Nem találom, mennyibe kerül a társkártya a számlámhoz

2013-01-13
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Gyakori kérdés, hogy miért nem találjátok meg a bankkártyához tartozó költségeket a hirdetményekben. (Mert azt remélem már mindenki megtanulta, hogy a hirdetményeket kell olvasni, nem a reklámrizsát a banki oldalakon. 🙂 )

Ennek oka, hogy a legtöbb banknál ezt külön hirdetmény tartalmazza. (A ritkább eset, amikor együtt van a számla költsége a kártya költségével.)

Ezért ha megvan a számlacsomag hirdetménye és nem látod benne a kártya éves díjait és a készpénz-felvétel árát, akkor tovább kell keresned. Ilyenkor kattints valami kártyákról szóló menüpontra és ott keress egy hirdetményt.

Hiába találtad meg a hirdetményt, még három dologra kell figyelned.

Az egyik, hogy ez egy alaphirdetmény lesz, amit felülírhat a számlacsomag hirdetménye. Például a K&H Zéró csomagja (ami állítólag hamarosan megszűnik, bár ma még fenn van a honlapon) ingyen biztosítja a kártyát. Ezért hiába írja a hirdetmény, hogy az éves díj 2.230 Ft, ha kizárólag ennél a csomagnál ezt a főkártyánál nem kell megfizetni, csak a társkártyánál. Vagy a készpénz-felvétel ATM-ből x forint, de valamelyik csomaghoz jár egy ingyenes felvétel.

A másik, hogy értelmezd a sok kis csillagot és egyéb megjegyzést az ár mellett. Lehet, hogy a második évtől sokkal drágább a kártya, vagy csak egy akciós időszakban annyi a készpénz-felvétel, mint írták.

A harmadik, hogy alapesetben az éppen érvényes hirdetményt találod meg és lehet, hogy már jövő héttől másik fog életbe lépni. Ezért mindig keresd meg a "hatálybalépésre váró hirdetmények" menüpontot és ott ellenőrizd, hogy várható-e változás.

Házi feladat: keresd meg mondjuk az OTP bank kártyás hirdetményében, hogy mennyibe kerül egy Maestro kártya, ha most nyitsz Tempó számlacsomagot. Mióta él a hirdetmény, várható-e a közeljövőben változás?

Bónuszkérdés: mijaza a számlakártya a hirdetményben?

Az első megfejtő, aki bekommenteli a megoldást, kap egy Kiszámoló pontot, amit továbbra sem tudok, mire lehet majd használni, de ártani biztos nem árt, ha szerzel egyet. 🙂

Next Post
E-mail gondok

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram