Te melyik jelöltet támogattad?

Balázs lekérdezte ezen az oldalon, (választópolgároknak-> kit ajánlottam), hogy valaki visszaélt-e az adataival és beírta-e valamelyik jelöltállító listára a nevét és az adatait.

Láss csodát, állítólag két embert is támogatott, pedig a valóságban egyet sem.

Ha van egy kis időt, ellenőrizd le te is, hogy visszaéltek-e az adataiddal. Ha igen, tégy bejelentést róla erre (letölthető dokumentum is van).

Ha támogattál valakit, de nem vagy a listán rajta, az csak azért van, mert csak az első ötszázat ellenőrzik és rögzítik.

Share

52 hozzászólás

 • Kicsi a világ
  Hasznos oldal, nálam minden rendben.
  Csak sajnos a leadott 100-150ezer ajánlásból lesz kb pár ezer ember, aki ellenőrzi magát, zömében azok, akik az ellenzéknek írtak alá, és gyanítható, hogyha történt másolás nem az ő ívükről történt…

  Normális országban ezt a hivatalnak kéne önmagától ellenőrizni, és üldözni a csalásokat.
  Normális országban…

 • Mr.RTFM
  Az ugyfelkapuval rendelkezo csaladtagoknal helyesen szerepeltek az adatok, ugyhogy orulok.
 • ML
  Nem pont erről a 2 pártról volt hír, hogy halottak is támogatták?
 • Szlovák Judit
  Kedves Miklós, nagyon fontos társadalmi bejegyzés. Pártpolitikai felhangoktól mentesen kérnék és buzdítok minden felelős állampolgárt, hogy nézzen utána, visszaéltek-e a nevével, mert ez büntetőjogi kategória. A Választási Bizottság és a rendőrség felé is be kell jelenteni, ha visszaélés történt. Ez nem a két legnagyobb tömörülés jellemzője, ezért mindenkinek érdeke, hogy ne legyen csalás a választáson (hangsúlyozom, ne vegye ezt részemről senki kampányolásnak, csak az igazság nevében való felszólalásnak). [névvel írom, és a fb-ra is csatolom]
 • Dudi
  Kíváncsiságból lekérdeztem, nálam stimmel a dolog. Köszi a felhívást.
 • BPéter
  Basszus!!
  Nekem olyan párt/jelölt szerepel, akik nem ajánlottam!
  Soha nem is hallottam róla!!
 • TT
  És ha bejelentem, vajon mi történik? Lehúzzák az aláírásomat és kész? Gondolom nem fogják törölni a pártot akkor sem ha 100 ilyen visszaélés van.
 • zsozsó
  “Normális országban ezt a hivatalnak kéne önmagától ellenőrizni, és üldözni a csalásokat.”
  Hogyan, amikor egy ember több jelöltet is támogathat?
  Szóval maradjunk abban, hogy Magyarország normális, és jó, hogy az emberek ellenőrizhetik saját ajánlásaikat.
 • KommentElek
  OFF:
  Új 5 (6) éves PMÁP jön továbbra is infláció +1,5% kamattal, pedig jelen helyzetben (euró majdnem 380Ft) indokolt lenne bőven a kamatprémium emelése.
  portfolio.hu/befektetes/20220301/jon-az-uj-inflaciokoveto-allampapir-mit-kell-rola-tudni-530117
 • k
  Nekem szerencsére senki se élt vissza a személyazonosságommal. Viszont akinél ez megtörtént, hogyan tud lépni az ügyben, hogy a kamu pártokat vonják felelősségre a csalás miatt?
 • Yoda
  Nah, Megoldás Mozgalom 😀 ezt is megoldották 😀
  Egyébként Balázs (akiről természetesen tudjuk, hogy nem is Balázs) tett bejelentést? Az ilyennek van következménye?
 • nincsnevem
  Nálam minden oké, de küldöm tovább másoknak ellenőrzésre. Köszönöm.
 • Szurilo
  Lekérdeztem, nálam minden oké.
 • MZx
  Sajnos szerepelek, pedig nem adtam ajánlást.
  Kihez fordulhatok ebben segítségért?
  Köszönöm, ha ezzel kiegészítitek a bejegyzést.
 • Imre
  Érdekes, én 2 jelöltnek is aláírtam, de csak az egyik szerepel a lekérdezésben.
 • Mindegyis
  Köszönöm a tippet, mind a kettőt ellenőriztem, rendben volt. Örülök, megnyugodtam.
 • BBalint
  Nálam is van visszaélés, szintén Normális Élet Pártja.
  A belinkelt fellebezési lehetőség számomra értelmezhetetlenül bonyolult. Valaki, aki ebben jártas, le tudná esetleg írni kommentben mi a teendő pontosan?
  Mindeki nevében köszönöm!
 • Vattacukor Mérnök

  Lehet, hogy akinek aláírtál végül nem adta le a listát, mert nem jött össze a darabszám?

 • Soly
  Most nem volt gond, de 4 évvel ezelőtt mikor lekérdeztem, akkor visszaéltek az adataimmal. Feljelentettem, valamivel később kaptam egy tájékoztatást, hogy kihallgatták, és nem tudott megfelelő magyarázattal szolgálni. Azt nem tudom, hogy mit kapott érte.
 • xp
  Nincs tobb ertelme egybol rendorsegi feljelentest tenni? Azt is lehet elektronikusan:
  epapir.gov.hu/level/uj
  Kivalasztod a helyi rendorkapitanysagot es megirod a visszaeles tenyet. Itt egy minta level: atlatszo.hu/kozugy/2018/03/11/ezt-kell-tenned-ha-visszaeltek-az-adataiddal-a-partok-gyujtoivein/
  Ennek talan tobb latszatja lesz mint a valasztasi iroda fele jelezni.
 • MZx
  Adataimmal visszaéltek:
  A rendőrségi feljelentést annak a budapesti kerületi rendőrkapitányságnak kell címeznem, amelyik kerületben szerepelek az ajánlóíven?
  Köszönöm a segítséget!
 • Roland
  Nekem a Kétfarkú Kutyapárt jelöltjének ívén szerepelt az aláírásom, pedig nem írtam alá nekik, csak az ellenzéki jelöltnek. Rendőrségi feljelentést tettem és jeleztem a választási bizottságnak is, remélem lesz fejlemény még a választás előtt. Mindenki tegyen feljelentést, aki ilyet tapasztal!
 • Zoli
  fura én adtam le ajánlást de nem szerepel az oldalon
 • mtoma73
  Most hallottam, hogy akit már a választási listába vettek nem befolyásolja, Viszont a rendőrség szerint többféle bűncselekményt is elkövettek akik más nevében, adataival ajánlottak. Valami ilyesmi volt.
 • Nedudki
  Nem kéne, hogy következmények nélküli legyen a feljelentés. Ez egy hivatalos irat és az aláírásodat ha odahamisították, szerintem mindenképp tegyél feljelentést. Azt a pártot is büntetni kell, ahol több ilyen előfordul, hiszen ott már valszeg szervezetten zajlik, és bűnszervezetben nagyobb a büntetési tétel is.
  Ezek a kamupártok nagyon meg is érdemlik, én maga a szervezet ellen indítanék eljárást, nem “ismeretlen tettes” ellen. Kapja be az összes.
 • Roland
  Azért lehetséges, hogy nem szerepel az oldalon, mert csak az 500 érvényes ajánlásig ellenőriznek, ha a Te aláírásod ezen felül volt, akkor nincs benne a rendszerben.
 • Kacskaszemű
  Közben megszólalt a jegybanktól virág elvtárs is a pénzpiacokkal kapcsolatban. Minden eszközt bevetnek, 0-24 ben figyelnek, ezt nyilatkozta.
  Lefordítom: kb lószart sem fognak csinálni.
 • Kalv
  Köszi, lekérdeztem, nálam stimmel. Egyébként még soha nem ajánlottam senkit, ezért kérdezem, hogy ilyenkor elkérik az ember igazolványát és ellenőrzik az adatokat vagy bárki beírhat bármit?
 • Anonimus1
  Hát, én valahogy felkerültem a Gödény pártjának listájára, bár életemben nem írtam alá ilyen ívet. Miklós szerintem rögtön egy leírást is csatolhatnál, hogy mit lehet ilyenkor tenni.
 • nyugat
  “akinél ez megtörtént, hogyan tud lépni az ügyben, hogy a kamu pártokat vonják felelősségre a csalás miatt?”

  “Ezek a kamupártok nagyon meg is érdemlik, én maga a szervezet ellen indítanék eljárást, nem “ismeretlen tettes” ellen. Kapja be az összes.”

