Telekom mobilnet drágulás

A Telekom április elsejétől felemelte módosította a mobilnet árát, pontosabban az eddigi 4 GB Maraton net áráért csak 3,5 GB-ot ad.

Azonban valamiért a 4 GB-os csomag is megmaradt ugyanannyiért, de úgy eldugták, hogy senki meg nem találja.

Ha bemész a Telekom alkalmazásba, ott a szolgáltatásokba, majd letekersz az egyéb bekapcsolható szolgáltatásokhoz, ott megtalálod.

Aki keres, az talál.

Köszönjük Mikorka Kálmánnak a tippet.

Share

84 hozzászólás

 • Nacionalista
  @Ádám: Először is gratulálok! Másodszor is ne várd, hogy itt kommentben majd megmondják a tutit, kevés arra itt a hely. Meg van rengeteg “attól függ” faktor is benne. Milyen a kockázattűrő képességed, hol laksz, mik a terveid és a többi. Ajánlom, hogy olvas el minél több blogposztot a Kiszámolóról, gyakorlatilag az összes megtakarítási formáról írt már.

  Amúgy meg legyen fél évnyi vésztartalékod, azon felül ha a hiteled kamata nagyobb mint az állampapíré (gondolom így van), akkor törlessz minél hamarabb és majd utána növeld a megtakarításaid.

 • Nacionalista
  moni: azért olyat ne ajánlgassunk már egy huszonévesnek, hogy húzza ki a nyugdíjkorhatárig, mert akkor nem kell kifizetni a diákhitelt…

  Én öt éve fizettem vissza, akkor ingyenes volt az előtörlesztés, és nem számolták fel az elmaradt kamatokat. Lehet, hogy azóta változtak a feltételek, de azon nagyon csodálkoznék ha felszámolnák az összes hátralevő kamatot. Még a lakáshiteleknél sincs nagyon ilyen mostanában már.

  @Ádám: látod itt az egyik tanulság. Szedj össze egy megfelelő pénzügyi tudást (pld. a blogot olvasva) és nézz utána a te szitudnak. Vagy fizesd meg Kiszámolót, lehet hozzá privát pénzügyi tanácsadásra menni, de az a te vagyonodnál még fölösleges, majd pár év múlva ha szorgosan gyűjtöd a havi 250 k-t.

 • vViktor
  kamionosnet.eu – Telenor sim kártyával korlátlan belföld 3882Ft / hó.
 • Ádám

  Nem is innenvárom a megoldást, csak egy kis + inputot szeretnék. Igen, igaz nemvázoltam elég alaposan a helyzetemet. Szóval: Jelenleg albiban lakom, egy szobát bérlek, nem is igazán kell ennél több, autóm nincs mert Budapesten élek.
  Azért is kérdeztem, mert van egy olyan érzésem hogy néhány éven bellül itt a válság, és akkor lehetne jó áron lakásokhoz és részvényekhez jutni. A diákhitel1 kamata egyébként 2,2% jelenleg szóval pont hogy nem.
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  @zsolt: Korlátlan mobilnetek (mind Telenor hálózata)

  mobilinternet.ephone.ch/

  triconnect.hu/szolgaltatasaink/mobilinternet/ (nem világos, hogy korlátlan vagy 1 TB/hó)

  szamlakontroll.hu/

 • vendég

  Mi az hogy nem fejtettem ki? 😀 Az emberek sokkal több mobilnetet használnak ma, mint 10 vagy 5 éve, mivel a szolgáltatók egyre többet kínálnak egyre olcsóbban. Ha ki van építve a hálózat, onnantól filléres a szolgáltató költsége az interneten.
  De ne is csak a mobilnetet vedd, a sima vezetékes internet esetén is hihetetlen sebességet produkálnak a szolgáltatók, bagóért. Arányaiban régen sokkal-sokkal drágább volt az internet.

