Autópálya matrica kedvezménnyel

Január 31-ig meg kell venni az új (megyei) autópálya matricákat, mert csak addig érvényes a tavalyi éves matricák. Ha már pénzt kell erre költeni, itt van három lehetőség, hogy némileg csökkentsd a költségedet.

Ha most veszel az Auchan vevőszolgálatánál éves matricát, a megyei matricák után 10×500 forintos kedvezménykupont kapsz, országos matrica után 80×500 forintot.

A dolog szépséghibája, hogy tízezer forintonként egy kupont tudsz felhasználni és azt is csak február végéig.

Az nem túl elegáns dolog, hogy veszel egy kétszázezres tévét a kuponokkal és visszaviszed a vevőszolgálatra, ahol bármeddig levásárolható ajándékkártyában adják vissza az árát.

Mi inkább bevásárlunk olyan akciós termékekből, amik tényleg jó áron vannak és úgyis felhasználjuk őket pár hónapon belül. Az akció részletei itt.

Másik lehetőség a magán e-autopalyamatrica.hu oldal, ahol most egy egymilliós balesetbiztosítást és baleseti rokkantsági biztosítást (plusz kórházi ápolás és csonttörés) adnak ajándékba, ami fél évig érvényes. Ennek értéke kb. 283 forint, legalábbis az az árajánlat alapján, amit az egyesület kapott egy másik biztosítótól.

Harmadik lehetőség, hogy a feltöltős mobiltelefonodat töltöd fel bónuszokért, majd az egyenlegből veszel autópálya-matricát. Ekkor a bónusz a nyereményed (például 1 GB internet és/vagy ingyen percek), a plusz költséged viszont az, amit a szolgáltatód felszámol a vásárlásért.

Share

60 hozzászólás

 • BB
  Simple alkalmazással is van/volt 500 ft kedvezmény, amit utána mozijegyre lehet beváltani.
 • mzsombor
  Kupon+kp-ból közvetlenül ajándékkártya nem vehető?

  Anno Spar-os akciónál működött, hogy az ajándékutalványból ajándékkártyát vettünk. 😉

 • Kiszamolo
  mzsombor, jó ötlet, holnap megpróbálom, maximum elhajtanak. Ha nem, akkor országos matricát is veszek. 🙂
 • mzsombor
  Kiszamolo, írd majd meg a tapasztalatokat, még két megyei matrica megvétele előtt vagyok.
 • András
  Utóbbi kedvezmény volt tavaly is, eredmény: biztosítós üzletkötők hetente zaklattak hogy lassan lejár a biztosítás akarom -e hosszabbítani, stb…
  Gusztustalan az üzletpolitikája a biztosító társaságoknak.. ha normális módon próbálnák magukat promózni lehet több ügyfelük lenne…
 • Kiszamolo
  Ok.
 • Kiszamolo
  András, igen ez sajnos benne van és tényleg csak annyit ér, amennyit írtam, mert kiszámoltam a saját árajánlatunkból.
 • Feri78
  “Az nem túl elegáns dolog, hogy veszel egy kétszázezres tévét a kuponokkal és visszaviszed a vevőszolgálatra, ahol bármeddig levásárolható ajándékkártyában adják vissza az árát.”

  Jézusom. Oké, hogy a pitiáner ügyeskedő emberek országa vagyunk, ahol nemzeti sport a wc papír hazalopása a munkahelyről, a szökőkútból történő pénzérme halászat, és karácsonykor az anyák azért viszik el a gyereküket a boltba, hogy ne kelljen végigállni a sort… de ez már tényleg a pitiánerség legalja. Hogyan jut el valaki idáig? Ezt tényleg le kell írni az embereknek?.

 • Boca
  A biztosítás értéke éppen pariban van a matrica tranzakciós díjjal (ami valszeg minden viszonteladónál van különböző mértékben).
 • peti
  Auchanba ezért a akcióért (nekem) nem éri meg elmenni, a biztosítós promókat nem komálom, egyébként meg flottás vagyok.
  Hát asszem megveszem a legközelebbi benzinkúton.
 • Kiszamolo
  Miért, Feri, mit gondolsz, miért ajándékkártyán írnak jóvá már mindenhol 10 ezer forint feletti vásárlást?

  Mert mindenki mindent megvett hitelkártyára, aztán még ki sem tolta az áruházból a cuccot, vitte a vevőszolgálatra, hogy meggondolta magát, visszaadná, csak a hitelkártya visszatérítést szeretné megtartani.

 • jami
  Én is a madarasban vettem pár megyeit, februárban több gépet akarok egyébként is náluk venni 🙂
 • Skót21
  Off
  December 15-én lejárt a máv start kártyám… Úgy tudom, itt többen vettetek Hungary Card-ot Miklósnak köszönhetően kedvezményesen…, amiben van kedvezmény kupon is… (nekem 35 ezer lenne az éves kártyát kiváltani, és ha jól emlékszem talán 5 ezer Ft a kedvezmény a HC-ra. A hosszabbítás csak 30 lett volna, de a máv épp be akarta szüntetni november végén az egész start kártyacsaládot, amikor hosszabbíthattam volna, így elveszett a kedvezményes lehetőség. Azóta meg a család “tékozlóbb” része mindig taccsra tette a ktg vetést. Igaz van tartalékom, de a MÁV nagyon felbosszantott ezzel a csiki-csukival, így “elvi” kérdés az “elvesztett” kedvezmény, viszont önállóan nem akarok HC-t venni, mert az ára szinte egyenlő a kedvezménnyel…
  Szóval ha valakinek nem kell a start kupon a HC-ból elküldené nekem postán? (kifizetem a posta ktg-et)
  Ide írjon, aki hajlandó… kovacs_ferenc@aol.com
 • Pochok
  ha jol emlekszem hungary carddal 1500 ft kedvezmeny van barmilyen matrica vasarlasara
 • Feri78
  Igazad van, de szomorú ez nagyon.
 • Laci bácsi
  Én hitel kártyával vettem, 1%-os visszatérítéssel, megyei matricát. Kemény 50 HUF-ot spóroltam. Élni tudni kell. 🙂
 • Kiszamolo
  Pochok, csak a heti matricára meg maximum a havira.
 • Fatermelő
  Igazán lehetne szó a Simple appról. Autópálya matricakra is volt kedvezményük. Most megint egy 1000ft os kupont kaptam 5 bármilyen kártyás vásárlás után. Amióta hasznalom kb. 4000ft-ot kaptam mar vissza.
  Kupon beváltható kajarendelesre, mozi, belepo, parkolas, stb.
 • headset
  Nem muszáj az összes kupon beváltását megcélozni.

  Ha valaki amúgy is az Auchanba jár, 2-2 szokásos vásárlást összevonva el lehet költeni 10-10 ezer Ft-ot. Talán február végéig el lehet sütni összesen 2-3 kupont.

  Az jobb mint pl. a mobilszolgáltatók 1 Gb ajánlata, ami nagyjából 1000 Ft-ot ér.

 • tip
  ez hol lopás? Mi az illegális? Mi a baj azzal, ha valaki kihasznál egy legális üzleti lehetőséget? A kapitalisták ennél pitiánerebb módszerekkel zsigerelnek ki; időnként a proletár is visszavághat, pláne, hogy ez a trükk a tőkés által felállított szabályokon belül van. Mondhatni visszanyal a fagyi 🙂
 • Kiszamolo
  headset, 2-3 kupon 1-1500 ft és kérdés, költöttél volna-e kupon nélkül is legalább tízezret alkalmanként.

  Mi azt csináljuk, hogy mondjuk 6000 forint a kosár tartama (annál többért ritkán vásárlunk egyszerre, itt az Auchan négyszáz méterre), veszünk valami tényleg olcsó akciósat még négy ezerért. Ma éppen a gyerekek akciós reggeliző pelyhét vettem pár dobozzal, majd elfogy egyszer. 🙂

  Tescoban is így fúrom meg a rendszert. Volt a héten 800 Ft kedvezmény 8.000 Ft felett, ott is nagyon akciósból (és csak abból, mert a budaörsi Tesco marha drága egyébként) vásároltam be előre három hónapra 8.100 Ft értékben. 🙂

 • Pochok

  Havi és megyei matricára is van:
  “Autópálya matrica 1 alkalommal
  1.500 Ft kedvezménnyel D1 kategóriájú heti, havi vagy megyei autópálya-matrica váltható egy alkalommal, tetszés szerinti kezdőnappal, melyet bankkártyával történő kifizetése ellenében itt igényelhet. ”

  És ha valakinek pl van még tavalyi (2017-es) hungary card-ja még arra is ki lehet kérni az idei (2018-as) egész évre a megyei matricát

 • SuhiTomi
  “Január 31-ig meg kell venni az új (megyei) autópálya matricákat.”
  Miklós ezzel jól megijesztettél első olvasatra és még most sem vagyok biztos, hogy megnyugodtam.
  Én úgy tudom, hogy akkor veszed meg, amikor akarod, akár ez év december 31-én és a következő tárgyév január 31-éig érvényes.

  Nem inkább így kellene?
  Január 31-éig érvényesek a tavalyi éves matricák, így aki újra azt akar venni…

  De szóljatok, ha tévedek, mert akkor megyek venni.

 • Pochok
  Mondjuk csak Plus kártya esetén:
  hungarycard.hu/index.php?p=vcard/vlist&cardtype=p
 • Kiszamolo
  Köszi, tavaly akartam venni megyei matricát az autópályaüzemeltető ügyfélszolgálatán és mintha azt nem lehetett volna. Vagy változott azóta, vagy nem tudom.
 • Kiszamolo
  Tomi, a tavalyi addig jó. Ha idénre nem akarsz venni, akkor ne vegyél.
 • Pochok
  Én tavaly a Hungary Card online felületén vettem meg minden gond nélkül Pest megyei matricát.
 • winnie
  ,
  Nekem tavalyi HC-m van ami még január 31-éig él, és nem fogom felhasználni a a Start kártyás 3000 Ft kedvezményt, tehát ha kell a tied. Viszont nem tudom, hogy nem fogják-e kérni a teljes kuponfüzetet, és a hozzá tartozó plasztik kártyát is, tőlem 1x (a legelső alkalommal) elkérte egy kalauz, azóta viszont senki, pedig a legtöbb mávos kupont elhasználtuk. (A kerékpárt meg számtalanszor ingyen utaztattam, mert az állomáson nem volt nyitva pénztár, a kaller meg nem akart vacakolni a szelvéyfüzettel)
 • eferix
  Ez nagyon távol áll az üzleti lehetőségtől. Hiába van rendben jogilag, aki ilyesmivel bohóckodik, hogy visszavisz egy drága tévét, hogy leakasszon párszár, esetleg pár rongyos ezrest és ezzel saját idejét és a cég erőforrását is rabolja, az egy pitiáner ügyeskedő és semmi esetre nem nevezhető okos üzleti érzékkel megáldott, pénzügyileg művelt embernek. A proli lehet, hogy röhög a markában, de az a helyzet, hogy ezzel a gondolkodásmóddal nem fog soha előbbre jutni….
 • nyman
  Bankkartyas vasarlassal, visszateritesekkel 5-6% johet osszem, ha kuton veszed meg es van uzemanyagkartya koltesre visszaterites. Lehet havi limit, de en uzemanyagkartyaval vettem meg, amit mar korabban feltoltottem
 • eferix
  Én a kuponozást is úgy ahogy van felesleges időpazarlásnak tartom. Ha épp ott vagy, vagy a kezed ügyében van, akkor persze jó, de külön emiatt máshogy szervezni, máshova menni már nem éri meg a macerát.
  Matricát eleve mobilon veszek, mert az fél perc és a wc-n ülve is megoldod, míg beállni a vevőszolgálati pulthoz és megvárni, amíg Marinéni reklamál meg az ügyeskedő visszaviszi a tévéjét, az negyed óra alsó hangon.

