Végelszámolás alatt a Sberbank

Az MNB bejelentette, hogy felszámolják a Sberbankot, az OBA a betéteseket 37 milliós forintig kártalanítja. Bővebb információk az MNB honlapján.

Ha hiteled van a banknál, majd keresnek, ne aggódj, hogy melyik másik bank vette át az állományt.

Share

58 hozzászólás

 • Krokodil888
  : király, mindent leírtál minden idők legnagyobb magyar gazdasági (is) agytrösztjéről 🙂

  nyugati (szél fúj) bank: amelyiknek két tschiko van a logójában

 • Kártyaguru

  Több akadálya is van a tartozás pontos összege meghatározásának Sberbank hitelkártya esetén. Egyrészt kérdés, mi került már könyvelésre és mi nem. Zárási időpont, hétvége, rendkívüli bankszünnap (amikor még lehetett használni), mind mind bonyolítják a dolgot, mert elvileg hóvége lenne a mérvadó zárás, de így most pont beleesett a krach ebbe az időpontba. Továbbá még ha ezt az összeget tudnám is (de ugye nincs így), legjobb tudomásom szerint jelenleg, tehát március 2-től már a GIRO nem engedi a sberbankos számlaszámokra a jóváírást. Így joggal merül fel a kérdés, hogy mik a követendő lépések. Szóval most elutalhatok egy becsült összeget egy olyan számlaszámra, ami nagy valószínűség szerint már nem is él, de ha nem muszáj, nem tenném. Innentől fogva azt gondolom jogos a kérdés, amit feszegetek. Mert erre a kuszaszemű által vezérelt MNB még nem adott választ.

 • Skip
  Az OBA-val kapcsolatban nekem nem tiszta, hogy
  A-ez egy összerakott összeg ami félre van rakva ilyen esetekre
  B-most kezdi a többi bank összerakni
  C-MNB rakta/rakja össze az alapot?
  D-ez nem ilyen egyszerű?!

  Értsd röviden a kérdést: ezt kinek a pénzéből fizetik ki?
  (Ne értse félre senki nem a károsultaktól sajnálom csak érdekelne, hogy működik )

 • Jani
  nem tudom honnan vannak az informacioid de nem picit gondolom tevesnek oket.

  Minden sberbankos szamlaszam el es fogadnak penzt. Meselhetnel errol a GIRO nem enged sberbankos bankszamlara jovairast, mert elegge gyanus nekem…

  Mitol valna becsult osszegge egy hiteltartozas amirol vagy szerzodes van h mekkora az osszege vagy honap vegi elszamolas ami megmondja mennyi az osszeg es mennyi a minimalis fizetendo osszeg a bunteto kamatok elkerulesehez…

 • mad823

  Ha vissza akarod fizetni a teljes tartozást, akkor teljesen mindegy, hogy mikor van a fordulónap, mennyi volt könyvelve, stb. Ettől még az általam leírt módszer jó, amennyiben ismered az egyenlegedet. Más kérdés, ha nincs már hova utalni, de itt sincs vesztenivalód, legfeljebb visszapattan az utalás.
 • Kártyaguru

  Szerződés van, OK, kivonat nincs és per pillanat nem elérhető: na ez nem OK. Márpedig a szerződés is egyértelműen a kivonatra hivatkozik. Ez egy olyan műfaj, hogy ha kevesebbet fizetsz az sem jó, ha többet az sem (mert ugye annak lehet búcsút inthetsz). Van zárlati díj, visszatérítés, devizás költéskor könyvelési árfolyam és sok olyan tényező amit nem tippelni kell, hanem megnézni a kivonatban. De nem csak én, hanem minden bizonnyal sok más hiteles (hitelkártya, babahitel, jelzálog stb…) is most vakarja a fejét erősen, hogy mi a teendő, amivel nem pacsál rá. Egy rendkívüli helyzet, amire az erre szolgáló felügyeleti szerv még nem adott egyértelmű tájékoztatást. Arról nem is beszélve, hogy ugye még azt sem tudni átveszi-e más pénzintézet a hitelállományt. Szóval megannyi kérdés, és sok érintett ügyfél, akit érdekelne. Egy ezzel kapcsolatos tájékoztató azért nem ártana.

 • mzsombor
  Erste George már figyelmeztet, hogy ne utalj Sberbankos számlára, mert nem fog teljesülni.
 • Incognito
  Ha valakinek Sberbank-os sárga csekkje van (141-es), akkor ne fizesse be.
  hvg.hu/gazdasag/20220305_sberbank_sarga_csekk

  Sberbank hiteleseknek:
  24.hu/fn/gazdasag/2022/03/04/sberbank-vegelszamolas-hitel-torlesztes-szamlaszam/