  Na, és ilyen versenyhelyzetben nevetséges, ha valaki fogja az olcsóbb, teljesen ugyan olyan termékét, aztán ELDUGJA úgy, hogy ne találd meg, csak a drágábbat. Teljesen megállja a helyét a korábbi hasonlatom: a boltban ugyan az a termék két árcédulával, csak az egyik EL VAN REJTVE. Még egyszer eljátsszák ezt és pattanok más szolgáltatóhoz, nekem annyira tök mindegy, hogy kinek fizetek ugyan azért a szolgáltatásért.

 • Zsolt

  Köszi, na ezek már tényleg jók. Hihetetlen hogy töredék adatmennyiséget adnak akkor ha csak úgy beesel a boltba.
 • Lala
  Na és kihez mész, ha még egyszer megsért téged a büszkeségesben a Tkom? 🙂 A vodának használhatatlanok a feltöltős internetjeik (számomra), a Telenornak a mostaniakat annyira nem ismerem, régebben, amikor néztem, akkor nem voltak számomra versenyképesek.
  Sokan ezt nagyképűen fillérb.szásnak hívják, pedig bármilyen hihetetlen, de vannak emberek, akik nem utaznak sokat és ritkán kell nekik internet (ezért nem jó az előfizetős, mert van, hogy 1 hónapig ki sem használnám) és jellemzően nem 3d-s filmet fognak letorrentezni rajta út közben, csak megnéznek pár dolgot, a híreket és ennyi.
  Erre az igényre a tökéletes válasz a Tkom 4gb maraton. Igazából még 3,5gb esetében is versenyképes marad, csak hát tényleg pitiánerkedés, amit művelnek, de mit lehet erre mondani? Csak ezért nem fogom otthagyni őket, csak akkor ha lesz versenyképes alternatíva.
 • Nacionalista
  @Ádám: értem, én a “klasszikus” diákhitelre gondoltam. Ezt a 2,2%-sat tényleg nem éri meg elsietni, persze az is kérdés mekkora összegről van szó. Pár százezret visszafizetnék hogy letudjam, pár milliónál érdemes azon gondolkozni amin gondolkozol. Az biztos, hogy a következő 10 évben lesz válság amikor olcsón lehet vásárolni ha van cashed, úgyhogy spórolgass csak szorgosan, ez az az időszak amikor félre lehet tenni.

  Túlgondolnod viszont nem kell, amíg nincs legalább 4-5 milliód addig menjen állampapírba. Eleve a részvényesdi nagyon költséges ha egyszerre keveset veszel, no meg ha egy egymilliós megtakarításnál nyersz éves szinten 3-4 százalékot, az 30-40 ezer forint. Nem azzal fogod megváltani a világot. Képezd magad, keresd az előrelépést munkában, növeld a bevételeid és spórolj. Ha megvan az első 5 millió akkor érdemes elgondolkozni a diverzifikáláson meg hogy mibe fektesd.

 • Niki
  Üdv! Elnézést, hogy ide írom, de nem találtam elérhetőséget, rákerestem a bankadó szóra a honlapon, de tranzakciós adó jött ki, 7 éves cikk, nem lehet hozzászólni…
  Szóval a következő témát javaslom, hogy írj róla:
  K&H behívatott, hogy új számlacsomagot kell kötnöm, és tájékoztatott, hogy nyártól ráterhelik az ügyfelekre a “bankadót”, amit már évek óta fizetniük kell (a banknak az államhoz), de most már az ügyfelekkel fizettetik. Ez pénzfelvételre, utalásra vonatkozhat, és 0,6% is lehet, ami szerintem igen borsos összeg, és a sok kicsit összeadva is az éves szinten. Mit érdemes tenni? Van esetleg összehasonlító táblázat, hogy melyik bank mit fizettet meg ilyen címen, más bank is ezt csinálja-e? Nagyon nem tetszik ez az újabb lehúzás.
  Köszönöm!
 • Alfa
  :
  “onnantól filléres a szolgáltató költsége az interneten”
  Fent írtam, hogy csak az elmúlt 4-5 évben százmilliárdok mentek el hálózatra. Amúgy 5-7 évente új technológia miatt újra kell húzni a hálózatokat 10-15 évente megvenni a frekvencia koncessziót.
  Értelmezhetetlen marhaság ez az “onnantól filléres költség “. Honnantól?
  Amúgy is kevered a technológiai fejlődést a költségcsökkenéssel. Azért mert több netet adnak, nem lesz olcsóbb, fejleszteni ugyanúgy kell és az igény / fogyasztás is nagyobb.
 • RDLDR
  Telenor 2000-ért 13GB-ot ad flottásan. Nem értem a piaci árazást. Mindeki próbáljon meg ismerőst keresni, ahol lehet flottás díjcsomagot kötni…
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  : Ez forintra az IQPro régi ára. Ők már megemelték közel 5000-re (mert a Telenor megszüntette az adatmegosztót korlátlan előfizetéshez), így szerintem már a kamionosnet sem ennyi. Az IQPro külön adta el a főkártyákat és az adatmegosztókat, így 2×3882-t számláztak, miközben ők <5800-ért kapták a két kártyát.
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  : Hogyhogy csak most? A K&H már évekkel ezelőtt megszüntette a tranzakciós adót nem átterhelő csomagjait. Örülj, hogy neked eddig tartott.

  A CIB Eco számla Bankmonitoron keresztül kötve két évig biztosan nem terheli át. Csak kicsit kellett volna visszaolvasnod. https://kiszamolo.hu/ingyenes-bankszamla-cib-eco-by-bankmonitor/

 • Zabalint

  Ft/adatmennyiségben bizony olcsóbb lesz, mivel az újabb technológiák hálózati szinten is több adatátvitelt biztosítanak. Az előfordulhat, hogy az átlag user mobilnet számlája növekszik fejlődő technológia mellett is, de annak nem kellene előfordulnia, hogy azonos adatmennyiségért fizet egyre többet.
 • fatibi

  Én anno a közel egy millás diákhitel2 tartozásomra kiszámoltam rendesen mennyit nyerhetnék, ha nem most azonnal törleszteném zsebből, hanem mindig csak a kötelezőt, a teljes összeget pedig PMÁP-ban parkoltatnám. Ha jól rémlik kb. 60-80 rugóra jött ki jelenértékben a különbség.

  Erősen afelé hajlottam, hogy nem vacakolok vele, letudom az egészet egyszerre, de aztán látva, hogy nálam valószínűleg jobban keresők itt a komment szekcióban mit el tudnak itt szerencsétlenkedni a hitelkártya visszatérítésekkel, úgy voltam vele, mégis csak talált pénz kis munkával, 0 kockázattal, szóval bent csücsül az összeg államkincstárban.

 • Dávid
  @mikorka-kalman-okleveles-dugulaselharito-kisiparos: a munkavállalói Zéró csak május végén szűnik meg.
 • Husi Riot
  Én már az egész családot elvittem a T-től. Origo, 4iG és hasonló okok miatt. Szervilis egy banda.
 • vendég

  Te most ugye csak kötözködni próbálsz, mert ezt nem hiszem el 😀
  Miben nyilvánulhat meg a piaci verseny – hogy maradjunk témában – a mobilinternetnél? Összesen három, azaz három dologban:
  1. Lefedettség: Hála (?) az égnek, tökéletesen sík ország vagyunk, bármelyik szolgáltató esetében kiváló a lefedettség lakott területen, ebben már nagyon újat nem lehet villantani.
  2. Sebesség: Dettó nincs érzékelhető különbség.
  3. Ár egy egységnyi internetért: Megérkeztünk. Ma az egységsugarú átlag user ez alapján tud váltogatni. Komolyan keressek neked statisztikát arról, hogy milyen mértékben csökken a mobilinternet ára, vagy magadtól is elhiszed? Volt valaha mobil internet előfizetésed? (Pláne, hogy még egy ÁFA csökkentés is volt tavaly.)
 • bázispont
  Mi az a bázispont?

  Rákerestem a BUX ETF-re és ezt találtam:

  bet.hu/Befektetok/Reszveny-szekcio/BUX-ETF

  Itt azt írják: “Alapkezelési díj 50 bp ; Teljes költséghányad kb. 54 bp ”

  Ez mit jelent, mennyi a TER? Ez most drága vagy olcsó ETF?

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  : lmgtfy.com/?q=b%C3%A1zispont
 • headset
  bázispont
  “Mi az a bázispont?”

  A bázispont a százalékpont század része.

  50 bázispont egyenlő fél százalékkal.

 • Alfa
  @vendég:
  3)
  Nem az a lényeg, hogyan inflálódik el egy GB ára a technológiai fejlődés miatt.
  A cégeknek az számít, hogy többen használják/többet fizessenek per hó,miközben a költségek nőnek (kb. 5x annyi frekvencia és rádiós cella van mint 20 éve, koncessziót kell fizetni, eszi az áramot, X évente cserélni kell, stb.)
  Amit ők eladnak az a szabadidő eltöltésének egy módja. Netezel, 0.1 helyett már ~100 Mbps technológián, text domináns tartalom helyett full HD-t nézel, minőségileg fejlődik a szolgáltatás.
  Ezért többet akarnak (és tudnak) beszedni mint korábban.
  Ebbe belefér minden trükközés, benne foglalt adatmennyiség növelése melletti havidíj növelés (technológiai infláció) vagy direkt áremeléssel ügyfelek kiebrudalása egy csomagból.
  A GB-ra vetített ár csak egy árazási és kommunikációs trükk+inflációs egyensúlyi játék, a lényeg hogy minden ügyféltől a lehető legtöbbet szedjenek be.
 • Alfa
  @vendég :
  1), 2)
  Hogyne lenne már érzékelhető különbség sebességben és lefedettsegben!?!
  Nézz utána:
  szelessav.net/hu/aggregalt_sebesseg/mobil#tablazat
  (A Vodanak kevesebb 4G-re fordítható frekvenciája van és kicsit később állt neki építeni. A 3G lefedettsége viszont a 900-as sáv miatt jobb (igaz kihalóban lévő technológia).)
  Annyi igaz hogy a sebesség különbség a legtöbb időpillanatban a legtöbb használati esetben nem jelentős (egy web jellegű applikaciónak mindegy hogy 20 vagy 50 Mbps hasít).
 • Szaky
  Alfa
  2019-04-15 at 20:00

  Jól írod, az emberek többségének fogalma sincs arról hogy az adott hálózatot üzemeltetni, karbantartani és nem utolsó sorban folyamatosan fejleszteni kell nem kis összegekért.
  Talán a MÁV a legjobb ellen példa ahol a fentiek közül sajnos egyik sem történik meg ezért van olyan katasztrofális állapotban.

 • bázispont
  , Kiszamolo

  Köszi!

 • Tamás
  “A Vodanak kevesebb 4G-re fordítható frekvenciája van és kicsit később állt neki építeni. A 3G lefedettsége viszont a 900-as sáv miatt jobb (igaz kihalóban lévő technológia).)”

  Miért lenne a 3G technológia kihalóban? Szvsz semmi sem indokolja ezt.

 • Tamás_1
  Infó: Június 1-vel megszűnik a Maraton 4GB adatopció, meglévő egyenlegedet még felhasználatod azonban ilyen csomagot utána már nem lehet vásárolni.
 • Blogelo
  Ma jött:

  Kedves Ügyfelünk! Június 1-jével lezárjuk a Maraton 200 MB, 500 MB és 4 GB eseti adatopciót. Ez azt jelenti, hogy meglévő Maraton adategyenleged továbbra is felhasználhatod, azonban ezeket nem tudod ismét megvásárolni. Üdvözlettel: Telekom

 • Lántib
  Most jött tájékoztatás ez ügyben, június 1.-től zárják le a 4 gigás (továbbá a 200 és az 500 megás) csomagot, azután nem lehet majd megrendelni.
 • Gábor
  Némi kutatás után, ki van írva a honlapon, hogy a 4GB-os Maraton 2019.05.31-ig rendelhető.
 • sz.krisz
  Ha egyszerre rendeli meg az ember a honlapon és az applikációban, akkor megkapja a 2×4 gigát.
 • sz.krisz
  Tévedtem, a mobil appon bármennyit lehet venni, a honlapjuk a gyenge.