Amerikai lottóláz

2016-01-10
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Az amerikai Powerball főnyereménye a következő héten már 1,3 milliárd dollár lesz, vagyis közel négyszáz milliárd forint.

Az ügy azért érdekes, mert a nyerési esély egy a 292 millióhoz és egy szelvény csak 2 dollár.

Vagyis 584 millió dollárért az összes kombnációt meg lehet játszani.

Hogy a múlt heti 800 milliós, vagy az eheti 940 milliós főnyereményt miért nem játszotta meg valaki ezzel a szisztémával?

Nos, a válasz a részletekben rejlik.

Az egyik ilyen részlet, hogy ezt az összeget az ottani szabályok szerint 29 év alatt fizetik ki, mégpedig kamatmentesen. Vagyis mai dollárban kell befektetni, de későbbi dollárban fizetik ki. A 800 milliós nyeremény mai értéke így csak 500 millió dollár körüli összeg.

A másik az adó, ami ilyen éves bevételnél mintegy 40% évente, attól függően, melyik államban élsz. Vagyis mindjárt csak 300 millió dollár mai értéken a nettó bevételed, míg a biztos kiadásod 582 millió dollár. (Bár én biztos lemondanék az amerikai állampolgárságomról és elköltöznék egy adóparadicsomba és ott adóznék az éves jövedelmem után, ha ezzel 100-150 milliárd forint adót spórolnék.)

Itt jön az érdekes állapot: 1.3 milliárd dollárnál már mindezekkel együtt is megéri megjátszani az összes számot. (Már ha az adót nem kívánjuk befizetni 29 éven át.)

Már csak egy komoly kockázat maradt: vajon hány embernek vagy lottóklubnak jut ugyanez eszébe? Kíváncsi leszek, hány nyertes szelvény lesz a következő hétvégén.

Kapcsolódó írás: Lottómilliárdok: áldás vagy átok?

Update: Na, el is vitték a héten a főnyereményt, mindjárt hárman is eltalálták, amit eddig senki. Még jó, hogy nem vágtunk bele. 🙂

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram