A Raiffeisen One Card hitelkártya változása

Úgy tűnik, a bankok egymás után rontják a hitelkártyák visszatérítési feltételeit.

Most éppen a Raiffeisen jelentette be, hogy október egytől változtatja a visszatérítés feltételeit.

A visszatérítés alapja a hitelkeret lesz, de maximum negyedévente 300 ezer forint, illetve a visszatérítés nem lehet több, mint 10 illetve 15 ezer forint.

Megszűnt az általános visszatérítés.

Bővebben ezen a linken 

Köszönet mindenkinek, aki átküldte az infót.

Share

85 hozzászólás

 • promontor
  Hát igen, eddig 3 havonta 10e volt a visszatérítés, most lesz kb. 3500-4000 (saccperkábé), ez áll szemben havi 600 költséggel. 🙁
  Elég jelentős csökkenés. És mivel sajna piaci trendről van szó, félő, hogy felesleges jobb konstrukciót keresni, mert semmi garancia arra, hogy az tartós lesz…
 • exbankar
  Számoljunk.
  Havi zárlati díj 600 Ft, az n.év 1800Ft. (Ha esetleg automatikus feltöltést is kérsz, az 300Ft/hó.)

  Havi 100e-t költhetsz, ennek nagy része amúgy is élelmiszer, ami már 1%-kal megy, számoljunk átlag 1,5% visszatérítéssel. Az kb 1500Ft. Ebből 600Ft a havidíj.
  Azaz kb keresel egy ezrest havonta.
  Így már nem éri meg az egész…

 • Nolz
  Szuper, pont most igényeltem, mert ez tűnt az egyik legjobbnak.
 • Andrus
  Plusz jön hozzá az sms szolgáltatás díja havi 400-ért, és megvan a negyedéves 3000 ft díj.
 • vpete83
  A problema az, hogy a kartya eves dijaval nem szamoltok. OneCard Gold eseten pl. 17050 Ft. Ehhez hozzajon a havi 600 Ft zarasi, igy maris 24250 Ft az eves osszkoltseg.
  Ha csak elelmiszerre koltesz (benzinre mar pl. nem is jar visszaterites), akkor mindenkeppen minuszba jossz ki, mert negyedevente legfeljebb a 300 ezres koltesi limit 1%-at, azaz 3000 Ft-ot, igy evente 12000 Ft-ot kapsz vissza. Ez kevesebb, mint az eves osszkoltseg fele.
  A negyedevente valtozo kategoriakban lehet meg 5%-os visszateritest kapni, de azokban jo, ha az ember havi 30-50 ezer Ft korul kolt. Ez negyedevente 1500-2500 Ft, viszont a negyedeves 300 ezres limit miatt ennyivel kevesebb koltesre is jar az 1% visszaterites, tehat onnan meg lejon 300-500 Ft, igy osszessegeben jo, ha negyedevente 1200-2000 Ft tobbletet jelent a negyedevente valtozo kategoriakban vasarlas.
 • vpete83
  Viszont meg igy is csak evente legfeljebb 12000 + 4 x 2000 Ft, azaz 20000 Ft terul meg visszateritesekbol, azaz meg igy is bo negyezres minuszra johetsz ki. Szoval osszessegeben alig lesz valaki, akinek ez megeri. Legfeljebb az, aki a negyedevente valtozo kategoriak mindegyikeben 65 ezren felul el tud kolteni havonta.
 • Andrus
  Kicsit off: feleségem most nyitott szlovák “Fundamentát”. Ott 5% az éves állami jóváírás, évi max kb €66. 6 év után szabadon felhasználható, addig 0.5%-al kamatozik. Lehet mellé nyitni ingyenes bankszámlát 0.3% látra szóló kamatra, kártyát nem adnak. Minden elektronikus, külföldieknek elég egy szlovák címet bemondani. €100e-ig bef. alap védi.
 • SuhiTomi

  Még rosszabb is a helyzet. Én pl. 99%-ban élelmiszerre költök. Ha csak pont 300.000-at költök arra kapok 300.000×1%=3000HUF negyedévente.
  Az utalás, ha pont odafigyelek és nem lépem át a 300.000-at az 300.000×0,3%=900HUF. Na és erre jön a havi 600HUF Havi zárási díj és 397HUF OneCard HK – havi díj.
  Csak a költség negyedévente 3891HUF.
  Na így negyedévente 891HUF-ot buksz rajta. Október 20-án visszakapom a mostani negyedéves térítést és szüntetem is meg.
  Köszönjük Raiffeisen!
 • fudosin
  Az Erste meg korlátozza a TeleBankot banki nyitvatartási időre – ezen kívül csak letiltást fogadnak elsejétől. Nagy spórolás megy most a bankoknál – félek, nem lesz ennek jó vége…
 • yimshagin
  Nekem mazlim volt, hogy epp nem aktivaltam a gold kartyat. Jeleztem is gyorsan tegnap az ugyintezonek, hogy koszi, de igy nem kell…
 • Ildikó70
  Úgy tűnik a bankok szép lassan leépítik a hitelkártya szolgáltatásukat. Túl sokan csak a nyereségre játszanak, kevés lehet az az ügyfél aki nem fizeti vissza időben a költését.
  Csak nem tudatosabbak lettek az emberek pénzügyekben?!
 • Az ERSTE is megszüntette a Jokert, de helyette van a Max, ami ha jól látom mindenben ugyanazt tudja 1 ill. 4% visszatérítés, tehát csak a neve változott.
 • Jani85

  Én is most akartam volna igényelni, mert az Erste októberig adta a Telekomos plusz visszatérítést, ami a Cititől átvett Telekom kártyával járt.
  Remek, most lehet újra átböngészni a kínálatot. De megérzésre, akkor lehet jobb ha tartom a K&H World (élelmiszer, benzinkút visszatérítést ad, mondjuk nekem az utóbbi nem játszik, viszont a Hertz kedvezmény jól jön), meg az Erste Max-ot.
 • Szabolcs
  Hát akkor újratervezés… 🙁 Már csak elvi alapon is.
 • Peti
  Abban kaphatok egy kis segítséget, hogy hogyan érdemes/kell lemondani a OneCard hitelkártyát? Októberben első felében még használnám, mert kivárom a 20-án esedékes -, 3. negyedévre járó pénzvisszafizetést. De utána hogyan?
  Megvárom az október havi számlakivonatot, majd másnap befizetem a tartozást, és azzal egyidejűleg lemondom a kártyát?
 • Imre
  Félig OFF: Ha céged van,a BB gyümölcsöző számlacsomag 3%-ot térít vissza üzemanyag vásárlás után. Max. 100.000.- Ft költésig havonta, de egy visszatérítés összege 500.- Ft maximum, tehét 15.000.-res tankolásonként kell összehozni.
 • Laca
  Sziasztok!

  Most beszéltem a Rafis ügyfélszolgálattal.
  Ne mondjátok fel a hitelkártyát csak okt. 20-a után amikor megérkezett a visszatérítés, különben bukjátok a negyedéves visszatérítést!
  Valamiért úgy érzem 20-a után tömeges hitelkártya felbontásra számíthatnak 🙂

 • Peti
  Ja, és még valami: a számlakészítés előtt hány nappal lehet utoljára vásárolni, úgy, hogy véletlenül se maradjon zárolt tétel? 1-2 hét? Vagy nincs ilyen időbeli korlát?
 • szegfű

  Nekem csak havi zárási díjat vonnak, HK díj külön nincs. Bár így se sokkal jobb a helyzet.
 • Zorkó
  Hja, én is le fogom mondani októberben :\
 • szocske
  , ez a szlovák fundamenta érdekelne, tudsz konkrétumot, esetleg linket, kontaktot (ha ott is ügynök intézi, mint nálunk)?
 • Gábor
  Az általános visszatérítés megszüntetése ezek szerint azt jelenti, hogy akkor csak a kiemelt kategóriák után kapsz visszatértítést. Ami negyedévente más, viszont a havidíj minden hónapban jön.
 • Prosyo
  Remek, nekem az Erste a Joker kártyámat alakította át Max-ra, gyorsan fel is mondtam és igényeltem a Raiffeisennél OneCard Gold-ot. Levonták az éves díjat (17ezer), két nap múlva láttam hogy egy eldugott helyen már kint volt a honlapjukon a OneCard átalakítása. Azzal a lendülettel mondtam is lefele. Szerencsére időarányosan visszaadják az éves díjat.
  Ezek után legszívesebben visszamennék Max-ot igényelni, most úgyis 5000 forint bónuszt adnak rá 🙂
 • József
  jó lenne egy újabb körkép hitelkártya ügyben 🙂
 • Agent
  Jól látom, hogy az erste Max-nál havi 200 negyedéves 600 a limit a visszatérétiséknek? Azaz a raffinak a duplája? Azaz, (elméleti sikon) ha a havi 200-at az általad választott 4%-os kategóriában költöd el akkor havi 8 évi majd 100ezer forint visszatéritést kapsz? A raffi max (de szinte elérhetetlen) 40 ezres összegével szemben?

  Hívom is a privátbankáromat, hogy kezdje megírni a felmondási papirokat.

  Köszi, az infót.

 • Kari
  , A HK lemondása nem olyan egyszerű ám! Bemész a fiókba, leadod a kártyát, jelzed, hogy nem kívánod tovább használni és utána szünteti meg a bank majd egyszercsak. Addig fizetni kell a havi zárási költségeket. A tartozás visszafizetése ugyanarra a határidőre kell megtörténjen, mintha le se mondanád. Nem kell azonnal bevinni a pénzt a bankba lemondáskor, mivel a megszüntetés nem azonnali hatályú.
 • Gábor
  Ezzel a kondíciókkal az MKB Egészség plusz is versenyképes lesz a Onecard-al.
 • Faxe
  Eddig nekem is Raiffeisenem volt, de ez a változtatás katasztrofális, úgy tűnik a Raiffeisen teljesen le akarja építeni a hitelkártya üzletágát. Vissza is fogom adni (nem sokat használtam sajnos, csak augusztusban aktiváltattam pont), így engem is érdekelne, hogyan lehet felmondani, mikor érdemes – ha jól tudom most lesz valamikor a negyedéves visszatérítés
 • attila
  én már tavaly meg akartam szüntetni, mert egy havi tőltöltés miatt, elvettek 3 havi azaz 10e visszatérítést, akkor lebeszélt az ügyfeles, okt. 20-án már nem fog tudni lebeszélni. megyek a kh-hoz ott mindenre van 2% és a társkártyára is adnak 2%-ot…
 • Vlad

  Mi a cég neve?
  Mi az hogy szlovák címet bemondani? Nem igazoltátok az ottani címeteket semmivel?
 • Géza
  – hogy van ez a szlovák fundamenta? Az 5% az új befizetésre vonatkozik, mint nálunk a 30%, vagy kamat-szerű? Ott nincs valami adóazonosító-féle, amivel az állam nyilvántartja, hogy ki vette igénybe az állami támogatást?
 • Gergő
  @Prosyo: Ugyanebben a cipőben járok én is. Tegnap felmondtam az Erste Maxot és ma kötöttem 2 órával ezelőtt a Rafi OneCard Goldot, viszont korábban egy Standardet kötettem, amit utána felmondtam, majd felhívtak és kaptam egy olyan ajánlatot, hogy ha Standard kártyámat felminősítem Gold kártyává, akkor az első éves kártyadíjat jóváírják a számlámon. Most nagyon töröm a fejem azon, hogy visszamenjek-e az Erste Maxhoz vagy sem.
 • Grza
  Na megyek is lemondani 20-án…
  Fasza.
  Lesz helyette BB Gold, vagy Erste Max…
 • Dani2
  A végén még az OTP-féle visszatérítés lesz a legjobb, röhej (ott még hitelkártya sem kell, csak be kell állítani a vásárlási kedvezményeket a netbankban).
 • lala
  Szlovák lakáskasszához van linked, bővebb infód? Érdekelnének a részletek.
 • Andrus
  @Vlad: a cég pss.sk/ , de akár wuestenrot.sk/sk/stavebne-sporenie
  címet nem kell igazolni, bár nekünk van, de az ügyintéző mondta, hogy vannak magyar ügyfelei “kamu” címmel
  @szocske: milyen konkrétum érdekelne? ha megadod a címed elküldöm az ügyintéző adatait
 • kasugi
  Hát szerintem ezekkel a feltételekkel kábé senkinek sem éri meg. Ki fog ezek után ott hitelkártyát tartani, amikor ha szinte kimaxolod a visszatérítést, akkor is mínuszban maradsz? Még az illúzióját sem adják meg neked, hogy jól gyere ki a buliból.