  Elkepeszto rovidlatok, megvezethetok vagytok, ha azt hiszitek, hogy azok a kis partok trukkoznek ezzel, amiknel kamu ajanlasokat talalni, nem pedig ezek ellenfelei…

 • SM
  Telefonról olvasom épp és ezért nem vittem végig a le kérdezés folyamatát, mert itt nem tudom ellenőrizni, hogy tényleg azon az oldalon vagyok e, ami elsőre látszik, s valóban ott adom e meg a bejelentkezési adataimat… szal egyenlőre a saját jelöltemről nem győződtem meg.

  Felmerült bennem, hogy ha valótlanságot tapasztalok, van e bármi esélyem kinyomozni, vagy helyre tenni? Gyanítom nincs.
  Hiszen ha a nyilvántartás szerint “A”pártot ajánlottam, holott semmit, az A párt mondhatja hogy nem ők hamisítottak, hanem a “B” párt akarja őket csalóként beállítani.. vagy tévedek?

 • Kicsi a világ

  Lakcímkártya adatait kell ráírni, mert csak a saját körzeted jelöltjeit ajánlhatod. Ráírhatad magad is, de általában elkérik és az önkéntes írja rá. Utána aláírod.
  A választási iroda meg ellenőrzi az adatokat, hogy rendben vannak-e, létezik-e az adatokkal az adott személy. Az aláírást nem ellenőrzik. Ha van 500 ellenőrzött aláíró, akkor jegyzékbe veszik a jelöltet. Ezért szoktak 6-700-at leadni a pártok.
 • Endre bá
  Off
  Témajavaslat: Cristo applikáció. Kényelmi díj nélküli mobil parkolás.
 • AKK
  Ezt le tudnád írni, hogy hogy működik? Mi a motiváció? Miért jó ez az ellnefeleinek?

  “Elkepeszto rovidlatok, megvezethetok vagytok, ha azt hiszitek, hogy azok a kis partok trukkoznek ezzel, amiknel kamu ajanlasokat talalni, nem pedig ezek ellenfelei…”

  Köszi!

 • SM
  Kapcsolódó: a társasházban ahol lakom, minden választás előtt kb fél évvel körbejár egy kedves idős néni, s lemásolta a postaládáról a neveket, ottlakókat (címmel együtt) és el is mondja, hogy a Fidesznek gyűjt adatokat. Persze nem ellenőriztem, hogy valóban a Fidesznek-e.
  Legutóbb már odáig merészkedett, hogy engem is leszólított, s kérte hogy
  -ugyan mondjam már meg ki lakik a névtábla nélküli lakásban,
  -értetlenkedett, hogyan lehet 2 postaládában is ugyanaz a név.
  Legszívesebben messzire elzavartam volna, de tudom hogy semmi értelme, mert úgyis visszajön.
 • Nyomd a gazt!
  Egyszeru a keplet. Fidesz reszerol oszd meg es uralkodj. Nekik az a jo ha minel tobb part indul, mert a fideszre meg van a biztos tabor ok nem tevesztik el, a tobbi szavazatbol meg minel tobbet lecsipnek a kamupartok annal jobb. Ezert van az hogy sokszor atmasoljak a komlett iveket is vagy mas listakkal segitik a kamupartokat (penzeles mellett). Ellenzeki oldalrol meg ha sok visszaelest tudnak igazolni akkor ki tudjak ejteni a kamupartokat, ezert ha valamilyen modon “segitenek” nekik majd bebuktatjak akkor az akar meg elonyos is lehet, ha kozben ok maguk nem buknak le (ez azert eleg kockazatos). A kamu partoknak is elonyosek ezek a modszerek, mert ok csak a konnyu penzre hajtanak es hat mennyivel konnyebb atmasolni nehany oldalt egy nappaliban mint kiallni az utcara es osszeszedni az alairasokat. De szerintem vannak siman tulbuzgo tamogatok is…
 • kamupártajánló
  elvileg ajánlottam a gödény féle kamupártot, miközben senkinek nem írtam alá. Elköltöztem, így nem is az ő választókörzetébe tartozom. Azért a feljelentést megtettem.
 • nyman
  A linknél van pontosabb is.

  Sok hasznos kezdeményezést támogatnék aláírásommal. De pont azért nem teszem, mert nincs garancia arra, hogy késöbb egy ilyen helyzetben nem élnek vissza az adataimmal.

  A TAJ történetben is van olyan ellátás, amit nem vettem igénybe, illetve olyan távoli helyiség gyógyszertárában váltottak ki gyógyszert, ahol nem is jártam, de még a megyében is régen. Persze ez lehet adatbázis hiba is.

