Erste Joker hitelkártya helyett itt a Max

Balázs találta a hírt, hogy január 16-tól már nem lehet igényelni Erste Joker kártyát, helyette a Max-ot ajánlja a bank. A két kártya elég hasonló, a Max annyiban rosszabb, hogy maximum 200 ezer forint után ad visszatérítést egy hónap alatt (a Joker 250 ezer forint után) és nem sima visszatérítést ad, hanem Erste forintokat, amit komplikáltabb levásárolni.

Ha már régóta terveztél Joker kártyát kiváltani, már csak pár napod maradt, utána már csak a Max-ot választhatod.

Share

190 hozzászólás

 • LSV
  Nem lehet, hogy ez lesz a citilife kártyákból is (Január végén ha beolvad a citi az erste-be)? Gyanúsan hasonló konstrukció.
 • Balint
  A Citis ügyfelek egy részét is ide vezetik át.
  Lehet egyértelmű, de annyival kiegészíteném, hogy ha az adott időszakban az első 200.000-es költés az 1%-os kategóriába esik, akkor 2.000 Ft a visszatérítés, viszont ha a 4%-osba, akkor 8.000 Ft.
 • Nimfas Corporation
  Én szerettem volna Joker kártyát…. de KATA-s vállalkozóként nem kapok, hiába van Privilegium L számlám magánszemélyként. Az Erste bank szerint a Kata-s kereset az nem jövedelem.
  Slussz-passz. Kérdeztem hogy miért… Mert csak és kész 😀
 • kridli
  Az is egy változás, hogy az eddig ingyenes a “kártyaőr” sms szolgáltatást nem lehet 16-ától igényelni a hitelkártyákhoz, helyette egy másik hasonló szolgáltatást vezetnek be havi 428 forintért
 • Kiszamolo
  Nekem meg semmi jövedelmem nincs (már amit lát a bank), mégis mindig hitelkártyát meg személyi hitelt akarnak nekem eladni…
 • kridli
  Kiszamolo, az hogy el akarják adni még semmit nem jelent, lehet amikor ténylegesen beadnád az igénylést akkor elutasítanának.
 • Kiszamolo
  Ők küldtek levelet. Az Erste is, meg a CIB is. Mint megbecsült ügyfélnek, akiről látják, hogy sok pénze van ezért kártyát ajánlunk neki.

  Aha. A CIB-nél konkrétan befizettem havi 20 ezer forintot, mert kellett költeni a kártyáról, olyan csomagom volt. Az Ersténél még ennyit sem csináltam, a biztosítás miatt volt számlám.

  Egyébként lehet, igazából nem próbáltam.

 • Tamás
  most mindenki bevallottan, vagy nem bevallottan a citi (life) ügyfelekért hajt.. nézegettem, BB UPC lesz, az fix 2%-t ad, nem kell xxx-ni az “erste Ft-kal”…
 • Zedder

  Ebben lehet valami, nemrég kaptam ilyen “csak most, csak önnek” ajánlatot, végül is a költségek vs. visszatérítés / egyéb benefitek is jól hangzottak, mondtam ide vele. Aztán kiderült, hogy kell ez meg az és amaz, és meg úgy voltam vele, hogy a franc se fog szívni, nyilván mindennek megfelelnék, de most én járjak utána? Ezek szerint ANNYIRA még sem kellek ügyfélnek… Akkor kabbe, van jó pár másik bank, ahol tényleg csak egy szavamba kerül, és intézve van.

 • kridli
  Kiszamolo, persze, de ők pont emiatt nem tudják, hogy milyen “hivatalos” jövedelmed van, csak bepróbálkoznak. Ha nem tudsz elegendő általuk elfogadott jövedelmet felmutatni, akkor majd azt mondják, hogy hát akkor bocs mégse. Engem is hívtak már fel az Erstétől hogy legyek prémium ügyfél (náluk van a “fő” számlám, csak normál csomagban), úgy, hogy nem is volt annyi havi bejövő átutalásom, amennyi a prémium feltétele, csak bepróbálkoztak.
 • Tallérosi Zebulon
  Nagyon jó a Joker, havonta 4-5 eFt-ot fial.
  Igényléskor nem árt, ha van az embernek valami komolyabb jövedelme, utána már soha többé nem kérdezik.
 • Meister
  Nekem Wizz Airost ajánlottak, mint volt CitiLife-os. Ott nincs limit, csak a teljes hitelkeret összege.
  Viszont ott csak repülőjegyre lehet költeni a 2% visszatérítést.

  Ez a BB UPC mit jelent, amit itt valaki írt?

 • Nimfas Corporation
  Kiszámoló, Nyilván ajánlgatják, de kötés előtt kéne egy jövedelem igazolás. Ott borulna a képlet 🙂

  Én direktben rákérdeztem, hogy melyik oldalon találom ezt a Katás vállalkozók kizárva passzust a Joker hitelkártya feltételei közt, erre az volt a válasz, ha ott nincs akkor a bank belső szabályzatában van benne. Ahhoz meg nyilván semmi közöm.

  Mondjuk nem értem a bankokat, hitelem nincs, autóm van, lakásom van. Miért vagyok olyan “kockázatos” 40 évesen villanyszerelőként?

  Budapest banknál (előző bankom) lehetne hitelkártyám, de az Erste érte volna meg jobban… A BB-tól azért szabadultam meg, mert jött egy levél, hogy az én és a többi ügyfél érdekében megszüntetik az eddigi számlámat és 3 másikból választhatok, ami persze más kondíciókkal, költségekkel mentek volna. Na mondom akkor szétnézünk a piacon, így lett az Erste mivel a Raiffaissen elköltözött Siófokról..

 • gcs85
  @Tamás
  Az Erstenek annyira nem kell hajtani, a Citisek közül aki nem figyel, az egyszerűen Erstéslesz február 4től és kész 🙂


  Nekem is a wizzair-est ajánlották meg a Citilife helyet, ami egy f*s a Jokerhez képest.
  Nem jártál véletlenül utánna, hogy ezen lehet-e változtatni?
  Én maradnék az Erstenél szívesen akár ezért a Max-ért is, de a Wizzairesért nem…

 • Családfő
  A CitiLife-nak egyelőre nem találtam jó alternatívát (alapból jön majd az Erste Max), a BB UPC sem egy nagy cucc.

  Tamás, szerintem azért nem töri össze magát egyik bank sem a Citilife-os ügyfelekért, hisz nincs olyan hitelkártya sehol, ami összeghatár nélkül ÉS a csoportos beszedésekre is ad visszatérítést. Legalábbis sehol nem találok ilyet, bárhogy kutattam… Persze, a banknak nem is nagy biznisz egy tudatos ügyfél.

 • Meister
  BB UPC-t megtaláltam. Holnap apróbetűolvasást tartok.
 • headset
  Corporation
  2017-01-11 at 22:54

  “Mondjuk nem értem a bankokat, hitelem nincs, autóm van, lakásom van.”

  Azt nem jó nekik, ha valakinek vagyona van fedezetként. Mert a vagyonból azonnal vissza lehet fizetni a kártyatartozást és nincs kamat.

  A hitelkártyabiznisz azon alapul, hogy a fix jövedelmű ügyfél túlköltekezik és csak lassan tud egyenesbe jönni. De ha mégsem, akkor le lehet tiltani a fizetését.

 • Tamás74
  Corporation: amely banknál eddig “összemelegedtem” az ügyintézővel mindenütt azt mondták, hogy az autó fekete pont a hitelbírálatnál. A fennálló, rendben lévő hitel pedig (összegtől függően) kis piros pont is lehet.
 • szocske
  , attól félek a BB-UPC sem lesz hosszú életű, régen napi téma a BB eladása, előbb-utóbb lesz vevő. Szóval nehogy ebből meg fél év múlva AMEX legyen a szűk elfogadói körrel és egyéb nevetséges feltételekkel…

  portfolio.hu/finanszirozas/bankok/a_vezerigazgato_mar_uj_allast_talalt_de_kie_lesz_a_budapest_bank.1.242423.html

 • szocske
  , BB-UPC:
  visszatérítés 2% valódi pénz mindnből, UPC számlákból 6%, max. havi 20ezer Ftig.
  Csak UPC ügyfelek igényelhetik.
 • szocske
  Egy fontos infó jelenlegi citis, februártól erstés ügyfeleknek:

  A citis hitelkártyát lehet fizetni csoportos beszedéssel, a teljes tartozást is, ha ezt egy másik hitelkártyáról teszem meg, akkor ugye duplán jár visszatérítés.
  Az ersténél viszont már csak a minimum törlesztendőt lehet majd februártól kintről csoportossal befizetni, ami ugye általában párezer Ft, szemben a többszázezres teljes tartozással, így a visszatérítés elenyésző lenne.

  DE!
  Aki a citis kártya tartozását külső számláról csoportossal fizeti, azt ígéretük szerint úgy migrálja az erste, hogy megmarad a teljes tartozásra a csoportos beszedés.
  Szóval ha van olyan másik banknál lévő hitelkártyátok, amire lehet terhelni csoportos beszedést, akkor azt most nagyongyorsan érdemes még megtenni…

  Így a MAX-ra ugyan max. 8000 lesz a visszatérítés, de ha egy másik kártyáról fizeted, ott még több is lehet…

 • Tamás

  BB UPC: 6% UPC számlára (talán 3k / hó-ig), 2 % visszatérítés normál vásárlásra korlátlanul. (kell ugye UPC számla az igényléshez)

  teljesen mindegy, akkor majd nézek másik akciósat.. 🙂 csak addig legyen UPC kártyám míg GO (2010 talán 🙂 )

 • Tallérosi Zebulon
  @Családfő: a Jokerre anno azt mondta az üzletkötő, hogy lehet rá tenni csoportos beszedést. Ez sajnos nem igaz, de a Díjnet segítségével simán lehet vele fizetni a rezsit.
 • szocske
  , decemberben az ersténél lehetett kérni, hogy Wizz helyett MAx vagy fordítva szeretnéd. Nem tudom él-e még ez a lehetőség, mivel a kártyák szerintem már le vannak gyártva, de egy kérdést megér.

  Szerintem azért nem olyan rossz az a wizz kártya, ha a család évente 1x repülővel megy nyaralni…
  2% mindenből, 3 havonta egy hétvégén 4%, én mindig ilyenkor töltöm fel a fundamentát, az izys és otp ep számlám.
  Ezen kívül ingyenes utasbiztosítás jár a kártyához, máshol ez jellemzően éves 5-10ezer Ft az alap dombornyomott kártyákhoz, +wizz klubtagság, aminek az éves díja 15ezer Ft.

 • szocske
  @Csaladfő, azért a havi 1M költés felső határ BB-UPC-nél nem olyan rossz, és itt 2%-ot kapsz a csoportosból, nem csak 1-et, mint a citi adott…
  De ha havonta több mint 1M költesz, akkor miért ne lehetne külön kártyája Mr. és Mrs. Családfőnek, máris havi 2M a keret…
  Ha ez sem elég, akkor nincs ötletem…
 • Családfő
  és mindenki,
  Nekem erősen az rémlik, hogy dec 1 óta nem lehet új csoportos beszedést beállítani. (Tevedhetek.)

  gcs85,
  Hívd fel a Citit, és átállítják Max-ra (nem tudom, volt-e határidő erre)

 • SuhiTomi
  Nekem Raiffeisenes van, amit a reptéren “sóztak” a nyakamba, persze én akartam, mert a Cititől akartam szabadulni a felvásárlása miatti aggodalom miatt, valamint mert erősen lejárat előtt volt a kártya. Plusz volt egy egyszeri 10k HUF jóváírás, ha belépek.
  Na most náluk sima visszatérítés van, de sehol sem lehet látni az elszámolt jóváírásra váró összeget. Még az ügyfélszolgálat sem tudta telefonon megmondani, de ha nem regisztrálsz negyedévente a pontfelírásra, akkor elvesznek a pontjaid, amiről természetesen nem adtak tájékoztatást.
  Most ott tartok, hogy írtam nekik panaszlevelet, hogy számolják el az elmúlt 5 hónapot utólag.

  Kíváncsian várom a fejleményeket.

 • realestate
  Nem értem, hogy egy pénzügyi tanácsadó miért ír egyáltalán a hitelkártyákról???
  Ott kellene kezdődjön a tanácsadás első pontja, hogy SOSE LEGYEN HITELKÁRTYÁD! Nem erről írni, hogy melyik milyen…. ez ELVI kérdés. (kellene hogy legyen)

  Bankszámlához kapcsolódó hitelkeret OK, de hitelkártya??? Így fűzik be a gyanútlan és tudatlan embereket… simán az emberi gyarlóságra építenek a bankok és sajnos sikerrel!