  Eddig Goldom volt, azt tutira lemondom, de még az is lehet, hogy a simát sem kérem helyette.

 • Vlad
  @Imre: és a BB gyümölcsöző számlacsomaghoz még egy plusz
  Nincs havi számlavezetési díj 1 évig! (499Ft) és nincs éves kártyadíj.
  Díjmentes a netbank.
  Én a K&H-tól hoztam át a céges számláimat (2db), mert a K&H már nagyon megdrágult, ráadásul jauártól a nem rég megváltoztatott számláit is kivezeti. Már nem tudtam, akartam ezt követni.
  BB-be átcsaltak, de nem bántam meg.
  Előre megírt mindent a bankos (csak adószámaimat adtam meg). Minden adatot lekért és én már csak aláírni mentem be. Összevissza 1 órámba került a 2 cég, sztem kevesebb idő volt, mint egy lakossági HK-t megigényelni.
  Szóval 5* nekik.
  Netbankot, mobilbankot szokni kell még, de nem vészes.
 • promontor

  Nyilván vannak egyéni különbségek. Én nem kérek mobil bankingot, nem fizetek keretfeltöltést, továbbá a rafinál van a folyószámlám és a htelkártyaszámla feltöltése ingyenes. Így tényleg csak 600/hó a költségem.

  Így még hezitálok, hogy keressek-e mást: még pluszban vagyok és a saját banki hitelkártyával jár némi kényelem. Ráadásul abban se lehetek biztos, hogy ha most választok egy kedvezőbbet, az meddig lesz az.

  De azért “viszket a tenyerem”, szóval körülnézés biztos lesz. Egyelőre BB UPC-vel szemezek, UPC-nk úgyis van…

 • attila
  kis cégeknek a kh-nál nincs olcsóbb ha kell fiókszolgáltatás is. első kp befizetés havonta atm-n ingyen van, akár 1 millió, ugyanígy a felvétel is és ez nem változik csak más lesz a neve a csomagnak.első 5 utalásra csak tranz.adó van. 445/hó

  a gránit jöhet szóba, de nincs fiók pesten kívül, hol veszem ki az utalt lóvét ? ráadásul ingyen ? 🙂

 • szocske
  , addig oké, hogy nagyon rugalmasak a kamu címmel, amíg fizetek, de vajon akkor is ilyen rugalmasak lesznek, amikor 6 év után fel akarom venni az egyenleget?
  Teljesen hivatalos magyar állampolgárként nyitni, ott nem kell helyi adószám pl.?

  A szocske12345678@gmail.com címre jöhetnek részletek, kontakt, előre is köszi!