 • Mónika
  Lekérdeztem én is, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy a Normális Élet Pártja jelöltjét kísérelték meg ajánlani a nevemben, akiről életemben nem hallottam, lehet akár Hasfelmetsző Jack is személyesen. Jeleztem az egyéni választókerületi választási irodának e-mailben, plusz e-papíron rendőrségi feljelentést tettem, mindkettőhöz csatoltam a lekérdezés eredményét. Nem tudom, hogy a Nemzeti Választási Irodának is érdemes-e írni. Elkeserítő, nagyon rosszul érzem magam emiatt.
 • Anya
  Ha pedig valaki nem olvasta volna el a választási értesítőt, akkor itt lehet kérni, hogy ne adják ki a személyes adataikat pártoknak (persze, ami már megtörtént, azon nem lehet változtatni, gondolom mindenki érti): valasztas.hu/ugyintezes
  Mi megkértük.
 • Grossteting
  Köszönöm a linket, kipróbáltam. Az adatbázisban a valóságnak megfelelő adatok szerepelnek.
 • Izolda
  A TASZ-nál leírják, mit kell tenni és ők is gyűjtik a bejelentéseket, hogy utána tudják forszírozni a dolgokat:
  valasztasz.tasz.hu/mit-tegyek-ha-az-alairast-gyujtok-visszaeltek-az-adataimmal/
 • Nacionalista
  Akit érdekel, hogy ez hogyan működik belülről:

  ketfarkukutya.mkkp.party/2022/03/01/alairasgyujtes-abszurdisztanban-lelepleztuk-mit-csinal-a-fidesz-es-gattyan-az-alairasokkal/?fbclid=IwAR0zXhdkTZcTZ_X3IRdkP11cl3pS7uDWiTaxKECZVs8AJUMT6wZeXZQb1_U

 • Alfa
  ketfarkukutya.mkkp.party/2022/03/01/alairasgyujtes-abszurdisztanban-lelepleztuk-mit-csinal-a-fidesz-es-gattyan-az-alairasokkal/
 • Tihazátok
  köszi, sajnos használnom kell

  atlatszo.hu/kozugy/2018/03/11/ezt-kell-tenned-ha-visszaeltek-az-adataiddal-a-partok-gyujtoivein/

 • Kopter Géza
  Epp linkelni akartam az MKKP cikket, h kb 5000 aairast ervenytelenitettek, mert gyanus nekik a szemely, aki hozta.
  BTW, a kamupartos, virusszakerto Godeny mar visszafizette a jogosulatlanul felvett penzt a kamupartjara?
 • BBalint
  Ha valaki még olvassa a kommenteket.
  Az MKKP ide irányított engem, hogy jelentsem a visszaélést, elvileg megteszik amit tudnak.
  visszaeles.20k.hu/ajanlas
 • Homeropata
  Engem ez a megoldás mozgalom zavart meg épp elég időre, hogy aláírjak nekik ajánlóívet. 🙁
  Vajon ilyet lehet visszavonni?
 • jónapkíván
  Kit ajánlottam?
  magyarorszag.hu/szuf_ugyleiras?id=dbc26795-c481-492d-843f-1c872b6318a5&_n=tajekoztatas_ajanlasrol_-_kit_ajanlottam%3F

  TASZ útmutató
  valasztasz.tasz.hu/mit-tegyek-ha-az-alairast-gyujtok-visszaeltek-az-adataimmal/

 • Penge
  Ilyenkor abba gondolok bele, hogy minderre az aláírósdira eleve nem kéne, hogy szükség legyen, ha blokklánc alapon minden állampolgár személyigazolványszám alapján kapna 1-1 anonim tokent és azzal lehetne akár 2-3 körös választásokat tartani. Mindezt töredéke közpénzből, csak egyszer kéne rászánni azt a stadionnyi pénzt a kiépítésére. Csakhogy ez semmilyen politikusnak nem érdeke, az ellenzéknek sem, túl tiszta, korrekt és igazságos lenne. Ráadásul keveset lehetne belőle lopni.

  Az első körben indulhatna a “legyen tánc” fószer meg Polgár Jenő is, a végén pedig az esélyesek maradnának. Egyúttal a VALÓS támogatottság is felmérhető lenne piackutató intézetek nélkül. Á, túlságosan utópia az egész… emberekkel megvalósíthatatlan.