Wise: 3,24% euró kamat és két nap védelem feltörés után

2023-10-24
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Egy kedves hozzászóló hívta fel a figyelmem, hogy béta üzemmódban van egy lehetőség a Wise-nál, perselybe rakod a pénzt, de nem hagyományosba, hanem egy olyanba, amiből Blackrock ICS Euro Government Liquidity Fund-ot vesznek. Az éves díj 0,47%, de már le van vonva a kamatokból.

Ennek két előnye van: jelenleg 3,24% kamatot fizetnek rá és feltörés után két nappal lehet csak elkölteni. Az elsőt nem kell magyarázni, a második pedig egy remek biztonsági faktor, lásd a múltkori cikket. Hiába jutnak be a számládba, nem tudják elutalni onnan a pénzt, amit a perselyből vettek ki.

Valószínűleg céges számlával is működik, de ott most nincs euróm, nem tudom kipróbálni.

Van hátulütő is, az adózást állítólag magadnak kell megoldani. Ennek kicsit ellentmond, hogy elkérik az adószámodat. De ez még nem garancia, hogy nem csak lejelentik a kapott kamatokat. Ezt jó szem előtt tartani.

Keresd a lehetőséget a perselyeknél. Ha még nincs, nyiss egyet és ott felajánlja.

(Ez arra való, ha szükséged van/lesz arra a pénzre, akkor tedd be egy ilyen perselybe. Kamatozik és biztonságban is van a lopások elől a kétnapos feloldás miatt. Ha hosszú távon vagy egyáltalán nem kell az összeg, utald ki egy brókerszámlára és vegyél belőle valamit.)

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram