Sberbank Fair számlacsomag

2014-06-16
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A Sberbank komoly reklámhadjárata kezdett az új lakossági számlacsomagja, a Fair számlacsomag megtámogatására, ennek megfelelően tőlem is többen érdeklődtetek, mi a véleményem a csomagról.

A Fair csomag érdekessége, hogy az előző hónapban beérkező összegtől függően automatikusan sorolnak egy-egy díjszabásba a következő hónapra.

Az első esetben ha nem érkezik 150 ezer forint sem a számládra, 300 forint lesz a havi számlavezetésed, 150 és 299 ezer forint között 600 forint, felette 1.200 Ft.

Azonban ez a díj visszajár, ha legalább 4 alkalommal, legalább 50 ezer forint értékben forgalmazol a számládon. Ide tartozik a kártyás vásárlás, ami költségmentes, a szintén ingyenes csoportos beszedés és az utalás is.

Tehát még ha nem is érkezik a számládra pénz az előző hónapban, akkor is csak 300 forint lesz a számlavezetés díja, amit azonban visszakapsz, ha legalább négy tranzakciót legalább 50 ezer forintos összértékben teljesítesz havonta. Vagyis ha vásárolsz eleget, akkor is teljesen ingyenes a csomag, ha semmi összeg nem érkezik rá.

A nagyobb csomagok annyiban jobbak, hogy olcsóbbak az utalások és az egyéb díjak, de egyébként az első csomag sem drága, a netes utalás csak 0,09% plusz a 0,3% tranzakciós adó.

Sőt, a pénzfelvétel is ingyenes 2 vagy 3 alkalommal, limit nélkül bármelyik automatából az év végéig, utána meg kell majd fizetni a tranzakciós adót, ami 0,6%, de maga a felvétel ingyenes marad. Figyelem, ez nem az állami kényszer miatti ingyenesség, ez akkor is jár, ha azt a lehetőséget egy másik bankkártyád mellé kérted egy másik banknál.

Azonban egy hatalmas bug van a rendszerben: akkor is átsorol a nagyobb csomagba, ha nem szeretnéd. Mondjuk érkezik egyszeri 500 ezer a számládra, automatikusan átkerülsz a következő hónapra az 1200 forintos csomagba. Ez az összeg ugyan elvileg visszajárna, de ha nem teljesíted a másik feltételt, az 50 ezres költést négy alkalommal, akkor bizony csúnyán kifizettetik veled az 1.200 forintot. Ezért figyelj arra, hogy ha pénz érkezik a számládra, akkor teljesítsd a másik feltételt is.

Arra is érdemes figyelned, hogy hónap elejétől végéig nézik a befolyt összeget (ami egyébként lehet saját készpénzes befizetés is), márpedig sokszor előfordul, hogy hétvégék és ünnepnapok miatt egyik hónapban kétszer is kapsz fizetést (mondjuk elsején és harmincegyedikén), a következő hónapban egyszer sem. Mondjuk olyan nagy érvágás nincs, ha az 50 ezret elköltöd/elutalod, mert a legolcsóbb/legrosszabb tarifái is teljesen vállalhatóak a sok ingyenességgel és a maximum 0,09%-os netes utalással. Inkább azzal járhatsz pórul, ha a legnagyobb csomagba kerülsz és abban a hónapban nem teljesíted az 50 ezres limitet.

A bankkártyák ára olcsónak mondhatóak (évi 1.900 forint normál kártya esetén és 4.300 forint a dombornyomott kártya), de most még ezt is elengedik egy évig a normál kártya esetén, illetve csak a felét fizeted a dombornyomott kártyánál.

Sőt, ha most hónap végéig nyitsz számlát és legalább havi 100 ezer beérkezését és két kártyás vásárlást vállalsz fél évig, még 20 ezer forintot is kapsz utólag.

Szerintem nagyon jó kis csomagok, úgy tűnik, hogy komolyan be akar törni a Sberbank a lakossági piacra. (A Sberbank az orosz OTP, amelyik felvásárolta a Volksbankot egész Kelet-Európában. Eddig a Volksbank a vállalkozói piacon volt inkább erős.)

Ha gyorsan végiggondolod, arra is jó ez a számla, hogy ide kérd a fizetésed felét és ingyenes számlavezetés mellett két vagy három alkalommal havonta ingyen vehessél fel pénzt bármilyen ATM-ből. A másik számládra kéred a 150 ezret és itt is kihasználod az ingyenes lehetőséget. (Már ha annyira kell a készpénz valamiért.)

Szinte minden ingyen van, a feltételek teljesíthetőek, megérdemel egy ajánlott plecsnit. 🙂

Használd a bankmonitor kalkulátorát, hogy megnézd, neked megéri-e a váltás, illetve mennyit spórolnál a jelenlegi csomagodhoz képest.

Leírás itt, hirdetmények itt, 20 ezres akció itt.

Previous Post
Telekocsi

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram