Új gyászos rekord

Ezt is elértük, ma már 404,7 forintot kellett adni egy euróért.

Ezek után izgatottan várjuk, hogy holnap az MNB a kamatdöntő ülésén tovább fog-e töketlenkedni a fél százalékpontos kamatemelésekkel vagy végre értelmes módon fogja-e emelni a kamatokat.

2003-ban és 2008-ban is 3 százalékponttal emelték az alapkamatot egyszerre, sikerült is megmenteni a forintot.

Most meg már annak szurkolhatunk, hogy vajon megáll-e az euró 410 forint alatt.

Ezúton is gratulálok minden döntéshozónak, akiknek soha el nem múló érdemük van ebben a tragikus pénzromlásban. Sok év kemény munkája van benne, de végre beért a gyümölcse, a forint lett a második leggyengébb deviza a török líra után egész Európában az elmúlt években.

Magyar euró?

Share

161 hozzászólás

 • xavv
  Láttam már válságot,úgyhogy tudom miről beszélek.Ez semmi.Észrevettem hogy bezárt a kedvenc halsütőm a covid miatt, és van ismerősöm akit kirúgtak, és 2 hétig munkát keresett.Ez nem a válság kategória. Igen, a zeneipar és a turizmus bedőlt a covid miatt, meg még pár szektort érzékenyen érintett a covid, ha éttermed volt akkor nyilván azt érezted hogy micsoda világválság van, de aki emlékszik az előző válságra az tudja hogy ez nokedli.
  Majd amikor az 1600 Forintos lángosért nem áll kígyózó sor, a kőművesek meg az ácsok kínjukban kimennek külföldre hátha kapnak munkát mert a kutya sem építkezik (ahogy az volt mondjuk 2009ben),az lesz a válság.
  A covid kitörésekor pedig Miklós tényleg arról cikkezett,hogy eljött a válság (nem lett igaza).Mentségére szóljon, ember nem volt a földön, aki tudta 2020 elején hogy mi fog történni.De (világ)válság nem lett,még a háború következtében sem.
 • Csinolina

  Az, hogy a válság még nem ért ide, nem jelenti, hogy nincs úton.. már kezdem hallani a kollégáimtól is, hogy nyáron még ez az oké, aztán utána már ennyiért nem veszik meg
 • elore a lejton, semmikeppen sem hatra !!!
  Ez igen, egy ligaban az argentin, chilei peso-val es a torok liraval. “Az utóbbi hetekben a forint egyre fájdalmasabban elszakadt a régiós versenytársaktól, mostanra azonban nem csak Kelet-Közép-Európa, hanem az egész világ egyik leggyengébb devizája lett. Egy év alatt csak a török líra és az argentin peso esett nagyobbat, az utolsó három hónapban pedig a chilei devizát leszámítva nem találni gyengébbet a forintnál.” Latszik ez az unorthodox gazdasag politika, es kulonutas megoldasok eredemenye. A baj vele, hogy kilogunk, LEFELE!!!…
 • Tamas
  Milyen érdekes és egyben szörnyű, hogy lehet bármekkora kamatemelés, kb. 3-4 napig bírja a ft a “visszaerősödést” ami általában max 5 ft-ot jelent, majd szépen visszakúszik 400 Ft-ra és a fölé. Úgy érzem jobb lesz még most 400-nál váltani a forintot valutába,mert később sírni fogunk.
 • blur7
  Az előzőt a bankhoz szántam.
 • jami
  én váltottam gyorsan tegnap, még a szokásos pénteki rádiókabaré előtt.
 • xavv
  “Az, hogy a válság még nem ért ide, nem jelenti, hogy nincs úton..”

  Az, hogy a földönkívüliek még nem igázták le a teljes bolygónkat, nem jelenti, hogy nincsenek úton..

  Lehet ilyesmi értelmetlen mondatokat kreálgatni, csak semmi értelme, amit eddig tudunk az az, hogy a nagy-nagy-nagy beharangozott hatalmas óriási világválságból 2+ év covid és fél év háború után (ahol már nem számít elmekórtani esetnek aki azt állítja hogy pár hónapon belül kitör a 3. világháború) semmi nem lett, a nagy megfejtések+elemzések+jóslatok ellenére.
  Szerintem meg holnap az ötöslottón a 7,24,31,83,90 számokat fogják kihúzni. Ugyanannyira nem fog bejönni ez a jóslatom, mint akik a covid kitörésekor gazdasági világválságot jósoltak.

 • Alapkamat vs arfolyam
  Tenyleg nem ertem a szokasos alapkamat propagandat. Ha holnapra duplaznak az alapkamatot es tovabbromlana a forint akkor meg az lesz a baj, hogy miert nem 30 szazalek???
  Eddig az alapkamat emeles max a hitelkamatokra volt, van, lesz rossz hatassal…
  Tudom Miklos most jon a valasz, hogy ha meg nem emelik ennyire az elmult x honapban akkor meg meg tobb lenne az eur huf stb. Erre volt egy jo marvel sorozat : What if …? 🙂
  Tovabbra is tartom azt, hogy semmi koze az alapkamatnak az Eur Huf arfolyamhoz.
  Lehet en vagyok a hulye de pl a hitelek dragulasa az alapkamat miatt nem epp a beruhazasok csokkenteset es a gazdasagi motor lassulasat fogja inkabb elosegiteni?

  Rosszul látod, de mindegy. Nem mindenre jó csodafegyver, mert ha a kormányzás ön és közveszélyes, önmagában a magasabb alapkamat nem segít. (Ezt látjuk most.) De normális környezetben erősíti a devizát.

 • KommentElek
  Portfólióról egy hsz:

  “2010.04 hó óta
  imgur.com/a/PyrDgtM ;
  266,945 ről indultunk
  FO$rint +49,73% 399,710
  zlotyi +20,99% 322,97
  Korona -1,83% 262,14
  leva +0,32% 267,79
  Kuna +3,65% 276,68

  2010.04. óta a%-os változás látható és mögötte, ha az adott régiós társsal együtt gyengültünk volna, h mennyi lenne a hazai fizetőeszköz. ha a 4 régiós társ átlagában maradtunk volna, akkor most 282,39 lenne 1 FO$rint. De nem maradtunk így alig 117,31 FO$rinttal többe kerül egy euró és minden amit meg szeretnénk vásárolni euró egységenként!!
  Ekkora népfosztást tényleg sehol nem végeztek a törökökön és dél amerika egyes országain kívül!!!! Ahogy látszik továbbra is ezt a taktikát folytatják tolják tovább és ezzel a módszerrel akarják itt a recessziót elkerülni.”

  Durva, hogy mennyire elszakadt a forint a régiótól.

 • jami
  Igen, sok helyen elkezdtek végre ilyen összehasonlításokat osztani, teljesen jogosan. Én már meguntam magyarázni, miért is tragikus és becstelen ami a forinttal van, az meg egyenesen árulás, hogy direkt nem vezették be az eurót.
  Ami az oktatásban és az egészségügyben megy, arra tényleg elfogytak a szavak.
 • nemtételes kisadózó
  szóval akkor te úgy gondolod hogy minden **rvára rendben van? Nem jöttek be a jóslatok, akkor lehet hátradőlni és dizsizni?

  Miközben a globális felmelegedés feedback loop folyamatai beindultak? Miközben chip- és energiaválságtól szenved a fél világ? Miközben nyakunkon volt egy világjárvány ami rávilágított a globalizált világ sebezhetőségeire?

  Te normális vagy? Tisztelettel kérdem.

  Lehet hogy láttál válságot, de azok nem ketyegtek ennyit a felszín alatt.