 2010-től meg szinte bármin csak nyerni lehetett.

 • headset

  “Most ugyanis a nyugdíjpénztári egyéni számlán egyéni eseti befizetésként írja jóvá. De akkor arra is járni fog a 20% adókedvezmény?”

  Szerintem igen. De mivel érdemes 750 ezerrel résztvenni az akcióban (dupla pénz), a 150 ezres korlát miatt ennek nincs jelentősége.

 • Kobe
  : teljesen mindegy, a szabályzat az átlépőket gyakorlatilag kizárta a kedvezményből. Az átlépés feltétele az, hogy már “teljesértékű” tag legyél mire az átlépést kezdeményezed, vagyis belépés + 1 befizetés minimum meglegyen.
  Gondolom többen, akik pl havi befizetést csinálnak és nem az évi 1x-i nagyobb utalással tolják (vagyis a többség), elkezdtek arra taktikázni hogy akkor X hónapig nem fizetnek és azalatt összerakják a nagyobb összeget és határidő legvége előtt teljesítenek egy nagyobb befieztést.
  Nem lehetetlen, de szerintem nem túl életszerű hogy valaki ennyire kicentizze a relative szoros határidők mellett, és ideig óráig 2 helyre fizessen + átlépést flottul lezavarja (+ugye OTP ha akarja még akkor is beleköthet az időrendiségbe)
 • headset

  “– az ÖNYP-ba befizetett összeget nem lehet “kivenni”, adómentesen csak a kamatot (először 10 év után), egyébként adót és EHO-t kell fizetni utána.”

  Kivéve, ha valaki már betöltötte a nyugdíjkorhatárt és nyugdíjszolgáltatást kér. Ha nincs meg a 10 év tagság, SZJA-t kell fizetni, ami az azévi befizetések alapján visszaigényelhető. EHO ebben az esetben nincs.

  “Úgy tudom 6 hónapig nem léphetsz át másik pénztárba”

  Ez az információ honnan van? Tudnál rá linket, paragrafusszámot adni?

 • headset

  “ha egy összegben kéri a kifizetést akkor is csak 15%szja van ??”

  Ha betöltötte a nyugdíjkorhatárt és nyugdíjszolgáltatásként kéri vissza az összes pénzt, akkor igen.

  “mivel tagsági viszony fenntartása mellett csak a bent lévő összeg 90%-át lehet kifizettetni….”

  Miért akarná bárki fenntartani a tagsági viszonyát?
  – hogy tagdíjat fizessen? Vagy hogy levonják a hozamból a minimáltagdíjra eső működési/likviditási költségeket? Nyugdíjasként nem nagyon van olyan jövedelme, amire SZJA visszatérítést kérhet. Vagy, ha igen, kereshet egy olcsóbb pénztárt.
  – bármikor újra beléphet. Esetleg jövőre egy ugyanilyen vagy hasonló akcióban

 • headset

  “teljesen mindegy, a szabályzat az átlépőket gyakorlatilag kizárta a kedvezményből.”

  Szerintem nem így van. A belépés és átlépés az OTP szempontjából ugyanaz.

  Az átlépés technikailag azzal kezdődik, hogy beadod a tagsági kérelmet a célpénztárba (OTP). Kapsz egy tagsági számot.
  Az OTP-nél még 60 nap türelmi időd van az első havi tagdíj befizetésére. Alapszabály 5.4.

  És utána bármikor közlöd a régi pénztárral, hogy át akarod vinni a vagyonodat az OTP-be. Azért kell először az új pénztárba belépni, mert tagsági szám nélkül a régi pénztár nem tud hova utalni.

  De szerintem sokkal ésszerűbb, ha a “nyeremény” átutalása után az OTP-ből lépsz át a régi pénztárba.

 • Zabalint

  Azt nem lehet, hogy megnyitod, befizeted az összeget, majd utólag a másikat megszűnteted, vagyis egyesíted ezzel?
 • headset

  “(Ha pl szeptemberben vagy miután megkaptam a 150K-t be lehet olvasztani retorzió nélkül akkor ez elég jó deal-nek tűnik)
  Legalábbis nem látom meddig tart a hűségidőszak.”

  Az akció szabályzatában nincs szó hűségidőszakról. Szerintem szeptember 14 után bármikor át lehet léptetni az OTP-s pénzt a másik pénztáradba. Az átlépés lehetősége törvényben és a pénztári alapszabályzatban biztosított jog.

  otpnyugdij.hu/static/otpnyugdij/download/onyp_elso_befizetese_tobbet_er_nyeremenyszabalyzat.pdf

 • Józef
  Lehet, hogy volt, de hátha tudja valaki a választ :

  Ha eltelik a 10 év, de a befizető még nem érte el a nyugdíjkorhatárát, viszont a nők 40 év munkaviszonyos kedvezményével megy nyugdíjba, akkor felmarkolhatja az ÖNYP-ből a pénzét?

  Köszi.

 • attila
  már csak az a kérdés h melyik a legolcsóbban fentartható önkéntes nyugdíjpénztár ahol van kártyás vagy csekkes befizetés 🙂 ide fogunk átlépni szeptember 13 után ;:P
 • headset
  @Józef
  “Ha eltelik a 10 év, de a befizető még nem érte el a nyugdíjkorhatárát, viszont a nők 40 év munkaviszonyos kedvezményével megy nyugdíjba, akkor felmarkolhatja az ÖNYP-ből a pénzét?”

  Igen.

  Ha nem csak teljesíti a feltételeket, hanem ténylegesen nyugdíjba megy, akkor ez öregségi nyugdíjnak számít és nyugdíjszolgáltatásra jogosít.

  MNB állásfoglalás:
  alk.mnb.hu/data/cms2334964/allasfogl_xs_120215.pdf

 • Kocka
  Tehat, ha jol ertem, megnyitom az OTP-t a mostani melle, rarakok 750ezret, es miutan megkapom a 150ezer “ajandekot” – akar masnap – az OTP-t atleptetem a jelenlegibe es bezarom.

  De ez tenyleg ilyen egyszeru lenne? Senki nem gondolt ra az OTP-nel, hogy ezzel mas penztarak vagyonat direktben novelhetik es meg le is adoznak utana (ajandek)? Vagy ugy kalkulalnak, hogy annyian maradnak naluk, hogy par szazalek “ugyeskedovel” is megeri az akcio?

  Nekem meg 30 evem van a nyugdijig es ceges cafetariabol meg a hozamokbol mar 3 milla osszejott egy masik penztarnal, de ha ezt meglepem akkor a 750k sajat + 150k ajandek +150k adojovairas = majd 1 milla tokenovekedessel iden letudom 5 evre elore amit magamtol befizettem volna.
  (Tudom, johet haboru meg einstand meg uj penz, de ha mar 3 milla bent van, akkor nem akarom ennyiben hagyni)

 • Zozo
  @Józef
  “A nyugdíjkorhatár az az életkor, melynek betöltését a társadalombiztosítási jogszabályok az öregségi nyugdíjra való jogosultság feltételéül előírják”
 • balazs
  (ha nincs az évben további EP, NYP befizetés, EP lekötés, stb., és van elég visszaigényelhető szja, akkor) nem érdemes 750.000 forintot utalni.

  625.000 forint befizetésével, és az arra tekintettel a promócióban jóváírt 125.000 forint egyéni befizetésnek minősített összeggel megkapható a 150.000 forint adójóváírás, így (költségeket nem számítva) 40% helyett 44%-al gyarapodik a befizetett összeg, valamint az adójóváírás maximális kihasználásához sem szükséges 750.000 forint befizetése.

 • Zoli
  Kocka
  Szerintem azzal számolnak, hogy a többség új belépő lesz, illetve olyan átlépő lesz hozzájuk aki hozza a már felhalmozott vagyonát is.
  Így azért bőven megéri nekik.
  Lemerném fogadni, hogy Mancika a számlanyitáskor rá fog kérdezni van-e ONYP számlád máshol és agitálni fog az átlépésre.
  (1ébként az OTP-nek voltak kifejezetten jó évei, szóval akár még racionális is lehet)
 • headset

  “Tehat, ha jol ertem, megnyitom az OTP-t a mostani melle, rarakok 750ezret, es miutan megkapom a 150ezer ajandekot – akar masnap – az OTP-t atleptetem a jelenlegibe es bezarom.

  De ez tenyleg ilyen egyszeru lenne? Senki nem gondolt ra az OTP-nel, hogy ezzel mas penztarak vagyonat direktben novelhetik es meg le is adoznak utana (ajandek)? Vagy ugy kalkulalnak, hogy annyian maradnak naluk, hogy par szazalek ugyeskedovel is megeri az akcio?”

  Igen szerintem is ilyen egyszerű.

  Az OTP talán úgy gondolja, hogy megéri növelni a taglétszámot. A kis befizetésekből eleve 10%-ot kap. A pénztárak OTP alapokat vásárolnak, onnan is jön évi 1-2 %.
  Bár a 150ezer sok pénz, de arra is gondolni kell, hogy nem mindenkinek van 750 ezer Ft mozgatható megtakarítása. Ők kevesebbet kapnak.

  És csak néhány százaléknyi ügyfél gondolkodik, számolgat és mozog. 🙂

 • jozef
  , ,

  köszi szépen.

 • V
  “Ilyen hosszú távú befektetésnél a kezdeti költség / egyszeri bónusz szinte elhanyagolható. Pár bázispont különbség viszont meglepően sokat számít.”

  almat a kortevel esete. Szerintem szamolj utanna megegyszer mert a kamatos-kamat hatas nem egy az egyben jelentkezik, hiszen minden evben/honapban uj penz is kerul a rendszerbe. Emlekszem hogy pl LTP-nel nagyon sokat szamit EBKM-ben az a teny ha elengedik a nyitasi dijat. A szazalekok jol mutatnak de legtisztabb lenne lemodellezni pl Excelben, a fenti akcioval eleve 150k-val tobb kamatozik eveken keresztul. (nem szamoltam utanna, csak sejtem hogy nem is rossz ez az ajanlat)

 • Kornél
  OFF: életbiztosítás kedvezményezettjéhez ezt kell kitölteni, ugye? egyesületnek kell küldeni, vagy a biztosítónak?
  uniqa.hu/documents/20182/48206/kedvezmenyezett_valtozas_elet/7be631c3-087b-459e-8568-9236d57a800f
 • Kiszamolo
  Biztosítónak
 • xK
  OFF: Kiszámoló (esetleg Ügyvéd), mi a véleményetek a Deutsche Bank mostani árazasával kapcsolatban? Visszatért a két évvel ezelőtti minimumára, de úgy érzem jelentős problémákkal is küzd a cég (talán komolyabbakkal, mint két éve).
 • András
  A 800000 Ft átutalásból a önyup számlán meg is jelent 775600 Ft. Reménnyel nézünk a jövő elé!
 • szocske
  Azt írják az ajándék jóváírás egyéni befizetésnek számít. Akkor ha jól értem erre is jár adókedvezmény.
  Akkor viszont nem érdemes 750ezret befizetni, csak 625-ezret, mert ahhoz adnak még 125ezer ajándék egyéni befizetést, így a kettőből épp megvan a 150ezres max. adóvisszatérítés.

  Nekem az a fő gondom az ilyen akciókkal, hogy én a tömeggel ellentétben általában már az év elején kimaxolom a 750 befizetést, így mikor nyáron kiírják ezeket már nem érdemes élnem vele 🙁

  A 2 évvel ezelőtti akciónál a felét még igénybe tudtam venni, de most már 0 Ft adóvisszatérítést kapnék, mert igyekeztem január első napjaiban feltölteni az EP számláim, hogy már júniusban ki tudjam venni a 180 napos egyenleget, így hiába kapnék itt 150ezer jóváírást, ha adókedvezmény már nem jár rá, akkor szvsz nem érdemes ezzel élnem.

 • headset
  @ügyvéd
  “Kiszámoló!
  MINDIG azt írja ki, hogy hibás a chatpta.”

  Az előző percekben, firefox-ban nekem is visszadobott leglább 5 korábban bevált választ. Operában elsőre elfogadta.

 • szama
  direkt írtam, hogy “az első befizetésem”. Ha már annak a kamata miatt nem éri meg az akció, akkor a további befizetések csak rontanak az akció értékén.
  A kedvedért csináltam egy egyszerűsített kamatos kamat táblázatot (goo.gl/Hq7djV), minden évben 900e folyik be plusz a kamat, az OTP 900-ról indul 6.44% kamattal, Életút csak 750-ről de 7.29%. 25 év után 52,5m vs. 58,5m.

  Ha most konkrétan választanom kellene pénztárat, akkor a költségeket is modellezném, mert ott is lehetnek meglepő eredmények, pláne a sávos költség miatt fejben lehetetlen összehasonlítani és az sem mindegy, milyen ütemezéssel fizetsz be.

  Ezért írtam, hogy érdemes egy fél napot rászánni, 6 millióból tán még 25 év múlva is kijön egy szép nyaralás…

  Persze a múltbeli teljesítmény nem garantálja a jövőbelit, de talán némiképp korrellál vele. A pénztárak rangsora évről évre nagyrészt ugyanúgy néz ki.

 • Kobe
  Egy kerdes: miert lepne barki utana ki az OTP onyp-bol?
  A netto hozamratakat tekitve az utobbi 5 evben elso helyen szerepeltek, de legalabbos elso 2-3ba benne voltak, neha egy egy jezus szive 20 fos artisjus meg ikyesmi penztar elozte be, mas nem. Az ingyen love felmarkolasa utan miert kene mashova vinni, ha azok csak rosszabbak hozamban? (legalabbis a hivatalos MNB eves statisztikak alapjan)
 • attila
  ha van önyup pénztárad akkor érdemes, mert szep.13. után szépen átviszed a sajátodba az egészet az ajándék pénzzel együtt minusz átlépési költség 😉