  Egy hónapban kb 3x vásárolok be 20-30 ezer forintos kosárétékkel. Már a tejtermékek is hetekig elállnak, csirkemell, hal, pékáruk mennek a fagyasztóba, a többi cucc meg eleve hosszú lejáratú. Így megspórolok egy halom időt, amit a boltbajárás emészt fel.

 • Janos82
  Mzsombor: nem megy. Probaltam.
 • SuhiTomi
  Miklós. Akarok, de lehet, hogy csak márciusban. Ezért is ijesztett meg az első mondat, hogy január 31-ig meg kell venni.
 • ysty
  ugy értem bözsi ajándék utalvánnyal veszed a matricát az auchanban:
  auchan.hu/reszletek/hirek/erzsebet-utalvanya-500-ft-os-kupont-erhet
 • headset

  2018-01-10 at 20:24

  Bár tőlünk távolabb van az Auchan és ezért nem fogom használni az akciót, de én is hasonló taktikára gondoltam.

  3-4 naponta szoktunk élelmiszert vásárolni kb. 5000 forintért. Ebből a hús és felvágott kivételével a dolgok többsége legalább 1 hétig jó. Azokból dupla mennyiséget vennék, a tartósakból (WC papír, szappan, stb.) mondjuk 3-szorosat. Így minden második vasárlásnál kijönne a 10 ezer Ft. A közbensőknél meg csak hús és felvágott. Ha éppen akciós valami az még jobb.
  De ezzel a taktikával csak 1 db megyeit érdemes venni, a többi (nálam az összes) mehetne mobilnetre.
  Viszont ha kiderül, hogy utalványt is lehet venni, akkor az még jobb.

 • headset

  “Én úgy tudom, hogy akkor veszed meg, amikor akarod, akár ez év december 31-én és a következő tárgyév január 31-éig érvényes.”

  Pontosan így van. Én tavaly is csak az év közepén vettem meg egyes matricákat, amikor éppen abban a megyében akartam autópályázni.

  De ha érdekel az Auchan akció, akkor legkésőbb február 20-ig kell “matricát” venni és a kupont feb 28-ig lehet beváltani.

 • Evvi
  Off:
  “Vásároljon, fizessen ERZSÉBET utalvánnyal legalább 5 000 Ft értékben az Auchan áruházakban, 2018. január 2-31. között és mi egy 500 Ft-os kupont adunk Önnek.”

  auchan.hu/reszletek/hirek/erzsebet-utalvanya-500-ft-os-kupont-erhet

 • Maki Verem
  Negyedik lehetőség: elköltözöl Németországba, ott (még) ingyenes az autópálya 😉
 • Kiszamolo
  Megpróbáltam ma utalványt venni kuponnal, sajnos elhajtottak.
 • Kiszamolo
  ysty, nem lehet. Eleve nem lehet Erzsébet utalványt nem ételre költeni és egyébként sem engedték. Volt 500 forintos kuponom decemberben is, azzal se engedték, hogy vegyek autópálya matricát.
 • tip
  ez legyen az ő gondja.
 • Zoarden
  Apropó lesz idén is a 2018-as HungaryCard vételre kiszámoló-s kupon?
 • Kiszamolo
  Zoarden, legyen? 🙂

  Egy telefonba kerül csak.

 • snasim
  Engem érdekelne a idén a HC.
 • Kari
  Auchan 500 forintos kupont tankoláskor is adnak. 10 literenként 1 kupon. Nem érdemes csak emiatt az Auchan-ban venni a matricát.
 • Zoarden
  Zoarden, legyen?

  Egy telefonba kerül csak.

  Persze, ez nem is kérdés ;-), olvasva a többiek használati eseteit.
  Nagycsaládosként jó lehetőség nekem megtakarításra.

 • kajak
  Szerintem itt a legegyszerűbb autópálya matricát venni. Nincs se kedvezmény se tranzakciós díj és egy métert sem kell menni érte: ematrica.nemzetiutdij.hu/
 • Péter
  HC: A korábbi kóddal (80105) most is érvényesíthető a kedvezmény.
 • tomkovi
  Engem is érdekelne a HC kártya idén.
 • BB
  Persze, hogy legyen. Lehetne 30% is 😀