  Na megyek havat lapátolni… 🙂

 • Balint

  elvileg Citinél lehet kezdeményezni, ha nem tetszik Neked a Wizz-es számla, akkor tegyenek a Maxba. Úgy tudom, hogy megcsinálják.
  Érdemes megpróbálni telefonon.
 • ttom

  Nekünk is wizz-t ajánlottak első körben, de telefonos ügyfélszolgálaton át tudtuk kérni másra. Ha jól tudom ennek volt egy határideje ami sajna már lejárt, de talán egy próbát még megér.
 • Balint

  de ha el is adják 1-2 évig úgy sem lenne érdemleges változás, akkor meg megérheti egy erste max-xal kombinálva
  Amúgy ez a BB UPC ajánlat nagyon jónak tűnik. 1,320 az éves díj??

  Nekem most a Citilife + Erste Wizz kombó jött be, de lehet érdemesebb lenne akkor egy Erste Max + BB UPC helyette.

 • hova tegyem
  sziasztok,
  rafi gold-rol szeretnék váltani, mert nem igazán fial. BB UPC-nél van jobb ajánlat a piacon?

  koszi

 • random okos

  Ekkora hülyeséget már rég olvastam. Az alapokkal sem vagy tisztában.
  Az összeesküvés elméleteiddel meg menj az Echo TV-re.
 • Doc
  Azt nem tudjátok, hogy melyik Erste hitelkártyával lehet majd használni a Budapest Airport MasterCard lounge-t? (Eddig a Citilife hitelkártyával lehetett). Aki sokat utazik, az ezt is számításba veheti, hiszen ott lehet enni-inni, míg venni a reptéren egy kis vizet 600 alatt nem kapsz meg. Úgy tudom a Joker az Visa, míg a Max már MasterCard lesz.
 • Zoltán
  Nekem is CitiLife kártyám volt, és kaptam egy levelet, hogy WizzAir kártyát kapok majd helyette az Erstétől.
  Ezek után bementem személyesen az Erstéhez, és megkérdeztem, hogy mit lehetne ezzel kezdeni? Mert a WizzAir kártya visszatérítését csak repülőjegyre lehet beváltani, én viszont nem szoktam repülni.

  Azt mondták, a legjobb megoldás, hogy igényeljek ott helyben Joker hitelkártyát, a CitiLife-ot pedig szüntessem meg. Mert bonyolultabb lenne, ha megvárnám a migrálást, kapnék egy WizzAirt, és utána azt próbálnám valami mássá alakítani.

  Szóval ez lett, kértem egy Jokert, a CitiLife-ot pedig megszüntettem.

 • eagle
  Én is Citis ügyfél vagyok. Nekem is WizzAir-es kártyát akartak adni. Még december közepén hívtam őket hogy az nem kell. Erre ajánlották a Maxot, de előtte át kell vegyem a WizzAir-est mert már megrendelték(?) Utána küldik a Maxost. Normális?
 • Zsolt
  “Aki a citis kártya tartozását külső számláról csoportossal fizeti, azt ígéretük szerint úgy migrálja az erste, hogy megmarad a teljes tartozásra a csoportos beszedés.
  Szóval ha van olyan másik banknál lévő hitelkártyátok, amire lehet terhelni csoportos beszedést, akkor azt most nagyongyorsan érdemes még megtenni…”

  Pontosan erről van szó nálam. A Citi Life-t beszedettem éveken át a BB UPC-ről. Így folyamatosan 3-5% volt a visszatérítésem.

  Most az Erstést fogom beszedetni. Persze itt már csökken a jóváírás a 200 ezres limit miatt. Ha többet is költök az Erstéssel akkor 200 ezren felül már “csak” a BB ad jóváírást.

 • fudosin
  A Joker Visa kártya az ő PlayWave eljárásukkal. Van valakinek tapasztalata, hogy ez mennyire kompatibils a MC PayPassal? Nagyjából mindenhol használható ez is, vagy csak itt-ott?
 • Jelentéktelen Hangya
  @szocske:

  Off, egy kérésem lenne. Konzultálhatnék veled röviden Funda megosztásról, hogy mindent jól értelmezek-e, amit írtál a témában?

  Ha igen, légyszi dobj egy mailt a hangyats kukac fremail címre. Köszi

 • Tóth Tamás
  Én is a BB-s UPC-t igényeltem, magasan a piac legjobb kártyája.
 • Sanyimanó
  Sziasztok! Nekem mint CITI- Life-os hitelkártyával rendelkezőnek szintén Wizzair-es kártyát ajánlott az Erste de betelefonáltam a Citi ügyfélszolgálatba és átírattam Erste Max-ra ! Az szerintem nekem jobban megfelel de meglátjuk ! Mindenesetre eddig a CITI Life-on tudtam havonta szépen keresni kb 4-5e Ft összeget is a havi 690 Ft számlavezetési díj megfizetése után!

  Most szerintem rosszabb lesz de meglátjuk!
  CIB-nél van még hitelkártyám negyedévente max 15e Ft visszatérítést lehet mindig más kategóriában keresni plusz ott is van 1% visszatérítés alapból ! Ha nem jön be az Erste Max kilépek és csak a CIB-re koncentrálok majd!

  Egyébként a CIBnek az CIB Online számlacsomagja is nekem elfogadható- sokat utalok például- és tudom hogy van az Erste-nek is egy XL számlacsomagja- ahol minden ingyenes ??? a havi 345 ft számlafizetési díjat meghagyom a Cibnek nekik is meg kell élniük nem?

 • Kiszamolo
  Reál ugyan írd már be a keresőbe jobb oldalt, hogy hitelkártya.
 • NAR
  A Budapest Banknál van Főgázos kártya is, a gázszámlából visszatérítés többszöröse a havidíjnak.
 • Cathfaern

  Már 2 éve is csak győri Burger Kingbrn meg KFC-ben nem ment. Azóta cseréltek nagyon sok terminált, próbálok visszagondolni mikor találkoztam utoljára olyannal, hogy a terminal tudott paypasst, de nem ette meg a visa-t, de nem jut eszembe ilyen.
 • szegfű
  Nem értem hitelkártyák esetén az X összegig visszatérítést. Bár ez talán azt mutatja, hogy többen figyelnek oda, így nem jön be elég bevétel a vissza nem fizetett tartozásokból 🙂 Nekem külföldön volt hitelkártyám, még csak azért sem büntettek meg, ha hó közben feltöltöttem a lenullázott keretemet és újra elköltöttem.
  A Raiffeisennel nekem is “jó” tapasztalataim vannak. Mikor igényeltem a kártyát, az ügyintéző az orrom alá dugta az elavult hirdetményüket, ezért lecsúsztam az aktuális akcióról. De persze erre akkor is tojtak, mikor utólag levelet írtam – a baj az szerintem, hogy nincs verseny. Ha minden ilyennél felállnának az ügyfelek, elgondolkodnának a minőség javításán. De minek? Ismerőst napi szinten szívatja a BB, de nem hagyja ott őket, mert egyébként elégedett. Mivel?
 • szocske
  , írtam mailt.

  @szegfű, szerintem elsősorban a trükközők ellen vezetik be a limiteket, akik havi többszázezer forintot húztak le a bankról.
  Mondjuk nem értem ezért miért nem egyénileg mondják fel a szerződéseket.

  Bár az is benne lehet, hogy ha havi 3000 visszatérítéssel is hozzák az elvárt ügyfélszámot, akkor miért adnának többet?

  Sajnos sorra csökkennek a limitek, lassan félek vége lesz ennek a játéknak 🙁

 • FifiTheReal
  Én csak csendben jegyzem meg, hogy a BB UPC kártyámra a decemberi forgalom után 20eFt-ot meghaladó visszatérítést kaptam. 😉 Na nem milliókat csak pár száz forintot ..

  Fogalmam sincs, hogy lehet. Kíváncsi vagyok mikor helyesbítik. Bár papíron kapott kivonaton szerepel, így talán utólag nem nyúlnak hozzá …

 • kridli
  én saját tapasztalatból azt saccolom, hogy a paypass-es terminálok kb 90%-án megy a visa paywave is.
 • gcs85

  Ebből látszik, hogy még nem voltál akadémián 🙂
  Ott elmondja, hogy Miklós, hogy a hitelkártyát úgy lehet a legjobban kihasználni, hogy kettévágod ollóval még mielőtt aktiválnád 😀
  Habár ezzel én nem értek egyet, akinek megvan a fegyelme, hogy jól használja, az miért ne nyerhetne rajta havi néhány ezret. Persze ez elvileg az emberek 10%, a maradék 90% bukik rajta. De szerintem az olvasóközönség nagyobb része beleesik ebbe a 10%ba.
 • realestate

  Nyilván nem arra céloztam hogy te népszerűsítenéd a hitelkártyákat, csak arra céloztam hogy ÉN pénzügyi tanácsadóként egy betűvel többet nem írnék róla többet mint azt, hogy

  SOHA!

  De írni kell valamikről… 🙂