 • mgpx
  Érdekes kérdés, hogy ez a lépés milyen összefüggésben van az államilag támogatott POS terminálok elterjedésével. Az ottani max 1%-os kereskedői jutalék mellett nyilvánvalóan ráfizetéses a banknak 2-5%-os visszatérítéseket nyújtania. RF-es kontaktom ennek kapcsán már tavaly a visszatérítéses-rendszerek leépítését vízionálta. Ha valóban emiatt lép vissza az RF, akkor meglepő lenne, ha a többi bank előbb-utóbb nem követné.
 • Péter
  K&H sima MasterCard hitelkártya éves díja 5000 Ft (havi 417 a 600-zal szemben), és mindenre 2%-ot ad, havi maximum 3000 Ft. Ez jobb ajánlatnak hangzik a OneCard-nál, már csak az a kérdés, hogy lehet-e hozzá netbankot meg elektronikus kivonatot kérni akkor is, ha nincs K&H folyószámlám, mert pár éve ezt még megoldhatatlannak mondták.
 • Kiszamolo
  Mgpx, a rafinak nem nagyon van pos terminálja, így eddig is csak 0.2% körül kapott a kártyás vásárlások után, mint kibocsátó bank. Szóval ez inkább indok, mint ok.
 • Peti
  @Péter: Plusz ne felejtsük el, hogy a OneCarddal ellentétben a visszatérítés kártyánként értendő, nem számlánként. Vagyis a fő- és társkártya után külön-külön jár a visszatérítés. Azon felül az ingyenes sms értesítő, és a választható fordulónap miatt is sokkal előnyösebb. Igaz, hogy netbank továbbra sincs, csak ha náluk vezeted a lakossági folyószámlád, de arra úgy sincs szükség, ha eleve küldik az sms-t. Én már korábban át akartam pártolni a K&H-hoz, tulajdonképpen csak lustaságból maradtam a Raiffeisennél. Úgyhogy most kapóra jött a hitelkártya leépítésük. Más kérdés, hogy a K&H most lehet, hogy szigorúbb elbírálást alkalmaz, ha tömegesen akarnak átpártolni hozzájuk.
 • Balee
  @Péter: július végén kértem és kaptam K&H-s Visa Classic hitelkártyát, éves díj 5000, havi max visszatérítés 3000Ft (tehát 150.000Ft felett már nem adnak vissza). Mivel K&H-s számlám nincs ezért netbankot nem tudok használni (ez nem jó), de SMS értesítő (kb 2 hónap után) működik és az egyenleget megküldik postán, csekkel együtt minden hónapban.
 • Vlad
  nekem is hasonlóak a félelmeim, nem kötéskor szokott lenni a galiba, hanem kifizetéskor neccesebb.
  Köszönöm a címet, utánanézek.
 • Petike
  Eddig is a BB UPC volt a legjobb, de most méginkább nőtt a különbség. Félő hogy azt a kártyát is szigorítják majd…
 • mzsombor
  Csak egy ötlet: Mikor megszüntették a K&H-nál a Zéró számlát, akkor megmagardt a netbank csak a hitelkártyához is. Szóval ha valaki szeretne mindenképp netbankot és mobilbankot is a K&H-nál, akkor a hitelkártya mellett igényeljen valami alap és olcsó számlacsomagot (pl sima lakossági bankszámla 500 Ft körüli havidíjjal) betéti kártya nélkül, aztán ha már éles a netbank és zsebben a kártya, szüntesse meg a számlát.
  Nem próbáltam ki a módszert, de sokat bukni nem lehet rajta. Mivel kártya nem tartozik a számlához, ezért egyből meg lehet szüntetni, nincs a 30 napos várakozás a kártya miatt.
  A netbank mobil-token azonosítással, valamint a mobilbank akciósan díjmentes 2018 nyaráig, de ezt szokták hosszabbítgatni.
 • Jani85
  @Péter
  Nekem World kártya van, mert kellett a Hertz kedvezmény. 3%-ot ad benzinre, 2%-ot élelmiszerre havi 3500-ig. (Meg van mellette még MC lounge, és otthoni asszisztencia 25 ezerig)
  Én arra használom, hogy az élelmiszer rész ne vigye el az Erste Max 200 ezres keretét a 4%-os vásárlások elől, cserébe kapok 2%-ot az élelmiszerre. (Benzin nekem nem játszi.)
  Így elég jól le tudom fedni visszatérítések kapcsán az igényeinket.
  Viszont kérdésedre is válaszolva, mivel nincs K&H folyószámlám, nincs netbank. Viszont a 10 ezres éves kártya díj mellett, se zárlati, se SMS díj nincs.