Auchan mobilflotta

2020-09-23
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Írtam pár éve az Auchan mobilflottáról, amiben az a jó, hogy bárki magánemberként jelentkezhet, nem kell átírnia a számát egy ismeretlen bt-re, ahol van több ezer kártya és ha dolga akad a mobilszolgáltatóval, saját maga is tud ügyet intézni. Ugyanis a kártya a tiéd marad, csak a tarifa fog változni. (Meg persze a szolgáltató, ha másiknál vagy.)

Ma az Auchanban voltam és eszembe jutott, hogy ránézzek, van-e még ez a telenoros flotta és ha igen, mennyibe kerül.

Elöljáróban ami kell hozzá: egy Auchan bizalomkártya (ez ingyenes) és háromhavonta átlag 30 ezer forint költés, vagyis havonta 10 ezer forint átlagban. Ez nem egy mission impossible, ha van a közeledben egy Auchan. Mi nem oda járunk bevásárolni, hanem a német diszkontokba, de ennek ellenére ennyit elköltünk ott is, mert van, amit csak ott lehet kapni. De ha te nem is, a nagymama biztos sokat vásárol ott.

Az alapcsomag 1.490 Ft, ebben egymás közötti ingyen beszélgetés van benne és 12 forintos percdíj egyéb irányba. Ha ingyen akarsz beszélni a családtagokkal és egyébként meg 12 forintért, de nem akarsz előre megvenni több száz percet minden hónapban, akkor ennyi elég is.

Ehhez vehetsz még külön netet és előre kifizetett beszélgetéseket. 1 GB net 800 Ft, 2 GB net korlátlan social media használattal (Facebook és társaik) 1.500 Ft, egészen 100 GB-ig 5.990 Ft-ért.

(Kétkártyás mobilnál egy ideig még a Digi kártya is megoldás lehet az ingyen netre....)

100 perc belföldi hívás 800 Ft, (de szokás szerint a hónap végén elveszik a fel nem használt egyenleg) 200 perc 1.400 Ft, korlátlan hálózaton belül 1.800 Ft, mindenhová korlátlan 3.000 Ft. Van SMS csomag is, de az már annyira oldschool, hogy nem írom le.

Vannak kész csomagok is, de maximum 100 forinttal olcsóbbak, mint ha magadnak legózod össze.

Van korlátlan csomag 5.990 Ft-ért 4 GB nettel és 50 SMS-sel 5.990 Ft-ért, de ahhoz már 100 ezer forintért kell vásárolni negyedév alatt, annyit még mi sem költünk el, pedig az Auchan van hozzánk a legközelebb. S ha jól láttam, ott a 4 GB csomag fix, nem is lehet többet kérni hozzá.

Viszont alapcsomagból is ki tudod ugyanezt legózni, 4.490 Ft az alapdíj és a korlátlan beszélgetés, plusz a net, amit kérsz hozzá. Többre jön ki ugyanez, de nem vészesen többre.

Ha készüléket is kérsz, akkor 500 Ft-tal drágább a havi díj, viszont vannak olyan telefonok a listában, amik lényegesen olcsóbbak, mint a 24×500 Ft pluszköltség. S nem csak a Telenor saját áraihoz képest, hanem a piaci árakhoz képest is. (A kétszer áfacsalt Gagyi GSM bolt árait nem számítom.)

Igen, tudom, van mindenféle flotta, de ott nem a te neveden van a saját kártyád, sokan néztek nagyokat, amikor például a 6Ft flotta bedőlt és ment a levesbe a húszéves, bejáratott telefonszámuk. S igen, a közigazgatásban is lehet találni olcsóbb flottát, ha éppen ott dolgozol. Ezért ne írd le, hogy te milyen flottában vagy, mert nem nagyon vagyunk rá kíváncsiak.

A Digi ingyen kártyája is olcsóbb ennél, hiszen most ingyen van, a beszélgetés 5 Ft és a net is ingyenes. Viszont ez nem lesz így örökre és azért vannak még elég nagy hiányoságok, sok fővárosi bevásárlóközpontban és sok munkahelyen sincs térerő. Második kártyának remek, nekünk is van, de az sem összehasonlítási alap.

S igen, Telekom Dominoval is lehet játszani, ha mellette Mobil Voipot használsz és a többi, de azért ez egy fokkal egyszerűbb.

Ha úgy gondolod, hogy téged érdekel, nézd meg, itt találod a részleteket. Szívesen.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram